Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Το Οικουμενιστικό σλόγκαν επαναλαμβάνεται προς εμπέδωση.


Βρε τι μας θυμίζει...

Φραγκίσκος προς Κόπτη Πατριάρχη:

Όσα μας ενώνουν είναι περισσότερα από ό,τι μας χωρίζει

Βρε τι μας θυμίζει... Φραγκίσκος προς Κόπτη Πατριάρχη: Όσα μας ενώνουν είναι περισσότερα από ό, τι μας χωρίζει
Του Μανώλη Κείου 

Την προηγούμενη εβδομάδα τα μηνύματα του Πάπα Φραγκίσκου με άρωμα...ένωσης με τους Ορθοδόξους έδιναν και έπαιρναν. Φίνεται πως τούτη η εβδομάδα ανήκει στην ενότητα με τους Κόπτες! 
Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε μήνυμα σε έναν άλλο πάπα, τον Κόπτη Tawadros II για τον εορτασμό της "Ημέρας της φιλίας" μεταξύ των Ρ/Καθολικών και των Κοπτών σημειώνοντας ότι οι "δυο εκκλησίες αντιμετωπίζουν τις τρέχουσες προκλήσεις, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή, όπου οι χριστιανοί συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν καθημερινά διώξεις".
Βρε τι μας θυμίζει, βρε τι μας θυμίζει... Βρήκαμε το τυράκι με τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και το βάζουμε σε διάφορες 'φάκες"! 

"Αν και ακόμη ταξιδεύουμε προς την ημέρα που θα συγκεντρωθούμε ως ένα στο ίδιο ευχαριστιακό τραπέζι, είμαστε σε θέση ακόμα και τώρα να κάνει ορατή την κοινωνία που μας ενώνει", δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος σε επιστολή του προς τον Πάπας Θεόδωρος Β  ηγέτη της Κοπτικής Εκκλησίας της Αλεξάνδρειας.


Η 10η Μαΐου σηματοδοτεί την επέτειο της πρώτης συνάντησης μεταξύ του Πάπα Παύλου VI, Επισκόπου Ρώμης,με τον επικεφαλής της Κοπτικής Εκκλησίας,  Πάπα Shenouda III, η οποία έλαβε χώρα πριν από 43 χρόνια.


"Κόπτες και καθολικοί μπορούν να παρακολουθήσουν μαζί σημαντικές αξίες όπως η αγιότητα και η αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπινης ζωής, η ιερότητα του γάμου και της οικογενειακής ζωής, και ο σεβασμός για τη δημιουργία που έχει ανατεθεί σε μας από τον Θεό», έγραψε ο ΠάπαςΦραγκίσκος μεταξύ άλλων συμπληρώνοντας....ενωτικά: " να ανταλλάξουμε την πλούσια κληρονομιά των αντίστοιχων παραδόσεων μας και τότε θα δούμε πιο καθαρά ότι αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από ό, τι μας χωρίζει."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.