Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Επιστόλη συμπαράστασης στους διωγμούς των Μοναχών από Μ. Βρετανία

Μας εστάλη από

ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΠΑΤΕΡΕΣ - Τ.Θ.76 -ΚΑΡΥΑΙ

 ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ - A.O.888@ΑΓ


(Οι "αντι-Οικουμενιστές" ακόμα να διατυπώσουν
δυό λόγια συμπαράστασης για τους διωκόμενους Αγιορείτες πατέρες!
       Δεν θέλουν να τα χαλάσουν
....με τους Οικουμενιστές!!!)


Αγγλία 07/09/16
       Σεβαστοί πατέρες ευλογείτε,

   Σας γράφουμε από την Αγγλία που διαμένουμε τα τελευταία χρόνια για να σας εκφράσουμε την λύπη μας για τα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα από την 26η του περασμένου μηνός Ιουνίου, όπου έλαβε τέλος η λεγομένη Αγία και Μεγάλη σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Κολυμπάρι της Κρήτης.
    Το πρώτο γεγονός είναι η έλλειψη τοποθέτησης μέχρι σήμερα από την Ιερά Κοινότητα για τις αποφάσεις τις συνόδου. Το γεγονός αυτό μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση διότι τα κείμενα που υπογράφηκαν επικυρώνουν συνοδικά  την παναίρεση του οικουμενισμού πράγμα που είναι φοβερό στην ακοή του. Έχουν γραφεί μελέτες από έγκριτους καθηγητές όπως τους κυρίους Τσελεγγίδη και Κυριαζόπουλο που αποδεικνύουν τον ισχυρισμό μας. Πιστεύουμε ότι και εσείς θα έχετε φτάσει στα ίδια συμπεράσματα μετά από την μελέτη των κειμένων που θα έχετε

Πάρετε ένα Zantac και διαβάστε, τί αναφέρει η «απόρρητος» έκθεσις Αγιορείτου!

Γέροντα Τύχων, φάουλ!


Η παρακάτω έκθεσις του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου Γέροντα Τύχωνος  καθηγουμένου της Ιεράς Μ. Σταυρονικήτα αποτελεί κειμήλιον δια την εκκλησιαστικήν ιστορίαν του μέλλοντος όχι μόνον διότι αναφέρεται εις λεπτομερείας των εσωτερικών διεργασιών της Συνόδου της Κρήτης, αλλά πολύ περισσότερον επειδή εγράφη υπό ευλαβούς Ηγουμένου ενός εκ των 20 ιστορικών Ι. Μονών του Αγίου Όρους, αι οποίαι και σήμερον δίδουν εις τους Ορθοδόξους απανταχού της οικουμένης και οδοδείκτας της ορθής πνευματικής πορείας της Εκκλησίας, αναβλύζοντες τους ποταμούς της Παραδόσεως καθ’ ον μέτρον όμως στοιχούνται προς την αδιάκοπον υπερχιλιετή άσκησιν και βίωσιν της αληθείας του Κυρίου φανερουμένη εις τα πρόσωπα, τας πράξεις και τους λόγους των αγιασάντων Αθωνιτών Πατέρων. Δια τούτο με μεγάλην προσοχήν οφείλει κανείς να μελετήση αυτήν.
 

Εις την αρχήν της εκθέσεως αναφέρεται ότι η πρόσκλησις του Πανοσ. Καθηγουμένου ήτο «τιμητική-συμβολική» καθώς δεν ανετέθη εις αυτόν κάποια αρμοδιότης.  Μας λυπεί αυτό ιδιαιτέρως, διότι το πλήρωμα της Εκκλησίας ανέμενε το Άγιον Όρος να έχη βαρύνοντα ρόλον και ευθύνην δια το γεγονός της Συνόδου, η οποία διεκδικεί κατά τους συγκαλέσαντας αυτήν οικουμενικόν κύρος. Επομένως, η πρόσκλησις και εν συνεχεία ο παροπλισμός του Ηγουμένου μάλλον εντάσσεται εις το γενικόν πλαίσιον της Συνόδου, όπου υπήρχαν αντιπρόσωποι, όμως απεφάσισαν οι Προκαθήμενοι. Αν συνυπολογίση κανείς ότι την ιδιότητα του συμβούλου είχε και η Πανοσ. Καθηγουμένη της Ι. Μ. Χρυσοπηγής καθώς και η συνεργασθείσα με την CIA Καθηγ. κ. Ελισάβετ Προδρόμου, μάλλον συμπεραίνει ότι κάθε άλλο παρά τιμητική ήτο η προσ­κλησις εις το Άγιον Όρος, το οποίον δι’ αυτής υπεβιβάσθη εις ένα φορέα ως κάθε άλλος. 
 Ο π. Τύχων μετέβη μεν ως Ηγούμενος του ζώντος φρονήματος του Αγίου Όρους επέστρεψε δε ως υποτακτικός των κελευσμάτων προσαρμογής της Ορθοδόξου ζωής εις τα μέτρα των σημερινών Επισκόπων. 

