Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Οι Κολυμπάριοι Προκαθήμενοι καλούν τηλεφωνικά τους απουσιάζοντες, έστω για συλλείτουργο, θέτοντας έτσι τις αλήθειες της Πίστεως σε δεύτερη μοίρα!

Νέα  πρόσκληση  στους διαφωνούντες από τους Ορθοδόξους Προκαθημένους

.

Ζητούν συνένοχους...
ΚΟΛΥΜΒΑΡΙ Ι ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ

Πρόσκληση να συμμετάσχουν στο συλλείτουργο της Πεντηκοστής προκειμένου να τονιστεί η λειτουργική ενότητα αποφάσισαν να στείλουν στους τέσσερις Προκαθημένους που απουσιάζουν από την Κρήτη οι Προκαθήμενοι των Ορθοδόξων Εκκλησιών που συμμετέχουν στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο.
   Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, προκειμένου να ενισχύσει την πρόταση αυτή, αντιπρότεινε, αν δεν προλαβαίνουν για τη λειτουργία της Κυριακής της Πεντηκοστής, λόγω του λίγου χρόνου, τουλάχιστον να έρθουν την Κυριακή των Αγίων Πάντων.
    Στη σύναξη των Προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο Κολυμπάρι, διαβάστηκε επιστολή του Πατριάρχη της Ρωσίας ο οποίος ενημερώνει τους Προκαθημένους ότι μπορεί ο ίδιος και η αντιπροσωπεία της Ρωσικής Εκκλησίας να μην είναι παρόντες, προσεύχονται όμως για την επιτυχία της Συνόδου, σε μια έκδηλη προσπάθεια να ρίξει τους τόνους της αντιπαράθεσης.
  Η Εκκλησία της Σερβίας επανέλαβε τη θέση της για χαρακτηρισμό αυτής της Συνόδου ως Προσυνόδου προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν, για να λάβουν την απάντηση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη πως γίνονται πενήντα χρόνια προετοιμασίες και δεν υπάρχει χρόνος για να γίνουν άλλες.
   Μάλιστα, ο μητροπολιτης Μπάτσκας κ. Ειρηναίος, ερμηνεύοντας τις θέσεις που εξέφρασε ο Πατριάρχης Σερβίας, υπενθύμισε στους εκπροσώπους των Εκκλησιών ότι η Εκκλησία της Ρωσίας είναι η πολυπληθέστερη και δεν πρέπει να προχωρήσει η Σύνοδος χωρίς αυτήν.
 Ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος ζήτησε να επικοινωνήσουν και τηλεφωνικά με τον Πατριάρχη Ρωσίας και τους άλλους τρεις Προκαθημένους που απουσιάζουν. Παρακάλεσε, ακόμη, τους αντιπροσώπους της Σερβικής Εκκλησίας να μην ακούσουν τους ψιθυρισμούς που κυκλοφορούν και αποχωρήσουν από τη Σύνοδο.

   Η σύναξη των Προκαθημένων συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.