Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ο Καρδινάλιος Κurt Κoch, μετὰ της συνοδείας του, στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας!

Οἱ ἐπίτροποι τοῦ Δ.Ν.Τ. ἀπὸ τὴ μιά,
οἱ αἱρετικοὶ Καρδινάλιοι τῆς ἀδελφῆς "ἐκκλησίας" τῆς Ρώμης ἀπὸ τὴν ἄλλη, μπαινοβγαίνουν στὰ Ὑπουργεῖα
καὶ τὰ Πατριαρχεῖα γιὰ "ἔλεγχο"
σὰν στὸ σπίτι τους!
  

Την 8η Φεβρουαρίου ε.έ. η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, υπεδέχθη εις την Πατριαρχικήν Καθέδραν, παρουσίᾳ του Θεοφ. Επισκόπου Ναυκράτιδος κ. Μελετίου, τον Καρδινάλιο Κurt Κoch, Πρόεδρον του Ποντιφικικού Συμβουλίου για την Ενότητα των Χριστιανών, συνοδευόμενον υπό του Νουντσίου του Βατικανού στο Κάϊρο Bruno Mojaro.
Κατά την συνάντηση, ο Μακαριώτατος είχε την ευκαιρία να ομιλήσει για το ιεραποστολικόν έργο του Πατριαρχείου στην Αφρικανικήν Ήπειρον καθώς και για την μέλλουσα Πανορθόδοξο Σύνοδο το προσεχές καλοκαίρι στην Κρήτη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημασία του θεολογικού διαλόγου για την ενότητα των Εκκλησιών.
Με την σειρά του, ο Καρδινάλιος Koch είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο για την πορεία των εργασιών του διαχριστιανικού συνεδρίου που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, ενώ με περισσή χαρά απεδέχθηκε την πρόταση του Μακαριωτάτου για συνεργασία των δύο Εκκλησιών στο νέο Συνεδριακό Κέντρο που θα ανεγείρει το Πατριαρχείον Αλεξανδρείας εις το Κάϊρον.
Στο τέλος της συναντήσεως, οι επισκέπτες ξεναγήθησαν στο Πατριαρχικό Μέγαρο και τα Μουσεία αυτού και αντηλλάγησαν εθιμοτυπικά δώρα.

pontifiko-1
pontifiko-3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.