Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Από ΜΟΝΟΙ τους ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟ-ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ και ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ! Κι όμως αυτοί που το επισημαίνουν τους ...μνημονεύουν!

 Οι αχρείαστες διευκρινήσεις του Θεσσαλονίκης Άνθιμου, που σκανδάλισαν

Πηγή:"Κατάνυξις"


Σφόδρα σκανδαλισμένος ο λαός της Τριανδρίας, από την διευκρινιστική παρέμβαση του παναγιωτάτου μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κκ. Ανθίμου την Ε’ Κυριακή των νηστειών, στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας. 

Εμείς ως Τριανδριώτες και εκ των διαχειριστών της Κατάνυξης, γίναμε αυτόπτες μάρτυρες της αποχώρησης αρκετών ενοριτών, που έφυγαν πικραμένοι και απογοητευμένοι. 

Μάλιστα ένας εξ'αυτών μας δήλωσε πως αποχωρεί για να μη κάνει φασαρία με τις διαμαρτυρίες του και προσβάλλει τον Άγιο. 

Η επόμενη μέρα βρίσκει την Τριανδρία, να κουβεντιάζει αρνητικά, από άκρου εις άκρον, όλα όσα παράξενα και πρωτοφανή ακούστηκαν την Κυριακή και προκάλεσαν αλγεινότατη εντύπωση.
Στο δια ταύτα, ο φανερά καταβεβλημένος ο Ιεράρχης μας, δεν περιορίστηκε στο πνευματικό κήρυγμα της ημέρας και έκρινε σκόπιμο  πως θα έπρεπε να “διευκρινίσει” τα σχετικά περί της επισκέψεως του πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα. Μάλιστα προέβη στη δήλωση αυτή γιατί έκρινε πως "κάποιοι αυστηροί, δεν τοποθετούνται σωστά".

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΠΡΩΤΗ
"..Εμείς δε θα τις κρίνουμε. Ούτε τις προκαλέσαμε σαν λαός. Ούτε τις διοργανώσαμε. Ούτε τις αποδοκιμάσαμε... κάπου κάπου κάποιες αποδοκιμασίες"."Να σας κάνω μια διευκρίνηση ώστε όλοι μεσ’ την ψυχή μας όσοι μας ακούν και από το ίντερνετ να τοποθετηθούν σωστά", είπε στο προοίμιο της ομιλίας του ο Παναγιώτατος και συνέχισε:
"Το πιο σημαντικό, στο σημείο αυτό επειδή μερικοί αυστηροί δεν τοποθετούνται σωστά για την παρουσία του πάπα, ο οποίος ούτε ιεροπράκτησε, ούτε καμμία άλλη λατρευτική εκδήλωση ήταν στην οποία να συμμετέχει".
Είναι διάχυτη η αγωνία του Παναγιωτάτου, να πείσει τον πιστό λαό πως δεν υπήρξαν συμπροσευχές στη Λέσβο.
ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΠΡΩΤΗ, τι είδε με τα μάτια του, όλος ο κόσμος: 
Τη στιγμή που όλοι μας σε ζωντανή μετάδοση έχουμε ήδη παρακολουθήσει βίντεο με την κοινή δέηση, απ΄όπου η φωτογραφία και το βίντεο που σας παραθέτουμε:
Κοινή δέηση για τους πρόσφυγες που έχασαν τη ζωή τους”.
Δείτε το σχετικό αποκαλυπτικό βίντεο.

