Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Κορίνθου Διονύσιος: "Οι αιρέσεις μετατρέπουν τον άνθρωπο σε ερείπιο".

Κορίνθου Διονύσιος:
Αιρετική έκφανση του Ισλάμ οι τζιχαντιστές
-Είναι καλό ο παπάς στο σχολείο ακόμη και για τον αλλόθρησκο 
Πηγή: agioritikovima 
"Οι αιρέσεις, μέσω και των παραθρησκειών, παρασέρνουν τον άνθρωπο και τον μετατρέπουν σε ένα ερείπιο" ανέφερε ο Μητροπολίτης Κορίνθου Διονύσιος μιλώντας στο korinthos tv. Επίσης χαρακτήρισε "ευλογία αλλα΄και κατάρα" το διαδίκτυο. Μιλώντας για το Ισλάμ είπε πως αποτελεί αιρετική έκφανσή του αυτό πυο κάνουν οι τζιχαντιστές. "Το Ισλάμ έχει έναν τρόπο βίαιου πειθαναγκασμού, πολλές φορές εφαρμόσηκε για τον εξισλαμισμό λαών, αλά εν πάσει περιπτώσει από τότε που επεκράτησε κνήθηκε μέσα σε πλαίσια άλλα, ήρεμα" σχολίασε. Επίσης μιλώντας για τα Θρησκευτικά είπε πως "αυτό το ποτ πουρί θρησκειών (σ.σ. που ετοιμάζει το υπουργείο) είναι της πλάκας"
Επίσης αναφέρθηκε στον καθιερωμένο ΕΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ αλλά και στο φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης που όπως επισήμανε σύμφωνα με τα στοιχεία της εκκλησίας είναι από τις πρώτες Μητροπόλεις και σε ύψος βοήθειας και σε αριθμό ανθρώπων αλλά και απλά ιδεών και προσπαθειών.
Εξήρε την εθελοντική Αιμοδοσίας των πιστών που με 3000 μονάδες την κατατάσσουν στην πρώτη θέση σε όλη την Ελλάδα και αναγνώρισε το έργο του προκατόχου του στο θέμα της Αιμοδοσίας.
Πρόσθεσε επίσης πως:
ΕΚΚΛΗΣΙΑ = ΑΓΑΠΗ = ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
Υπεραμύνθηκε της παρουσίας των παπάδων -όπως είπε- στα σχολεία γιατί με τον διάλογο μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα.
Εξέφρασε όμως και το παράπονό του για τις επιθέσεις που δέχεται από την ημέρα που ήρθε στην Κόρινθο και έστειλε ένα μήνυμα σε όσους τον συκοφαντούν με ψέματα τον ίδιο και το έργο του, πως τα χρήματα που θα τους επιβληθούν από τις ποινές, θα τα διαθέσει στην Ιστορική μονή στα Καλάνησα και θα τοποθετήσει και μια ταμπέλα με τα ονόματά τους ως ευεργέτες της Ιστορικής μονής.
Αναφέρθηκε επίσης, πως αντλεί δύναμη από την αγάπη των πιστών και από την συμμετοχή τους στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, και όπως χαρακτηριστικά είπε: σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, που έφυγε πικραμένος με τους Κορίνθιους ο ίδιος αισθάνεται την αγάπη των πιστών της Κορινθίας και γιαυτό άλλωστε επέλεξε να αλλάξει το όνομά του από Μάνταλος σε † ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
Κλείνοντας επισήμανε πως Την προσωπικότητά του θα την κρίνουν ο κόσμος, η ιστορία και κυρίως ο Θεός.
Τέλος, αφού ευχαρίστησε τους Κορίνθιους για την πολύτιμη βοήθειά τους στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας τους παρακαλεί: να συνεχίσουν να αγκαλιάζουν τις προσπάθειες της Εκκλησίας, να βοηθήσουν στον ΕΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, να ξέρουν πως ο Δεσπότης θα είναι κοντά τους, ότι και να χρειαστούν,και η πόρτα της ανακαινισμένης Μητρόπολης, που 30 χρόνια ήταν κλειστή θα είναι ανοιχτή, όπως και η πόρτα της καρδιάς του!!!


