Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Η πορεία προς την "ένωση" είναι δεδομένη για τους Οικουμενιστές κι αναμενόμενη για τους αντι-Οικουμενιστές, που όμως συνεχίζουν να κοινωνούν μαζί τους!

 Μία Εκκλησία, δύο παραδόσεις;




Την Κυριακήν των Βαΐων ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίος επεσκέφθη την Βιέννην με σκοπόν να τελέση ο ίδιος τα θυρανοίξια του αρχαιοτέρου Ι. Ναού των Ορθοδόξων Ελλήνων εις την Αυστρίαν, μετά από την ανακαίνισίν του.
«Παραβρέθηκαν αντιπρόσωποι των Ρωμαιοκαθολικών, ο πρέσβης της Κύπρου Μάριος Ιερωνυμίδης, ο επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας, άλλα μέλη του διπλωματικού σώματος και αντιπροσωπία του Τα­γματος των Ιπποτών του Αγίου Γεωργίου από την Ουγγαρία», ως αναφέρει το mcnews της 26ης Απριλίου.

Μεταξύ όμως των επισήμων κατά την Θείαν Λειτουργίαν που προηγήθη εις τον άλλον ι. ναόν της Αγ. Τριάδος ήτο και ο καρδινάλιος Κουρτ Κοχ, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος – διορισμένος από τον Πάπαν – δια την «ενότητα των χριστιανών». Μετά τα θυρανοίξια εδήλωσε: «μοιραζόμαστε την ίδια πίστη (με τους Ορθοδόξους) αυτό είναι το αποφασιστικό, απλώς έχουμε διαφορετικές παραδόσεις και αυτό είναι ένας πλουτισμός…».
Αυτή επομένως είναι η επίσημος γραμμή του Παπισμού; Μήπως αυτό πιστεύουν και κάποιοι εις το Φανάρι; Ο Πατριάρχης ήτο περισσότερον συγκρατημένος κατά το κήρυγμα, αλλά εις κάποιαν αποστροφήν του λόγου του είπε με νόημα: «με τον επανεγκαινισμό του Αγ. Γεωργίου ανοίγουμε μία ακόμα πύλη στο διάλογο και στην ζώσα οικουμένη στην καρδιά της Ευρώπης…». Έκπληξις ήτο ότι τον «οικουμενικόν διάλογον» ήλθε να επισφραγίση η αγιογράφησις εις τον τρούλλον του Αγ. Ρούπερτ, ενός αγίου πριν το Σχίσμα, ως ανέφερεν ο Σεβ. Μητρ. Αυστρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.