Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Απτά δείγματα μολυσμού των πιστών από τον Οικουμενιστικό ιό! --Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ του το ..."ΜΕΓΑΛΕΙΟ"!!! Αλλά και μια διαπίστωση: Φοβούνται την αντίδραση του λαού!

Χαίρετε, μένω στην Δανία και ανήκω στην Μητρόπολη Σουηδίας

Η ανάρτηση μας αφορά τα θυρανοίξια στο Ησυχαστήριο του Αγίου Νικολάου στην πόλη Rättvik της Σουηδίας. Ένα σχόλιο σε Ελληνικό ιστολόγιο για την παρουσία ετεροδόξων στην τελετή, προκάλεσε την απάντηση της Προέδρου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νορβηγίας «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου». Δεχθήκαμε στην Κατάνυξη ηλεκτρονικό μήνυμα από κάτοικο Δανίας, (υπάγεται εκκλησιαστικώς στη μητρόπολη Σουηδίας), που μας εκφράζει την ανησυχία του για τη στάση του μητροπολίτου Σουηδίας. Κάναμε ένα μικρό ρεπορτάζ και σας παραθέτουμε τα στοιχεία. Αντί επιλόγου το σχόλιο του ιστολογίου μας (Κατάνυξις").

Α. Το ηλεκτρονικό μήνυμα που δεχθήκαμε     

Πολύ συχνά παρατηρώ να καλούνται και να παρίστανται κληρικοί άλλων δογμάτων στις ακολουθίες και εκδηλώσεις της μητροπόλεως. Τελευταία έγιναν τα θυρανοίξια ενός
ορθοδόξου ησυχαστηρίου και στις σχετικές φωτογραφίες φαίνονται να παρίστανται στην Θεία Λειτουργία και αιρετικοί κληρικοί και μοναχές.
Κάποιος πιστός από την Ελλάδα ρώτησε σε σχόλιο του "Τι δουλειά έχουν οι παπικοί", και με αφορμή αυτό το σχόλιο η πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νορβηγίας «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», έγραψε νέο σχόλιο που εξηγεί γιατί προσκαλούνται οι δυτικοί κληρικοί σε ορθόδοξες ακολουθίες και τελετές.
Παρακαλώ δείτε τις σχετικές φωτογραφίες και το σχόλιο της προέδρου και γράψετε μου, τι λέτε για όλα αυτά, γιατί είμαστε αρκετοί Έλληνες πιστοί εδώ και έχει κλονισθεί η εμπιστοσύνη μας προς τον μητροπολίτη κ. Κλεόπα αν είναι πράγματι ορθόδοξος ή οικουμενιστής. Διαβάζω το ιστολόγιο σας και σέβομαι πολύ τον π. Νικόλαο (σσ. τον π. Νικόλαο Μανώλη) και τον αγώνα του για την Πατροπαράδοτη Ορθόδοξη Πίστη μας. Σας ευχαριστώ και αναμένω.
Χριστιανός Ορθόδοξος κάτοικος Δανίας
----------------------------------------------------------------------------------------------

Β) Το ρεπορτάζ από τα θυρανοίξια 

Το εν λόγω ησυχαστήριο είναι το πρώτο Ελληνορθόδοξο μοναστήρι στη Σουηδία και σε ολόκληρη την Σκανδιναυΐα

