H εικόνα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Κρήτη να δίνει την ευλογία του σε ένα νεογέννητο βγαίνοντας από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Τίτου έκανε το γύρο του κόσμου.
Πόσο συμβολική μπορεί να είναι αυτή η φωτογραφία; Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευλογεί το 19 ημερών βρέφος μια οικογένειας την οποία θα μπορούσες να ονομάσεις η «Πανθρησκευτική» οικογένεια, δηλαδή όπως ακριβώς οραματίζονται κάποιοι τον κόσμο μας. Ορθόδοξοι, παπικοί και όλοι οι άλλες παραφυάδες του παπισμού να είναι μία «οικογένεια», αγαπημένοι και ενωμένοι στο όνομα της νέα τάξης πραγμάτων!
Ο συγκεκριμένος Γερμανός (πατέρα του παιδιού) που είναι καθολικός, είναι θεολόγος σε ίδρυμα με παιδιά. Ωστόσο πήρε την απόφαση έχοντας την «ευλογία» της εκκλησίας να μεγαλώσει τα παιδιά του βαδίζοντας σε ένα δρόμο που ενώνει τις θρησκείες. Έτσι λοιπόν και τα 5 τους αποτελεί όπως o ίδιος λέει μία γέφυρα ανάμεσα στους Ορθόδοξους, τους Καθολικούς και τους διαμαρτυρόμενους.
Ο θεολόγος είναι μετά από ειδική άδεια έχει βαφτίσει τα πέντε παιδιά του και με την καθολική βάφτιση και με την ορθόδοξη και με των διαμαρτυρόμενων. Ευνόητο είναι ότι ο Γερμανός θεολόγος πιστεύει στην ομόνοια, την αγάπη, τη συμπόρευση και την ενότητα της Χριστιανοσύνης και αυτό το μήνυμα θέλει να στείλει από την Κρήτη σε όλο τον κόσμο.
Ο Klaus Kollmeder, όπως είναι το όνομά του, έχει επισκεφτεί όλα τα Πατριαρχεία της Ορθοδοξίας και είναι θερμός και δραστήριος υποστηρικτής της αδελφοσύνης, του διαλόγου και της συμφιλίωσης ανάμεσα στις Εκκλησίες. Αυτό το μήνυμα επιθυμεί να περάσει και στα παιδιά του τα οποία είναι 15, 12, 6 και 2 χρονών με το μικρότερο να μετράει μόλις ενάμιση μήνα ζωής.

Η ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και η ευλογία προς το νεογέννητο παιδί του όπως είπε αποτέλεσε για αυτόν την μεγαλύτερη ικανοποίηση και δικαίωση.
Το δικό μας ερώτημα είναι, πόσο τυχαία ήταν αυτή η συνάντηση και κατά πόσο ευλογημένη μπορεί να είναι αυτή η οικογένεια με τόσες αιρέσεις μέσα στο σπίτι της, μήπως ο Πατριάρχης θα έπρεπε να νουθετήσει τον παπικό πατέρα;