Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

"Αγαπητικός ...λιθοβολισμός"!

 Ένας αγαπητικός λιθοβολισμός (βιντεοσκοπημένος) με τις ευλογίες του π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού.

Το σχόλιο μας                                opaidagogos.blogspot.gr



(..)Είδα το βίντεο, έφριξα, δεν μπορώ ακόμη να συνέλθω. Εκσυγχρονισμό να το πω ή καλύτερα εκμαυλισμό, και μάλιστα, με τις ευλογίες αυτού του π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού. Πείτε μου, σας παρακαλώ, τι μπορούμε να κάνουμε γι΄ αυτούς τους ... πλέοντες (Εν Πλω) στον ωκεανό της πλάνης;

"Να βάλουμε την ερωτικότητα στη ζωή μας", κατά τον κ. Λιαμή, λες και δεν τη βάλαμε
από τη Μεταπολίτευση και δώθε, λες και δεν καταργήσαμε τους Ιερούς Κανόνες, λες και δεν βροντοφωνάξαμε "αγάπη δίχως όρους και όρια", λες και δεν πέσαμε με τα μούτρα στην ερωτική "ξεθεομάρα", λες και δεν αλλάζαμε (καταναλώναμε) συντρόφους ερωτικούς σαν να ήταν πουκάμισα και τόσα άλλα "λες". Αντί να συστήσουν - και περιοριστούν σε - όλα όσα γράφει η Καινή Διαθήκη για τον γάμο, αυτή ξέχασαν και ξεχνούν ότι "Το Μυστήριο τούτο μέγα εστί εις Χριστόν και εις Εκκλησίαν". Βάλθηκαν να απομυστηριοποιήσουν τον γάμο με τον Φρόιντ, τη σεξουαλικότητα που τώρα πάνε να την κάνουν ερωτικότητα! Τι άλλο να γράψω, δεν βρίσκω. Ο Κύριος να τους ελεήσει
"59. καὶ ἐλιθοβόλουν τὸν Στέφανον, ἐπικαλούμενον καὶ λέγοντα· Κύριε ᾿Ιησοῦ, δέξαι τὸ πνεῦμά μου. 60. θεὶς δὲ τὰ γόνατα ἔκραξε φωνῇ μεγάλῃ· Κύριε, μὴ στήσῃς αὐτοῖς τὴν ἁμαρτίαν ταύτην. καὶ τοῦτο εἰπὼν ἐκοιμήθη".
Μερικές ακόμη πρόσφατες αναρτήσεις του ιδίου ιστογράφου (Κυπριανού Χριστοδουλίδη):
και το ΣΧΟΛΙΟ μας:
Όπως βλέπετε δεν φοβόμαστε να προβάλουμε την φθορά. Ενδεικτικά στο 1:18 (1 ώρα και 18 λεπτό), ο π.Μουρτζανός "απαντάει" για τις προγαμιαίες σχέσεις (φυσικά αποφεύγει να απαντήσει στην ερώτηση. Περιορίζεται σε διαπιστώσεις τύπου "οι νέοι είναι πολύ μπροστά και εμείς έχουμε μείνει πολύ πίσω .." και το ότι "οι έφηβοι/νέοι αν και έχουν φύγει πολύ μπροστά δεν έχουν λύσει όλα τα προβλήματα τους και δεν είναι όλα τέλεια..!"
Τελικά κάποιοι, πολύ συγκεκριμένοι ως πρόσωπα,  σχεδόν "κλίκα" (μπορούμε σχεδόν να τους απαριθμήσουμε αποδεικνύοντας την άμεση σχέση μεταξύ τους), έχουν βαλθεί να αμφισβητήσουν τα πάντα και να προκαλέσουν εσκεμμένα σύγχυση.
Παραδόξως ακριβώς τα ίδια "αγαπολογικά" έλεγε και ο γνωστός αρχιμανδρίτης από την Θεσσαλονίκη στις ομιλίες του. Μπορούσε ατελείωτα να μιλάει γενικά και αόριστα για την "αγάπη" και τον "έρωτα", να καταδικάζει ασταμάτητα τον "ηθικισμό" στην εκκλησία μας αλλά επί τοις ουσίας : ούτε λέξη. Ακόμη κι όταν τον ρωτούσαν ευθέως.
Κανονικά θα 'πρεπε να απαξιώναμε να τους απαντήσουμε, δίνοντάς τους έτσι κάποια υπόσταση ή αξία. Θα τους καταδικάζαμε στην προσωπική τους ανυπαρξία, στο εσωτερικό κενό τους, πιστεύοντας ακράδαντα ότι ανήκουν σ' έναν κόσμο που είναι προορισμένος να χαθεί, να χαθεί από μόνος του, καταρρέοντας σαν κατασκευή από χαρτί ή άμμο, όπως κάθε τί που δεν έχει μέσα του τίποτε αληθινό, άρα και κανένα αληθινό μέλλον.
Επειδή όμως εκτός από τους ιδίους και τον κόσμο τους χάνονται και πολλές ψυχές που ψάχνουν την αλήθεια, αλλά και επειδή διαπιστώνουμε ότι οι προσβάσεις τους στα ανώτατα ηγετικά εκκλησιαστικά κλιμάκια είναι "παραδόξως" άριστες, αισθανόμαστε μία ακόμη φορά την ανάγκη να τους αποκαλύψουμε, μαζί με τις πλάνες τους.
Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.
Ιστολόγιο -Ομάδας Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.