Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016

Όσοι εκκλησιαστικοί διαμαρτυρήθηκαν για την "βόμβα" τον Ι. Ναό Πευκακίων, θα διαμαρτυρηθούν για την "βόμβα" του μητροπολίτη Κατερίνης; --Ακολουθεί και η ΔΙΑΨΕΥΣΗ του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ και διάψευση με ΦΩΤΟ της ...ΔΙΑΨΕΥΣΗΣ!

Μεγάλη αναστάτωση στους πιστούς

Χαμός σε μοναστήρι στην Κατερίνη:

Ο Μητροπολίτης διέκοψε τη λειτουργία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου



Σύμφωνα με την ηγουμένη το έκανε επειδή το μοναστήρι δεν έκανε αγρυπνία την παραμονή του εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας 15 Αυγούστου στο μοναστήρι του Οσίου Εφραίμ στην Κατερίνη.

Όπως κατήγγειλε η ηγουμένη του μοναστηριού ήταν λίγο μετά τις 7:30 το πρωί όταν εισέβαλε ο Μητροπολίτης της περιοχής και ζήτησε από τον ιερέα να διακόψει τη Θεία Λειτουργία απειλώντας τον, βάσει της καταγγελίας, ότι σε διαφορετική περίπτωση θα τον καθαιρούσε.

Σύμφωνα με την ηγουμένη, όπως μετέδωσε το MEGA, ο λόγος της παρέμβασης ήταν η άρνηση του μοναστηριού να κάνει αγρυπνία την παραμονή του εορτασμού της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Όπως υποστηρίζει το συγκεκριμένο μοναστήρι έχει το αυτοδιοίκητο και άρα δεν είναι υποχρεωμένο να υπακούσει στον τοπικό Μητροπολίτη.

Παράλληλα η ηγουμένη αφήνει υπονοούμενα και για οικονομικά

κίνητρα στην παρέμβαση του ανώτατου ιερωμένου λέγοντας ότι δίπλα από το μοναστήρι του Οσίου Εφραίμ υπάρχει άλλος ιερός ναός στον οποίο κατευθύνθηκαν οι πιστοί μετά τη διακοπή της Θείας Λειτουργίας.
Πηγή




kitrous

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε στην Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ Κονταριώτισσας τη Δευτέρα 15 Αυγούστου, διευκρινίζονται τα εξής:
· Στην Ιερά Μονή, σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα, επρόκειτο να τελεστεί Αγρυπνία τη νύχτα 14 προς 15 Αυγούστου, για την εορτή Κοιμήσεως Θεοτόκου.
· Ο εντεταλμένος ιερέας μετέβη εγκαίρως στην Ιερά Μονή το βράδυ της 14ης Αυγούστου. Ενημερώθηκε, όμως, από την Ηγουμένη ότι δεν θα τελεστεί Αγρυπνία.
· Κατόπιν τούτου, ο ιερέας αποχώρησε και ενημέρωσε καθηκόντως την εκκλησιαστική αρχή. Παρέμεινε, εντούτοις, αδιευκρίνιστο πότε θα τελεστεί η Θ. Λειτουργία και ποιος κληρικός θα την τελέσει, δεδομένου ότι δεν υπήρχε άλλος διαθέσιμος ιερέας, ούτε ενημερώθηκε η Ιερά Μητρόπολη.
· Ενόψει της απορίας αυτής, στις 07.00 π.μ. της Δευτέρας 15 Αυγούστου μετέβη στην Ιερά Μονή ο ίδιος ο Μητροπολίτης, ο οποίος αφού προσκύνησε τις ιερές εικόνες και τον Επιτάφιο της Παναγίας, εισήλθε στο ιερό βήμα, όπου κάποιος ξένος κληρικός, δηλαδή άλλης εκκλησιαστικής δικαιοδοσίας, ετοιμαζόταν να λειτουργήσει. Για την παρουσία του δεν ενημερώθηκε η Ιερά Μητρόπολη ούτε δόθηκε η κανονική άδεια προκειμένου να ιερουργήσει.
· Ο Μητροπολίτης ζήτησε από τον ξένο αυτό κληρικό να μην ιερουργήσει και εκείνος υπάκουσε πρόθυμα, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα του ζητήματος.
· Τέλος, ο Μητροπολίτης αποχώρησε, χωρίς να συνομιλήσει με κανένα και χωρίς να διακόψει την ακολουθία του μοναχικού όρθρου, ο οποίος στο μεταξύ τελούνταν στον Ιερό Ναό.
Συνεπώς, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα δημοσιοποιήθηκαν. Συγκεκριμένα:
1. Δεν διακόπηκε καμιά Θ. Λειτουργία, αφού δεν είχε καν αρχίσει.
2. Δεν παρεμποδίστηκε ο εκκλησιασμός των πιστών, οι οποίοι εξυπηρετήθηκαν ευχερώς στις πλησιόχωρες Ενορίες.
3. Δεν υπάρχουν ιδιοτελή ή οικονομικά κίνητρα στην παραπάνω ενέργεια.
4. Δεν ευσταθεί η άποψη της Ηγουμένης ότι «το συγκεκριμένο μοναστήρι έχει το αυτοδιοίκητο και άρα δεν είναι υποχρεωμένο να υπακούσει στον τοπικό Μητροπολίτη».
5. Απεναντίας, η άποψη αυτή και οι πρακτικές που στηρίζονται σε αυτήν έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τους ιερούς κανόνες, τον Εσωτερικό Κανονισμό της Μονής, την πνευματικότητα, τη μοναστική παράδοση και το εκκλησιαστικό ήθος.
Πηγή




