Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ο κ. Άνθιμος δήλωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για την Παναίρεση του Οικουμενισμού, ...διώκει όμως όσους την πολεμούν!

Ὁ Θεσσαλονίκης Ἄνθιμος, ὁ ὁποῖος ὁμιλεῖ ἀμετροεπῶς περὶ πάντων, βρῆκε τὴν εὐκαιρία ποὺ ἤθελε γιὰ νὰ συνεχίσει τὶς διώξεις κατὰ τοῦ π. Νικολάου Μανώλη.

Κι  ἡ αἰτία ἦταν μιὰ Ἐπιστολὴ τοῦ π. Νικολάου πρὸς τὸν κ. Τσίπρα!

Ἀπὸ τὸ ἱστολόγιο "Κατήχησις" (ἐδῶ):

Σε λίγες ώρες θα δημοσιεύσουμε τη συγκλονιστική απάντηση του π. Νικολάου Μανώλη στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο



    Ο π. Νικόλαος Μανώλης, εφημέριος του Ιερού Ναού αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας, σε μία αποκαλυπτική και συγκλονιστική Ομιλία. Απαντά στο πρόσφατο μητροπολιτικό έγγραφο με το οποίο καλείται σε απολογία ενώπιον του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου. Αυτήν την φορά η κλήση του έχει αφορμή την ανοιχτή επιστολή του πατρός Νικολάου στον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα που έχουμε δημοσιεύσει εδώ. Απαντά επίσης
στις κατηγορίες που του απευθύνει ο παναγιώτατος για τον αντιοικουμενιστικό του ρόλο. Με σαφήνεια και αποτελεσματικότητα δίνονται οι κατάλληλες απαντήσεις για την πληρέστερη ενημέρωση όλων μας.
    Μείνετε συνδεδεμένοι με το Ιστολόγιό μας και θα δείτε σύντομα την αποκλειστική Ομιλία - απάντηση με την οποία επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του Ιστολογίου Κατάνυξις το οποίο έχουμε δημοσιεύσει εδώ.

Ἡ πρώτη δημοσίευση τοῦ ἱστολογίου "Κατήχησις" ποὺ μᾶς πληροφοροῦσε γι' αὐτὴν τὴν δίωξη:
                                                                               Πηγή

Ποιός θα απαντήσει στον π. Νικόλαο Μανώλη για την επιστολή του στον Πρωθυπουργό; Ο κ.Τσίπρας ή ο κ.Άνθιμος;


    
    Ως γνωστόν ο πρωτοπρ. Νικόλαος Μανώλης, για άλλη μια φορά στάθηκε στο ύψος της ποιμαντικής και πνευματικής του ιδιότητος. Ως γνήσιος συνεχιστής της αγιοπατερικής παράδοσης, για ακόμα μια φορά ύψωσε το ανάστημά του απέναντι στους ισχυρούς της εξουσίας. Έπραξε το αυτονόητο, το εύλογο. 
    Με την ανοιχτή επιστολή του στον πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα, τον προειδοποιεί για τα δεινά που θα επιφέρει στο άμεσο μέλλον στην πατρίδα μας, το επαίσχυντο και νεοεποχίτικο νομοσχέδιο για την επέκταση του «Συμφώνου Συμβίωσης» στα ομόφυλα ζευγάρια, που ψηφίστηκε πριν λίγες
μέρες, παραμονές των Χριστουγέννων, από την Βουλή των Ελλήνων. Την επιστολή μπορείτε να την διαβάσετε εδώ
    Ποιος νομίζετε πως θα απαντήσει στην επιστολή αυτή; Μήπως το πρωθυπουργικό γραφείο, το μέγαρο Μαξίμου ή κάποιος άλλος από τον κύκλο του Αλέξη Τσίπρα; ΛΑΘΟΣ
    Το ιστολόγιό μας έχει ρεπορτάζ πως ετοιμάζεται η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης να απαντήσει. Θα στείλει σύμφωνα με τις πληροφορίες μας μητροπολιτικό γράμμα επίπληξης στον πατέρα Νικόλαο για την πρωτοβουλία του αυτή και για το ύφος της επιστολής του προς τον Πρωθυπουργό. 
    Είναι αποδεδειγμένο πως στην ατζέντα της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης ο πατέρας Νικόλαος, αποτελεί θέμα που λαμβάνει επείγουσα προτεραιότητα. Είναι κοινό μυστικό πως θεωρείται το μαύρο πρόβατο. Δεν ενδιαφέρει τους μητροπολιτικούς το τι λέει, αν είναι ωφέλιμο, ορθόδοξο, επίκαιρο, ξινό, γλυκό, πικρό ή άγριο. Ότι και να πει ή να κάνει, αμέσως στοχοποιείται. Πιστεύουμε μάλιστα πως όχι τόσο από τον ίδιο τον Παναγιώτατο, που δοκιμάζεται από την επιβαρυμένη λόγω γήρατος υγεία του, αλλά από το ιντρικαδόρικο περιβάλλον του. 
    Δεν το κρύβουμε πως η έκπληξή μας θα είναι μεγάλη μπροστά στο ενδεχόμενο να επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ. Δεν περνάει από το μυαλό μας πως θα γίνει η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ο συνήγορος του δηλωμένου αθέου κ. Τσίπρα. Αν δεχτεί επιστολή από τον Μητροπολίτη του ο πατέρας Νικόλαος, περιμένουμε να είναι συγχαρητήριο γράμμα ή επιστολή προς έπαινο. Σε αντίθετη περίπτωση θα έχουμε άλλη μια αδικία προς το πρόσωπο του πατρός Νικολάου. 
    Η επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, ήδη τάραξε και έπληξε τη θρησκευτική συνείδηση του πιστού λαού. Ο πατήρ Νικόλαος, απλά απέστειλε μια επιστολής ανησυχίας και έντονου προβληματισμού, χωρίς να υβρίζει πρόσωπα, εκφράζοντας κατ ουσίαν όλη την Εκκλησία. Ανησυχούμε πως μια τέτοια άτοπη μητροπολιτική ενέργεια θα αποτελέσει τη σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.