Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Ρωσία - Φανάρι 10-0, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας "ο ασυγκράτητος"

timthumb.jpg

Σχόλιο του Ιστολογίου Κατάνυξις: Στο "γήπεδο" των οικουμενιστικών ανοιγμάτων των λογής-λογής διαλόγων και των χλιδάτων επαφών με τους παπικούς, το τελευταίο δίμηνο υπάρχει χώρος μόνον για έναν παίκτη: τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ.

Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ
Ακούνε στο Φανάρι "Ιλαρίων" και τρέμει το φυλλοκάρδι τους. Πακτωλός χρημάτων για τα έξοδα και τα δώρα, αεικίνητος, ακούραστος, "παίζει μπάλα"
μόνος του και το επιτελείο των πρωτοκλασάτων του Φαναριώτικου οικουμενισμού μοιάζει με τα παιδάκια γύρω γύρω για τις μπάλες. 

ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑΣ

Σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, διαρρέονται αναλύσεις και πληροφορίες στο διαδίκτυο, που τον θέλουν να μετρά συμμάχους για την ίδια τη Ρωσία στην "πολεμική" των τελευταίων μηνών, όπου η Αμερική προκαλεί τη Ρωσία.

Όπως και να είναι, χαμένος βγαίνει και ο Ρωσικός λαός. Όταν θρησκευτικοί ταγοί της Ορθοδοξίας, στο βωμό νεοεποχίτικων αξιών (αγαπολογία, ανεκτικότητα, ρατσισμός, φύση κτλ), στρογγυλεύουν  την πίστη και τα δόγματα της Ορθοδοξίας, αλλοιώνεται η πίστη και χωριζόμαστε από το Χριστό.


