Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Θα εγκαταλείψουν τόσο εύκολα τα σχέδιά τους οι Οικουμενιστές, ή τα "προβλήματα", τα "εμπόδια", οι φήμες για "αναβολή" εντάσσονται στα στρατηγικά σχέδιά τους;



Ανοιχτά προς ακύρωση η Πανορθόδοξη

-Τι θέματα θέτει ο Ιλαρίων

Πηγή: "agioritikovima"

Ανοιχτά προς ακύρωση η Πανορθόδοξη-Τι θέματα θέτει ο Ιλαρίων

Του Μάνου Χατζηγιάννη


Αυτό που τόσο καιρό ήταν ψίθυρος πλέον έγινε κραυγή
...Οι επιφυλάξεις, οι ενστάσεις, οι αντιπαλότητες στις προσυνοδικές εργασίες, τις οποίες τεχνηέντως κάποιοι κύκλοι επιχείρησαν να αποσιωπήσουν, κρύβοντας τα προβλήματα κάτω από το χαλί αποδείχτηκαν ανυπέρβλητα εμπόδια για την Πανορθόδοξη Σύνοδο που είναι -ή μήπως θα πρέπει να λέμε ήταν-προγραμματισμένη για το έτος που σε λίγες μέρες ανατέλει... Ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων μπορεί με τις δηλώσεις του να μην έβαλε οριστική ταφόπλακα, αλλά το πρώτο ...χώμα στο "νεκρό" εγχείρημα το έριξε...
"Είναι αμφίβολη η δυνατότητα μιας Παν-ορθόδοξης Συνόδου κατά το χρόνο που έρχεται, όταν κάποιες ορθόδοξες εκκλησίες βρίσκονται σε κατάσταση ανεπίλυτων συγκρούσεων, καθώς και όταν ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας δεν έχοει αναγνωριστεί από μια σειρά από ορθόδοξες εκκλησίες, για να μην αναφέρουμε την εξαιρετικά ευμετάβλητη γενική πολιτική κατάσταση στον κόσμο"- είπε ο Μητροπολίτης.
Την ίδια στιγμή, ο ιεράρχης τόνισε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία πάντοτε συμμετείχε και συνεχίζει να λάμβάνει ενεργό μέρος στη προσυνοδική διαδικασία, «παρά τις προφανείς δυσκολίες στην προετοιμασία της Πανορθόδοξης Συνόδου».
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι εργασίες για την αναθεώρηση των εγγράφων κινούνται πολύ αργά, "με αποτέλεσμα από τα οκτώ θέματα, τα οποία υποτίθεται ότι θα έπρεπε να τεθούν στο Συμβούλιο, μέχρι σήμερα, δεν κατάφεραν παρά να συμφωνήσουν πλήρως μόνο σε τρια, ενώ οι εργασίες για τα υπόλοιπα δεν έχουν ολοκληρωθεί".
"Μέχρι στιγμής, μεταξύ των τοπικών Εκκλησιών δεν υπάρχει κοινή αντίληψη για τους κανόνες της Παν- Ορθόδοξης και τα όριά της. Ειδικά η Ορθόδοξη Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε πρόσφατα για να συζητήσει τα θέματα αυτά, αναγκάστηκε να διακόψει την εργασία της λόγω μη συναίνεσης. Παραμένουν αναπάντητα πολλά ερωτήματα σχετικά με την προετοιμασία της Συνόδου, τα οποία κατά το παρελθόν έτος έχει επανειλημμένα θέσει ο Πατριάρχης Κύριλλος στις επιστολές του προς τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο", δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

Αποχαιρέτα την την Πανορθόδοξη που χάνεις;

Επέλαση της ΝΤΠ στην Ελλάδα:

Το παράδειγμα των ταυτοτήτων και οι επόμενοι στόχοι κατά της Ιστορίας και της Θρησκείας



Η αντικατάσταση των ταυτοτήτων και μάλιστα σύντομα, μέχρι τα τέλη Ιουνίου, με την προσθήκη βιομετρικών στοιχείων όπως το “αποτύπωμα” της ίριδας του κατόχου έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς άλλων ενεργειών, αποφάσεων, δηλώσεων που θέτουν υπό αμφισβήτηση της ιστορία της χώρας, τη θρησκεία και τα σύμβολα. Και είναι να αναρωτιέται κανείς, τυχαία όλα αυτά; Μπορεί. Μπορεί όμως και όχι μέσα στο ορυμαγδό των αλλαγών που θέλει να επιβάλει η Νέα Τάξη Πραγμάτων για να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα.
Οι αλλαγές στην ταυτότητα ήρθαν ξαφνικά υπό την απειλή επαναφοράς της βίζας για τους Έλληνες ταξιδιώτες στις ΗΠΑ, καθώς θεωρήθηκε πώς τα δελτία ταυτότητας εύκολα παραχαράσσονται και με αυτά τζιχαντιστές ή Σύριοι και άλλοι μετανάστες βγάζουν διαβατήρια στην Ελλάδα για να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.
Αυτή μάλλον ήταν η πρόφαση, αφού το σύστημα μοιάζει να ήταν έτοιμο από καιρό. Αμέσως συστήθηκε επιτροπή και “τρέχει” γρήγορα η αντικατάσταση των ταυτοτήτων με την