Σκανδαλώδης, προκλητική και αντικανονική ενέργεια του Μητροπολίτη Κίτρους Γεωργίου ανήμερα της Παναγίας, να παρεμποδίσει να τελεσθεί θεία λειτουργία στη Μονή Οσίου Εφραίμ, στην Κονταριώτισσα Πιερρίας.





ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ


Όταν σε πάρει η κάτω βόλτα, τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει και να σε επαναφέρει στην σωστή και κόσμια πορεία που απαιτούν οι περιστάσεις και το αξίωμα που φέρεις! Και όπως έλεγε ο θυμόσοφος Γέρων Ιεράρχης Κοζάνης Διονύσιος,» αν ο Αρχιερεύς καταληφθεί από την ασυδοσία και την σιγουριά της ισοβιότητας του αξιώματος που φέρει, τότε αλλοίμονο στον κλήρο και στο λαό που διαποιμαίνει…»
Αυτό φαίνεται πως ισχύει πέρα για πέρα και στην περίπτωση του Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης Γεωργίου, ο οποίος δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τα κατορθώματά του!


Σήμερα μάλιστα, ανήμερα της Παναγίας, ήλθε να προσθέσει έναν ακόμη κρίκο ασχημοσύνης και ευτελισμού του αρχιερατικού αξιώματος, με την επίδειξη αρχιερατικής ισχύος και δεσποτισμού που έκανε, μπροστά στα τρεμάμενα και τρομαγμένα μάτια των Μοναχών της Ιεράς Μονής Οσίου Εφραίμ στην Κατερίνη, όταν πρωί πρωί σήμερα, με την τσίμπλα στο μάτι και πριν μεταβεί στο ναό που είχε προγραμματίσει να λειτουργήσει για την εορτή της Παναγίας μας,μετέβη στη Μονή του Οσίου Εφραίμ και ος μη όφειλε απαγόρευσε να τελεσθεί η θεία λειτουργία για την εορτή της Μεγαλόχαρης.
Μάλιστα υπό τα όμματα των πιστών που είχαν ήδη φθάσει στη Μονή για τη θεία λειτουργία και των έντρομων Μοναχών, απείλησε χτυπώντας αυστηρά με το ένα χέρι το δεσποτικό του μπαστούνι στο πάτωμα και ευπρεπίζοντας με το άλλο του χέρι το …αιωρούμενο επανωκαλλίμαυχό του ,τον φοβισμένο συνταξιούχο Ιερέα που είχε ήδη ενδυθεί τα ιερατικά του άμφια και είχε ξεκινήσει την ακολουθία του όρθρου:

–» Να σταματήσεις και να ξεφορέσεις αλλιώς θα σε καθαιρέσω»!!

