Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Η Ληστρική Οικουμενιστική συναξη της Κρήτης κατώτερη της Ληστρικής συνόδου της Φερράρας-Φλωρεντίας!

Σημερινὴ ὁμιλία τοῦ π. Εὐθυμίου Τρικαμηνᾶ
στὸν ἅγιο Μᾶρκο Σουρωτῆς Θεσσαλονίκης

Ἅγιος Μᾶρκος ὁ Εὐγενικός



   «Τοῦτο ἐστί τὸ καύχημα ἡμῶν, ἡ πίστις ἡμῶν, ἡ καλὴ κληρονομία τῶν Πατέρων ἡμῶν. Μετὰ ταύτης Θεῷ παραστῆναι ἐλπίζομεν καὶ τῶν ἡμαρτημένων λαβεῖν τὴν ἄφεσιν. Ταύτης δὲ ἄνευ οὐκ οἶδα ποία δικαιοσύνη τῆς αἰωνίου κολάσεως ἡμᾶς λυτρώσεται».

Αυτό και μονο το άρθρο του "Ορθόδοξου Τύπου" αρκούσε...!

  Αὐτὸ καὶ μόνο τὸ ἄρθρο τοῦ "Ὀρθόδοξου Τύπου" ἀρκοῦσε γιὰ νὰ πείσει τοὺς Οἰκουμενιστὲς νὰ παύσουν τοὺς Διαλόγους καὶ κάθε εἴδους "ἀγαπητικὲς σχέσεις" μετὰ τῶν ἑτεροδόξων Πανθρησκειαστῶν, οἱ ὁποῖοι μὲ τὸ στόμα τοῦ Πάπα δέχονται ἕνα «ΚΟΙΝΟΝ Ελεήμονα Θεόν χριστιανών και μουσουλμάνων»!
  Αὐτὸ καὶ μόνο τὸ ἄρθρο τοῦ "Ὀρθόδοξου Τύπου" (ἐκφραστῆ τῶν ἀντι-Οἰκουμενιστῶν Ποιμένων) ἀρκοῦσε γιὰ νὰ πείσει τοὺς ἀντι-Οἰκουμενιστὲς στὴν Διακοπὴ Μνημοσύνου τῶν αἱρετικῶν Οἰκουμενιστῶν, οἱ ὁποῖοι ὄχι μόνο συνεχίζουν νὰ «συνεργάζονται» ἀγαπητικὰ μὲ τοὺς Παπικούς, ποὺ προωθοῦν τὴν Πανθρησκεία, ἀλλὰ καὶ ἐντείνουν τὶς προσπάθειές τους πρὸς αὐτὴ τὴν κατεύθυνση.
    Ὅμως,  οὔτε οἱ πρῶτοι,  οὔτε οἱ δεύτεροι  πείθονται.
    Λυπούμαστε γιὰ τοὺς ἀδελφούς μας.

__________________________________________________________________________________________ 


 Το διπλούν παίγνιον του πρώτου εξ Αμερικής Ποντίφικος


Ο Αργεντινός κ. Φραγκίσκος είναι ο πρώτος πάπας που προήλθεν από την Αμερικήν. Ως άλλος διπλούς πράκτωρ η διεθνής διπλωμάτης ο εξ άκρας δύσεως ορμώμενος πάπας απλώνει παραλλήλως γεφύρας προς τους δύο πόλους της Ανατολής: την Ορθοδοξίαν και το Ισλάμ.

Συμπόρευσις με το Ισλάμ
Δεν έχει παρέλθει πολύς καιρός από την ημέραν που ο κ. Φραγκίσκος έλαβε μαζί του από την Λέσβον μόνον μουσουλμάνους. Προ ολίγων ημερών είχε θερμόν εναγκαλισμόν με τον προσκεκλημένον του ιμάμην του Καΐρου. Τώρα, νέον ανακοινωθέν του Βατικανού κάνει λόγον δια τον κοινόν Ελεήμονα Θεόν χριστιανών και μουσουλμάνων! Συμφώνως προς την ηλεκτρονικήν εφημερίδα vatican insider της 17ης Ιουνίου 2016:
«Το Ποντιφικό Συμβούλιο για τον Διαθρησκευτικό διάλογο απεύθυνε αυτά τα λόγια στους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο στο ετήσιο μήνυμά του για το μήνα του Ραμαζανιού και το τέλος της Id al-Fitr γιορτής. “Εμείς, οι Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι, καλούμαστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, για να μιμηθούμε τον Θεό. Αυτός, ο Ελεήμων, μας ζητά να είμαστε φιλεύσπλαγχνοι και συμπονετικοί προς τους άλλους, ειδικά σε εκείνους που ευρίσκονται σε κάθε είδους ανάγκη. 

