Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

...Λες και σε μία οικογένεια υπάρχει Πατέρας και Μεταπατέρας!

-ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ -

ΟΙ  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ

ΒΛΑΣΦΗΜΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ


ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!

    ΚΑΠΟΙΟΙ  Οικουμενιστές Πατριάρχες, Δεσποτάδες, Ιερείς, Μοναχοί και λαϊκοί καταφέρανε να παρουσιάσουνε τους Αγίους Πατέρες, Οσίους, Μάρτυρες και Ομολογητές της πίστεώς μας, ως γραφικά μουσειακά πρόσωπα μίας άλλης περασμένης εποχής.
  Φτιάξανε ήδη ένα νέο Ευαγγέλιο και ένα νέο βολικό Χριστό ξένο του αγώνα και του Σταυρού Χ Ξ Σ΄ (Χριστός Ξένος Σταυρού).
Θεωρούν την εποχή μας πλέον μεταπατερική (λες και σε μία οικογένεια υπάρχει Πατέρας και Μεταπατέρας)τους δε Αγίους Πατέρες, από τους οποίους παρέλαβε την Ορθόδοξη παράδοση η Εκκλησίας μας, το
υς αντιμετωπίζουν ως παρωχημένους και θύματα του αρχεκάκου Εωσφόρου που το μόνο που καταφέρανε να μας κληροδοτήσανε είναι το σχίσμα κα  η διαίρεση.
 Οι δε Μάρτυρες και Ομολογητές είναι οι καρπαζοεισπράκτορες της παρέας που μη δεχόμενοι την θεωρία των κλάδων και ότι κάθε θρησκεία κατέχει και ένα μέρος της αιώνιας αλήθειας, καθίσανε με απολυτότητα  και φανατισμό να θυσιαστούνε χάνοντας άδικα την ζωούλα τους και πολώνοντας ακόμη περισσότερα την ανθρωπότητα.
    Έτσι θέλοντας και μη, δίνουν  σάρκα στην προφητεία του Θεοφώτιστου Προφήτου Δανιήλ ο οποίος πριν χιλιάδες χρόνια είχε προφητεύσει για τον Αντίχριστο των εσχάτων και τα πειθήνια όργανά του:
    «καὶ λόγους πρὸς τὸν ῞Υψιστον λαλήσει καὶ τοὺς ἁγίους ῾Υψίστου παλαιώσει» (Δανιὴλ ζ', 25)
    Έτσι καταργούν, ακυρώνουν, απορρίπτουν και ματαιώνουν τους Αγίους και εμμέσως απορρίπτουν πανηγυρικά την χάρη Του Αγίου Πνεύματος που εκφράστηκε δια μέσου της ζωής και του λόγου των Αγίων.
    Έχουμε δηλαδή πασιφανώς  και δίχως προηγούμενο  ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ Το Οποίο λάλησε λανθασμένα και εσφαλμένα κατ΄αυτούς διά των Προφητών και Αγίων της Εκκλησίας μας.
     Και εδώ ερχόμαστε πλέον στα λόγια Κυρίου μας:
«ὃς δ᾿ ν επ κατ το Πνεματος το γου, οκ φεθσεται ατ οτε ν τ νν αἰῶνι οτε ν τ μέλλοντι» (Ματθ. ιβ΄, 32).

    Θλιβερώς λοιπόν αυτοί που πωρωμένοι πια συκοφαντούν Το Πανάγιον Πνεύμα ούτε μπορούν να μετανοήσουν αλλά ούτε και συγχωρούνται (όχι πως ο καλός Θεός δεν συγχωρεί, αλλά επειδή οι ίδιοι δεν θέλουν να μετανοήσουν) αλλά ούτε και Παράδεισο βλέπουνε ποτέ τους (αν και αμφιβάλλω αν πιστεύουν στον Παράδεισο και στην άλλη ζωή).

Ας κρατήσουμε λοιπόν με λεβεντιά το Ορθόδοξο φρόνημα και ας μας παραγγέλλουν  οι Οικουμενιστές να καθίσουμε φρόνιμα.

Ο Χριστός μας είναι ο ΩΝ,  ο ΗΝ και ο ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ.

-ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ - 


Ξέφραγο αμπέλι το Άγιον Όρος (κι όχι μόνο στα της Πίστεως)!



Καταγγελία Αγιορείτη Μοναχού:

Δεν αντέχουμε άλλες κλοπές…

Καταγγελία Αγιορείτη Μοναχού: Δεν αντέχουμε άλλες κλοπές…

ΤΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ
Ο μοναχός Ιωσήφ με του στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ κάνει γνωστό πως στην το τελευταίο διάστημα γίνονται από αλβανικές συμμορίες.

