Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Προτάσεις σχετικά με το σχέδιο Νόμου "Σύμφωνο συμβίωσης και άλλες διατάξεις".


Σχετικά με το σχέδιο νόμου “Σύμφωνο συμβίωσης και άλλες διατάξεις”, σας αναφέρω  ότι είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, ομολογώ πίστη στον Τριαδικό Θεό, πιστεύω στην Ορθόδοξη Χριστιανική Διδασκαλία, στις Ορθόδοξες Χριστιανικές Αρχές και Ηθικές Αξίες, στα Δόγματα της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας και στις Ιερές Παραδόσεις της και είμαι υπέρ του ορθοδόξου χριστιανικού γάμου, επειδή είναι μέγα μυστήριο.
 Επίσης, έχω την άποψη ότι ο πολιτικός γάμος και το σύμφωνο συμβίωσης δεν πρέπει να επιτρέπονται τουλάχιστον σε όσους δύνανται να συνάψουν ορθόδοξο χριστιανικό γάμο, διότι ο πολιτικός γάμος και το σύμφωνο συμβίωσης δημιουργούν  κώλυμα ιεροσύνης, κάτι στο οποίο δεν πρέπει να συντελεί και να συμβάλει η πολιτεία, ειδικά ενός ορθοδόξου χριστιανικού κράτους όπως η Ελλάδα.
 Επίσης δεν επιτρέπεται τούτο να συμβαίνει ούτε μεταξύ προσώπων του ιδίου φύλου, καθώς  δε δύνανται να συνάψουν μεταξύ τους ορθόδοξο χριστιανικό γάμο.
 Γενικώς όμως, σε ό,τι αφορά τον ορθόδοξο χριστιανικό γάμο, τον πολιτικό γάμο, το σύμφωνο συμβίωσης, το διαζύγιο, τις προϋποθέσεις υιοθεσίας τέκνων και οτιδήποτε σχετικό, παρακαλώ, όπως νομοθετήσετε με βάση όσα πρεσβεύει η Εκκλησία της Ελλάδος.
 Ακολούθως σε ότι αφορά το Εθνικό Συμβούλιο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, έχω την άποψη ότι ο ρόλος του ως άνω Συμβουλίου δύναται, χωρίς τη σύστασή του, να καλυφθεί από το Σύνταγμα και τους Νόμους, όταν τούτοι είναι σύμφωνοι με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και Διδασκαλία και τους Κανόνες της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
 Επίσης προτείνω, όσον αφορά τις τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα, οι αλλόθρησκοι οι οποίοι βαπτίζονται Χριστιανοί Ορθόδοξοι , υπό όρους και προϋποθέσεις να μη φυλακίζονται για αδικήματα τα οποία έχουν τελέσει πριν από το Βάπτισμά τους ή εάν βρίσκονται στη φυλακή για αυτά, υπό όρους και προϋποθέσεις να αποφυλακίζονται, εφόσον σε κάθε περίπτωση προβαίνουν σε δήλωση μετανοίας διά τούτα. Και τούτο δεδομένου ότι βαπτιζόμενοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι, οποιαδήποτε αδικήματα ή αμαρτήματα και αν έχουν πριν διαπράξει, καθαρίζονται από τούτα, οι δε άνδρες δύνανται να χειροτονηθούν ιερείς και επίσκοποι. Άποψή μου είναι το ίδιο να ισχύει και για τους ετεροδόξους Χριστιανούς οι οποίοι βαπτίζονται  Χριστιανοί Ορθόδοξοι ή απλώς λαμβάνουν το Χρίσμα του Χριστιανού Ορθοδόξου.
 Επίσης, όσον αφορά τις τροποποιήσεις στον ποινικό κώδικα, προτείνω τα αδικήματα τα οποία έχουν διαπράξει αλλόθρησκοι και ετερόδοξοι και γενικώς τα αμαρτήματά τους πριν βαπτιστούν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, κατά κανόνα, να μη δημιουργούν κωλύματα σε αυτούς, όπως κώλυμα διορισμού στον Δημόσιο, όταν τούτοι διά τα εν λόγω αδικήματά τους έχουν εκτίσει τις ποινές τους ή όταν για αυτά τους έχει δοθεί χάρη. Και τούτο δεδομένου ότι βαπτιζόμενοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι καθαρίζονται από όλα τα προηγούμενα αμαρτήματά τους, οι δε άνδρες δύνανται να χειροτονηθούν ιερείς και αρχιερείς.
 Γενικώς όμως προτείνω ο ποινικός κώδικας να τροποποιηθεί, όπου χρειάζεται, σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος, προκειμένου να είναι σύμφωνος με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και Διδασκαλία και τους Κανόνες της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
 Ομοίως, προτείνω το ίδιο να λαμβάνει χώρα και με τους λοιπούς νόμους και το Σύνταγμα, ώστε τούτοι να συμφωνούν με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη και Διδασκαλία και τους Κανόνες της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
                                    
Ο προτείνων-δηλώσας


Νικόλαος Αθανασάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.