Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Η Πανθρησκεία αλλάζει το ρόλο των Επισκόπων. Αντί να καλούν σε μετάνοια και σωτηρία εν Χριστώ ... διαπραγματεύονται την ειρήνη του "κόσμου τούτου"!


hgetes
Αντιπροσωπείες των θρησκευτικών ηγετών των δύο κοινοτήτων συναντήθηκαν στην Γενεύη και συμφώνησαν σε κοινούς τόπους που μπορούν να οδηγήσουν στην επίλυση του κυπριακού


Αντιπροσωπεία του Γραφείου για το Θρησκευτικό Διάλογο στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό, μαζί με τον Επίσκοπο Νεάπολης Πορφύριο (που αντιπροσώπευε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β`) και τον Μουφτή των Τουρκοκυπρίων Ταλίπ Αταλάι, ολοκλήρωσαν τις επαφές τους στη Γενεύη, που αφορούσαν το ρόλο τους στην προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Γραφείου, στις 11 Μαρτίου οι δύο θρησκευτικοί ηγέτες προσφώνησαν την 31η σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, σε εκδήλωση με θέμα «Διαθρησκευτική Επικοινωνία, θρησκευτική ελευθερία και εδραίωση της ειρήνης», μαζί με τον Heiner Bielefeldt, Ειδικό Εισηγητή για την θρησκευτική ελευθερία και τον Peter Weiderud, διευθυντή του Σουηδικού Ινστιτούτου στην Αλεξάνδρεια.
«Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το Γραφείο για το Θρησκευτικό Διάλογο έχει αλλάξει τους ρόλους των θρησκευτικών ηγετών από το να είναι μέρος της σύγκρουσης, στο να είναι μέρος μιας λύσης μέσω διαπραγματεύσεων για την ειρήνη», δήλωσε η Σουηδή Πρέσβης Veronika Bard στην εναρκτήρια ομιλία της στην εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Σουηδίας στον ΟΗΕ στη Γενεύη.
Η σύνοδος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο διαθρησκευτικός διάλογος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ειρήνη στην Κύπρο πρέπει να συνεχιστεί.
Στις 10 Μαρτίου, η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με διπλωμάτες, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και θύματα με την ευκαιρία της 30ής επετείου των καθηκόντων του Ειδικού Εισηγητή για την ελευθερία της θρησκείας.
Επίσης, τους θρησκευτικούς ηγέτες υποδέχθηκε ο ΓΓ του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών Olav Fyske Tveit, λέγοντας ότι «οι πολιτικοί χρειάζονται θρησκευτικούς ηγέτες που τους βοηθούν να βλέπουν τις σωστές αρχές και προοπτικές».
«Εκτιμώ αυτό που κάνετε, ειδικά στον κόσμο που ζούμε σήμερα» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.