Η επιστροφὴ στην ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ "πάει περίπατο"! Τώρα, όλες οι "εκκλησίες" (και οι Αρχιεπίσκοποί τους) θα συμβάλλουν στην ...ειρήνευση των λαών!

Οικουμενιστική στροφή;  (ἐδῶ)


"Ο Αρχιεπίσκοπος στο τμήμα Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου"

Ἔγινε ἀναφορὰ «στη συμβολή των Εκκλησιών στην αποκατάσταση των αρμονικών σχέσεων μεταξύ λαών και ανθρώπων που ανήκουν σε διαφορετικούς πολιτισμούς. "Αυτή τη συμβολή έχει να καταδείξει αρκετές φορές η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος με τρόπο συγκεκριμένο, επίσης όμως και άλλες Εκκλησίες, εδώ στη Γερμανία, όπως η Καθολική και η Ευαγγελική"»!

Tο Τμήμα Ορθόδοξης Θεολογίας του Πανεπιστημίου του Μονάχου (LMU) επισκέφθηκε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. O Πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής Αθανάσιος Βλέτσης καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και τη συνοδεία του με τον ψαλμικό στίχο «Ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου. Ευλογήκαμεν υμάς εξ οίκου Κυρίου» και συμπλήρωσε: "Επιτρέψτε μου κάνοντας μια υπέρβαση, τόσο όσον αφορά στον

Αγία Αικατερίνα, βίος και πολιτεία (25 Νοεμβρίου)


ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Ο υμνωδός την ονομάζει «πανεύφημον νύμφην Χριστού» την Αγίαν Αικατερίναν και πολύ δικαίως γιατί η Αγία ως μόνον νυμφίον της ψυχής της είχε κάνει τον Χριστόν. Η ζωή της πραγματικά πολύαθλος κατέπληξε τους πάντας. Η σοφία και η γνώσις, όλη η επιστήμη του καιρού της είχε γίνει κτήμα της. Όλα όμως τα περιφρόνησε για την αγάπη του μοναδικού Νυμφίου, του Χριστού.
Και όμως η σοφία του κόσμου αυτού δεν την παραπλάνησε, ούτε η γήινη φιλοσοφία. Την έθεσε στην υπηρεσία της αληθινής φιλοσοφίας, για να ελκύση στην πίστι του Χριστού τους φιλοσόφους του καιρού εκείνου και τους ρήτορας.
Υπέμεινε πολλά βασανιστήρια και φυλακίσεις και απ' όλα αυτά την εγλύτωσε θαυματουργικά ο Κύριος. Τέλος παρέδωσε την αγία ψυχή της με μαρτυρικόν διά ξίφους θάνατον, διά να πρεσβεύη από τότε για όλους, όσοι επικαλούνται την προστασία της. Ιδιαιτέρως τιμάται εις το όρος Σινά από τους μοναχούς της Μονής Σινά, γιατί θαυματουργικώς μετεφέρθη το σώμα της επί του όρους αυτού.
Νομίζομεν ότι μεγάλην ωφέλειαν θα λάβη ο αγαπητός αναγνώστης από την ανάγνωσιν του βίου της Αγίας Αικατερίνης, γι' αυτό και προβαίνομεν εις την έκδοσιν του φυλλαδίου αυτού με την ευχήν όπως η Μεγαλομάρτυς «αιτήται πάσι το μέγα έλεος».

Γνωριμία με τον Ιησού Χριστό
Η Αγία Αικατερίνη γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια και μαρτύρησε κατά την εποχή των ασεβών βασιλέων Μαξιμιανού, Μαξεντίου και Μαξιμίνου (305-313). Ήταν κόρη του ηγεμόνος της Αλεξανδρείας Κώνστα (ή Κέστου) φημισμένη για το κάλλος της και τη σοφία, διότι είχε μορφωθή με τα διδάγματα της ελληνικής παιδείας και γνώριζε Όμηρο, Βιργίλιο, Αριστοτέλη, Πλάτωνα και άλλους αρχαίους συγγραφείς.
Πολλοί πλουσιώτατοι άρχοντες της συγκλήτου την ζήτησαν σε γάμο από την μητέρα της, που ήταν κρυφή χριστιανή εξ αιτίας του διωγμού, που κίνησε