Η αβρότης των Επισκόπων έναντι του Αγίου Όρους, την οποία διεπίστωσεν, εις τας συνομιλίας του, εμάλαξε την Αγιορειτικήν ακρίβειαν. Τοσούτον μάλιστα, ώστε να παραβλέπεται το γεγονός ότι ήτο φανερή «η αδυναμία τινών εξ αυτών

Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι! --Μόνο οι "ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ" είναι διστακτικοί έως ...προδοσίας!



ΑΝΑΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ ΣΕ ΝΑΟ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΤΗΝ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ
ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ


Να και κατι που δεν το περιμεναμε, αλλα οι ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ μας το εφεραν και αυτο το ΑΣΕΒΕΣΤΑΤΟ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑ.
Δημοσιεύουμε φωτογραφία παράστασης της ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ Συνόδου της Κρητης που συνήλθε τον περασμένο Ιούνιο (2016), η οποία σε στυλ αγιογραφιας κατασκευαστηκε στον νεο Ναό του Αγίου Ιωάννου Βλαδιμήρου στο Μπάρ του Μαυροβουνίου. 

  Και μαλιστα την κατασκευασαν κατα τις παραδοσιακές απεικονίσεις των Οικουμενικών Συνόδων, με την αναπαραστασι των δέκα προκαθημένων των "Ορθοδόξων Εκκλησιών" που έλαβαν μέρος στην

"Ορθόδοξοι" δεσποτάδες ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ και φιλούν το χέρι του Πάπα! --Και οι αντι-Οικουμενιστές "κοινωνούν" με αυτούς τους Δεσποτάδες!!!

ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ καθημερινώς ΕΚΘΕΤΟΥΝ τους ..."ΑΝΤΙ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ"!!!

(Ἀπὸ τὸ ἱστολόγιο "Ο Παιδαγωγός")

Ασσίζη: 30 χρόνια ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ:

"Ορθόδοξοι" δεσποτάδες ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ και φιλούν το χέρι του Πάπα!


Τα ντοκουμέντα είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ.

Διαβάστε κατ' αρχήν ενδιαφέρον άρθρο του CNN (εδώ) για την διαθρησκειακή συνάντηση στην Ασσίζη της Ιταλίας (30 χρόνια μετά την 1η συνάντηση-συμπροσευχή) στην οποία πήραν μέρος Πάπας, Βαρθολομαίος, Κόπτες, Εβραίοι, βουδιστές, μουσουλμάνοι κλπ.

Διαβάζουμε:
 "Στη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου έγινε το απόγευμα και η οικουμενική προσευχή όλων των εκπροσώπων και των ηγετών των Χριστιανικών Εκκλησιών"


Στο ίδιο ρεπορτάζ, λίγο παρακάτω διαβάζουμε:

"Ο Πάπας στην ομιλία του υπογράμμισε ότι
 «Είμαστε στην Ασίζη όχι για κάποιο θέαμα, αλλά για να προσευχηθούμε υπέρ της ειρήνης»."

Μέχρι και οι μη έχοντες σχέση με τα εκκλησιαστικά

«Τοις δε τη θεία Γραφή μη πειθομένοις …»: Σχίσμα κάνουν, όσοι χωρίζονται δια της αιρέσεως από την αλήθεια κι όχι όσοι απομακρύνονται από την αίρεση!

Το να μην αντιμετωπίζουμε την αίρεση είναι εσφαλμένο, όχι μόνο θεολογικά, αλλά και λογικά π. Αυγουστίνε!



