Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ! Οι ΗΠΑ πίεσαν τον Βαρθολομαίο για το σχίσμα στην Ουκρανία

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ! Οι ΗΠΑ πίεσαν τον Βαρθολομαίο για το σχίσμα στην Ουκρανία

   Μια πολύ σοβαρή καταγγελία έγινε από την σύμφωνα με την οποία οι ΗΠΑ εμπόδισαν την Ουκρανία από το να υπερβεί το σχίσμα είκοσι χρόνια πριν...
    Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλεται ήταν δυνατό να ξεπεραστεί το εκκλησιαστικό σχίσμα στην Ουκρανία πριν από είκοσι χρόνια, αλλά η πίεση του πρέσβη των ΗΠΑ στον παρεμπόδισε την θετική αυτή εξέλιξη..
   Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της ουκρανικής Ορθόδοξης
Εκκλησίας Vasili Anisimov σε συνέντευξή του στο Radonezh Radio μίλησε για τη συνάντηση του Πατριάρχη Αλέξιου Β, του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πατριάρχη Γεωργίας Ηλία Β στην Οδησσό το 1997.
   «Ο πριν από τη συνεδρίαση μίλησε στους δημοσιογράφους και τους είπε ότι υπήρχε το σχίσμα των αποστατών στην Ουκρανία, και ήταν τραγικό για κάθε πρόσωπο που εντάχθηκε σε αυτό και για ολόκληρο το έθνος. Έτσι, η Οικουμενική Ορθόδοξη Εκκλησία προτρέπει όλους τους σχισματικούς να επιστρέψουν στους κόλπους της Εκκλησίας του Χριστού, η οποία είναι το UOC στην Ουκρανία. Οι πατριάρχες θα έπρεπε να υπογράψουν την δήλωση και να την μοιράσουν στους δημοσιογράφους και στη συνέχεια να δώσουν μια συνέντευξη τύπου. Πήγαν να την υπογράψουν στην πατριαρχικό κατοικία του μοναστηριού», θυμάται .
   Αργότερα, οι Πατριάρχες βγήκαν σιωπηλοί, μπήκαν στα αυτοκίνητά τους και απομακρύνθηκαν...
"Είναι ξεκάθαρο ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία τηλεφώνησε στην πατριαρχική κατοικία και είπε ότι οι ΗΠΑ, οι οποίες χρηματοδοτούν το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, υποστηρίζουν τον σχισματικό Φιλάρετο του αυτοαποκαλούμενου «Πατριαρχείου Κιέβου» στην Ουκρανία και απαίτησε να μην υπογραφεί η δήλωση. Ένα τηλεφώνημα δεν άφησε να ξεπεράσουμε το σχίσμα στην ουκρανική εκκλησία, και έγινε με κυνικό και ταπεινωτικό για τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο τρόπο', δήλωσε ο Anisimov.
   Οπως είναι αντιληπτό η καταγγελία είναι πολύ σοβαρή. Ιδίως δε στην παρούσα φάση που το ουκρανικό ζήτημα με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Φαναρίου συζητείται σε ειδική επιτροπή μετά το αίτημα πολιτκών φορέων της Ουκρανίας για αυτοκεφαλία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.