Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ποιοί Σεβ/τε είναι «αγύρτες και θεομπαίχτες ρασοφόροι»; Όσοι ενημερώνουν το λαό για την ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ του Οικουμενισμού, ή όσοι (σαν του λόγου σου) τον κοιμίζουν;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ

Ο ΣΕΒ/ΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.

Κεραυνοί Νεκτάριου: Ανησυχῶ γιὰ τοὺς ἀνθρώπους ποὺ εἶναι τόσο εὔπιστοι στὶς ἀνοησίες τοῦ κάθε ἀγύρτη καὶ θεομπαίχτη ρασοφόρου

Στο άκουσμα της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο μητροπολίτης  κ. Νεκτάριος στις  8/9 και ανεγνώσθη σε όλους τους ιερούς ναούς κατ΄εντολήν του την Κυριακή  11 /9   (δημοσιεύεται στὸ τέλος) προκάλεσε  έκπληξη και ανησυχία.

Η συνεχόμενη ανάγνωση αυτής από τον Αργολικό  εκκλησιαστικό ραδιοφωνικό σταθμό, και κάποιο περιστατικό που έπεσε σε γνώση μου, με παρ΄ολίγον επεισόδιο στην μονή Καλαμίου  Επιδαύρου από κάποιο προσκυνητή κατά την ανάγνωση της, με προβλημάτισαν και με οδήγησαν στο να γράψω αυτό το άρθρο.

Με όλο τον σεβασμό και την αγάπη, διαβάζοντας επιμελώς την ανακοίνωση θα ήθελα να εκφράσω  κάποιες σκέψεις και απορίες.

Εάν κάποιοι ποιμένες ανησυχούν τόσο πολύ για το ποίμνιο τους που μπορεί να είναι «τόσο εύπιστο στις ανοησίες» και επιρρεπές  στον κάθε «αγύρτη» δεν έχουν πάρα να το κατηχούν  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, να μιλούν,να αρθρώνουν λόγο για τα τεκταινόμενα και όσα συμβαίνουν γύρω μας για όσα βιώνει το πλήρωμα της εκκλησίας  επηρεάζοντας  την ζωή του, την ίδια του την επιβίωση και όχι να σιωπούν και να κωφεύουν. Θα πρέπει να τον ενημερώνουν  για τα σχέδια που προωθούν κάποια κέντρα (εάν υπάρχουν) και τέλος πάντων να ενσπείρουν την καλή ανησυχία που πρέπει να διακατέχει κάθε χριστιανό και όχι να τον διατηρούν σε ύπνωση και αδράνεια.

Εάν πάλι φοβούνται (για την θέση τους η ακόμα  και την ίδια τους την ύπαρξη (βλ. Χριστόδουλος)) από κάποιους εξουσιάζοντες, δεν έχουν παρά να αντλήσουν δύναμη και θάρρος από τον ίδιο τον Κύριο , τους μαρτυρήσαντες  Αγίους  και να πληροφορήσουν το ποίμνιο μετά παρρησίας.

Επίσης καλό θα ήταν όταν γίνεται μια αναφορά σε «αγύρτες και θεομπαίχτες ρασοφόρους» να κατονομάζονται ώστε ενδεχομένως το ποίμνιο να προστατεύεται από αυτούς, καταγγέλλοντας τα παραπτώματα τα λάθη και την πλάνη στην οποία έχουν περιέλθει.
Όπως και να έχει όμως θεωρώ πως οι φράσεις αυτές (αγύρτες θεομπαίχτες, Χριστοκάπηλοι )μεταξύ ρασοφόρων που υπηρετούν τον ίδιο Κύριο, είναι σκανδαλώδεις και προκαλούν σύγχυση στο ποίμνιο.


Εκτός αυτού τέτοιες εκφράσεις πιστεύω πως αποτελούν ακόμα και ποινικό αδίκημα.