Ηγούμενος της Ι. Μ. Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά Φιλώτα

   Ο άγιος Ιωάννης o Δαμασκηνός στο δογματικό του έργο: «Ἔκδοσις ἀκριβὴς τῆς ὀρθοδόξου πίστεως» και συγκεκριμένα στο 5ο κεφάλαιο που επιγράφεται «Ἀπόδειξις, ὅτι εἷς ἐστι θεὸς καὶ οὐ πολλοί» παρέχει την δυνατότητα στον εργάτη του Ευαγγελίου να χρησιμοποιεί εκτός των θεολογικών επιχειρημάτων -χωρίων κυρίως από την Αγία Γραφή- και λογικά επιχειρήματα, όταν ο συνομιλητής του δεν πείθεται από τον Βιβλικό-εκκλησιαστικό λόγο· «τοῖς δὲ τῇ θείᾳ Γραφῇ μὴ πειθομένοις οὕτω διαλεξόμεθα…».
   Εξήγησα πολλές φορές θεολογικά γιατί δεν κάνουμε σχίσμα όσοι διακόπτουμε κοινωνία, δια του επισκόπου μας, με τον οικουμενικό Πατριάρχη, σαφώς και με όσους συμφωνούν με τα οικουμενιστικά του δρώμενα μεταξύ αυτών και την εν Κολυμπαρίῳ γενομένη ψευδό-σύνοδο. Όταν δεν υπάρχει σοβαρός θεολογικός αντίλογος προσπαθούν ορισμένοι να μας φορέσουν την πινακίδα του σχισματικού· θα τους απαντήσουμε όμως, ότι εφ’ όσον εν συνειδήσει αποδέχονται όσα αποφάσισε η Σύνοδος της Κρήτης -σημειωτέον ότι οι αποφάσεις είναι δεσμευτικές για τις Εκκλησίες που υπέγραψαν- δεν είναι αιρετικοί μόνο, διότι αποδέχονται τα τεκταινόμενα παρά αυτής άνευ διαμαρτυρίας και μένουν σε κοινωνία με αυτούς που εξόκειλαν από την παραδοθείσα Πίστη, αλλά επιβαρύνουν την θέση τους έτι μάλλον, διότι ενώ τους δίδονται εξηγήσεις εκ της Γραφής και των Αγίων Πατέρων διαστρέφουν την αλήθεια καθιστάμενοι ούτως ενσυνειδήτως κακόδοξοι!
  Η αρχή της απροσδιοριστίας ή διαφορετικά αρχή της αβεβαιότητας δεν ισχύει για τα εκκλησιαστικά γεγονότα αφού προσδιορίζονται τοπικά και συνάμα χρονικά και, βέβαια, δεν

Οι καημένοι -Κυριακού και Τελεβάντος- προσποιούνται ότι δεν κατάλαβαν ακόμα την δολιότητα των αιρετικών και ζητούν ξεκάθαρα λόγια από τον ...πατρ. Βαρθολομαίο!!!

   
   Κυριακοῦ: «Ερωτώμεν χωρίς μασημένα λόγια: Ποια δουλειά έχουν σε ορθόδοξο ναό οι εκπρόσωποι του εκπεσόντος Παπισμού; Ζούμε σε “μετακανονική” εποχή; Να μας το πουν ξεκάθαρα οι οικουμενιστές». 

Ὦ,  ἀγαθέ!  Θὰ  περιμένεις  ἀπάντηση "ἄχρι καιροῦ"! Δηλαδὴ  ἕως  τὴν  Β΄ Παρουσία! 


ΣΜΥΡΝΕΪΚΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ …


Του θεολόγου κ. Ανδρέα Κυριακού
=====

Την Κυριακή 25 τρέχοντος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετέβη στη Σμύρνη, όπου χειροτόνησε τον αρχιμανδρίτη Κύριλλο επίσκοπο Ερυθρών και ενεθρόνησε τον νέο μητροπολίτη Σμύρνης Βαρθολομαίο Σαμαρά. Ολ’ αυτά έλαβαν χώρα στον προσφάτως ανακαινισθέντα ναό του Αγίου Βουκόλου, επισκόπου Σμύρνης. Όντως συγκινησιακό το κλίμα, αφού η μητρόπολη Σμύρνης επανδρώνεται μετά από 94 ολόκληρα χρόνια. Μιλάμε για  τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και το Ξεριζωμό. Παρέστησαν πλείστοι όσοι. Ιεράρχες του Θρόνου, αλλά και της Ελλαδικής Εκκλησίας, λοιποί κληρικοί, επίσημοι εξ Ελλάδος και πλήθος κόσμου. 

