Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Σε λίγο δεν θα διαφέρουμε από ανάλογες ...πρωτοποριακές πρωτοβουλίες των Παπικών! --"Έτσι θα γίνουμε στα Γρεβενά"!

 Ο αγαπητός Μητροπολίτης των νέων

και η κοπή της πίτας σε… κλαμπ!


grebenon1

Διαφέρει σίγουρα από τους άλλους… «Κληρικός με… γαλόνια» άφησε τον άμβωνα κάνοντας ένα διαφορετικό  «κήρυγμα» και βρέθηκε δίπλα σε πιστούς και μάλιστα νέους και ορισμένες φορές και… «άπιστους Θωμάδες»! Ο λόγος για τον Μητροπολίτη Γρεβενών π.Δαβίδ που χωρίς κουστωδίες και ακολούθους πήγε σε κεντρικό καφέ – κλαμπ (γνωστό φοιτητικό στέκι) για να ευχηθεί και να τα πει ένα χεράκι με μικρούς και μεγάλους. Η πρόσκληση του ήταν ανοιχτή και είτε από περιέργεια είτε από… πεποίθηση (ότι ο λόγος του Θεού βρίσκεται παντού) έσπευσαν με χαρά, ύστερα και από τη δημιουργία σχετικής σελίδας στο facebook!
  
Σύμφωνα με πληροφορίες δέχθηκε βροχή ερωτήσεων για όλα τα θέματα της επικαιρότητας (πχ σύμφωνο συμβίωσης) και δεν φοβήθηκε να απαντήσει σε όλα, επισημαίνοντας τις θέσεις της ορθοδοξιας και της Εκκλησίας.  Ο ίδιος ενημέρωσε όπως μαθαίνουμε από το romfea για τις δράσεις της Μητρόπολης και δέχθηκε πρόταση να χρησιμοποιηθεί αίθουσα της Μητρόπολης ως χώρος συνάντησης των φοιτητών των Γρεβενών. Ακολούθησε κοπή Βασιλόπιτας με δύο φοιτήτριες, να κερδίζουν τα φλουριά της πίτας. Ο Μητροπολίτης αποχώρησε με την υπόσχεση να υπάρξουν κι άλλες συναντήσεις: τις Απόκριες, το Πάσχα και το Καλοκαίρι, όπως διαβάσαμε στο karfitsa.gr
Ο π. Δαβίδ, συνοδευόταν από ομάδα ιερέων, οι οποίοι πρωτοστατούν σε πλήθος δράσεων που έχει αναλάβει η Μητρόπολη όπως σχολή Γονέων, Βυζαντινή και παιδική χορωδία, τμήματα κατηχητικού, παρουσιάσεις βιβλίων, εισηγήσεις Πανεπιστημιακών κτλ. οι οποίοι παρέμειναν στον χώρο, για να συνεχίσουν την επαφή και τον διάλογο με τους φοιτητές με σκοπό να καταγράψουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των νέων.
  Τα σεβη μας!

Δεῖτε καί:

Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

Είπε στο τέλος της Συναυλίας ερωτικών τραγουδιών, που οργάνωσε η Μητρόπολή του, ο μητροπολίτης Γρεβενών:


Καὶ συνέχισε εἰρωνευόμενος(;) ὁ μητροπ. Δαϋὶδ τὴν ποιότητα τῆς ἐκτελέσεως  τοῦ μέλους τῶν τροπαρίων ὑπὸ τῶν ψαλτῶν (ποὺ δὲν παράγουν πολιτισμό!), ὅπως ...παράγει ἡ συγκεκριμένη Συναυλία:

  "Θὰ μποροῦσε νὰ σκεφτεῖ κανεὶς ὅτι μιὰ ἐκκλησιαστικὴ χορωδία (σ.σ. ὅπως ἡ δική του μὲ χοράρχη τὸν καθηγ. Σταμούλη) προσφέρει πολιτισμὸ μὲ αὐτὸ τὸν (σ.σ. ἐρωτικὸ) τρόπο; Συνήθως, ὅταν ἀκοῦμε ἐκκλησιαστικὲς χορωδίες λέμε· ἄ, τί θὰ ποῦν αὐτοί, «Κύριε, ἐλέησον», «Ἅγιος ὁ Θεός», ό,ό,ό καὶ τέτοια..."!!!

 Μουσικὴ βραδιά-Συναυλία ἀφιερωμένη στὸν Σταῦρο Κουγιουμτζή μὲ τίτλο «Οἱ Ἐλεύθεροι κι οἱ ὡραῖοι» ...

Ἡ συνέχεια ἐδῶ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.