Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

"ΟΙ Οικουμενιστικές μοναστικές αδελφότητες πληθαίνουν! Είναι η νέα κερκόπορτα για την εκπόρθηση της Ορθοδοξίας"!


 Διομολογιακή οικουμενιστική «κοινότητα Ιωνά» (Iona Community) στη Σκωτία


(«Συνυπάρχουν» Πρεσβυτεριανοί, Αγγλικανοί, Λουθηρανοί, Κουακέροι, Παπικοί κ.ά. σε μεικτή κοινότητα)


Διομολογιακές οικουμενιστικές συνάξεις δεν υπάρχουν μόνο στο Ταιζέ και στο Μποζέ, αλλά και στη Σκωτία. Καθίστανται οι οικουμενιστικές κοινότητες αυτές, σύγχρονες Βαβέλ με ποίκιλες ομολογίες.  Αποτελούν την  πιο γνήσια έκφραση του διαχριστιανικού συγκρητισμού.

Η  «ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΙΩΝΑ» (ΙΟΝΑ COMMUNITY), η οποία εδρεύει στη Γλασκώβη της Σκωτίας,

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ (βίντεο)


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το πρόσφατο επίσημο αίτημα της ρωσικής Δούμας να αποδοθεί η Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης στην Ορθόδοξη λατρεία, επανέφερε ξανα στο προσκήνιο όλες εκείνες τις προφητείες και τους πόθους της Ρωμιοσύνης για το μεγάλο αυτό αρχιτεκτονικό κα θρησκευτικό θαύμα της Ορθοδοξίας.
Παράλληλα τον τελευταίο καιρό πυκνώνουν τα σημάδια που είχε προβλέψει ο μεγάλος Άγιος μας, ο πατήρ Παΐσιος, πριν από πολλά χρόνια για την Τουρκία και την Πόλη, την Πόλη των Ρωμιών, την Βασιλίδα των Ελλήνων. Ένας αλαζών χαλίφης, ένας υπερφίαλος ηγέτης των Τούρκων, θα φέρει την οριστική διάλυση αυτής της τεχνητής χώρας που βαρύνεται με πολλές γενοκτονίες.
Στο τελευταίο βιβλίο για τον Όσιο Παΐσιο της Ιερά Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου της Σουρωτής βρίσκουμε τις ανησυχίες των Τούρκων:
Πολλοί ρωτούσαν τον Γέροντα,
-Με τόσες αμαρτίες που έχουμε οι Έλληνες πως είναι δυνατόν να μας δώσει την Πόλη ο Θεός;
-Πράγματι οι αμαρτίες μας είναι εμπόδιο που καθυστέρει τα γεγονότα, απαντούσε ο Όσιος, αλλά και οι Τούρκοι έχουν διαπράξει μεγάλες αδικίες και βαρβαρότητες απέναντι στους Έλληνες και γι αυτό θα λειτουργήσουν οι πνευματικοί νόμοι.
Ακόμα και οι Τούρκοί άρχισαν να δίνουν με μεγάλη ανησυχία προσοχή στια προφητείες του Γέροντα. Με την φράση, «Pazisıos un kehanetleri», δηλαδή, «Οι προφητείες του Αγίου Παισίου», τουρκικές εφημερίδες όπως η Akşam, Vatan και Sabah και ιστοσελίδες όπως Gazeteoku, έκαναν κάποια αφιερώματα στον Όσιο Παΐσιο δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις προφητείες του για την Τουρκία και την Κωνσταντινούπολη.
Δεν έλειψαν και κάποιες ειρωνείες όπως, «Krizden kırılan Yunanistan çareyi kehanetlerde buldu» δηλαδή Βρήκαν παρηγοριά από την (οικονομική) κρίση, στις προφητείες, (του πατρός Παϊσίου).
Ιδιαίτερη προσοχή δίνουν στην άλλη πλευρά του Αιγαίου στα όσα προφητέψει ο Όσιος Παΐσιος για την Κωνσταντινούπολη, «Yunanlıların İstanbul hayali», δηλαδή το «Το Όνειρο των Ελλήνων για την Κωνσταντινούπολη», όπως το προφήτεψε ο Όσιος Παΐσιος.
Το μεγάλο σύμβολο της Ορθόδοξης Ρωμιοσύνης, η Αγία Σοφία, τα τελευταία χρόνια με διάφορα μηνύματα έχει ανησυχήσει τους Τούρκους που συνεχώς ανακαλύπτουν τα σημάδια της επιστροφής της στην Ορθοδοξία.
Με αυτό το κατάπληκτο βίντεο, ο συμπατριώτης μας Θεσσαλονικιός ουτίστας, Νίκος Δημητριάδης, γνώστης της λαϊκής και ανατολικής μουσικής, παρουσιάζει την Αγία Σοφία, την Αγία Σοφία μας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr
Το Βίντεο

Και ο Τσίπρας προπαγανδίζει την Πανθρησκεία, με μεγαλόσταυρους και το "κιπά" στο κεφάλι!

Καὶ ὁ Τσίπρας διδάσκει(!!!):
Οι θρησκείες – ο Χριστιανισμός και η Ορθοδοξία βεβαίως πάνω από όλα, αλλά όλες οι θρησκείες – έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο. Και ο Ιουδαϊσμός και το Ισλάμ είναι μονοθεϊστικές θρησκείες, πιστεύουν στον έναν και  μοναδικό Θεό.

______________________________________________________

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων παρασημοφόρησε τον Αλέξη Τσίπρα

______________________________________________________

Γραβάτα δεν φοράς, σταυρό δεν κάνεις, αλλά "κιπά" φοράς! Πως γίνεται, Αλέξη (Τσίπρα);_

______________________________________________________


Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων παρασημοφόρησε τον Αλέξη Τσίπρα
Την συμβολή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στον διαθρησκευτικό διάλογο, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για την περιοχή, εξήρε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντηση που είχε το απόγευμα με τον πατριάρχη Θεόφιλο Γ΄.
Υποδεχόμενος τον πρωθυπουργό, ο Πατριάρχης τόνισε ότι η επίσκεψή του στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων έχει ιδιαίτερη αξία, καθώς πραγματοποιείται σε μια περίοδο που δοκιμάζονται οι χριστιανοί στην περιοχή, και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα προσβλέπουν στην Ελλάδα για την ασφάλειά τους.
Ο προκαθήμενος της Σιωνίτιδος Εκκλησίας εξιστόρησε στον πρωθυπουργό και την αποστολή του τον ιστορικό ρόλο του Πατριαρχείου και τις διαχρονικές προσπάθειες που έχει καταβάλλει αιώνες τώρα για την διαφύλαξη της ορθοδοξίας, ενώ σημείωσε και τον ρόλο του Πατριαρχείου στην αρμονική συμβίωση διαφορετικών θρησκειών στην ιστορική πόλη των Ιεροσολύμων.
Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη και τη σημασία του διαθρησκειακού διαλόγου για την οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης και σφυρηλάτισης ισχυρών δεσμών μεταξύ των ανθρώπων διαφορετικού θρησκεύματος, καταδίκασε για μια ακόμη φορά τις εκδηλώσεις θρησκευτικού μίσους και βίας και κάλεσε τον Πατριάρχη να συνεχίσει την προσπάθεια για την ενίσχυση του διαλόγου και την ειρηνική συνύπαρξη των τριών διαφορετικών, μονοθεϊστικών θρησκειών, των Χριστιανών, των Μουσουλμάνων και των Ιουδαίων.
Ο πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει τα έργα αναστήλωσης του Πατριαρχείου. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων απένειμε στον πρωθυπουργό τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Παναγίου Τάφου και στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε στο Πατριαρχείο, ενώ επισκέφθηκε και τον Πανάγιο Τάφο.
Αντιφώνηση του Πρωθυπουργού προς τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο
Μακαριότατε,
θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για τη μεγάλη τιμή που κάνετε σε μένα προσωπικά, αλλά και στο πρόσωπό μου προς την ελληνική κυβέρνηση, που σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αγωνίζεται προκειμένου να αναδείξει την αξία, την σημασία του διαλόγου, της συνεργασίας και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών και της επίλυσης των διαφορών μέσα από τον διάλογο.