Την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας προέστη της Θείας Λειτουργίας στο Ησυχαστήριο του Αγίου Νικολάου στην πόλη Rättvik της Σουηδίας και στη συνέχεια τέλεσε το μνημόσυνο του ιδρυτού της μονής μακαριστού Ιερομονάχου κυρού Ευσεβίου Βίττη, καθώς και την ακολουθία των θυρανοιξίων, με την συμμετοχή του Ιερού Κλήρου της Ι. Μητροπόλεως και μελών του χριστεπωνύμου πληρώματος της τοπικής Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε το συγχαρητήριο μήνυμα της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλους όσοι συνέβαλαν παντοιοτρόπως στους εορτασμούς. Επισυνάπτονται της παρούσης οι δύο ομιλίες. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Παν/τος Αρχιμανδρίτης κ. Αλέξανδρος Λουκάτος.
EKK10.jpg
Ακολούθησε γεύμα προς τιμήν των προσκυνητών και των προσκεκλημένων τοπικών φορέων. Στις ιερές ακολουθίες παρέστη ο Εξοχώτατος Πρέσβυς της Ελλάδος στη Σουηδία κ. Δημήτριος Τουλούπας, ο οποίος και συνεγχάρη τον Σεβασμιώτατο για την ολοκλήρωση της ανακαίνισης του Ησυχαστηρίου και ευχήθηκε να αποτελέσει ο χώρος αυτός τόπο πνευματικής κατάνυξης όλων όσοι θα το επισκέπτονται.
EKK6.jpg
Παρών ήταν και ο εκπρόσωπος της Κυπριακής Πρεσβείας στη Σουηδία κ. Γεώργιος Λοΐζου, καθώς και οι εκπρόσωποι της Κοπτικής, Λουθηρανικής και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Σουηδία κ.κ. Nils Åberg, Michael Agaiby, Peder και Marie Eremius Bergqvist, Rev. Tadeusz Bienasz, Berit Edman, Per Larsson, και η Sister Veronica. Τον Δήμο του Rättvik εκπροσώπησε η κ. Märta Kallur, η οποία προσέφερε στον Σεβασμιώτατο μελέτη της για τις πολιτιστικές παραδόσεις του Rättvik. Την παραμονή, 5 Δεκεμβρίου, έλαβε χώρα ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κλεόπα.
Το Ησυχαστήριο ιδρύθηκε από τον Γέροντα Ευσέβιο Βίττη το 1973, μετά δε την οριστική μετάβασή του στην Ελλάδα το 1980 και την κοίμησή του το 2010, την συντήρηση του Ησυχαστηρίου ανέλαβε ο σύλλογος φίλων του Ησυχαστηρίου, γνωστός με την επωνυμία "Ορθόδοξη Αδελφότητα 'Αγιος Νικόλαος'". Το Ησυχαστήριο κατεστράφη ολοσχερώς από πυρκαγιά τον Οκτώβριο του 2010 και μετά την ανέγερση του νέου κτιρίου έμεινε ακατοίκοιτο μέχρι τον Οκτώβριο του 2014 όπου μετεβιβάσθη στην Ι. Μητρόπολη Σουηδίας, η οποία και ανέλαβε την ολοκλήρωση της εκ βάθρων ανακαινίσεώς του και τον πλήρη εξοπλισμό του. Το εν λόγω ησυχαστήριο είναι το πρώτο Ελληνορθόδοξο μοναστήρι στη Σουηδία και σε ολόκληρη την Σκανδιναυΐα.
EKK8.jpg
Την κατασκευή του τέμπλου και των λοιπών ξυλόγλυπτων κατασκευών ανέλαβαν οι κ.κ. Ελευθέριος και Κωνσταντίνος Γεωργιάδης εξ Ιωαννίνων, την δε αγιογράφιση των εικόνων ο κ. Μιχαήλ Ανδρούτσος εξ Ιωαννίνων και κ. Ευτυχία Παπαδοπούλου εκ Στοκχόλμης. Την τελετή των θυρανοιξίων εκάλυψε με ρεπορτάζ ο τοπικός τύπος και το κανάλι,καθώς και το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι της Σουηδίας . Οι φωτογραφίες είναι προσφορά των κ.κ. Πέτρου Βασιλειάδη, Μαρίας Κεχαγιά, Νικολάου Κίτσιου, Χρήστου-Τίτου Τασούλα και Patrik Wahlqvist.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γ) Η απάντηση της προέδρου σε σχόλιο “Τι δουλειά έχουν οι παπικοί” στην τελετή

ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΕΣ

Κυριακή Παπαδοπούλου Σάμουελσεν,
Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νορβηγίας
«Ευαγγελισμός της Θεοτόκου»
Το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Μητρόπολη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας για τα θυρανοίξια του ελληνορθόδοξου ησυχαστηρίου στο Rättvik της Σουηδίας δημοσιεύτηκε σε διάφορους ιστότοπους εκκλησιαστικών ειδήσεων στο διαδίκτυο. Σε έναν από αυτούς κάποιος (επειδή προφανώς είδε στις φωτογραφίες ότι παρίσταντο και κληρικοί της δυτικής εκκλησίας) ανάρτησε το εξής σχόλιο: «Οι παπικοί τί δουλειά έχουν;;;». Ως πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νορβηγίας «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» και επειδή είχα την ευλογία να παραστώ στα θυρανοίξια, αισθάνθηκα την ανάγκη να απαντήσω. Παρακάτω ακολουθεί η απάντησή μου:
«Αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν να κατακρίνεται το ότι προσκαλέστηκαν οι εκπρόσωποι των τοπικών θρησκευτικών κοινοτήτων στα θυρανοίξια ενός ορθόδοξου ησυχαστηρίου σε μια ξένη χώρα. Το ησυχαστήριο αυτό δεν χτίστηκε σε μια ορθόδοξη χώρα, χτίστηκε σε μια χώρα όπου η πλειοψηφία των κατοίκων ανήκουν στην προτεσταντική εκκλησία. Το ελάχιστο που μπορεί να κάνει κανείς όταν πάει και ιδρύει ένα διαφορετικό θρησκευτικό ίδρυμα στη μέση του πουθενά σε μια δασική περιοχή σε μια ξένη χώρα όπου δεν υπάρχει ορθόδοξος χριστιανός σε ακτίνα εκατοντάδων χιλιομέτρων ούτε για δείγμα, είναι να προσκαλέσει τους γείτονες να παραστούν στη χαρά του. Δεν μπορούμε να θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Από τη μια να απολαμβάνουμε τις θρησκευτικές ελευθερίες που μας εξασφαλίζει η χώρα η οποία μας φιλοξενεί και η οποία μας επιτρέπει εντελώς ελεύθερα να χτίζουμε ναούς και ησυχαστήρια όπου θελήσουμε και εν μέρει μας επιδοτεί οικονομικά για τις θρησκευτικές μας δραστηριότητες και από την άλλη να μην έχουμε καμία σχέση με τις άλλες εκκλησίες και με τις πολιτικές αρχές. Δεν είναι δυνατόν να επιβιώσουμε έτσι σε μια ξένη κοινωνία, απομονωμένοι και ξεκομένοι. Δεν καλέστηκαν «οι παπικοί» όπως περιφρονητικά αναφέρει το σχόλιο να συλλειτουργήσουν, να παραστούν καλέστηκαν και να μοιραστούν τη χαρά μας. Άραγε από πού κι ως πού οι λουθηρανοί είναι παπικοί; Αυτοί ως γνωστόν έκαναν δική τους εκκλησία επειδή διαφωνούσαν με τον πάπα.
Άλλωστε ο μακαριστός π. Ευσέβιος, ο ιερομόναχος που ίδρυσε το ησυχαστήριο, εργάστηκε για χρόνια ως μαραγκός σε ένα τοπικό θρησκευτικό ίδρυμα της προτεσταντικής εκκλησίας. Ανάμεσα στους λουθηρανούς κληρικούς που ήρθαν στα θυρανοίξια, ήταν και άνθρωποι που τον γνώριζαν προσωπικά και οι οποίοι μίλησαν με μεγάλη συγκίνηση και αγάπη γι' αυτόν.