Έτσι, επίσης μας καλεί να είμαστε συγχωρετικοί ο ένας προς τον άλλο». Το κείμενο δημοσιεύθηκε επίσης στα αραβικά και υπογράφεται από τον πρόεδρο, Καρδινάλιο Jean-Louis Tauran και τον γραμματέα, Mgr. Miguel Angel Ayuso Guixot… «Είναι μία πηγή μεγάλης ελπίδας, όταν βιώνουμε η ακούμε μουσουλμάνους και χριστιανούς που ενώνουν τα χέρια, για να βοηθήσουν τους ενδεείς. Όταν ενώνουμε τα χέρια, λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μία σημαντική εντολή στις θρησκείες μας και δείχνουμε το έλεος του Θεού, προσφέροντας έτσι μία πιο αξιόπιστη μαρτυρία, ατομικά και συλλογικά, για τις πεποιθήσεις μας. Είθε ο Ελεήμων και Παντοδύναμος Θεός να μας βοηθήσει να περπατούμε κατά μήκος της διαδρομής της καλοσύνης και της συμπόνιας!». Το κείμενον αναφέρεται επίσης σε «ένα θέμα που είναι κοντά ομοίως στις καρδιές των μουσουλμάνων και χριστιανών, το έλεος. Γνωρίζουμε ότι ο Χριστιανισμός και το Ισλάμ πιστεύουν σε έναν φιλεύσπλαγχνο Θεό, ο οποίος δείχνει έλεος και συμπόνια προς όλα τα πλάσματά του, ιδίως στην οικογένεια».