Ακολουθεί το ρεπορτάζ από το επίσημο μέσο της Ρωσικής Εκκλησίας
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΕΕΣ ΜΕ ΝΕΟ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΝΟΥΝΤΣΙΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
Με νέο Αποστολικό Νούντσιο στη Ρωσική Ομοσπονδία Αρχιεπίσκοπο Celestino Migliore είχε συνάντηση στις 21 Οκτωβρίου 2016 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Τμήματος. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ καλωσόρισε τον Νούντσιο και του ευχήθηκε να τον υποστηρίζει ο Θεός και να έχει κάθε επιτυχία στην υπεύθυνη διπλωματική αποστολή του στη Ρωσία. Ταυτόχρονα ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια το
Τμήμα έχει αναπτύξει εποικοδομητικές σχέσεις με την Αποστολική Νουντσιατούρα στη Μόσχα και με τους τέως επικεφαλής της προσωπικά: τους αρχιεπισκόπους Αντώνιο Μενίνι και Ιβάν Γιουρκόβιτς. Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος C. Migliore τόνισε την προθυμία του να συνεχίσει τη γόνιμη και καρποφόρα συνεργασία μεταξύ των δύο θεσμών των Εκκλησιών με αρμοδιότητα τις εξωτερικές σχέσεις.
Κατά τη συνάντηση εθίγη ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων της διεθνούς πολιτικής σήμερα και των διμερών σχέσεων μεταξύ του Πατριαρχείου Μόσχας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ο αρχιεπίσκοπος C. Migliore εξήρε τη γενομένη στις 12 Φεβρουαρίου 2016 στην Αβάνα ιστορική συνάντηση του Αγιωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου με τον Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο, η οποία είχε μεγάλη απήχηση παγκοσμίως.
Ο Ρώσος Ιεράρχης επίσης επικεντρώθηκε σ΄ένα από τα βασικά θέματα της συναντήσεως μεταξύ του Πατριάρχη Κυρίλλου και του Πάπα Ρώμης Φραγκίσκο στην Αβάνα, εκείνο δηλαδή της δεινής καταστάσεως των χριστιανών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Τα μέρη εξέφρασαν την κοινή πεποίθηση για την ανάγκη συντονισμένων προσπαθειών των χωρών, οι οποίοι καταπολεμούν τρομοκρατία, στα πλαίσια μίας συμμαχίας. Στην επικρατούσα κατάσταση πιο έντονος οφείλει να είναι και ο ρόλος των χριστιανικών Εκκλησιων, οι οποίες αναλαμβάνουν ειρηνευτικές πρωτοβουλίες.
Ο Αποστολικός Νούντσιος ενδιαφέρθηκε για την πείρα ειρηνικής συνυπάρξεως χριστιανών και μουσουλμάνων στη Ρωσία. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ παρέθεσε στον προσκεκλημένο θετικά παραδείγματα συνεργασίας μεταξύ Εκκλησίας και μουσουλμανικών κοινοτήτων, συμπεριλαμβανομένης και στα πλαίσια του Διαθρησκειακού Συμβουλίου της Ρωσίας.
Ακόμη ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας εξέφρασε στον εκπρόσωπο της Αγίας Έδρας τον προβληματισμό των εκκλησιαστικών αρχών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας για τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία και εξήρε την ισορροπημένη θέση του Πάπα Φραγκίσκου και του Βατικανού στο θέμα της καταστάσεως στη χώρα. Οι συνομιλητές δέχθηκαν ότι οι Εκκλησίες οφείλουν να ενεργούν μεσολαβητές για να συμφιλιώσουν τις αντιμαχόμενες πλευρές και όχι να υποστηρίζουν μία από τις πλευρές της συγκρούσεως.
Ἐν κατακλείδι της συζητήσεως, η οποία διεξήχθη σε ατμόσφαιρα αμοιβαίας κατανοήσεως, ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας συνέστησε στον αρχιεπίσκοπο τους συνεργάτες του, οι οποίοι παρέστησαν στη συνάντηση, τον Αρχιμανδρίτη Φιλάρετο Μπουλέκωφ, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΤΕΕΣ, τον Ιερομόναχο Στέφανο Ηγκούμνωφ, Γραμματέα του ΤΕΕΣ επί διαχριστιανικών υποθέσεων και τον Ιερέα Αλέξιο Ντίκαρεφ, στέλεχος του ΤΕΕΣ. Τον Αποστολικό Νούντσιο συνόδευε στη συνάντηση ο Α’ Σύμβουλος της Νουντσιατούρας μονσενιόρ Andrzej Józwowicz.
***
Ο αρχιεπίσκοπος Celestino Migliore γεννήθηκε την 1 Ιουλίου 1952 στο Πεδεμόντιο. Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε στις 25 Ιουλίου 1977.
Υποστήριξε τη διδακτορική του διατριβή στο Ποντιφικό Λατερανό Πανεπιστήμιο Ρώμης. Ολοκλήρωσε σπουδές στην Ποντιφική Εκκλησιαστική Ακαδημία
και από το 1980 υπηρετούσε ως διπλωμάτης της Αγίας Έδρας:
1980-1984 – υπηρέτησε στην Αποστολική αντιπροσωπεία στην Αγκόλα,
1984-1988 – υπηρέτησε στον Οργανισμό Αφρικανικών Κρατών,
1989-1990 – σύμβουλος της Αποστολικής Νουντσιατούρας στην Πολωνία, 1992-1995 –μόνιμος παρατηρητής της Αγίας Έδρας παρά το Συμβούλιο της Ευρώπης,
1995-2002 – υπογραμματέας του Τμήματος Σχέσεων με κράτη του Υπουργείου Εξωτερικών της Αγίας Έδρας,
2002-2010 – μόνιμος παρατηρητής της Αγίας Έδρας στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.
Το 2003 χειροτονήθηκε Επίσκοπος από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’.
Από τις 30 Ιουνίου 2010 διατέλεσε Αποστολικός Νούντσιος στην Πολωνία, ενώ από τον Απρίλιο 2016 Αποστολικός Νούντσιος στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.