Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Η «Αποστολή» στην Ολλανδία για πολύπλευρη συνεργασία με την Προτεσταντική Εκκλησία

dimtsas-olla-708.jpg
Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Έχουμε ξεκάθαρα διατυπώσει την αντίθεσή μας σε πρακτικές της Νέας Εποχής. Μια τέτοια πρακτική είναι και η "συνεργασίες" με τους αιρετικούς, στο βαθμό που προβάλλονται όσα μας ενώνουν και ουσιαστικά, παραβλέπονται οι δογματικές διαφορές. Η ιδέα ενός ανθρωπισμού, που παραβλέπει την απώλεια μιας και μόνης έστω ψυχής, από την αίρεση, είναι μεθόδευση που την στηλιτεύουμε και την καταγγέλουμε. Η "Αποστολή" με πνεύμα μιας κοινής Μ.Κ.Ο. ζητά συμμαχίες για να απαλύνει τον ανθρώπινο πόνο, ακόμη και με τον διάβολο; Τίποτα όρθιο; Τίποτα γνήσιο; Τίποτα Ορθόδοξο; Ντροπή σας κύριοι...

Επίσκεψη εργασίας στην Προτεσταντική Εκκλησία της Ολλανδίας πραγματοποίησε ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας και συνεργάτες του, κατόπιν πρόσκλησης του επικεφαλής της Αιδεσιμολογιωτάτου Δρ. Rene de Reuver.
Σε συναντήσεις με τους επικεφαλής των Οργανισμών διεθνούς αρωγής και
ανάπτυξης (ICCO, Kerk in Aktie, Diakonie) εξετάσθηκαν ενδελεχώς οι προοπτικές συνέχισης και διεύρυνσης της υφιστάμενης συνεργασίας, με δεδομένη μάλιστα και την συνεχιζόμενη πολλαπλή πίεση, που υφίσταται η Ελλάδα και η Ελληνική Κοινωνία.
Ο κ. Δήμτσας σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Γενικής Συνόδου της Προτεσταντικής Εκκλησίας των Κάτω Χωρών, η οποία αποτελεί το ανώτατο διοικητικό Όργανο των Ολλανδών Προτεσταντών παρουσίασε το έργο της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και τους ευχαρίστησε για τη γενναιόδωρη στήριξη, που παρείχαν προς την «Αποστολή» διαμέσου διεθνούς διαχριστιανικού προγράμματος αρωγής (ΑctAlliance).
Παράλληλα αναφέρθηκε εκτενώς στην διπλή ανθρωπιστική κρίση, που αντιμετωπίζει η Χώρα μας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Στους κρίσιμους καιρούς για την Ευρώπη, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Χριστιανικές Εκκλησίες της Γηραιάς Ηπείρου, όλοι εμείς – είτε ως Χριστιανοί είτε ως εκκλησίες – οφείλουμε να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειές μας για αλληλεγγύη. Ενώ οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης παραμένουν εν πολλοίς διηρημένες και διαφωνούσες ως προς το ποιες οικονομικές και άλλες πολιτικές είναι ορθές και θα πρέπει να ακολουθηθούν, εμείς – ως πιστοί Χριστιανοί – καλούμασθε να δώσουμε μαρτυρία της Χριστιανικής αλληλεγγύης».
Ο επικεφαλής της Προτεσταντικής Εκκλησίας εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του Συνοδικού Σώματος για την ενδελεχή παρουσίαση της κατάστασης στην Ελλάδα, ενώ μίλησε θερμότατα για τη φιλάνθρωπη στάση και δράση τόσο της Ελλαδικής Εκκλησίας με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» όσο του Ελληνικού Λαού, παρά τις δυσκολίες και την κρίση που βιώνει τα τελευταία χρόνια. Η στάση αυτή των Ελλήνων τιμά, κατά τον Δρ. de Reuver, το ιερό Χριστιανικό όνομα και δίδει αυθεντική μαρτυρία του οικουμενικού μηνύματος του Ευαγγελίου προς όλους τους ανθρώπους χωρίς διακρίσεις, προκαταλήψεις και αποκλεισμούς. Ο Δρ. de Reuver εξέφρασε επίσης την ειλικρινή αδελφική αλληλεγγύη, αλλά και την ετοιμότητα της Ολλανδικής Εκκλησίας για περαιτέρω συνεργασία με την «Αποστολή» σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Ο Γενικός Διευθυντής επισκέφθηκε επίσης την έδρα της Unicef Ολλανδίας στη Χάγη, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση για τα δικαιώματα των παιδιών προσφύγων-μεταναστών, ενώ είχε και συνάντηση γνωριμίας με τον επικεφαλής της  μη-κυβερνητικής οργάνωσης «Defence for Childen-Netherlands» κ. Aloys van Rest.
Ο Γενικός Διευθυντής απευθύνθηκε και στους συμμετέχοντες της Ημέρας Διακονίας της Προτεσταντικής Εκκλησίας, η οποία συγκέντρωσε πάνω από 1000 αντιπροσώπους από όλη την Ολλανδία. Οι Ολλανδοί διάκονοι επέδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον για την κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ εξέφρασαν την θαυμασμό τους για τη στάση του Ελληνικού Λαού και της Εκκλησίας τόσο ως προς την οικονομική και κοινωνική κρίση, όσο και για την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση. Συγκινητική υπήρξε και η ετοιμότητα πολλών εξ αυτών να συμβάλουν εθελοντικά στην αντιμετώπιση της κατάστασης, ιδιαιτέρως σε περίπτωση νέων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών, αλλά και στην διαχείριση των υφισταμένων. Σημειωτέον ότι η Ολλανδία έχει από τα πιο ευρύτερα δίκτυα διακονίας και εθελοντών στην Ευρώπη.      
Στα πλαίσια της επίσκεψης ο Γενικός Διευθυντής κ. Κων. Δήμτσας και ο Υπεύθυνος Διεθνούς Συνεργασίας Δρ. Βασίλειος Μεϊχανετσίδης επισκέφθηκαν πρωτότυπες κοινωνικές δομές της Ολλανδικής Εκκλησίας με έμφαση το παιδί και τη μητέρα, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με σκοπό την άντληση ιδεών, εμπειριών και τεχνογνωσίας, αλλά και τη θεμελίωση ευρύτερων διμερών και πολυμερών συνεργασιών και ανταλλαγών σε επίπεδο ειδικών και εθελοντών.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.