Συμπόρευσις με τους Ορθοδόξους
Αφ’ ετέρου ο κ. Φραγκίσκος αποκαλεί αδελφούς του τους Ορθοδόξους και προτρέπει εις συμπροσ­ευχήν δια τον φωτισμόν όσων μετέχουν εις την Σύνοδον της Κρήτης. Ως επληροφορήθημεν από το News.vatican της 19ης Ιουνίου 2016:
«Ομιλών προς χιλιάδες προσ­κυνητές και επισκέπτες συγκεντρωμένους στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο πάπας Φραγκίσκος σημείωσε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία αυτήν την Κυριακή σηματοδοτεί την ιεροπρέπεια της Πεντηκοστής. «Ας ενωθούμε στην προσευχή με τους Ορθόδοξους αδελφούς μας», είπε , καλώντας το Άγιο Πνεύμα να καταπέμψει «τα χαρίσματά του στους Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους και Επισκόπους που συγκεντρώθηκαν στη Σύνοδο».
Εμπαιγμός των Ορθοδόξων
Δυστυχώς, πολλοί πίπτουν θύματα αυτής της τακτικής, ως και ο Σεβ. Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο οποί­ος διατηρών καλάς σχέσεις με τον Παπικόν Αρχιεπίσκοπον Νάξου λησμονεί ότι εγκρίνει και την Ουνίαν της Ελλάδος. Η παπική ιεραρχία της Ελλάδος συνεδρίασεν από την 19 Μαΐου έως και την 26 Μαΐου εις την Τήνον και συμφώνως προς επίσημον δελτίον τύπου της 23ης Μαΐου 2016:
«Την Κυριακή το πρωί με την παρουσία της τοπικής ενοριακής κοινότητας και των Αρχών της Νάξου τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, στο οποίο προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπος π. Νικόλαος και συλλειτούργησαν μαζί του όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδος όπως επίσης και ο π. Μανώλης Ρεμούνδος, πρώην εφημέριος του Μητροπολιτικού Ναού, ο π. Γεώργιος Παλαμάρης, σημερινός εφημέριος και ο π. Αθανάσιος Αρμάος της Ελληνικής καθολικής Εξαρχίας (και ο Ουνίτης Έξαρχος κ. Εμμανουήλ Νιν). Λόγω ποιμαντικών υποχρεώσεών του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος δεν μπόρεσε να παραστεί στη θεία Λειτουργία και με μία φιλικότατη επιστολή προς τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπό μας εξήγησε τους λόγους της απουσίας του και εξέφρασε τη λύπη και τις θερμές ευχές προς όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου. Επάξια όμως τον εκπροσώπησαν ο ιερέας π. Νεκτάριος και ο Ιεροδιάκονος κ. Δημοσθένης…
Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον εφημέριο, διότι χάρη σ’ αυτόν όλα ήταν έτοιμα και εξελίχτηκαν σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρόγραμμα αλλά και με τάξη και επιτυχία. Στη συνέχεια η ενοριακή κοινότητα προσ­έφερε κέρασμα στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο και ο εφημέριος του Ναού εκ μέρους όλης της ενοριακής κοινότητας υποδέχτηκε τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου και τους πρόσφερε ένα δώρο από τα ειδικά προϊόντα του νησιού. Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Καλλινίκου ο ιερέας της Μητροπόλεως π. Νεκτάριος και πρόσφερε στους Ιεράρχες δώρα εκ μέρους του Μητροπολίτη».
Πότε επιτέλους θα κατανοήσωμεν ότι το Βατικανόν ενδιαφέρεται μόνον δια τα διεθνή συμφέροντά του; Ας μνημονεύσωμεν μόνον ότι εις τον ενθρονιστήριον λόγον του ο Ουνίτης Έξαρχος είχεν αναφέρει ότι το επισκοπικόν του πρόγραμμα είναι, συμφώνως προς την εφημερίδα «ΚΑΘΟΛΙΚΗ» της 16ης Μαΐου 2016, και: «η Ουκρανική κοινότητα και η Χαλδαϊκή κοινότητα, για τις οποίες αυτή η Εκκλησία, η Καθολική Εξαρχία έγινε όχι μόνο ένα λιμάνι, αλλά ένα οικογενειακό σπίτι, όπου ζείτε τη χριστιανική σας πίστη».
Εν κατακλείδι υποθάλπoμεν εις τας Αθήνας το «μακρύ χέρι» του εξ αμερικής πάπα, ο οποίος θίγει με το Ισλάμ και την ουνίαν την Εκκλησίαν της Ελλάδος και την Εκκλησίαν της Ρωσίας. Κατά τ΄ άλλα ο Πατριάρχης Κων/πόλεως κατά την έναρξιν της Συνόδου της Κρήτης ευχαρίστησε τον πάπαν δια την προσευχήν του, προχωρεί εις την σύσφιγξιν των σχέσεων με αυτόν δια του κειμένου των διαχριστιανικών σχέσεων και ο Μακαριώτατος και οι Ιεράρχαι μένουν αδρανείς…

Τι έλεγε ο π. Θεόδωρος Ζήσης σε Ημερίδα στον Πειραιά: ΟΠΟΙΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΤΕΙ. Να κάνει τη δική του αποτείχιση.


   Ὁ π. Θεόδωρος διαβάζει μιὰ ἐρώτηση ποὺ ὑπεβλήθη σὲ Ἡμερίδα τῆς Ἱ. Μ. Πειραιῶς περὶ Ἀποτειχίσεως καὶ ἀπαντᾶ:

  Καὶ νὰ πᾶμε στὸ τελευταῖο. Ἐμένα μὲ κατηγόρησε γνωστός, ἀγαπητός, σεβαστὸς Ὀρθόδοξος καθηγητής, συνάδελφος στὴν Ἀθήνα στὴ Θεολογικὴ Σχολή, γιατί, ἐνῶ ἔλεγα γιὰ τὴν Ἀποτείχιση, δὲν προχωρῶ στὴν Ἀποτείχιση. Ἐγὼ λειτουργῶ Συνοδικά. Λειτουργῶ μαζὶ μὲ ἄλλους ἀδελφοὺς καὶ ἄλλους Πατέρες.  Ἂν ὁποιοσδήποτε ἐδῶ, ἔχει τὴν αἴσθηση ὅτι πρέπει νὰ προχωρήσει στὴν Ἀποτείχιση…, μπορεῖ κι ὡς λαϊκὸς νὰ προχωρήσει στὴν Ἀποτείχιση… Νὰ μὴν κοινωνεῖ καὶ νὰ μὴν κάνει μυστήρια (ὁ ἐν λόγῳ λαϊκός) σὲ ἐμᾶς οἱ ὁποῖοι δὲν προβαίνουμε στὴν Ἀποτείχιση κι ἂς βρεῖ χῶρο νὰ κάνει τὴ δική του τὴν Ἀποτείχιση.