Η ανακοίνωση ξεκινά λεγοντας πως «Ἡ εκκλησία μας δὲν εἶναι ἕνας ἀνθρώπινος ὀργανισμός, μία κοσμική ὀργάνωση».
Σαφέστατα και η εκκλησία δεν θα πρέπει να αποτελεί κοσμική οργάνωση, αλλά στις μέρες μας (μετά λύπης) παρατηρείται μια ολίσθηση σε κοσμικά γεγονότα, όπως εκδηλώσεις μουσικές μέσα σε ιερούς ναούς, εκτοξεύσεις πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών κατά την περιφορά και λιτάνευση ιερών εικόνων των εορταζόντων Αγίων και διάφορες άλλες νεοταξίτικες ανοησίες.
Όσο για το εάν η εκκλησία είναι «μία κάστα διορρύθμων νθρώπων» πιστεύω πως όλοι μας ως πλάσματα του θεού που φέρουμε «σφραγίς δωρεάς του Αγίου Πνεύματος » είμαστε όλα μέλη του ιδίου σώματος. Ο καθένας με τα προτερήματα,τα ελαττώματα και τις «ιδιορρυθμίες» του αποτελούμε την εκκλησία και το σώμα του Χριστού και στα  μέλη του θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός, αλληλοεκτίμηση και αγάπη ώστε να λειτουργεί αρμονικά το σώμα.

Πόσο αρμονικά όμως συνεργάζεται σήμερα η κεφαλή (ιεραρχία) με το σώμα (ποίμνιο), όταν στους μνημονιακούς χρόνους που διανύουμε το σώμα αυτό δυστυχεί λιμοκτονεί, αυτοκτονεί  και η κεφαλή περί άλλων τυρβάζει,χωρίς να λαμβάνει θέση στα όσα αντίχριστα μέτρα επιβάλουν τα ξένα και εγχώρια κέντρα εξουσίας στο σώμα;

Πού στα κομμάτια είναι η αρμονία όταν επικρατεί μια ιδιόρρυθμη σιωπή στην κατάλυση των πάντων, όταν κάποιοι Άγιοι και Ήρωες έχυσαν παλαιότερα ακόμα και το αίμα τους γι΄ αυτήν την πατρίδα; 

Κάποια όργανα έχουν περιέλθει εις σήψη και το σώμα «δυσλειτουργεῖ, αρρωσταίνει». Κινδυνεύει πράγματι διότι το καρκίνωμα οδηγεί στο θάνατο.

Ποια άραγε όμως είναι αυτά τρελά κύτταρα; Αυτά που αντιδρούν στις θανάσιμες χορηγήσεις φαρμάκων της Νέας Τάξης και του οικουμενισμού που προωθούν οι
σκοτεινές δυνάμεις της δύσης με πρωτοπόρο τον Πάπα (Τον Πάπα να καταράσθε , διότι αυτός θα είναι η αιτία… ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ), ή αυτά τα κύτταρα που έχουν παραδοθεί στην ευγονική θεραπεία του ΣΟΚ και ΔΕΟΣ περιμένοντας τον θάνατο και την αλλοίωση της χριστιανικής συνειδήσεως.

Στην τελική…   ΠΟΙΟΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;

«Ἡ λειτουργία το σώματος τς κκλησίας στηρίζεται στν γία Γραφή κα στος ερούς Κανόνες».
Ποιοι άραγε έχουν παραβιάσει τους κανόνες αυτούς και έχουν παρεκκλίνει του ιερού πηδαλίου;
Ποιοι έχουν συμβάλει στην εκκοσμίκευση της εκκλησίας;
Ποιος ευθύνεται για το ότι το ποίμνιο είναι ανενημέρωτο, αμαθή και ακατήχητο;
Ποιος ευθύνεται για την ηθική κατάπτωση του και για την απώλεια αξιών του;
Ευθύνεται μόνον η πολιτεία για την υιοθέτηση του δυτικού τρόπου ζωής με όλα τα παρελκόμενα;
Ποιος ευθύνεται για την λάθος οδό που διαβαίνει ο λαός και το σκότος το όποιο έχει περιέλθει, χάνοντας την οδό της σωτηρίας, δίνοντας περισσότερη βαρύτητα στα  υλικά αγαθά που μας προσφέρονται με αντάλλαγμα την ψυχή μας, την αγάπη του Θεού και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο ,αυξάνοντας την απληστία και την δυστυχία;
 Ποιοι είναι αυτοί που προκαλούν «στ σμα τς κκλησίας τραύματα βαθύτατα, σχίσματα, κόμη κα αρέσεις»;
Αυτοί που ακολουθούν τους Αγίους πατέρες της ορθοδοξίας και τις παρακαταθήκες που έχουν αφήσει ή αυτοι που ακολουθούν τον πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Πάπα που συμπροσεύχονται στον ένα κοινό θεό, με τους μουσουλμάνους, βουδιστές και εβραίους σταυρωτές του Κυρίου;

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;;;

Κι αν όλα αυτά καλώς συμβαίνουν και γίνονται για την σωτηρία της ψυχής μας τότε γιατί χιλιάδες ανά τους αιώνες έδωσαν την ζωή τους και το αίμα τους ομολογώντας ΧΡΙΣΤΟ;
Και γιατί η εκκλησία μας (που πολύ σωστά έπραξε) τους ανακήρυξε ΑΓΙΟΥΣ;   

Αναφέρεται ότι «Ο πραγματικοί γιοι ταν νθρωποι τς πακος». Οι Άγιοι αυτοί έκαναν υπακοή στους πατέρες και στους πνευματικούς τους που ορθοτομούσαν τον λόγο της αληθείας, τον λόγο του Θεού. Ενίοτε όμως έδειχναν και ανυπακοή στους διοικητικά ανωτέρους τους και έρχονταν σε ρήξη, όπως ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο Μάρκος ο Ευγενικός και τόσοι άλλοι που υπερασπιζόμενοι την ορθή πίστη τους δεν δίστασαν ούτε στο θάνατο.

Γίνεται αναφορά σε κάποιους ρασοφόρους χωρίς να κατονομάζονται που «γυρνον σ᾿ λη τν πικράτειαγι ν σώσουν δθεν τν κόσμο!». Χωρίς να υπάρχει καμιά πρόθεση εξίσωσης, θα ξεχάσουμε τον ρασοφόρο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ που σε δύσκολους καιρούς όργωνε την τοτε υπόδουλη Ελλάδα (με ένα σκαμνί κι ένα Σταυρό) μιλώντας για ΧΡΙΣΤΟ σπέρνοντας στις ψυχές των σκλαβωμένων Ελλήνων την ελπίδα για την σωτηρία της ψυχής και την απελευθέρωση του γένους χτίζοντας στο διάβα του σχολειά;
Όταν αποκαλούνται ρασοφόροι «μοναχοί - μόναχοι» που διαβιούν στο περιβόλι της Παναγιάς ,προσευχόμενοι για την σωτηρία όλων μας «υποκριτές και Χριστοκάπηλοι που εκμεταλλεύονται  τν αγιορείτικη καταγωγή τους» ότι ξεγελούν τους εύπιστους ρίχνοντας στα δίχτυα τους, τοτε πιστεύω πως οδηγούμαστε σε σχίσμα μέσα στην ίδια την εκκλησία του ΧΡΙΣΤΟΥ και η οργή του ΘΕΟΥ δεν θα αργήσει να φανεί.

Άραγε τι συμφέρον μπορεί να έχουν αυτοι οι μοναχοί…
Σε τι κοσμικό μπορεί να αποβλέπουν και θέλουν να ξεγελάσουν τους ανθρώπους και να τους ρίξουν στα δίχτυα τους;
Εάν κάποιοι γνωρίζουν περισσότερα θα πρέπει να αποκαλύψουν τα δόλια σχέδια αυτών ώστε να ενημερωθεί το σώμα ,και να προφυλαχτεί. Διαφορετικά σκιές και υπονοούμενα είναι εκ του πονηρού.

Τέλος φοβάμαι μήπως  ήρθε ο καιρός όπως μας είχε πει ο Πατροκοσμάς ότι «θα βγει ο δαίμονας από το καυκί του», δηλαδή ήρθε η στιγμή που διαβιούμε την έκλυση των ηθών, την κατάρρευση των αξιών και την απροκάλυπτη πολιτική εναντίον του θεού και της ορθοδοξίας.

Νόσημα της εποχής δεν είναι η έλλειψη αρμονίας μεταξύ κλήρου;
Νόσημα της εποχής δεν είναι η έλλειψη αρμονίας μεταξύ κλήρου και λαού;
Αυτό δεν προόρισε ο ισαπόστολος λέγοντας : «Στους έσχατους χρόνους οι εκλεκτοί θα γίνουν ασεβέστεροι όλων».

“Ει ο Θεός μεθ’ ημών ουδείς καθ’ υμών”

ΕΝΑΣ   ΑΜΑΡΤΩΛΟΣ   ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ  ΕΚ  ΝΑΥΠΛΙΟΥ…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ
Μητροπολίτης Νεκτάριος: 

