Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Φέρνουν ΠΑΠΑ και ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ για να κάνει μαζί μὲ τὸν ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ «ανθρωπιστικό»...σόου για τους πρόσφυγες!!!

ΠΡΟΒΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ στὰ μοῦτρα τῶν ἀντι-Οικουμενιστῶν, ποὺ θὰ συνεχίσουν τόν …χαρτοπόλεμο!

 Καθόλου τυχαία, λοιπόν, δὲν ἦταν ἡ προθυμία τῶν Μητροπολιτῶν νὰ «συνδράμουν» τοὺς «λαθρομετανάστες»-κατακτητὲς τῆς Ἑλλάδος, διαθέτοντας ἀκόμα καὶ ἐκκλησιαστικὲς κατασκηνώσεις γιὰ τὴ στέγασή τους καὶ μοιράζοντας πακέτα …χωρὶς ἐγκόλπιο ἢ μὲ σταυρό καὶ ἐγκόλπιο! (Δεῖτε ἐδῶ: Ὅλα εἶναι ...καλῶς σχεδιασμένα")


Οἱ ἄνθρωποι δὲν ἔχουν τὸν Θεό τους!

  Την ώρα που οι «πρόσφυγες» έχουν ξεκινήσει ανοιχτό πόλεμο εναντίον της ελληνικής κοινωνίας με συνεχή κλεισίματα δρόμων, πλιάτσικο σε ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, μαχαιρώματα και πετροπόλεμο, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος φαίνεται πως...βρήκε τη λύση στο πρόβλημα: Να φέρει τον Πάπα Φραγκίσκο στη Μυτιλήνη, όπου μαζί του και με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο θα δώσουν μια... χολιγουντιανή «παράσταση», θα «αγκαλιάσουν» τους «πρόσφυγες», μέχρι και θα...μπουν στη θάλασσα!!!" (Πηγή)

Διαρκής Ιερά Σύνοδος:

Στην Ελλάδα ο Πάπας μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τους πρόσφυγες

Πρώτη συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Απρίλιο (5/4/2016).
Συνήλθε σήμερα Τρίτη, 5 Απριλίου 2016, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Απρίλιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
             Κατά τη σημερινή Συνεδρία: 
   Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
Κατά τη σημερινή Συνεδρία η Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για τα κάτωθι:
Σε απάντηση των επιστολών που απηύθυνε τον μήνα Μάρτιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης, το Π.Σ.Ε. και τους επικεφαλής των Ορθόδοξων και άλλων Εκκλησιών, ώστε να ευαισθητοποιηθούν για το προσφυγικό πρόβλημα, άνθρωποι με υψηλές αρμοδιότητες και κοινωνική επιρροή, ο Μακαριώτατος δέχθηκε την επίσημη ενημέρωση και από τις αρμόδιες αρχές του Βατικανού.
Στον Μακαριώτατο μεταφέρθηκε η επιθυμία του Πάπα Φραγκίσκου, να επισκεφθεί την πατρίδα μας. Σκοπός της επισκέψεώς του, όπως υπογραμμίστηκε στον Μακαριώτατο, είναι η συμβολή του Πάπα στην ευαισθητοποίησή της παγκόσμιας κοινότητας για την άμεση παύση των πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής που πλήττουν σφόδρα τις χριστιανικές κοινότητες, αλλά και στην ανάδειξη του μείζονος ανθρωπιστικού προβλήματος που έχει προκληθεί από τους απεγνωσμένους πρόσφυγες, οι οποίοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην ευρωπαϊκή ήπειρο. 
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απεδέχθη την πρόταση να επισκεφθεί ο Πάπας Φραγκίσκος ένα νησί του Αιγαίου, εφόσον πρόκειται για μία ολιγόωρη, εκτός πρωτοκόλλου και καθαρά ανθρωπιστικού και συμβολικού χαρακτήρα επίσκεψη. Για την επίσκεψη αυτή η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να προτείνει ως προορισμό το νησί της Λέσβου, ένα από τα πολλά νησιά μας που βίωσε βαθύτατα και εξακολουθεί να βιώνει την τραγωδία του προσφυγικού προβλήματος. Ιδιαίτερα τούτη τη χρονική στιγμή που η πατρίδα μας, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει, σηκώνει επιπρόσθετα στους ώμους της το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών ροών. Μίας Ελλάδας που κλήθηκε να αποδείξει, ακόμη και μόνη, πως η Ευρώπη των αρχών και αξιών ακόμη υπάρχει.
Παράλληλα, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που δίδεται η εικόνα ότι η ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών δοκιμάζεται, να απευθύνει πρόσκληση στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ώστε αυτός να τιμήσει με την παρουσία του το νησί της Λέσβου την ημέρα επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου. Η προσωπικότητα και το κύρος του Οικουμενικού Πατριάρχη, σε συνδυασμό με την βαρύτητα της παρουσίας του Πάπα Φραγκίσκου, στέλνει στα πέρατα του κόσμου ένα πολύ ηχηρό μήνυμα αφύπνισης της παγκόσμιας κοινότητας, προς την κατεύθυνση της ανακούφισης των προβλημάτων των προσφύγων και, ταυτόχρονα, της ανάληψης των δεουσών ενεργειών για την προστασία των χριστιανών που πλήττονται βάναυσα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και των λοιπών δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας.


Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου

ΠΙΝΑΞ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ
ΤΗΣ 159ης ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ (2015-2016)

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος
Ηλείας κ. Γερμανός
Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος
Άρτης κ. Ιγνάτιος
Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος
Νικαίας κ. Αλέξιος
Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος
Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος
Καστορίας κ. Σεραφείμ
Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος
Κασσανδρείας κ. Νικόδημος
Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος
Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος

Αρχιγραμματεύς
Μεθώνης Κλήμης

Ἡ αμαρτία επιδιώκει να καταλάβῃ την θέσι του Θεού στην ψυχή σου...

ΟΜΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΗΝ Γ΄ ΚΥΡΙΑΚΗΝ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ


Αγίου Ἰουστίνου Πόποβιτς

«στις θέλει ὀπίσω μου ἐλθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτόν καί ἀράτω τόν σταυρόν αὐτοῦ καί ἀκολουθήτω μοι» (Μάρκ. η΄ 34). Αἴροντες τόν σταυρό, εὐαρεστοῦμε τόν Κύριο Ἰησοῦ Χριστό, Τόν ἀκολουθοῦμε.
 Ἄν ἀκολουθοῦμε τόν ἑαυτό μας, δέν μποροῦμε νά ἀκολουθοῦμε Ἐκεῖνον. Ὅποιος δέν ἀπαρνηθῇ τόν ἑαυτό του, δέν μπορεῖ νά Μέ ἀκολουθήσῃ (Ματθ. ι΄ 38). Ἄν ἀκολουθήσῃς τόν δικό σου νοῦ καί ὄχι τόν νοῦ τοῦ Χριστοῦ, ἄν ἀκολουθήσῃς τό θέλημά σου καί ὄχι τό θέλημα τοῦ Χριστοῦ, ὅπως ἀναφέρεται στό ἅγιο Εὐαγγέλιο, ἡ ψυχή σου δέν εἶναι καθαρή, δέν εἶναι ἁγιασμένη, εἶναι χαμένη στήν ζούγκλα τῶν ψυχοφθόρων καί φρικτῶν πλανῶν. Διότι ἡ ἁμαρτία, τό κακό, κατόρθωσε νά χτίσῃ μέσα μας, δίπλα σέ ἐκείνη τήν θεοειδῆ ψυχή πού ἐλάβαμε ἀπό τόν Θεό, τήν δική της ψυχή.
Ἄν ἡ ἁμαρτία μᾶς γίνῃ ἕξις, δημιουργεῖ μέσα μας τήν δική της ψυχή. Ἄν πράττομε τήν ἁμαρτία, ἐκείνη σταδιακά μορφώνεται στήν ψυχή μας. Κοντά σέ ἐκείνη τήν θεοειδῆ ψυχή, τήν ὁποία ὁ Θεός σοῦ ἔδωσε, ἐσύ φέρνεις ἕναν ξένο, ὁ ὁποῖος σέ αἰχμαλωτίζει. Αὐτός διαφεντεύει, ἐνῶ ὅ,τι θεϊκό εἶναι μέσα σου εἶναι σάν κοιμισμένο, σάν μουδιασμένο. Τό ἀπέρριψες, καί ἐκεῖνο δέν ζῆ μέσα σου, πεθαίνει.
Ἡ ἁμαρτία δημιουργεῖ μέσα μας δικό της κόσμο, δημιουργεῖ μέσα μας δική της φιλοσοφία, δική της ἀντίληψι γιά τόν κόσμο. Ἡ ἁμαρτία ἐπιδιώκει νά καταλάβῃ τήν θέσι τοῦ Θεοῦ στήν ψυχή σου, τήν θέσι τοῦ Προσώπου τοῦ Θεοῦ. Αὐτό θέλει νά κάνῃ ἡ ἁμαρτία. Ἡ ἁμαρτία στήν πραγματικότητα θέλει νά στερήσῃ τόν ἄνθρωπο ἀπό ἐκεῖνες τίς θεϊκές ὡραιότητες πού ἔχει στήν ψυχή του. Ναί,

ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΚΕΝΤΡΟΝ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ»


Την 2αν Απριλίου 2016 πήγε κάποιος χριστιανός να προσευχηθεί στον Ναόν αυτόν, όπως συνήθιζε έως τώρα, αλλά εξεπλάγη όταν ο φύλακας τού ζήτησε εισιτήριο εισόδου δύο ευρώ (2€) και του είπε ότι αυτό άρχισε να εφαρμόζεται από της 1ης Απριλίου τρ.έ. και ότι μόνον μια φορά τον

Αδυνατώντας να διαγράψει -ο μητρ. Γλυφάδας Παῦλος- τις μασωνικές και οικουμενιστικές θέσεις του Χρυσοστόμου Σμύρνης



ROMFEA.GR 
Την μνήμη του Αγίου Εθνοϊερομάτυρος Χρυσοστόμου Μητροπολίτου Σμύρνης, τίμησε την Κυριακή 5 Απριλίου με χειροτονία που τέλεσε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γλυφάδας ο Μητροπολίτης Παύλος.
3232Ο Σεβασμιώτατος έκανε εκτενής αναφορά στη ζωή του Αγίου Χρυσοστόμου, ως υπόδειγμα ολοκληρωτικής αφοσίωσης στον Εσταυρωμένο Σωτήρα, Ιησού Χριστό.
Ιδιαίτερα τόνισε την άρνηση του Μητροπολίτου Σμύρνης να εγκαταλείψει τους χριστιανούς της πόλης του κατά τις τραγικές ώρες της Μικρασιαστικής καταστροφής, στάση που αποτελεί ύψιστο παράδειγμα σταυρικής θυσίας ενός αληθινού ποιμένα.
Επίσης ο Μητροπολίτης Παύλος, τέλεσε την Θεία Λειτουργία ενδεδυμένος τον Αρχιερατικό Σάκο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης και ευλόγησε κλήρο και λαό με το μικρό Ευαγγέλιο της Αναστάσεως του ίδιου Αγίου.

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ROMFEA.GR σε συνεργασία με το intv.gr, μετέδωσε την Θεία Λειτουργία ζωντανά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: