Ο Άγιος Νείλος ο Μυροβλύτης που κοιμήθηκε το 1651, προφήτεψε για την εποχή μας:
    «Θα έρθει καιρός που οι άνθρωποι, και πάλιν θέλουν να μετατρέψουν την γνώμην τους εις το πονηρόν, εις την απώλειαν, και να μη γνωρίζουν τι εστι το στέφανον του γάμου, μόνον θα έχουν μίαν απώλειαν και συγκατάβασιν εις την ασωτείαν χειρότεροι από τα Σόδομα και Γόμορρα….θα σκοτιστεί η διάνοια των ανθρώπων από τα πάθη τα της σαρκός και θα πληθυνθή σφόδρα η ασέβεια και η ανομία. τότε άρχεται ο κόσμος να γίνεται αγνώριστος μετασχηματίζονται αι μορφαί των ανθρώπων και δέν γνωρίζονται οι άνδρες από τάς γυναίκας διά της αναισχύντου ενδυμασίας και των τριχών της κεφαλής. Οι τότε άνθρωποι θά αγριέψουν και θα γίνουν ωσάν θηρία από την πλάνην του αντιχρίστου».

Έφτασε λοιπόν ο καιρός. Παραμονή Χριστουγέννων του σωτηρίου έτους 2015 και στη Βουλή των Ελλήνων ψηφίζεται το σύμφωνο συμβίωσης ομοφύλων.
Δυστυχώς , η πνευματική κατάσταση του Γένους μας είναι τραγική, σε σημείο μάλιστα να εκλέγει δηλωμένες άθεες κυβερνήσεις, για τη χώρα μας και για τη Θεσσαλονίκη μας, ανθρώπους που πρεσβεύουν, τη σήψη, την παρακμή και την ανωμαλία, δίχως να λογαριάζει την ύπαρξη και των πνευματικών νόμων, που τιμωρούν τους ασεβείς.
Αδυνατεί ένα σημαντικό μέγεθος των Ελλήνων να κατανοήσει τι πραγματικά συμβαίνει, δείχνοντας αδιαφορία για την πίστη μας, για τις αξίες και την αληθινή ταυτότητα του Γένους μας.
«Από τοιαύτην γενεάν και τοιούτους ανθρώπους μη αναμένωμεν προόδον και προκοπήν, αλλά μάλλον την ερχομένην ρομφαίαν και την τελευταίαν μεγάλην οργήν, ήτις έρχεται επί τους υιούς της απειθείας».
«Υπάρχουν και ολίγαι εξαιρέσεις, υπάρχουν και ολίγοι εκλεκτοί χάριν των οποίων ο Κύριος φείδεται των πολλών αμαρτωλών. Αλλ' είναι τόσον ολίγοι οι εκλεκτοί που φοβούμαι ότι δεν θα δυνηθούν