Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Οικουμενιστικός “αγώνας δρόμου” μεταξύ της Αποστολικής Διακονίας και της Ακαδημίας Θεολ. Σπουδών Βόλου! (Και βίντεο: Ομιλία π. Ν. Μανώλη)

 Ἀπὸ τὸ ἱστολόγιο

Κατάνυξις αποκλειστικό:
Η Αποστολική Διακονία εκδίδει βιβλίο οικουμενιστή καρδιναλίου και το διαφημίζει μέσα στη Φωνή Κυρίου


Οικουμενιστικός “αγώνας δρόμου” μεταξύ της Αποστολικής Διακονίας και την Εκδοτική Δημητριάδος - Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου

Στο φύλλο της 8ης Νοεμβρίου 2015 της Φωνής Κυρίου, λάβαμε πολλά μηνύματα για κάποιο βιβλίο ενός “ξένου”. Είτε πρόκειται για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, είτε για πολλούς άλλους που δεν έχουν θεολογική κατάρτιση, με αφορμή τα απλοϊκά εκείνα ερωτήματα που δεχτήκαμε για τον “ξένο” συγγραφέα, κάναμε και μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο.
Έκπληξη πρώτη: “Είναι καρδινάλιος”
Με αρχική πληροφόρηση από τον οργανισμό wikipedia, διαπιστώσαμε με μεγάλη έκπληξη πως πρόκειται για Γαλλικής καταγωγής ρωμαιοκαθολικό Καρδινάλιο και θεολόγο που έζησε και πέθανε μεταξύ των ετών 1905 - 1974.


Έκπληξη δεύτερη: “Το κύρος του συγγραφέα”
Με μια προσεκτικότερη ματιά σε πηγές της Αποστολικής Διακονίας, τον

Προς Κύριον εν τω θλίβεσθαί με...

      (Ἀναβαθμοὶ  α΄ ήχου, Θρασύβουλος Στανίτσας)

Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου:


Αναβαθμοί Α Ήχου - Θρασύβουλος Στανίτσας



Στο εξωτερικό πλέον, οι συμπροσευχές με ετερόδοξους, οι ορχήστρες εντός των Ναών κ.ά. Οικουμενιστικές εκδηλώσεις αποτελούν καθημερινα-φυσιολογικά γεγονοτα!

Λαμπρός εορτασμός της 50ετηρίδος της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας στο Όσλο 






Πέπη Σπηλιωτοπούλου, Ἐφημ. "Φιλόδημος"

Με μεγάλη λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε η 50ετηρίς από της ιδρύσεως της Ελληνορθοδόξου Κοινότητος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Όσλο της Νορβηγίας από της 6ης έως της 8 Νοεμβρίου.
Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του