Ανησυχ γι τος νθρώπους πο εναι τόσο επιστοι
στς νοησίες το κάθε γύρτη κα θεομπαίχτη ρασοφόρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:19:00 μ.μ. | ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Ἀγαπητοί ἀδελφοί,
Ἡ ἐκκλησία μας δὲν εἶναι ἕνας ἀνθρώπινος ὀργανισμός, μία κοσμική ργάνωση, μία κάστα διορρύθμων νθρώπων, ἀλλά ὅπως λέει ὁ Ἀπόστολος Παῦλος, εἶναι τὸ σῶμα τοῦ Χριστοῦ. Ἕνα σῶμα ἔχειδιάφορα μέλη καὶ ργανα, τ ποία συνεργάζονται ρμονικά γιὰ τὴ σωστή λειτουργία τοῦ σώματος. Ὅλοι οἱ βαπτισμένοι ὀρθόδοξοι χριστιανοί ἀποτελοῦμε τὰ μέλη ατο το σώματος, εἴμαστε τὰκύταρα ποὺ συγκροτοῦν αὐτό τὸ σῶμα. Καὶ ὁ καθένας διακονεῖ τὸ σῶμα ἀνάλογα μὲ τὴν θέση, τὸ ἀξίωμα καὶ τὸ χάρισμα ποὺ ἔχει, ὅπως πολύ ὡραῖα περιγράφει ὁ Ἀπόστολος Παῦλοςστὴν Α΄ πρὸςΚορινθίους ἐπιστολή.
Ὅταν τὰ μέλη ἑνός σώματος δὲν συνεργάζονται, τὸ σῶμα δυσλειτουργεῖ, ἀρρωσταίνει. Δημιουργοῦνται καρκινώματα, ποὺ ὁδηγοῦν στὸ θάνατο τὸ σῶμα. Τὶ εἶναι ὁ καρκίνος; Εἶναι τρελά κύταρα ποὺθέλουν νὰ ζήσουν μόνα τους, ἀνεξάρτητα ἀπό τὰ ἄλλα κύταρα τοῦ σώματος. Καὶ τὶ πετυχαίνουν; Νὰ πεθάνουν καὶ τὰ ἴδια καὶ νὰ πεθάνει καὶ τὸ σῶμα.
λειτουργία το σώματος τς κκλησίας στηρίζεται στν γία Γραφή κα στος ερούς Κανόνες. Ὑπάρχει μία τάξη στὴν ἐκκλησία καὶ δν μπορε καθένας ν κινεται νεξάρτητα κανεξέλεγκτα, δίχως νὰ δίνει λογαριασμό στὴν Ἱερά Σύνοδο, στὸν ἐπίσκοπο, στοὺς ἱερεῖς κτλ.
Δυστυχῶς, κάποια μέλη τῆς ἐκκλησίας ἀγνοοῦν ἤ μᾶλλον περιφρονοῦν τὴν κανονική τάξη καὶ κινονται ατόνομα κα νεξάρτητα, προκαλντας στ σμα τς κκλησίας τραύματα βαθύτατα, σχίσματα, κόμη κα αρέσεις. Εἰδικά στὴν ἐπαρχία μας τελευταῖα κυκλοφοροῦν συχνά ρασοφόροι, ἀκόμα καὶ λαϊκοί, ποὺ δὲν φοβοῦνται οὔτε τὸν Θεό, οὔτε τοὺς ἀνθρώπους. Μοναχοίμόναχοι ποὺἔδωσαν φρικτές ὑποσχέσεις κατά τὴν κουρά τους, προδίδουν τὸ ἀγγελικό σχῆμα, φεῦγουν ἀπό τὰ μοναστήρια τους, παραβιάζοντας τοὺς ὅρκους περί ὑπακοῆς στὸ γέροντά τους καὶ γυρνον σ᾿ λη τνπικράτεια, γι ν σώσουν δθεν τν κόσμο! Αὐτοανακηρύσσονται σωτῆρες, προφῆτες, φωτισμένοι, χαρισματοῦχοι, τελοῦν ἀκόμη καὶ μυστήρια χωρίς νὰ εἶναι ἱερεῖς, ἐξαπατοῦν τοὺς ἁπλούς πιστούςμὲ ἀνύπαρκτα θαύματα, ὀράματα, ἐξορκισμούς, ργανώνουν σ σπίτια σ αθουσες ξενοδοχείων μιλίες, προφητεύουν για τά μελλοντικά γεγονότα, τρομοκρατοῦν τούς ἁπλούς ἀνθρώπους. Ἄλλοικτίζουν μοναστήρια χωρίς τὴν ἄδεια τοῦ τοπικοῦ ἐπισκόπου