Στην επιστολή- αναφέρει:
Αγαπητό "Βήμα Ορθοδοξίας" τον τελευταίο καιρό στην έρημο του Αγίου Όρους υπάρχει το φαινόμενο αλβανικές συμμορίες να κατακλέβουν τα κελλιά και τα ησυχαστήρια των Πατέρων χωρίς ουσιαστική αντίδραση από τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές και κυρίως από την κυρίαρχο μονή της Μεγίστης Λαύρας. Ο λόγος αυτής της αδράνειας είναι οι πιέσεις και η

Άγιον Όρος: Ποιους εκφράζουν οι εκφραστές; (Σχόλια)

                                     Γράφει ένας ταπεινός προσκυνητής

  Διάβασα στο διαδίκτυο, σε αξιόπιστα θρησκευτικά ιστολόγια τη δήλωση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους σχετικά με κείμενα και απόψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και που ο καθείς αντιλαμβάνεται, ότι αναφέρονται στον απόηχο της Συνόδου στην Κρήτη και τον σάλο των αντιδράσεων που αυτή έχει επιφέρει. (βλ. εδώ) 
   Πράγματι, εδώ και δύο περίπου μήνες που έληξαν οι εργασίες της Συνόδου στο Κολυμπάρι, πολλά είναι τα ερωτήματα, περισσότερες οι ανησυχίες και πλείστες οι οργισμένες φωνές κατά των Προκαθημένων Ιεραρχών μας, που παραχώρησαν, ως μη όφειλαν και μη κινούμενοι συνοδικά, εκκλησιαστική ύπαρξη σε διάφορες ετερόδοξες κοινότητες, οι οποίες απέχουν της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας.
     Μέσα στην θερινή ραστώνη, που συνήθως  αποδυναμώνει εν γένει τα αντανακλαστικά, υψώθηκαν δικαίως αγανακτισμένες και

ΟΙ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ για την εορτή της ΠΑΝΑΓΙΑΣ των αντι-Οικουμενιστών ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ: Μετρούν τα λόγια τους! --Ουδεμία αναφορά στην αιρετίζουσα Σύνοδο του ...Κολυμπαρίου Κρήτης!!!

   Οὔτε ὁ μητροπολίτης Σεραφεὶμ Πειραιῶς (ποὺ ἀσχολεῖται μὲ ὅλα τὰ θέματα τοῦ ἐπιστητοῦ καὶ κατακεραυνώνει τοὺς πάντες καὶ τὰ πάντα), οὔτε οἱ ἄλλοι "ἀντι-Οἰκουμενιστὲς" Μητροπολίτες ἀναφέρθηκαν στὸ πρώτιστο καὶ φλέγον (ὑπ' ἀριθμ ΕΝΑ) θέμα Πίστεως τῆς ἐποχῆς μας:
  Τὴν Παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ καὶ τὶς αἱρετίζουσες ἀποφάσεις τῆς Συνόδου τοῦ Κολυμπαρίου,
   παρότι συνηθίζουν σὲ ἄλλες Ἐγκυκλίου τους -τῶν Μεγάλων Ἑορτῶν τῆς Χριστιανοσύνης- νὰ ἀναφέρονται στὰ κορυφαῖα θέματα τῆς Πίστεως.
     Ὡς ἐκ τύτου βιώνουμε τὸ πρωτοφανὲς γεγονὸς στὴν ἐκκλησιαστική μας ζωή, νὰ συμβιώνουν καὶ νὰ κοινωνοῦν στὴν ἴδια Ἐκκλησία, "ὀρθόδοξοι" Ἐπίσκοποι καὶ Ἐπίσκοποι ποὺ ψήφισαν σὲ "Αγία καὶ Μεγάλη Σύνοδο" αἱρετικὲς θέσεις!  

     Σημειώνουμε ὅτι εἰδικὰ ὁ Μητροπολίτης Πειραιῶς (ὁ καὶ Λέων τῶν "ἀντι-Οἰκουμενιστῶν" ἀποκλιθεὶς ἀπὸ τὸν π. Θ. Ζήση) δὲν βρῆκε ἀκόμα τὸ θάρρος νὰ γράψει οὔτε ΕΝΑ ἄρθρο κατὰ τῆς Συνόδου τοῦ Κολυμπαρίου!



Οἱ Ἐγκύκλιοι:

Μητροπ. Πειραιώς Σεραφείμ: Η Παναγία μας καθαρίζει όπως η μάνα το παιδί (ἐδῶ)

Η Παναγία μας! Μητροπ. Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας  (ἐδῶ)

Εγκύκλιος Δεκαπενταυγούστου Μητροπ. Κονίτσης Ανδρέου (ἐδῶ)

Γλυφάδας Παύλος για την Παναγία: Ό, τι πολυτιμότερο έχει να παρουσιάσει το γένος των ανθρώπων (ἐδῶ)

Μητροπ. Αιτωλίας Κοσμάς: Να μιμηθούμε με συνέπεια τις αρετές της Παναγίας (ἐδῶ)