Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Οικουμενιστές αρχίζουν να δείχνουν τα δόντια τους! Νέα δίωξη κληρικού!

   
  Οἱ Οἰκουμενιστὲς ἀρχίζουν νὰ δείχνουν τὰ δόντια τους ἐναντίον ὅσων ὑπερασπίζονται τὴν Ὀρθόδοξη Πίστη!
  Εἴχαμε τοὺς πρώτους προειδοποιητικοὺς διωγμούς–καθαιρέσεις τοῦ Ἱερομονάχου π. Εὐθύμιου Τρικαμηνᾶ καὶ π. Σταύρου Βάϊο.
  Ἀκολούθησαν οἱ ἀπειλὲς κατὰ τῶν συνταξάντων τὴν «Ὁμολογία Πίστεως κατὰ τοῦ Οἰκουμενισμοῦ». 
  
   Προχώρησαν στὴν προσπάθεια φίμωσης δύο ἱερέων τῆς μητροπόλεως Βεροίας, οἱ ὁποῖοι ἀναγκάστηκαν νὰ μετακομίσουν στὴν μητρόπολη Πειραιῶς, γιὰ νὰ μὴν ἀκολουθήσει ἡ τιμωρία τους.
    
 Στὴν συνέχεια –καὶ μετὰ τὴν Σύνοδο στὸ Κολυμπάρι τῆς Κρήτης– ἄρχισαν οἱ διώξεις μοναχῶν τοῦ Ἁγίου Ὄρους, (τοῦ π. Σάββα Λαυρεώτη καὶ τῶν μοναχῶν τῆς Ἱ. Μ. Χιλανδαρίου), ἀλλὰ καὶ τοῦ π. Παϊσίου Παπαδόπουλου ἀπὸ τὸν μητροπολίτη Φλωρίνης, ἐπειδὴ  διέκοψαν τὸ Μνημόσυνο τοῦ αἱρετικοῦ Πατριάρχη.

  Σήμερα μαθαίνουμε γιὰ ἄλλη μιὰ ἐνέργεια τῶν Οἰκουμενιστῶν τῆς Ρουμανίας κατὰ Ρουμάνου κληρικοῦ, ποὺ ὅμως ἀνήκει στὴν Μητρόπολη Πειραιῶς!
 Τὴν εἴδηση αὐτὴ μᾶς τὴν δίνει ὁμοϊδεάτης τοῦ Οἰκουμενιστῆ Πατριάρχη Βαρθολομαίου Ἀρχοντώνη, μὲ τὴν σημείωση ὅτι ὁ συγκεκριμένος ἱερέας «δημιουργεῖ προβλήματα» στοὺς Οἰκουμενιστές, καθὼς συμβάλλει  στὴν ἀποκάλυψη τῶν κακοδοξιῶν τους! Καὶ γιὰ τοῦτο γιὰ τοὺς Οἰκουμενιστές θεωρεῖται «σκανδαλοποιός»!