Η ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ; ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ !! - ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ 
Συνεχίζοντας ο Παναγιώτατος, ανέφερε μεταξύ άλλων:
"Ήρθε αποκλειστικά για την παρουσία την οποίαν είδατε. Είναι λάθος να φωνάζουμε κατά αυτού του γεγονότος. Διότι ο πάπας αδερφοί μου δεν ήρθε ως αρχηγός της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Ήρθε ως ο αρχηγός του κράτους του Βατικανού. Το Βατικανό είναι κράτος. Είδατε την άφιξή του, είδατε ότι ο πρώτος που τον καλωσόρισε ήταν ο πρωθυπουργός, ο κ.Τσίπρας. Δηλαδή ο κορυφαίος εκπρόσωπος του κράτους, υποδέχθηκε τον αρχηγό του κράτους του Βατικανού".
ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ  (ΣΕ ΔΥΟ ΜΕΡΗ)
ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ, τι λένε οι ίδιοι οι Καθολικοί:
        Την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο σχολίασε αποκλειστικά στο ΕΚΚΛΗΣΙΑonline o Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου- Άνδρου-Μυκόνου και Μητροπολίτης παντός Αιγαίου, Νικόλαος:
"Η επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου στο νησί της Λέσβου έχει σκοπό ανθρωπιστικό και οικουμενικό. Ανθρωπιστικό διότι έρχονται να συναντήσουν τον ανθρώπινο πόνο στο πρόσωπο των προσφύγων και μεταναστών που είναι μια εικόνα του Χριστού που και σήμερα υποφέρει στο πρόσωπο αυτών των συνανθρώπων. Οικουμενικό διότι γίνεται από τους δύο Προκαθημένους της Καθολικής και Ορθοδόξου Εκκλησίας στον χώρο της Εκκλησίας της Ελλάδος που εκπροσωπείται από τον Μακαριότατο Ιερώνυμο."[1]
Ο ίδιος μάλιστα ο πάπας Φραγκίσκος, μετά την επιστροφή του στο Βατικανό, διαψεύδει πανηγυρικά τον Παναγιώτατο:
"Η επίσκεψή μου στη Λέσβο συμβόλισε την ενότητα, στο όνομα του ελέους, όλων των μαθητών του Κυρίου», τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος το μεσημέρι στους συγκεντρωμένους πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Ο Ποντίφικας ευχαρίστησε όσους τον συνόδευσαν με την προσευχή του, τονίζοντας ότι με την επίσκεψή του αυτή «μετέφερε την αλληλεγγύη της Εκκλησίας στους πρόσφυγες και τον ελληνικό λαό, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο». Κάτι που, σύμφωνα με τον Πάπα Φραγκίσκο, «συμβόλισε την ενότητα, στο όνομα του ελέους, όλων των μαθητών του Κυρίου», όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ, τι λέει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός
«Ο προκαθήμενος της καθολικής εκκλησίας επισκέφθηκε τη χώρα μας γιατί το προσφυγικό πρόβλημα είναι… καθολικό».
Είπε ο πρωθυπουργός της χώρας, σχολιάζοντας στη δημόσια τηλεόραση την επίσκεψη των τριών θρησκευτικών ηγετών, προχώρησε στο παραπάνω λογοπαίγνιο, για το οποίο όπως μαρτυρά και το ύφος του, ήταν ιδιαίτερα περήφανος.[2]
Proto Thema[3]  

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Δυστυχώς εκτέθηκε για άλλη μια φορά ο Παναγιώτατος, προκαλώντας μεγάλο σκανδαλισμό στο εκκλησίασμα του Αγίου Σπυρίδωνα και μέσω του διαδικτύου,  σε ολόκληρο τον κόσμο.
Με πόνο ψυχής παρακολουθεί κάθε πιστός, τον μητροπολίτη της πόλεως του Αγίου Δημητρίου, να προσπαθεί εναγωνίως να πάρει θέση στα γεγονότα της επικαιρότητος. Δήθεν για να κατευνάσει και να καθησυχάσει. Μόνο που η πικρή αλήθεια είναι πως... τα γεγονότα τον προσπερνούν!

Ο εκάστοτε μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, διαχρονικά,  δεν υπήρξε ποτέ, στην εκκλησιαστική ιστορία της Συμβασιλεύουσας ακόλουθος σε θέματα πίστεως και πατρίδος, αλλά μπροστάρης και εμπνευστής.

Ο μητροπολίτης Άνθιμος, απομονωμένος και αποστειρωμένος, στην άξενη μητροπολιτική αυλή, που ο ίδιος επέλεξε, δείχνει να έχει χάσει κάθε ψυχική επαφή με το λαό της μητροπόλεώς του.

Τώρα που το έθνος, η πατρίδα και ο πιστός λαός, χρειάζονται περισσότερο από ποτέ στη σύγχρονη ιστορία μας, ισχυρές προσωπικότητες, ακέραιους χαρακτήρες και ιεράρχες με γενναιότητα ψυχής, να ομολογούν ορθοδοξία, να καταδικάζουν με παρησία την παναίρεση του οικουμενισμού. 
Δυστυχώς η μητρόπολη Θεσσαλονίκης, κάνει τα πάντα για να αποδειχθεί, κατώτερη των ιστορικών περιστάσεων.  


[1] http://ekklisiaonline.gr, ανακτήθηκε 18/4/2016.

[2] http://www.reporter.gr, ανακτήθηκε 18/4/2016

[3] https://www.youtube.com, ανακτήθηκε 18/4/2016

Το νέο ΑΝΤΟ-ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΗΘΟΣ των αντι-Οικουμενιστών, επικρατεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία!

Καθημερινὰ περιγράφουν την ἀλλοίωση τῆς Πίστεως ἀπὸ τοὺς Οἰκουμενιστές, ἀλλὰ ΚΟΙΝΩΝΟΥΝ μαζί τους!



ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΧΗΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Με πολλή θλίψη καταγράφουμε κάποιες κατά συρροήν οικουμενιστικές ασχημίες που συνέβησαν τον τελευταίο καιρό στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Μανχάταν.

Συγκεκριμένα την Δ΄Κυριακή των νηστειών, του Αγίου Iωάννη της Κλίμακος, ήλθε λαικός ομιλητής ο οποίος σε κήρυγμά του στο ναό αντί να αναφερθεί τον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος ή σε οποιονδήποτε άλλο Άγιο της Εκκλησίας αναφέρθηκε στη Μητέρα Τερέζα - “Αγία” για τους Παπικούς. Την ημέρα που η Εκκλησία προβάλλει τον Άγιον Ιωάννη της Κλίμακος και το έργο του σαν υπόδειγμα στους πιστούς ορθόδοξος ομιλητής θεώρησε σκόπιμο τον μεν Άγιο Ιωάννη ούτε καν να αναφέρει χωρίς να διστάσει να αναφερθεί στη Μητέρα Τερέζα μια παπική “Αγία”.

Την επομένη Κυριακή -την ε΄ Κυριακή των Νηστειών- στον ίδιο ναό μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην κοινοτική αίθουσα προσεκλήθημεν για να παρακολουθήσουμε Σαρακοστιανή ομιλία. Προς λίαν δυσάρεστή μας έκπληξη ακούσαμε τον π. Δημήτριο Κορδάρη -εφημέριο του ναού- να μας λέγει ότι η ομιλήτρια είναι παπική η οποία -φυσικώ τω λόγω- στην ομιλία της έκανε συχνά αναφορές για τις συνήθειες και τις δοξασίες του Παπισμού.

Στον ίδιο ναό από καιρό οι πιστοί γίνονται μάρτυρες μιας άλλης οικουμενιστικής αήθειας. Συγκεκριμένα το κάδρο με τη φωτογραφία του Πάπα Παύλου Στ΄ βρίσκεται ανάμεσα στα εικονίσματα που προσκυνούν οι πιστοί. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν συμμερίζονται όλοι τις απόψεις μου για τον μ. Πατριάρχη Αθηναγόρα. Αναμένω όμως όλοι να συμφωνήσουμε ότι η φωτογραφία ενός Πάπα δεν πρέπει να βρίσκεται ανάμεσα στις εικόνες ενός ναού.

Οι ανωτέρω παρατηρήσεις γράφτηκαν με πολύ σεβασμό για τον εφημέριο της κοινότητας π. Δημήτριο Κορδάρη. Στόχος του άρθρου είναι η μεν φωτογραφία του Πάπα να απομακρυνθεί από τα εικονίσματα και να αποτραπεί στο μέλλον πρόσκληση για ομιλίες σε αιρετικούς ή σε ορθόδοξους οι οποίοι αντί να προβάλουν τους Αγίους της Εκκλησίας μας προβάλλουν αιρετικούς “Αγίους”.

Όταν ο Ποιμένας εισάγει τον Οικουμενιστικό λύκο στο μαντρί, έχει μεγαλύτερη ευθύνη-καταδίκη από το λύκο!

   
  μητροπολίτης Φλωρίνης Θεόκλητος, παρὰ τὶς διαμαρτυρίες τῶν πιστῶν, ἔφερε τὸν μητροπολίτη Προύσης Ἐλπιδοφόρο στὴν Φλώρινα!  Τὸν μητροπολίτη ποὺ διατύπωσε αἱρετικὲς θέσεις, ἔφτασε στὸ σημεῖο νὰ φιλήσει τὸ χέρι ἑνὸς αἱρετικοῦ, τοῦ Πάπα Βενέδικτου, καὶ ἀνήκει στὸν πυρῆνα τῶν συνεργατῶν τοῦ ἡγέτη τῶν Οἰκουμενιστῶν Βαρθολομαίου Ἀρχοντώνη.   
   Κι ὄχι μόνο εἰσήγαγε στὸν Ἱ. Ναὸ καὶ συλλειτούργησε μαζί του, ἀλλὰ συνήργησε, ὥστε ὁ αἱρετικὸς λύκος νὰ ὁμιλήσει καὶ βραβεύσει τοὺς μαθητὲς σὲ σχετικὴ ἐκδήλωση! Ἐκεῖ βρῆκε τὴν εὐκαιρία ὁ κ. Ἐλπιδοφόρος νὰ παρουσιασθεῖ ὡς καλωσυνάτο πρόβατο στοὺς μαθητές.
   