Θέλω να σας πω ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, αισθάνομαι μεγάλη τιμή και χαρά, που βρίσκομαι στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, σε αυτή την ιστορική και ιερή πόλη, μία πόλη που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει γίνει θέατρο βιαιοτήτων, ενώ αποτελεί ένα σύμβολο ειρηνικής συνύπαρξης τριών διαφορετικών θρησκειών και πολιτισμών.
Και το γεγονός και μόνον ότι είναι ιερή πόλη και για τις τρεις αυτές θρησκείες και για τον Χριστιανισμό –και ιδιαίτερα για την Ορθοδοξία – αλλά βεβαίως και για τους Μουσουλμάνους και τους Ιουδαίους, είναι μία σημαντική πόλη, μία ιερή πόλη, μία πόλη με μεγάλη ιστορία που μπορεί να μας αναδείξει την ανάγκη, οι διαφορές να επιλύονται μέσα από τον διάλογο. Για αυτόν τον λόγο πήραμε την πρωτοβουλία, και πριν από ένα περίπου μήνα διεξήγαμε στην Αθήνα, το Συνέδριο για τον διάλογο και την ανάγκη ειρηνικής συνύπαρξης. Και ιδιαίτερα την ανάγκη να διευθετηθούν όλες οι διενέξεις και οι συγκρούσεις προκειμένου να πρυτανεύσει η ειρήνη. Θεωρώ, Μακαριότατε, ότι ο ρόλος του Πατριαρχείου είναι ιδιαίτερα σημαντικός προκειμένου να προωθηθεί ο διαθρησκευτικός διάλογος. Ιδίως στις μέρες μας, που μετά τις τρομοκρατικές αυτές επιθέσεις στο κέντρο της Ευρώπης, την έξαρση του φονταμενταλισμού και του θρησκευτικού φανατισμού, μετά από τα γεγονότα όπου κάποιοι ακραίοι αξιοποιούν την θρησκεία για να προωθήσουν άλλου είδους στοχεύσεις.
Τώρα, λοιπόν, περισσότερο από ποτέ, είναι εξαιρετικά κρίσιμο, εσείς εδώ, ως Πατριάρχης Ιεροσολύμων, αλλά και όλοι οι άλλοι ηγέτες διαφορετικών θρησκειών εδώ σε αυτή την ιερά πόλη, να αναδείξετε την αξία του διαλόγου, της συνύπαρξης και της συνεργασίας. Οι θρησκείες – ο Χριστιανισμός και η Ορθοδοξία βεβαίως πάνω από όλα, αλλά όλες οι θρησκείες – έχουν στο επίκεντρό τους τον άνθρωπο. Και ο Ιουδαϊσμός και το Ισλάμ είναι μονοθεϊστικές θρησκείες, πιστεύουν στον έναν και μοναδικό Θεό. Θα πρέπει να αναδείξουμε τη σημασία που έχει – μέσα από την πνευματικότητα του έργου που είμαι βέβαιος ότι έχετε αναλάβει – ο άνθρωπος να προστατευτεί ως η μεγαλύτερη αξία, που είναι η αξία της ανθρώπινης ζωής. Να προστατευτεί ο άνθρωπος και η ανθρώπινη ζωή και να αναδείξουμε την αγάπη προς τον συνάνθρωπο που μπορεί να ενώνει τις διαφορετικές θρησκείες και ιδεολογίες.
Τέλος, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η ελληνική κυβέρνηση, η ελληνική Πολιτεία στηρίζει το έργο του Πατριαρχείου και βεβαίως να σας διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, να στηρίζουμε το έργο σας. Γνωρίζετε ότι η πατρίδα μας περνάει μια μεγάλη κρίση – και είμαι αισιόδοξος ότι σιγά-σιγά αρχίζουμε να βγαίνουμε από αυτήν την κρίση που μας μαστίζει τα τελευταία πέντε χρόνια, πιστεύουμε ότι τα πιο δύσκολα είναι πίσω μας, πρέπει με αισιοδοξία να προχωρήσουμε μπροστά – ωστόσο παρά την κρίση θα στηρίξουμε τις προσπάθειες για την ανάδειξη των μνημείων που ανήκουν μεν στο Πατριαρχείο, αλλά στην πραγματικότητα ανήκουν σε όλη την Οικουμένη. Είναι παγκόσμια πολιτισμική κληρονομιά και η ανάδειξή τους είναι χρέος μας απέναντι στην Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό, αλλά κυρίως απέναντι στην Ανθρωπότητα. Θα στηρίξουμε, λοιπόν, αυτή την προσπάθεια και είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε τη δυνατότητα, το επόμενο διάστημα, να ξανάρθουμε εδώ για να εγκαινιάσουμε την ανάδειξη και την αναστήλωση των μνημείων.