ἤ μεταβάλλουν τὴν ἐνορία τους σὲ μόνιμο ἐξορκιστήριο καὶ βιομηχανία θαυμάτων, ὁραμάτων, προφητειῶν, χαρισματικῶν καταστάσεων κτλ. Τεχνηέντως διαφημίζουν τὶς ἀρετές καὶ τὰ δῆθεν χαρίσματα ἤ τὶς θεραπευτικές τους ἰκανότητες. Τὰ ὑποτιθέμενα πνευματικά τους παιδιά, στὴν πραγματικότητα οἱ τυφλοί, φανατισμένοι ὀπαδοί τους,ἀναλαμβάνουν τὴ διαφήμισή τους μὲ ἔντυπα, μὲ τὸ διαδίκτυο καὶ ἄλλα σύγχρονα μέσα, προκαλῶντας σύγχυση στοὺς πιστούς. Καὶ βέβαια γιὰ νὰ πετύχουν τὸν σκοπό τους κατηγοροῦν καὶ συκοφαντοῦντὸν ἐπίσκοπο καὶ τοὺς ἱερεῖς, ὥστε νὰ ἀπομακρύνουν τοὺς ἀνθρώπους ἀπό τὴν κανονική ἐκκλησία καὶ νὰ τοὺς μεταβάλλουν σὲ ὀπαδούς τους.
Κάθε συζήτηση μ λους ατούς τος «δθεν» χαρισματούχους ποβαίνει μάταιη. Γιατί δυστυχς νας μαρτωλός μπορε πολύ πι εκολα ν μετανοήσει, νας πλανεμένος ποτέ, γιατί κατακλύζεται ἀπό ἑωσφορικό ἐγωϊσμό. Δὲν ὑπάρχει πιὸ ἐπικίνδυνη κατάσταση ἀπό τὴν πλάνη. Καὶ οἱ ἴδιοι μὲν τραβοῦν τὸ δρόμο τους «πλανῶντες καὶ πλανώμενοι». Ὅμως, ὡς ἐπίσκοπος τῆς τοπικῆς μαςἐκκλησίας νησυχ γι τος πλούς νθρώπους ποὺ δὲν γνωρίζουν πολλά πράγματα καὶ εἶναι τόσο επιστοι στὶς ἀνοησίες τοῦ κάθε ἀγύρτη καὶ θεομπαίχτη. Συγκινοῦνται ἀπό τὸ ὕφος, τὴν ἐξωτερικήἐμφάνιση, τὴν ποκριτική συμπεριφορά το τάδε ρασοφόρου, ὁ ὁποίος μπορεῖ νὰ κμεταλεύεται τν γιορείτικη καταγωγή του καὶ νὰ ξεγελάει εκολα, κα λοι ατοί ο νθρωποι πέφτουνστ δίχτυα τους.
Ἀδελφοί μου ὅ,τι λάμπει δὲν εἶναι χρυσός. Γνωρίσαμε τοὺς μεγάλους ἁγίους τῆς ἐποχῆς μας καὶ σᾶς ὁμολογῶ δὲν εἶχαν καμία σχέση μὲ ὅλους αὐτούς ποὺ αὐτοδιαφημίζονται καὶ αὐτοανακηρύσσονται ἅγιοι.Ο πραγματικοί γιοι ταν νθρωποι τς πακος, ἦταν ἄνθρωποι ταπεινοί ποὺ ἤθελαν νὰ ζοῦν στὴν ἀφάνεια, μακριά ἀπό τὰ φῶτα τῆς δημοσιότητας. Οὔτε ποτέ δημιούργησαν ὀπαδούς καὶ χειροκροτητές.
Γι᾿ αὐτό καὶ θερμά σᾶς παρακαλῶ νὰ παραμείνετε στὸν χῶρο τῆς ἁγίας μας ἐκκλησίας, «μὴ παντί πνεύματι πιστεύετε, ἀλλά δοκιμάζετε τὰ πνεύματα εἰ ἐκ τοῦ Θεοῦ ἐστίν ὅτι πολλοί ψευδοπροφῆται ἐξεληλύθασιν εἰς τὸν κόσμον» (Α΄ Ἰω. 4,1) ὅπως μᾶς διδάσκει ὁ Εὐαγγελιστής Ἰωάννης.
Ἡ Χάρη τοῦ τριαδικοῦ Θεοῦ νὰ μᾶς φωτίζῃ ὅλους καὶ νὰ μᾶς χαρίζῃ τν μεγίστη τν ρετν, τ διάκριση, γι ν μν πέφτουμε θύματα στος πλανεμένους κα χριστοκάπηλους.


Μ λόθερμες εχές
  ργολίδος Νεκτάριος
Ναύπλιο 08-09-2016


Πηγή:http://proskinitesargolidas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.