    Ξεκίνησε τὴν ὁμιλία του στοὺς μαθητὲς μὲ συναισθηματικοὺς τόνους, παρουσιάζοντας τὸν ἑαυτό του ὡς ἕναν ἀπὸ αὐτούς, ἀφοῦ κι αὐτὸς πέρασε (ὅπως εἶπε) «τόσα καλοκαίρια στὶς κατασκηνώσεις τῆς Ἱ. Μητροπόλεως» τοῦ μητροπ. Αὐγουστίνου Καντιώτη. Καὶ βέβαια, δὲν εἶπε λέξει, φρόντισε ὥστε νὰ μὴ καταλάβουν οἱ μαθητὲς ὅτι πρόδωσε τὸ Ὀρθόδοξο ὁμολογιακὸ ἦθος καὶ τὶς συμβουλὲς ποὺ πῆρε ἀπὸ τὸν Καντιώτη!
    Ἡ ὁμιλία του ἦταν μιὰ καθαρὰ προπαγανδιστικὴ ὁμιλία γιὰ τὸ Πατριαρχεῖο, ἀφοῦ στὴ συνέχεια παρουσίασε τὴν ὄντως ἀνεκτίμητη -μέσα στοὺς αἰῶνες-προσφορὰ τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου στὴν Ἐκκλησία καὶ τὸ Γένος, ἀποκρύπτοντας, βέβαια, ὅτι σήμερα τὸ Πατριαρχεῖο ἔχει γίνει ὁ νεκροθάπτης καὶ τῶν δύο!

     
Ὁμιλία του Μητροπολίτου Προύσης Ἐλπιδοφόρου κατὰ τὴν "Χρηστίδειον Τελετήν"

         Ἀγαπητά μου παιδιά,


    Ἐπιτρέψτε μου πρὶν ἀπὸ κάθε ἄλλη σκέψη, νὰ ἐκφράσω τὴ χαρά μου καὶ τὴ συγκίνησή μου ποὺ βρίσκομαι στὴν πόλη της Φλώρινας, τὴν πόλη τῶν νεανικῶν μου χρόνων, τὴν πόλη ποὺ ἀγάπησα καὶ πέρασα τόσα και τόσα καλοκαίρια στὶς κατασκηνώσεις τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως.
Στὴ συνέχεια, ἐκφράζω τὶς εὐχαριστίες μου τόσο στὸν προσφιλέστατο Πρόεδρο τοῦ Διοικητικοῦ Συμβουλίου, ὅσο καὶ στὰ ἐκλεκτὰ μέλη τοῦ

Φταίνε οι ανησυχούντες; Συνεχώς σε επίσημα έγγραφα η...πλήρης ενότητα με τους Ρ/καθολικούς

Πηγή: "ekklisiaonline"

Αυξάνονται και πληθύνονται και κατακυριεύουν τα επίσημα έγγραφα οι αναφορές περί "πλήρους ενότητας" μεταξύ της Ορθοδόξου και της Ρωμαιοκαθολικής πλευράς.
Δηλώσεις περί ενότητας υπάρχουν διαρκώς αλλά οι αναφορές σε επίσημα έγγραφα είναι... αλλουνού παπά Ευαγγέλιο...
Κι επειδή scripta manent verba volant ( μτρφ τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν) φταίνε μετά οι ανησυχούντες για το τι ετοιμάζεται πίσω από την πλάτη του ποιμνίου;;; 
Τις προάλλες στη Μυτιλήνη πάλι στην επίσημη διακήρυξη γίνεται λόγος για πλήρη ενότητα. "Από την πλευρά μας, υπακούοντας στο θέλημα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, πιστεύουμε ακράδαντα, ολόψυχα και με αποφασιστικότητα, ότι πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την προώθηση της πλήρους ενότητας όλων των Χριστιανών" λέει το απόσπασμα. 
Νοέμβριο του 2014 όταν επισκέφθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος το Φανάρι ανήμερα του Αγίου Ανδρέα πάλι για πλήρη ενότητα έγραφε η κοινή διακήρυξη. 
Νωρίτερα την ίδια χρονιά, τον Μάϊο. όταν οι δύο προκαθήμενοι συναντήθηκαν στα Ιεροσόλυμα πάλι για βήματα προς την πλήρη ενότητα έλεγε η διακήρυξη και "προς την πλήρη κοινωνία"

Οι συνεχείς αναφορές σε επίσημα έγγραφα δεν είναι τυχαίες προφανέστατα. Μένει να δούμε μήπως και στην διακήρυξη της Πανορθόδοξης δούμε κανένα τέτοιο...μαργαριτάρι