Και η υπομονή έχει τα όριά της: "Απογοητευμένοι οι πιστοί μετά τη Σύνοδο της Κρήτης". Και νέα "Αποτείχιση" στην Αθήνα.


 Κύριε Αθηναγόρα και κύριε Χρυσόστομε,
Εδώ και δεκαετίες, εσείς και οι υπόλοιποι Επίσκοποι όπως και πολλοί ιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως συνειδητοί οικουμενιστές ή μόνο λόγοις αλλά όχι έργοις ʺαντιοικουμενιστέςʺ, διατηρείτε εκκλησιαστική κοινωνία  και αποδίδετε μία «άτιμον τιμήν» στον πατριάρχη ΚΠόλεως κ. Βαρθολομαίο Αρχοντώνη. Έναν άνθρωπο καταχραστή  της  Θείας Οικονομίας, των Αγίων Πατέρων, και των Αγίων Συνόδων,  που –«γυμνή τη κεφαλή»– διαστρεβλώνει συνειδητά την ευαγγελική διδασκαλία και ρημάζει τον αμπελώνα του Κυρίου.
         Εδώ και δεκαετίες  εσείς και η Ιεραρχία της Ελλάδος, τιμάτε με τα λόγια σας, την στάση σας ή και την απραξία σας τον καταδικασμένο ως αρχιαιρεσιάρχη από τους αγίους Πάπα Ρώμης και τον συλλείτουργο του κ. Βαρθολομαίο και τους προβάλλετε ως πρότυπο αγάπης και «ευλογία» για

"Μετά την Σύνοδο κατευθείαν στον οικουμενισμό"!!!

Και πολιτικά ιστολόγια καταγγέλλουν την θλιβερή Σύνοδο του Κολυμπαρίου:

https://tokoutsavaki.blogspot.gr/2016/06/blog-post_633.html#more


Ιερά Σύνοδος. Φωτογραφία: ΚΩΣΤΑΣ ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ / AFP
Η παν ορθόδοξη Σύνοδος τελείωσε τα αποτελέσματα  της θλιβερά

Στην Κρήτη τελείωσε η  λεγόμενη  Πανορθόδοξη Σύνοδος, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και την  παρακολούθησαν 10 από τις 14 τοπικές εκκλησίες. Η Σύνοδος  υπέγραψε  έξι έγγραφα. Το πιο αμφιλεγόμενο  από αυτά  - είναι η  στάση της Ορθόδοξης Εκκλησίας απέναντι στους μη-Ορθόδοξους  -  όπου έγιναν ελάχιστες τροποποιήσεις που δεν αλλάζουν τις αιρετικές ιδέες τους.

Η Σύνοδος επιμένει στις  δεσμευτικές αποφάσεις για όλες τις εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένων αυτών που  λείπουν. Τα δύο τελευταία μηνύματα από την Σύνοδο επιβεβαίωσαν  αυτό που ήταν ο φόβος από τους αντιπάλους της. Ανακήρυξε την πορεία  για τον Οικουμενισμό και την επαναπροσέγγιση με τους ετεροδόξους, και επιπλέον, υπάρχει μια ομιλία για τη δημιουργία μιας  μόνιμης υπέρτατης αρχής, οι αποφάσεις της οποίας θα είναι οι υψηλότερες Συνοδικές  πάνω από όλες τις  εκκλησίες.


Δύο Γενικές  Επιστολές, που καταρτίζονται από την Κρητική Σύνοδο, με την πρώτη ματιά, μιλάνε

Για τις Παπικές και Οικουμενιστικές ...δραστηριότητες πότε θα μας "προειδοποιήσει";

 Η Ιερά Σύνοδος ξαναπροειδοποιεί για την προσηλυτιστική δραστηριότητα

της νεο-προτεσταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση»


Επιχείρηση Ιησούς του Ναυή

Προτεσταντικής κινήσεως 

"ιεραποστολικών" δραστηριοτήτων

 συνέχεια

(1/7/2016).

    Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε γνώση από την καθ’ ύλην αρμοδία Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων για την προσηλυτιστική δραστηριότητα της νεο-προτεσταντικής οργανώσεως «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», και απεφάσισε όπως ενημερώσει το Ορθόδοξο Πλήρωμα σχετικά με αυτήν. 

