Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

«...Καλό νέο για όλους τους Χριστιανούς»...!!!

 Δυτικοί: «Η συνάντηση του Πάπα και του Ρώσου Πατριάρχη αποτελεί καλό νέο για όλους τους Χριστιανούς». Αναμένεται κοινή δήλωση


Η ιστορική συνάντηση του Πατριάρχη Πασών των Ρωσιών κκ. Κυρίλλου με τον Πάπα Φραγκίσκο, ευρίσκεται από χθες  στο επίκεντρο των συζητήσεων τόσο  των εκκλησιαστικών κύκλων, όσο και διεθνώς.
«Η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Κούβα, δείχνει ότι «οι Χριστιανοί μπορούν να μιλήσουν με μία φωνή στο πρόσωπο των προκλήσεων του σημερινού κόσμου», δήλωσε ο Ιταλός ερευνητής της θρησκευτικής ιστορίας, Adriano Roccucci.
«Πρόκειται για καλά νέα για όλους τους χριστιανούς και ταυτόχρονα για μία μεγάλη
έκπληξη όσο αφορά την είδηση της  επικείμενης συνάντησης  του Φεβρουαρίου μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κκ. Κυρίλλου», δήλωσε  ο  διάσημος Ιταλός ιστορικός της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, και Καθηγητής Adriano Roccucci, ο οποίος χαίρει μεγάλης εκτίμησης στην  Καθολική Κοινότητα.
«Αυτή η είδηση είναι  πραγματικά μεγάλη  ιστορία.  Αν και για μια τέτοια συνάντηση μιλήσαμε πολύ και σκεφτήκαμε  παρά πολύ  τα τελευταία χρόνια, ενώ   μερικοί άνθρωποι εργάστηκαν πολύ σκληρά για την επίτευξη αυτού του στόχου. Αυτή αποτελεί  μια έκπληξη, και την ίδια στιγμή μια  καλή είδηση, η οποία δημιουργεί πολλές ελπίδες για το χριστιανικό  μέλλον», δήλωσε ο ίδιος στο πρακτορείο  ειδήσεων  RIA Novosti.
Σύμφωνα με τον Roccucci, το γεγονός είναι ότι η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Πάπα και του Προκαθημένου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έχει ιδιαίτερη σημασία για την αντιμετώπιση των σοβαρών προκλήσεων της εποχής μας.
«Πρώτα απ “όλα, εννοώ τον πόλεμο, ιδίως, την  κατάσταση στην Μέση Ανατολή, την Συρία και, φυσικά, τις διώξεις των χριστιανών. Όλα αυτά  δείχνουν ότι ο  Πάπας και ο Ρώσος  Πατριάρχης μπορούν να μιλήσουν με μια φωνή για όλους τους Χριστιανούς για το  πρόσωπο του σημερινού κόσμου»,  τόνισε  ο καθηγητής.
«Φυσικά, το γεγονός αυτό είναι σχετικό, αλλά υπάρχει  μια σοβαρή ελπίδα  προσέγγισης μεταξύ όλων των χριστιανών,  όταν η  μεγαλύτερη εκκλησία της Δύσης συναντά την πιο σημαντική  και μεγαλύτερη εκκλησία της χριστιανικής Ανατολής στο πρόσωπο των δύο  Προκαθημένων», δήλωσε ο Roccucci.
Η  συνάντηση δεν έχει πραγματοποιηθεί , και οι Δυτικοί  έσπευσαν να πλάσουν σενάρια  περί » συμφιλίωσης» των δύο εκκλησιών.!!!!
Την Παρασκευή, η Αγία Έδρα και το Πατριαρχείο Μόσχας ανακοίνωσαν ταυτόχρονα  ότι η ιστορική συνάντηση Πάπα Φραγκίσκου και Πατριάρχη κκ. Κυρίλλου  θα πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο της Αβάνας.
Αυτή αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο ώρες και θα περατωθεί με την  υπογραφή μιας  κοινής δήλωσης.!!
Οι δύο  πλευρές εξέφρασαν την επιθυμία  «η εκδήλωση αυτή να αποτελέσει ένα σημάδι ελπίδας για όλους τους ανθρώπους με καλή θέληση» και παρότρυναν τους Χριστιανούς να προσεύχονται  στον Θεό να φέρει καρπούς  και   ευλογία στην  επικείμενη συνάντηση, των δύο θρησκευτικών ηγετών.
Ακόμη δεν συναντήθηκαν οι δύο προκαθήμενοι και οι παπικοί «πανηγυρίζουν», ενδεικτικό των προθέσεων τους. Αυτό που τους ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η αναγγελία μιας κοινής «δήλωσης» από τον Πάπα και τον Ρώσο Πατριάρχη για να «προχωρήσουν» στα σχέδια τους πιθανόν περί ένωσης των Χριστιανικών εκκλησιών Ανατολής και Δύσης.
Σημασία πάντοτε έχουν οι «προθέσεις» της μίας ή της άλλης πλευράς και όχι τα ευχολόγια. Όσο για το Βατικανό, υπενθυμίζουμε ότι 5 χρόνια τώρα,  σφάζονταν, βιάζονταν, δολοφονούνταν Χριστιανοί στην Συρία και δεν ανέλαβε καμία  ουσιαστική πρωτοβουλία.
Σε αντίθεση με τον Πατριάρχη Μόσχας ο οποίος κίνησε  «μεγάλες δυνάμεις» για να σταματήσει το μακελειό στην περιοχή αυτή διασώζοντας ότι δύναται να σωθεί. Είναι σίγουρο ότι ο ίδιος έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επέμβαση του ρωσικού στρατού στην Συρία , παρεμβαίνοντας προσωπικά   στον Πρόεδρο Β. Πούτιν.
Όμως , καλό θα είναι όλοι οι ορθόδοξοι ανεξαρτήτου θέσεως και καθηκόντων  να έχουν τα «αυτιά και τα μάτια  τους ορθάνοικτα», διότι η Καθολική εκκλησία έχει πάντοτε άκρως επεκτατικά σχέδια για την «ορθόδοξη Ανατολή». Αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει ποτέ.  Άλλωστε αδιάψευστη μαρτυρία αποτελεί  η ιστορία και η στάση των Παπικών  προς το ελληνορθόδοξο Βυζάντιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.