Άφησε δε ανερυθριάστως την εντολή, ο κόσμος που θα έλθει για να εκκλησιασθεί να πάει στο ναό που θα ιερουργεί ο ίδιος ο Μητροπολίτης, εντός της Κατερίνης!
Στο μεταξύ άρχισαν να συρρέουν οι πιστοί από την ευρύτερη περιοχή και μάλιστα με πούλμαν από το Βόλο, τη Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι δεν ήθελαν επ´ουδενί να μεταβούν στο ναό που ιερουργεί ο Μητροπολίτης αλλά παρέμειναν στη Μονή, συλλέγοντας υπογραφές διαμαρτυρίας, για την αισχρή και αποτρόπαιη πράξη του Μητροπολίτη Γεωργίου.
Και ποιά η αιτία, άραγε, η οποία εβάσκανε τον Μητροπολίτη για να τον οδηγήσει σε αυτή την αψυχολόγητη συμπεριφορά, που θύμισε άλλες εποχές φόβου και δεσποτοκρατίας;
Σύμφωνα με πληροφορίες η επιθυμία του να ελέξει απόλυτα τη Μονή και να την θέσει υπό την πλήρη εποπτεία του, τον οδηγεί εδώ και αρκετό καιρό σε υπερβατικές ενέργειες οι οποίες αφ´ενός εκθέτουν τον ίδιο και αφ´ετέρου αποτελούν ωμές παρεμβάσεις και παρενοχλήσεις στο κατοχυρωμένο με αγώνες αυτοδιοίκητο της Μονής! Μάλιστα η Ηγουμένη της Μονής Αικατερίνη (πρώην Εισαγγελική λειτουργός που γνωρίζει από υποχρεώσεις και δικαιώματα αλλά και κατάχρηση εξουσίας) δεν δίστασε να πεί από το μικρόφωνο,όταν ανήγγειλε στον κόσμο οτι δεν θα τελεσθεί η θεία λειτουργία, οτι αυτό που γίνεται σήμερα, το κάνει ο Μητροπολίτης, δυστυχώς, για οικονομικούς λόγους! Θέλει να ελέξει πλήρως τα οικονομικά της Μονής, είπε με δάκρυα στα μάτια η Αγία Ηγουμένη και παρακάλεσε τον κόσμο να μη σκανδαλισθεί ημέρα που είναι αλλά να προσευχηθεί στην Παναγία μας και στον Αγιο Εφραίμ ωσάν να είχε τελεσθεί η θεία Μυσταγωγία.

Μάλιστα ο γνωστός δημοσιογράφος και φίλος Ηλίας Χρυσικός που ενδιαφέρθηκε να μάθει για το θέμα επικοινώνησε με τον ίδιο τον Μητροπολίτη Κίτρους Γεώργιο, ο οποίος με αυστηρό ύφος τον απείλησε, εμμέσως πλην σαφώς, να μην ασχοληθεί με το θέμα και είναι δικό του δικαίωμα να κάνει αυτά που έκανε!
Η συγκεκριμένη Μονή αποτελεί πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδος, από τον Βόλο και πάνω, την Πιερρία και την Μακεδονία . Μάλιστα κάθε χρόνο της Παναγίας αποτελεί μία ευκαιρία πνευματικής απόδρασης, για χιλιάδες πιστούς , οι οποίοι επωφελούμενοι την αργία διοργανώνουν εκδρομές μέχρι τη Μονή και συμμετέχουν ανήμερα της Παναγίας στη θεία λειτουργία. Μάλιστα η αγρυπνία που είχε καθιερωθεί´ παλιά να τελείται με την ευλογία του Γέροντος Κίτρους Αγαθονίκου σταμάτησε να γίνεται γιατί ο κόσμος που συναθροίζεται το πρωί της Παναγίας ήταν πολυαριθμότερος και δεν ήθελε ο Γέρων σοφός Ιεράρχης να μένει αλειτούργητος!
Το γεγονός της σημερινής διακοπής και παρεμπόδισης της θείας λειτουργίας από τον Μητροπολίτη, έχει πάρει διαστάσεις και η κοινωνία της Πιερίας είναι ανάστατη! Δημοσιεύουμε το θέμα με σχετικές φωτό που ελάβαμε και περιμένουμε αντιδράσεις!

ΦΩΤΟ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.