   Η εν λόγω κίνηση προγραμματίζει ευρείας κλίμακος προσηλυτιστική δραστηριότητα, με την ονομασία «Operation Joshua 9», κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 9 - 14 Ιουλίου 2016, στους νομούς Φλωρίνης, Καστορίας, Κοζάνης και Πιερίας. Επίσης, με πρόσχημα τη διανομή της Καινής Διαθήκης, διανέμει ποικίλο υλικό προτεσταντικού χαρακτήρα ασυμβίβαστο προς την Ορθόδοξη Πίστη.
    Η «Ελληνική Ιεραποστολική Ένωση», αν και ιδρύθηκε το τελευταίο τέταρτο του 20ού αιώνα, θεωρεί την Ορθόδοξη Πίστη ως «πνευματικά δεσμά αιώνων», όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν, και ταυτοχρόνως υποστηρίζει, ότι στην πατρίδα μας «επικρατεί πνευματικό σκοτάδι και απιστία».
    Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά ότι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ως μέλη του ενός και μοναδικού Σώματος του Χριστού, της Εκκλησίας, δεν έχουν ανάγκη τις διάφορες νεοφανείς αιρετικές κινήσεις, ούτε τους διάφορους αυτοχειροτονημένους «κηρυκές» τους από το εσωτερικό η το εξωτερικό και παραμένουν πιστοί στο Ευαγγέλιο του Ιησού Χριστού.
Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ για κάθε Ορθόδοξο, με την οικουμενιστική ΑΝΟΧΗ των Αντι-Οικουμενιστών πραγματώνεται!

Ὁ Πατριάρχης Βαρθολομαῖος
συμπροσεύχεται μέ παπικούς,
 καί μέ τόν Πάπα Φραγκίσκο ἐντός Ναοῦ,
καί  τόν  μ ν η μ ο ν ε ύ ε ι !!! 

Ταυτόχρονα, διαστρεβλώνει τό "ἵνα ὦσιν ἕν"!
(βίντεο)

https://i.ytimg.com/vi/atgAXqRh9eY/hqdefault.jpg
Τό βίντεο πού θά δεῖτε εἶναι χρονικά παλαιότερο,
ὅμως ἡ πρόσφατη ψευδοσύνοδος τῆς Κρήτης 2016
ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ τήν ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ!!! 
Ἄν δέν προσέξει κανείς τήν ἡμερομηνία τοῦ βίντεο,
θά νομίσει πώς ἡ μνημόνευση καί τό "κήρυγμα" 
ξεπήδησαν
 ἀπό τά πρόσφατα ἀντορθόδοξα μαντάτα τῆς ψευδοσυνόδου!

Οἱ Οἰκουμενιστές ὑλοποιοῦν μεθοδικότατα τά σχέδιά τους
περί Πανθρησκείας καί Παγκοσμιοποιήσεως Ἀντιχρίστου,
μέ πρωτεργάτη τόν καταραμένο Πάπα
καί δεύτερο τόν Πατριάρχη τῆς προδοσίας.

Ἱστολόγιον ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ 

Ἀκολουθεῖ βίντεο:

   Σχόλιο:  Ὁ ἀπόστολος Παῦλος δίδασκε: «Μιμηταί μου γίνεσθε, καθὼς κἀγὼ Χριστοῦ».  Εἶναι δυνατὸν νὰ βλέπει κανεὶς τοὺς εἰς τύπον καὶ τόπον Χριστοῦ Πατριάρχες, Ἐπισκόπους καὶ ἱερεῖς, τοὺς «διαδόχους» τῶν Ἀποστόλων (ὅπως βαυκαλίζονται νὰ ἀποκαλοῦνται) ὄχι μόνο νὰ μὴν μιμοῦνται τὸν Κύριο ἀπὸ ἀνθρώπινη ἀδυναμία, ἀλλὰ ἀντίθετα νὰ πράττουν ἐν συνειδήσει, ὅσα ὁ Χριστὸς καὶ οἱ Ἀπόστολοι οὐδέποτε ἔπραξαν, κι ὅμως, ἀντὶ νὰ ἀγανακτεῖ, νὰ τοὺς ἀποφεύγει ὡς «ἐχθροὺς τοῦ Θεοῦ», νὰ συνεχίζει νὰ πηγαίνει ἀπὸ πίσω τους καὶ νὰ τοὺς ἀκολουθεῖ;