Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Εθνομηδενιστικά σχέδια και εκκλησιο-μηδενικά αντανακλαστικά!

 Ιστολόγιο "Κατάνυξις":

Ο Παναγιώτατος, ο δήμαρχος,
ο Σταυρός
και ο οικουμενισμός


                 
Η μητρόπολη Θεσσαλονίκης θα δώσει έναν βολικό υπέρ πάντων αγώνα για το Σταυρό και θα κάνει μια πολύ βολικότερη περήφανη υποχώρηση στη διεξαγωγή οικουμενιστικών-διαθρησκειακών πολιτιστικών δράσεων εντός του ναού. Δεν περιμένουμε να αρθρώσει αντιοικουμενιστικό λόγο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ο πιστός λαός, έχει καταλάβει το ρόλο του Θεσσαλονίκης Ανθίμου στο θέμα του οικουμενισμού
 
 Σχόλιο των διαχειριστών του ιστολογίου katanixis
Επειδή είναι γνωστό πως ο λύκος στην αντάρα χαίρεται, υπό την "Δαμόκλειο σπάθη" του χρέους, των θεσμών και των πάσης φύσεως κουαρτέτων, ντουέτων ή όπως αλλιώς τα βαφτίζουμε, επιχειρείται κυρίως ένα ξερίζωμα του Ρωμαίικου χωρίς προηγούμενο. Οι συμπεριφορές αυτές, στοχοποιούν κάθε τι ελληνορθόδοξο μεθοδεύοντας σχόλια, παρεμβάσεις σε τηλεοπτικά παράθυρα, άρθρα στα σαλόνια κυριακάτικων εφημερίδων, μέχρι και επερωτήσεις στη βουλή, απροκάλυπτα, με σφοδρότητα και μίσος που θυμίζουν "εμφυλιακές" εποχές.
Λέξεις κλειδιά, όπως συνωστισμός, εθνοκάθαρση, θρησκειολογικό, ισλαμικές σπουδές κ.α., είναι κάποιες μόνον από τις λέξεις που εισήχθησαν βίαια στην Ελληνική πραγματικότητα, στην υπηρεσία εθνομηδενιστικών σχεδίων, χωρίς καν την παρέμβαση των "δανειστών". 
Στις κάθε τόσο ανακύπτουσες καινοφανείς αξιώσεις των "μπερδεμένων", η Εκκλησία επιδεικνύει σχεδόν μηδενικά αντανακλαστικά. Όποτε επιλέγει να αντιδράσει, το πράττει ετεροχρονισμένα. Η ατζέντα ανοίγει όπως επιλέγουν οι απέναντι, χάνεται το μέτρο και η εκκλησία βρίσκεται απολογούμενη, σε χρόνο και τόπο, όπου παρασύρρεται από τους επίβουλους της Ελληνορθόδοξης παραδόσεώς μας.
Οποτεδήποτε λοιπόν, εκφράσει τον πνευματικό κίνδυνο η εκκλησία για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας, αυτό θεωρείται πολιτική παρέμβαση, στηλητεύεται από τα μέσα και χάνεται η μάχη. Όταν όμως στον αντίποδα, οι πολιτικοί "της αποχής", θεολογούν, αγαπολογούν  με οικουμενιστικές διαθρησκειακές κορώνες, αυτό όχι μόνον επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται.
Ο δήμαρχος θεσσαλονίκης κουνά το δάχτυλο στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης για το θέμα του Σταυρού στη Ροτόντα. Ένα θέμα που οι ίδιοι το σήκωσαν στην επικαιρότητα. Αξιώνουν βέβαια στο παρασκήνιο, τη διοργάνωση βέβηλων διαθρησκειακών πολιτιστικών εκδηλώσεων, μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου (Ροτόντα). 

Η μητρόπολη Θεσσαλονίκης θα δώσει έναν "βολικό" υπέρ πάντων αγώνα για το Σταυρό και θα κάνει μια πολύ "βολικότερη και περήφανη" υποχώρηση στη διεξαγωγή οικουμενιστικών-διαθρησκειακών πολιτιστικών δράσεων εντός του ναού. Δεν περιμένουμε να αρθρώσει αντιοικουμενιστικό λόγο ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Ο πιστός λαός, έχει καταλάβει το ρόλο του Θεσσαλονίκης Ανθίμου στο θέμα του οικουμενισμού.

Γ. Μπουτάρης: Χαμηλώστε τους τόνους για τη Ροτόντα - Εμένα δεν με ενοχλεί ο σταυρός
      Τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο επισκέφτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης, Σταμάτη Χονδρογιάννη, με σκοπό να συζητήσουν το θέμα της διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων στο μνημείο της Ροτόντας. Αναφερόμενος στη συνάντηση αυτή, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Μπουτάρης επιχείρησε για ακόμη μια φορά να χαμηλώσει τους τόνους σχετικά με τις διαφωνίες που προέκυψαν για την τοποθέτηση σταυρού στο μνημείο, σημειώνοντας ότι δεν συμφέρει κανένα το ζήτημα να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις.
Όπως τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στην αυριανή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, πρόκειται να δοθεί το πράσινο φως για την επικαιροποίηση της απόφασης Βενιζέλου του 1999, σχετικά με τη διαχείριση της Ροτόντας.
«Η απόφαση του Βενιζέλου λέει ξεκάθαρα ότι η Ροτόντα δεν είναι ενοριακός ναός, αλλά μνημείο, στο οποίο τελείται μια φορά τον μήνα θεία λειτουργία. Επιπλέον, ο χώρος δίδεται κατόπιν συμφωνίας, για πολιτιστικές εκδηλώσεις» ανέφερε ο Γιάννης Μπουτάρης. Επανέλαβε δε ότι ήδη έχει συμφωνηθεί να πραγματοποιηθούν εντός του Φεβρουαρίου δύο συναυλίες κλασικής μουσικής στον χώρο.
Σχετικά με τη μελλοντική χρήση του μνημείου, ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι πρόθεση δήμου κι Εφορείας είναι να κατατεθεί πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων οι οποίες «θα σέβονται τον αρχαιολογικό χώρο», μεταξύ των οποίων και μια εκδήλωση σχετική με τη συνύπαρξη των τριών θρησκειών: Της εβραϊκής, της μουσουλμανικής και της χριστιανικής. «Η Θεσσαλονίκη είχε πάντα αυτό τον χαρακτήρα, οπότε μια τέτοια κίνηση θα είναι προς όφελος της πόλης» σχολίασε ο δήμαρχος.
Αναφερόμενος, τέλος, στο θέμα της τοποθέτησης σταυρού, δήλωσε ότι προσωπικά δεν ενοχλείται ούτε από το γεγονός ότι η Ροτόντα λειτουργεί ως εκκλησία, αλλά ούτε και από τον σταυρό και ζήτησε να λήξει το θέμα, χωρίς περαιτέρω εντάσεις. «Είναι ντροπή να δημιουργείται αντίθεση για τον σταυρό. Η Ροτόντα είναι αρχαιολογικό μνημείο κι ανήκει στην αρχαιολογική υπηρεσία. Η Εκκλησία δεν έχει λέγειν για το τι θα γίνει εκεί μέσα. Να παρακαλέσω, να κατεβούν οι τόνοι» κατέληξε χαρακτηριστικά.
        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.