Σε ακοινωνησία κληρικός της Μητροπόλεως Πειραιώς από το Πατριαρχείο Ρουμανίας

Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

  Πριν δύο χρόνια τέτοιες μέρες –αρχές Σεπτεμβρίου 2014– ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ επισκεπτόταν την Ιερά Αρχιεπισκοπή Τόμιδος (Κωστάντζα) στην Ρουμανία, προσκεκλημένος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Τόμιδος Θεοδοσίου. Φυσικά ο Σεβ. Πειραιώς μίλησε περί «τοῦ συγκρητιστικοῦ διαθρησκειακοῦ καί διαχριστιανικοῦ οἰκουμενισμοῦ», περί «αντιχρίστου», «Νέας Εποχής» και τα τοιαύτα. 
   Είχε προηγηθεί, τον Φεβρουάριο του 2014, ο εορτασμός στο Καθεδρικό Ναό Πειραιώς, της μνήμης των 383 Πατέρων της εν Κωνσταντινουπόλει επί Ιερού Φωτίου συγκροτηθείσης Συνόδου κατά τα έτη 879/880, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Τόμιδος Θεοδοσίου. Στην Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Πειραιώς παραχώρησε στον Ρουμάνο ιεράρχη μέχρι και το Σύνθρονο, που είναι το κατ’ εξοχήν προνόμιο του οικείου επισκόπου.
   Ποιος θα περίμενε πως λίγους μήνες μετά την επίσκεψη του Πειραιώς στην Κωστάντζα, ο Τόμιδος Θεοδόσιος θα υπέγραφε φαρδιά–πλατιά την ακοινωνησία του ρουμάνου την καταγωγή, κληρικού της Μητροπόλεως Πειραιώς Ματθαίου Βουλκανέσκου.
  Ο εν λόγω κληρικός έχει προσκολληθεί στην ομάδα των «αντιοικουμενιστών» (Ζήσης, Γκοτσόπουλος, Τσελεγγίδης, Χιρς κ.α.) και δημιουργεί προβλήματα στην Εκκλησία πριν και μετά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας. Αποπέμφθηκε από τον Μητροπολίτη Βεροίας Παντελεήμονα για την αντιεκκλησιολογική δράση του και βρήκε καταφύγιο στην Μητρόπολη Πειραιώς.
   Στις 8 Μαρτίου 2015 ο Μητροπολίτης Πειραιώς χειροθέτησε τον σκανδαλοποιό κληρικό πρωτοπρεσβύτερο και πνευματικό, στον Ι. Ναό Παναγίας της Οδηγήτριας Λόφου Βώκου Πειραιώς, και στις 23 Ιουλίου 2015, η Σύνοδος της Μητροπόλεως Μουντένιας και Ντόμπροτζας, επέβαλε ακοινωνησία στον εν λόγω κληρικό.
    Με δεδομένο ότι έχουν προκληθεί ταραχές από την συμπεριφορά και την δράση του ιερέα Ματθαίου Βουλκανέσκου, από την ενορία της Παναγίας Οδηγήτριας στον Πειραιά της Ελλάδας, σε επαρχίες του Πατριαρχείου Ρουμανίας, η Σύνοδος των επισκόπων της Μητρόπολης Μουντένιας και Ντόμπροτζας, πήρε την εξής απόφαση:
   Ο συγκεκριμένος ιερέας να μην γίνεται δεκτός σε καμία ενορία, μοναστήρι ή σκήτη στη ζώνη των επαρχιών της Μητρόπολης Μουντένιας και Ντόμπροτζας και να μην ασκεί οποιαδήποτε ιεροπραξία. Η όλη δράση του δημιούργησε προβλήματα ακόμα και μεταξύ ιεραρχών και μια όχι καλή εικόνα της Ρουμανικής Εκκλησίας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Η απόφαση εστάλη σε όλες τις επαρχίες της Μητροπολιτικής Περιφέρειας, της οποίας – σημειωτέον – ο Μητροπολίτης είναι ο ίδιος ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ. Φυσικά αυτή η δυναμική ενέργεια του Πατριαρχείου Ρουμανίας δεν έγινε γνωστή στην Ελλάδα.

   Η δική μας, προσωπική θέση συμπίπτει με την πρακτική του Πατριαρχείου Ρουμανίας. Επιβολή επιτιμίου, ακοινωνησίας (και τελικά καθαίρεσης), έστω και μονομερώς, δηλ. από μία άλλη Εκκλησία (η οποία έχει συγκεκριμένους λόγους) και όχι από αυτήν στην οποία ανήκει τώρα ο όποιος ταραχοποιός κληρικός. Γι’ αυτό –προφανώς– και το Πατριαρχείο Ρουμανίας μετέφρασε και ανήρτησε το σχετικό κείμενό μας για την καθαίρεση των κληρικών εκείνων που σπείρουν συστηματικά και κατ΄ εξακολούθηση ζιζάνια στο σώμα της Εκκλησίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.