Για μας που ζούμε σε αλλόδοξες χώρες, η καλή συνεργασία με τις τοπικές εκκλησίες είναι προϋπόθεση για την επιβίωσή μας. ΄Οταν μεταναστεύουν κάποιοι ορθόδοξοι σε άλλη χώρα, δεν βρίσκουν έτοιμους ορθόδοξους ναούς. Μέχρι να ορθοποδήσουν και να καταφέρουν να δημιουργήσουν ορθόδοξες κοινότητες οι οποίες να είναι σε θέση να αυτοσυντηρηθούν, εξαρτώνται τελείως από την καλή θέληση των υπολοίπων χριστιανικών κοινοτήτων, οι οποίες τους παραχωρούν/δανείζουν/νοικιάζουν χώρους τέλεσης λατρείας. Πολλοί από τους ορθόδοξους ναούς στη Σκανδιναβία έχουν παραχωρηθεί για ένα συμβολικό ποσό, στην πραγματικότητα έχουν δωρηθεί στους ορθοδόξους, από διάφορες προτεσταντικές κοινότητες. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε προς ανταπόδωση είναι να τους καλούμε σε σημαντικές επετείους και εκδηλώσεις.
Πώς θα σας φαινόταν αν ξαφνικά σε μια δασική περιοχή στο εσωτερικό της Ελλάδας όπου δεν υπάρχει ούτε ένας λουθηρανός ή καθολικός κάτοικος, ερχόταν ξαφνικά κάποιοι και έκαναν τα θυρανοίξια ενός αλλόδοξου ησυχαστηρίου αγνοώντας προκλητικά τις τοπικές θρησκευτικές και πολιτικές αρχές; Μάλλον αγενής και αλλόκοτη θα χαρακτηριζόταν μια τέτοια συμπεριφορά.
Δεν κρυβόμαστε εμείς που είμαστε μειοψηφία σε αλλόδοξες χώρες, δημιουργούμε τις ορθόδοξες κοινότητές μας και τους τόπους λατρείας μας, πάντοτε με σεβασμό στους τοπικούς νόμους και διατάξεις, και από καιρού εις καιρόν, όταν το επιβάλλουν οι περιστάσεις, καλούμε και τους γείτονες να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν τις δικές μας τελετές. Δεν ντρεπόμαστε που είμαστε ορθόδοξοι, ούτε μένουμε κλειδαμπαρωμένοι στους δικούς μας χώρους, συμμετέχουμε στην κοινωνία στην οποία ζούμε και προσκαλούμε και τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας να παρακολουθήσουν τις δικές μας σημαντικές εκδηλώσεις. Έτσι έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε την ορθοδοξία γνωστή σε ένα ευρύτερο κοινό και να συμμετέχουμε ως ισότιμοι πολίτες στην κοινωνία στην οποία ζούμε.»
Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Είναι γνωστή πρακτική για τους Έλληνες του εξωτερικού, η λεπτομερώς καταγραφείσα υπό της αξιοτίμου προέδρου. Η εξ’αρχής εκπεφρασθείσα αγωνία του φίλου μας, είναι : “..έχει κλονισθεί η εμπιστοσύνη μας προς τον μητροπολίτη κ. Κλεόπα αν είναι πράγματι ορθόδοξος ή οικουμενιστής..”. 
  • Επαναλαμβάνουμε λοιπόν, γνωρίζει η αξιότιμος κυρία πρόεδρος τι είναι η παναίρεση του οικουμενισμού; Ποιες οι πρακτικές και οι δόλιες μεθοδεύσεις του; 
  • Τολμάει να ρωτήσει ευθέως τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα απλά και ξεκάθαρα, αν είναι ορθόδοξος ή οικουμενιστής; 
Αναδεικνύουμε το θέμα, ανταποκρινόμενοι στην αγωνία του πιστού λαού. Αναμένουμε ομολογιακή-ορθόδοξη στάση από τον σεβασμιότατο.


Από σχόλιο στο "Κατάνυξις":
Δημήτριος Ἀναστασιάδης3 Φεβρουαρίου 2016 - 4:27 μ.μ.Ό πιστός που ρώτησε "τί δουλειά έχουν οί παπικοί" ήμουν εγώ κ τό σχόλιο έγινε στό romfea.gr! Ένας κληρικός ονόματι Αλέξανδρος Λουκάτος, παλιός φίλος που υπηρετεί στή Νορβηγία, μόνο που δέν μέ έφαγεΦοβούνται τήν αντίδραση τών πιστών. Μήν φοβάστε λοιπόν, νά μιλάτε!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.