______________________________________________________

«Αντισυστημικός» – Όχι στη γραβάτα! 
Άθεος – Όχι στο σταυρό και τον θρησκευτικό όρκο. 
Την κιπά όμως τη φόρεσε στο Ισραήλ!

Θέλει ο σιωνιστής να κρυφτεί μα η χαρά δεν τον αφήνει. Φειδωλή η φωτογράφιση της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στο μουσείο του Ολοκαυτώματος και ελάχιστα “γκρο πλαν” με τον Τσίπρα να καταθέτει στεφάνι με την κιπά στο κεφάλι.
Σε δήλωσή του αμέσως μετά την έξοδο από το Μουσείο ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: 
«Βρισκόμαστε σε έναν τόπο με ιδιαίτερο ιστορικό συμβολισμό. Στην πρώτη μου επίσκεψη ως πρωθυπουργός στην Ιερουσαλήμ ζήτησα να επισκεφθώ το μουσείο του Ολοκαυτώματος που είναι

Οι Οικουμενιστές προχωρούνε ακάθεκτοι και με θρασύτητα στην υλοποίηση του προγράμματός τους, ενώ οι αντι-Οικουμενιστές χαρτοπολεμάνε παίζοντας με τα πληκτρολόγια.

27 Νοεμβρίου, ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη Ορθόδοξη Εσπερινή Λειτουργία.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που στον παγκοσμίως γνωστό ρωμαιοκαθολικό καθεδρικό Ναό της Κολωνίας θα τελεστεί Ορθόδοξη Εσπερινή Λειτουργία.

Με αφορμή τη φθινοπωρινή γενική συνέλευση Ορθόδοξων Επισκοπών Γερμανίας (OBKD), η οποία θα λάβει χώρα στην Κολωνία από τις 27 έως τις 29 Νοεμβρίου 2015, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 θα πραγματοποιηθεί στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας η πρώτη Ορθόδοξη Εσπερινή Λειτουργία, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει προσκύνημα της λειψανοθήκης των οστών των τριών Μάγων.

Μάλιστα στο βίντεο (ἐδῶ ἀπὸ τὸ "Ὀρθοδοξία ἐν ὄψει"), προτρέπουν νὰ προσέλθουν ὅσο τὸν δυνατὸν περισσότεροι ἀπὸ τοὺς Ὀρθόδοξους χριστιανοὺς τῆς περιοχῆς! 

Παρούσα και η "κίνηση των ΦΟΚΟΛΑΡΙ" με τον κ. Βαρθολομαίο και όλα τα "Δόγματα" στην Χάλκη, με συμπροσευχές, ανταλλαγή δώρων κ.λπ. Να, για ποιές δραστηριότητες καίγονται να ανοίξει η Σχολή της Χάλκης! Η "νέα Εκκλησία" ειναι εδώ με την "άχρι καιρού"...άδεια των αντι-Οικουμενιστών Ποιμένων!

 Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΚΟΛΑΡΙ ΣΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ (ΦΩΤΟ)


Θεολογική Σχολή της Χάλκης


Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, ομίλησε στο συνέδριο της "Κίνησης των Φοκολάρι", στο οποίο συμμετέχουν Επίσκοποι όλων των Δογμάτων και Ομολογιών, στην Θεολογική Σχολή της Χάλκης. 
Διαβάστε την ομιλία του Πατριάρχου στα ιταλικά εδώ
Στο συνέδριο παρευρέθηκε και η πρόεδρος του Κινήματος κυρία Emmaus Maria Voce. Εν συνεχεία ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε ιδιαίτερη συνάντηση, με την πρόεδρο Εξοχ. κυρία Emmaus Maria Voce και τους συνεργάτες της. 
Στο παρατεθέν επίσημο γεύμα, ο Σεβ. Καρδινάλιος Μπανγκόκ κ. Francis Kriengsak προσέφερε στον Πατριάρχη δώρο εκ μέρους όλων των παρισταμένων Επισκόπων, ενώ αντηλλάγησαν και λόγοι φιλοφρονήσεως. 
Στην συνέχεια ο Πατριάρχης περιηγήθηκε στους χώρους της Σχολής, συνοδευόμενος από τον Ηγούμενο, Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο, καθώς και μέλη της Αδελφότητος της Ιεράς Μονής.

H νυχτερινή προσευχή καθαρίζει τη σκουριά των αμαρτιών μας


Άναψε τη ψυχή με τη προσευχή. 

Πίστεψέ με, δεν έχει τόσο την ικανότητα να καθαρίζει τη σκουριά η φωτιά, όσο η νυχτερινή προσευχή τη σκουριά των αμαρτιών μας.

Ας ντραπούμε, αν όχι κανέναν άλλον, τους νυκτερινούς φύλακες. Εκείνοι περιέρχονται τους δρόμους για τον ανθρώπινο νόμο, φωνάζοντας δυνατά μέσα στην παγωνιά και περπατώντας μέσα από τα στενά, και πολλές φορές βρέχονται και παγώνουν για σένα και την σωτηρία σου και για τη φύλαξη των χρημάτων σου.

Εκείνος για τα χρήματα σου παίρνει τόσα προνοητικά μέτρα, ενώ εσύ ούτε για τη δική σου ψυχή; Και μάλιστα εγώ δεν σε αναγκάζω να περιφέρεσαι έξω στο ύπαιθρο όπως εκείνος, ούτε να πιέζεσαι φωνάζοντας δυνατά, αλλά μένοντας μέσα σ' έναν απόμερο χώρο, στο ίδιο το δωμάτιο σου, γονάτισε, παρακάλεσε τον Δεσπότη.

Γιατί αυτός ο ίδιος ο Δεσπότης διανυκτέρευσε πάνω στο όρος των Ελαιών;

Όχι για να γίνει πρότυπο για μας; Τότε αναπνέουν τα φυτά, τη νύχτα εννοώ· τότε και η ψυχή, ακόμη περισσότερο απ' αυτά, δέχεται τη δροσιά.

Αυτά τα οποία ο ήλιος της ημέρας τα ξήρανε, αυτά τη νύχτα δροσίζονται. Αποτελεσματικότερα από κάθε δροσιά είναι τα δάκρυα που χύνονται εναντίον των επιθυμιών και κάθε φλογώσεως και καύσωνα και δεν αφήνουν να πάθουμε κανένα κακό.

Αν δεν απολαύσει (η ψυχή) αυτή τη δροσιά, την ημέρα θα ξεραθεί εντελώς. Αλλά όχι, να μη συμβεί κανένας από μας να τροφοδοτήσει εκείνη τη φωτιά, αλλά αφού δροσιστούμε και απολαύσουμε τη φιλανθρωπία του Θεού, έτσι όλοι να ελευθερωθούμε από το φορτίο των αμαρτιών μας με τη χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Αμήν.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος