Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Θεοφάνεια θλίψεως για τους πιστούς! (Α΄). Οι λεονταρισμοί Μητροπολιτών, που ντροπιάζουν το λειτούργημά τους.

 Τελικά αποδεικνύονται υποχείρια των πολιτικών! Και οι αντι-Οικουμενιστές Γέροντες απ' αυτούς ελπίζουν και σε αυτούς συμβουλεύουν εκβιαστικά τους πιστούς να κάνουν υπακοή!

"πριν αλεκτορα φωνησαι ..." Αρχιεπίσκοπος και μητροπολίτες ξέχασαν τις "απειλές" και υποδέχθηκαν πανηγυρικά τους πολιτικούς άρχοντες. Δυστυχώς ΚΑΙ ο ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Μαζί με άφθονα πρωτοχρονιάτικα και χριστουγεννιάτικα Οικουμενιστικά αίσχη σε Ελλάδα και εξωτερικό.


Πριν 1 βδομάδα περίπου, γράψαμε πως κάποιος ευσεβής μητροπολίτης έσπευσε να αποκηρύξει δημοσίως την υπογραφή του από την "ομολογία πίστεως" (κείμενο ενάντια στον Οικουμενισμό) και να δηλώσει πιστός στρατιώτης του Πατριάρχη Βαρθολομαίου "μέχρι θυσίας" (δείτε εδώ). Τότε χρησιμοποιήσαμε τον πράγματι προκλητικό όρο "μητροπολιτικές κολοτούμπες".

Λίγο μέρες πιο πριν, αναφερόμενοι στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το "Σύμφωνο Συμβίωσης" (ομοφυλοφίλων),
επισημάναμε (δείτε εδώ) την δήλωση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ότι:
"Τέλος ἐκ προσώπου τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱ. Μητροπόλεως δηλώνουμε πρός πάντας τούς πολιτικούς καί πολιτειακούς ἄρχοντας πού θά συμβάλλουν στήν θεσμοθέτησι τοῦ ἠθικοῦ αὐτοῦ ἐξαμβλώματος ὅτι παύομεν οἱανδήτινα μετ’ αὐτῶν σχέσι καί τούς παρακαλοῦμε νά παύσουν καί ἐκεῖνοι μαζί μας.» 


Πριν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ "αλέκτορ φωνήσαι" όμως ...
στην επίσημη κοπή της βασιλόπιτας της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, ο μητροπολίτης Σεραφείμ,(προφανώς προσκάλεσε) φαίνεται να δίνει ο ίδιος και στους 3 βουλευτές κομμάτι βασιλόπιτας και μάλιστα, ευχαριστεί δημοσίως τους δύο εκ των τριών (Τραγάκη Γιάννη και Κατσαφάδο Κώστα) επειδή (με την απουσία τους) δεν το ψήφισαν!

Που είναι λοιπόν η παύση οποιασδήποτε σχέσης μαζί τους για την οποία δεσμευτήκατε σεβασμιότατε Πειραιώς;;;
Εσείς δεν λέγατε ότι θα σταματούσατε κάθε σχέση με τους βουλευτές που "συνέβαλαν στην θεσμοθέτηση" του συμφώνου συμβίωσης; Η αποχή, δεν συνέβαλε στην θεσμοθέτηση του;
Γιατί δεν εφαρμόσατε την δήλωση σας;;

Δείτε τις φωτογραφίες:
Ο βουλευτής και υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Θεόδωρος Δρίτσας, προσφωνείται και παραλαμβάνει το κομμάτι της βασιλόπιτας (και μάλιστα 1ος από τους επισήμους!) ενώ ψήφισε ΥΠΕΡ του συμφώνου συμβίωσης.
χαμόγελο ..
και χειραψία με τον μητροπολίτη..

Βουλευτής Πειραιώς της ΝΔ, Κατσαφάδος Κώστας. ΑΠΕΙΧΕ από την ψηφοφορία. Ο σεβασμιότατος αντί να τον επιπλήξει που την κρίσιμη στιγμή, ο βουλευτής της ΝΔ λειτούργησε ως "Πόντιος Πιλάτος", τον ευχαρίστησε δημοσίως!
φιλάμε καλά το χέρι, να μας πάρει η φωτογραφία. Αύριο μεθαύριο θα ψάχνουμε τέτοιες φωτογραφίες για το προεκλογικό φυλλάδιο.
Ο έτερος βουλευτής Πειραιώς της ΝΔ. Τραγάκης Γιάννης. Παραλαμβάνει κι  αυτός το κομμάτι της βασιλόπιτας (αφού έχει προσφωνηθεί). Τον ευχαρίστησε και αυτόν ο μητροπολίτης Πειραιώς ενώ αυτός ΑΠΕΙΧΕ από την ψηφοφορία.


Και για να μην έχετε καμία αμφιβολία, δείτε και το βίντεο με ολόκληρη την τελετή:

Στο 8ο λεπτό  ο μητροπολίτης Πειραιώς ευχαριστεί τους 2 βουλευτές Πειραιώς της ΝΔ και
στο 13ο λεπτό προσφωνείται και δίνει ο ίδιος η μητροπολίτης το 4ο κομμάτι στον Υπουργό-και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ- Θεόδωρο Δρίτσα (ο οποίος υπερψήφισε τον νόμο) και στη συνέχεια και στους 2 βουλευτές της ΝΔ που ΔΕΝ πήγαν για να καταψηφίσουν το "σύμφωνο συμβίωσης":



Για να μην έχετε καμία αμφιβολία, δείτε εδώ,τι ψήφισαν οι 3 αυτοί βουλευτές:




Πάμε να δούμε τι έγινε στην Έδεσσα, στον γνωστό για την ευσέβεια του μητροπολίτη Ιωήλ. Σε εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων (που τις βρίσκουν τις ειδήσεις ...;)   διαβάζουμε:


Πρωτοχρονιά στην 
Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς, Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προέστη της πανηγυρικής θείας λειτουργίας και της Δοξολογίας επί τη ενάρξει του νέου έτους.
Παρόντες ήταν η υφυπουργός Βιομηχανίας κ. Θ. Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θ. Θεοδωρίδης,

Κι εδώ η εκπρόσωπος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ το σύμφωνο συμβίωσης, παρούσα επισήμως, χωρίς κανένα πρόβλημα!




Πάμε να δούμε και τι έγινε την
  Πρωτοχρονιά, στην αρχιεπισκοπή Αθηνών:
Σαν να μην συμβαίνει τίποτε ...

Αυτή δεν είναι η Έλενα Κουντουρά, η βουλευτής των ΑΝΕΛ; Που διαφοροποιήθηκε από το κόμμα και ψήφισε ΥΠΕΡ στο σύμφωνο συμβίωσης!

Η κεφαλή της εκκλησίας στον νάρθηκα (πρόναο), περιμένοντας με στρωμένα χαλιά τον Πρωθυπουργό (που συζεί, χωρίς γάμο και που δεν βάπτισε τα παιδιά του) και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

τι ωραία "σκηνή" .. ούτε θέατρο να έπαιζαν

Λίγες μέρες μετά την υπερψήφιση του συμφώνου συμβίωσης, ο mr Tsipras (κλωνοποίηση του Ανδρέα Παπανδρέου), παραβρίσκεται στην επίσημη δοξολογία, με τον αρχιεπίσκοπο. Τι λέτε να σκέφτεται από μέσα του ... σε τι υπόληψη να έχει την εκκλησία;;

χειραψία ... τόσες υπηρεσίες έχει προσφέρει στην κυβέρνηση με την αφωνία του

το κυβερνητικό επιτελείο κι ο Βασίλης Λεβέντης (που χαρακτήρισε την εκκλησία "Μεσαίωνα"! επειδή δειλά ψέλλισε την αλήθεια)
Πηγή φωτογραφιών (και πάλι από εκκλησιαστικό πρακτορείο)
Θέλετε να δούμε και πως πέρασαν την 1η μέρα του χρόνου, κάποιοι πιο "extreme" μητροπολίτες; Παρέα (θεία λειτουργία) με παπικούς. 
Σας φαίνεται απίστευτο;; Κι όμως. Δείτε:
Πρωτοχρονιά σε Παπική "λειτουργία"!
στα αριστερά διακρίνεται ο "ορθόδοξος" μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, να παρακολουθεί την παπική "λειτουργία"

Και μετά την λειτουργία, κουβεντούλα με τους "αδελφούς επισκόπους".
Περισσότερες φωτογραφίες από την παπική "λειτουργία" και την συμμετοχή του Σύρου Δωρόθεου, εδώ.
Μια βδομάδα πριν, τα Χριστούγεννα, ο "ορθόδοξος" (αυτό τον τίτλο φέρει) μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, πήρε τον παπικό (ψευδο)"επίσκοπο" για να επισκεφθεί μαζί του γηροκομείο. Τελικά κάποιοι συμπεριφέρονται σαν η ένωση πράγματι να έχει γίνει. Ίσως εμείς οι πιστοί, είμαστε οι μόνοι που δεν το πήραμε χαμπάρι.. Απλά όσο περνάει ο καιρός, δεν φοβούνται να αποκαλύψουν τι έχουν συμφωνήσει. Αν δεν υπήρχε το ελεύθερο διαδίκτυο, ούτε που θα τα μαθαίναμε ..





Τι παραπάνω φωτογραφίες (και πολλές ακόμη, είδαμε εδώ)




Χριστούγεννα στην Γερμανία:
συμπροσευχή Χριστουγεννιάτικη με αιρετικούς, έγινε και στην Γερμανία (με συμμετοχή γνωστού ορθοδόξου κληρικού, δείτε εδώ)
και στην Πόλη:
Και λίγο πριν, ο "ορθόδοξος" μητροπολίτης Βελγίου, έδινε αντίδωρο στην Πόλη, σε παπικούς (ψευδο)καρδινάλιους. Δείτε και φρίξτε :



σε λειτουργία μαζί με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

... γίναμε μαλλιά κουβάρια.

όλα τα "καλά παιδιά" μαζί
Τέλος κάποιοι θα προβληματίζονται,
Μήπως κακώς αναφερθήκαμε 
στον μητροπολίτη Πειραιώς;;;

Επειδή πολλοί έχουν στο απυρόβλητο τον μητροπολίτη Πειραιώς (τον οποίοι κι εμείς εκτιμούμε, δεν ξεχνούμε ότι κάποιοι ιερείς διωγμένοι για τον αντι-οικουμενιστικό τους αγώνα πχ από μητρόπολη της κεντρικής μακεδονίας, βρήκαν καταφύγιο στην μητρόπολη Πειραιώς, καθώς και συχνές τοποθετήσεις σε θέματα αιρέσεων από το αντίστοιχο γραφείο της μητρόπολης Πειραιώς), 
πριν μας χαρακτηρίσουν και πάλι ως "ακραίους", "διχαστικούς" και με παρόμοια επίθετα, 
ας ρίξουν μια ματιά στην παρακάτω είδηση  (για να μην νομίζουν ότι διυλίζουμε τον κώνωπα):


Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα 180 χρόνια από την ίδρυση του Δήμου Πειραιά


Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ τελέστηκε δοξολογία, ενώ ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης εκφώνησε τον Πανηγυρικό της Ημέρας

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος παραβρέθηκαν:
Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας.
Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιά κ. Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση.
Οι Βουλευτές: κα Σταματάκη Ε., Κατσαφάδος Κ., ο πρώην Υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος Κ., οι πρώην Βουλευτές ...


Αντίστοιχο ρεπορτάζ με φωτογραφίες και εδώ
Αντίστοιχα ρεπορτάζ για την ίδια εκδήλωση μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ.
29 Δεκεμβρίου 2015!
Η κυρία Σταματάκη είναι επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε το σύμφωνο συμβίωσης. 
Στον κ.Κατσαφάδο που ΑΠΕΙΧΕ, όπως και στον κ.Δρίτσα, που ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ, αναφερθήκαμε ήδη (στην κοπή της βασιλόπιτας της μητρόπολης Πειραιώς)
Κατά τα άλλα ο μητροπολίτης Πειραιώς θα "έπαυε" κάθε σχέση.. με όσους συντελούσαν να περάσει το σύμφωνο συμβίωσης.
Τι λέτε τελικά; τον αδικούμε;;


Τέλος, διαβάζουμε ότι ο μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας, συνεχίζει από του άμβωνος να επιπλήττει τους βουλευτές για το έγκλημα που έκαναν και να δηλώνει ότι είναι ανεπιθύμητοι στην μητρόπολη του. Με όλη μας την καρδιά φωνάζουμε : Εύγε.
Αρκεί να συμπεριλαμβάνονται και όσοι επέλεξαν να "απέχουν" νίπτοντας τας χείρες τους και αφήνοντας τους υπόλοιπους να πετυχαίνουν πανηγυρική αποδοχή του συμφώνου από την Βουλή και αντίστοιχα αίσχη στα θεωρεία (γράψαμε εδώ).
Επειδή ειλικρινά δεν το θέλουμε, γνωρίζουμε ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός, ελπίζουμε να μην αναγκαστούμε να μιλήσουμε και πάλι για μητροπολιτικές "κολοτούμπες".
Ιστολόγιο- Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.