Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Οι "αντι-Οικουμενιστές" δεν αντιλαμβάνονται, ότι οι "βόμβες" που δημοσιεύουν τους "τραυματίζουν", όσο παραμένουν σε κοινωνία με τους βομβιστές;


Διπλή  βόμβα  από την “Καθολική Επισκοπή Σύρου”

 episkopisyrou.gr



Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Επειδή κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις και η διπλωματία αμέτρητες, αποδεικνύεται ευτυχώς η σημασία και η εκμετάλλευση που γίνεται από το Βατικανό, σε κάθε κίνηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου. "Θησαυρό" χαρακτήρισε την απλή εθιμοτυπική επίσκεψη της αντιπροσωπείας του Φαναρίου στην ονομαστική εορτή του ποντίφηκα, και ρίχνει μομφή στα ΜΜΕ που την "απέκρυψαν". Η σκοπιμότητα που κρύβεται πίσω από αυτή τη διπλή βόμβα, της επίσημης ιστοσελίδας της "Καθολικής Επισκοπής Σύρου" είναι μέρος του ευρύτερου οικουμενιστικού σχεδίου που υπηρετείται από το Βατικανό και τους "πολύτιμους" φίλους του στο Φανάρι. 


Ένας θησαυρός που έκρυψαν τα ΜΜΕ

Επί τη θρονική εορτή της Εκκλησίας της Ρώμης (Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου), το Οικουμενικό Πατριαρχείο απέστειλε, όπως κάθε χρόνο, Αντιπροσωπεία στην Ρώμη, την οποία φέτος αποτελούν, ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ και ο Τριτεύων των Πατριαρχικών Διακόνων Νήφων.
Η Πατριαρχική Αντιπροσωπεία έγινε δεκτή από τον Πάπα Φραγκίσκο.
Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος, ο οποίος ηγείται της
Αντιπροσωπείας, εκόμισε στον Πάπα, Γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου.
Ο Πάπας κατά την προσφώνησή του αναφέρθηκε στην ιστορική συνάντηση στη Λέσβο, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.
Ο Πάπας έλαβε από τον Μητροπολίτη Μεθόδιο δώρο μία εικόνα, με τον εναγκαλισμό μεταξύ του Αγίου Ανδρέα και του Αγίου Πέτρου, ως σύμβολο της ενότητας μεταξύ των δύο Εκκλησιών.
(μεταφέρουμε εδώ, σε δική μας μετάφραση, ένα μικρό απόσπασμα από την εβδομαδιαία έκδοση της εφημερίδας του L’ OSSERVATORE ROMANO, του Μηνύματος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου προς τον Πάπα Φραγκίσκο)
Αγιότατε και αγαπητέ Αδελφέ,
ευλογηθήκαμε ως φύλακες των πολυτίμων παραδόσεων της θεϊκής αγάπης και της ανθρώπινης φιλανθρωπίας και ως κληρονόμοι επίσης βασικών αληθειών που ανήκουν στους ανθρώπους, ως πολίτες του κόσμου και πολίτες του ουρανού, τις οποίες οφείλουμε να προστατεύσουμε στην ακεραιότητά τους , μένοντες πιστοί στον Κύριο, ο οποίος «δεν ήλθε για να υπηρετηθεί αλλά για να υπηρετήσει» (Ματθ. 20,28), όπως επίσης και στους σεβάσμιους ιδρυτές των Εκκλησιών της Ρώμης και της Κωνσταντινουπόλεως, τους αδελφούς Πέτρο και Παύλο, οι οποίοι επισφράγισαν την μαρτυρία τους για τον σταυρικό του θάνατο Του με τρόπο αντάξιο του Χριστού.
Οι προσπάθειές μας τροφοδοτούνται από αυτή την αστείρευτη πηγή για την πρόοδο της πορείας προς την ποθητή ενότητα των Εκκλησιών μας.
Ο διάλογος που συνεχίζεται μεταξύ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Αγιωτάτης Εκκλησίας της Ρώμης είναι ένα πλαίσιο που παράγει θεολογική γνώση, οικουμενική εμπειρία και αμοιβαίο εμπλουτισμό. Τα  κ ε ί μ ε ν α   αυτού του διαλόγου της αληθείας επιβεβαιώνουν τα κοινά μας χριστιανικά υποδείγματα και εκφράζουν την πίστη μας, σύμφωνα με την οποία η Αλήθεια της Εκκλησίας είναι ένα πρόσωπο, είναι ο ίδιος Λόγος του Θεού που έγινε σάρκα, υπέφερε, πέθανε και αναστήθηκε.
Ο διάλογος «εν Αληθεία» δεσμεύει «να πούμε την αλήθεια εν αγάπη» (Εφεσ. 4,15) ως δεσμό τελειότητας (Κολ. 3,14).
Αυτά τα αισθήματα και τις αδελφικές ευχές μας, με την ευκαιρία της ένδοξης εορτής της Εκκλησίας της Ρώμης, θα μεταφερθούν και θα εκφραστούν προσωπικά στην Αγιότητά Σας από την Πατριαρχική Αντιπροσωπεία μας της οποίας ηγείται ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος και τον συνοδεύουν ο Σεβασμιότατος Τελμησσού κ. Ιώβ και ο Τριτεύων των Πατριαρχικών Διακόνων Νήφων.
Ολοκληρώσαντες, με τη ευλογία του Πανάγαθου Θεού, την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ζητούμε από την Αγιότητά Σας, να προσεύχεστε, ώστε οι αποφάσεις της να δώσουν μία άφθονη συγκομιδή «εν Πνεύματι Αγίω» προς δόξαν της Μίας, Τριαδικής και Αδιαιρέτου Θεότητος, παραμένοντες με πολλή αγάπη και ιδιαίτερη εκτίμηση εν Κυρίω.
29 Ιουνίου 2016
Ο αγαπητός Αδελφός εν Χριστώ της σεβασμίας Αγιότητάς Σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.