Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Αλήθειες που καίνε! Οι νέες "συμπληγάδες" για την Ορθοδοξία;

 Φίλης & Οικουμενικός:

Οι νέες
"συμπληγάδες"
για την
Ορθοδοξία


Κοσμίδης Ελευθέριος, φυσικός - contributor columnist

Το τεράστιο πρόβλημα που σηματοδοτεί η αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών και η ευθύνη των Αρχιερέων σε 150 λέξεις: 

    Η επίσημη Εκκλησία δεν μπορεί να υπερασπίσει τη μόνη Ορθόδοξη θέση πως δηλαδή: “Δεν αποδεχόμαστε την αλλαγή των Θρησκευτικών από κατηχητικό σε θρησκειολογικό, γιατί έτσι θα νομιμοποιούσαμε τη διδασκαλία μιας αιρέσεως στους μαθητές και μάλιστα της παναιρέσεως του θρησκευτικού συγκρητισμού της νέας εποχής, που ονομάζεται ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ”. 
     Γιατί δεν μπορεί να το πράξει αυτό; Γιατί η υψηλότερη κεφαλή της, ο ίδιος ο οικουμενικός πατριάρχης, είναι ο πρώτος που ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΙΡΕΣΙΣ. Σαν να μην έφτανε αυτό, προσπαθεί και συνοδικώς να τον νομιμοποιήσει, όπως καταγγέλλεται από πάρα πολλούς καθηγητές, θεολόγους, ιερείς, μοναχούς και λαϊκούς. 
    Θα αποκαλυφθεί λίαν συντόμως πως η σιωπή της επίσημης Εκκλησίας στην ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου, θα είναι η ταφόπλακα των μητροπολιτικών αντιαιρετικών γραφείων. Κάθε κήρυγμα για αιρέσεις, πόσο μάλλον για την παναίρεση του οικουμενισμού, μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί “ρητορική μίσους” να διώκεται ποινικώς και τότε θα γίνουμε μάρτυρες του χειρότερου διωγμού κατά της Ορθοδοξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.