Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Σχιζοφρένεια! Ο "καλός" και ο "κακός" π. Θεόδωρος Ζήσης του Τελεβάντου!

Ο "Καλός":



ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με το τελευταίο άρθρο του “Η «ΣΥΝΟΔΟΣ» ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ (1273). (Ἐπίλοιπα Ἁγίων Πατέρων καὶ Συνόδων)” ο π. Θεόδωρος Ζήσης απαντά με ακαταμάχητα επιχειρήματα στις αιτιάσεις των οικουμενιστών και καθαιρεί όλα τα οχυρώματα του εχθρού τουτέστιν όλων όσων υποστηρίζουν την Σύνοδο της Κρήτης.

Με την νηφαλιότητα που διακρίνουν τα γραπτά του και την επιστημονική πληρότητα που χαρακτηρίζει το λόγο του ο π. Θεόδωρος Ζήσης απαντά σε όλα τα επιχειρήματα των υποστηρικτών της Συνόδου της Κρήτης και εξηγεί με σαφήνεια για ποιους λόγους δεν μπορεί να θεωρηθεί κανονική σύνοδος που παρήγαγε ορθόδοξο αποτέλεσμα.

Λίαν εύφρανε τους ορθοδόξους και κατήσχυνεν τους κακοδόξους ο σεβαστός μας Γέροντας που υπόσχεται να έλθει με συμπληρωματικό κείμενο για να δείξει τη διαχρονική στάση των Αγίων έναντι των αιρέσεων και την αντιπαραδοσιακή στάση που τήρησαν όσοι συμμετείχαν στη Σύνοδο της Κρήτης και υπέγραψαν τα κακόδοξα πρακτικά της.

Οι οικουμενιστές έχουν ένα κοινό γνώρισμα. Συνθηματολογούν χωρίς επιχειρήματα και απειλούν με χυδαιότητα όσους αντιτίθενται στις αντορθόδοξες αποφάσεις τους. Σε αντίθεση οι ηγέτες των αντιοικουμενιστών μιλούν με νηφαλιότητα, επιστημονικό κύρος και παραδοσιακό φρόνημα. 
Αυτά τα χαρακτηριστικά διακρίνουν όλους τους ηγέτες του αντιοικουμενιστικού αγώνα και μάλιστα τα γραπτά του π. Θεοδώρου Ζήση και του κ. Δημήτριου Τσελεγγίδη οι οποίοι αποτελούν πραγματικό κάρφος στον οφθαλμό των οικουμενιστών.

Καὶ ὁ "Κακός" π. Θεόδωρος  κατὰ Τελεβάντο:

Νά, καὶ κάποια ἀπ' τὰ ὅσα ντροπιαστικὰ ἔλεγε γιὰ τὸν π. Θεόδωρο Ζήση, γιὰ τὰ ὁποῖα δὲν ἔχει μέχρι σήμερα τὸ θάρρος νὰ τὰ ἀνακαλέσει καὶ νὰ ζητήσει συγγνώμη:
    Ἔγραφε:
    «Έχουμε υποχρέωση να πούμε ευθέως στον π. Θεόδωρο ότι δεν είναι σε θέση να ηγηθεί του αντιοικουμενιστικού αγώνα. Τα έχει κάνει κυριολεκτικά θάλασσα· δεν έχει υποψία ικανοτήτων ηγέτη. Δυστυχώς έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι είναι εν παντί ανίκανος να ηγηθεί του αντιοικουμενιστικού αγώνα. Τώρα αποδεικνύεται ότι μετέρχεται ανέντιμες, ασύνετες και μη κόσμιες μεθοδεύσεις. Λυπάμαι να παρατηρήσω ότι ο σεβαστός μας Γέροντας έχει υπερβεί τα εσκαμμένα και έχει αποδειχθεί στην πράξη ανεπαρκής»!!! (ἐδῶἐδῶ  κι ἐδῶ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.