Όμως οι οικουμενιστές φρόντισαν και πάλι να κάνουν το «θαύμα» τους, δηλαδή να δηλητηριάσουν ανεπανορθώτως και προκλητικώς την όλη ατμόσφαιρα. Ερωτώμεν ευθέως και χωρίς μασημένα λόγια: Ποια δουλειά έχουν σε ορθόδοξο ναό και δη κατά τη θεία λειτουργία, σε τιμητικές μάλιστα θέσεις, οι εκπρόσωποι του εκπεσόντος Παπισμού κι όχι μόνο; Στις φωτογραφίες εμφανίζονται, εν μέσω ημών, ο παπικός «επίσκοπος» Σμύρνης εκλαμπρότατος κ. Λορέντζο Πιρέττο  (με άπασαν την «αρχιερατικήν αυτού στολήν") ένας  λευκοφορεμένος παπικός «κληρικός» κι ένας κύριος με κολλάρο, μάλλον προτεστάντης πάστορας. Όλοι αυτοί οι κακόφρονες δεν μπήκαν στην εκκλησία με το έτσι θέλω. Κάποιοι τους κάλεσαν. Οι ιεροί κανόνες έχουν ανασταλεί; Ζούμε σε «μετακανονική» εποχή; Να μας το πουν ξεκάθαρα οι οικουμενιστές. Ή μήπως ΜΟΝΟ ο 28ος κανόνας της Δ΄Οικουμενικής Συνόδου τους συγκινεί και τους συνέχει; «Τις μερίς πιστώ μετά απίστου»; Μάτην κραυγάζει ο απόστολος των εθνών; Ο  Άγιος ιερομάρτυς Πολύκαρπος  Σμύρνης τι απάντησε αποστομωτικά στον αιρετικό που ζητούσε επιμόνως αναγνώριση; "Επιγινώσκω σε τον πρωτότοκον του Σατανά!"


Αν θέλουν οι νεόκοποι επίσκοποι να είναι «και θρόνων μέτοχοι και τρόπων διάδοχοι» ας αφουγκρασθούν τον αποστολικό αυτό Πατέρα κι όχι τι είναι «πολιτικώς ορθόν». Αν νομίζουν οι οικουμενιστές ότι η επανάληψη της σκαιότατης περιφρόνησης των ιερών κανόνων θα μετατρέψει το μαύρο σε άσπρο πλανώνται πλάνην οικτράν. Η ρήτρα του Γκαίριγκ ΔΕΝ ισχύει στην Εκκλησία, διότι αυτή «είναι στύλος και εδραίωμα της αληθείας». Όσο πιο γρηγορά το εννοήσουν, τόσο το καλύτερο.
λήθεια, περιμένετε, κ. Κυριακοῦ, ἀπὸ δόλιους καὶ ἀμετανόητους Οἰκουμενιστές ἀπάντηση; Περίμενετε νὰ τὸ "ἐννοήσουν" καὶ νὰ μετανοήσουν; Δὲν σᾶς ἀπαντοῦν καθημερινὰ μὲ τὶς "ἀσχήμιες" τους; Δὲν σᾶς ἀπαντοῦν καθημερινά, ἐδῶ καὶ δεκαετίες μὲ τὸ "λαϊκὸ Οἰκουμενισμό"; Δὲν σᾶς ἀπάντησαν ἐπίσημα μὲ τὶς ἀποφάσεις στὴν Σύνοδο τῆς Κρήτης;
Μακάρι νὰ μετανοοῦσαν. Ἀλλὰ δὲν τὸ κάνουν. Ὅπως δὲν μετανοεῖτε κι ἐσεῖς! Γνωρίζετε ποιά εἶναι ἡ στάση τῶν Ἁγίων, ἀλλὰ τὴν διαστρέφετε! Γνωρίζετε τὴν ἁγιοπατερική μας Παράδοση: οἱ Ἅγιοι, ἐπειδὴ γνώριζαν ὅτι ἡ αἵρεση μολύνει νομοτελειακὰ τοὺς πιστούς, δὲν περίμεναν πρῶτα τὴν μετάνοια τῶν αἱρετικῶν, καὶ μετὰ νὰ λάβουν τὰ κατάλληλα μέτρα γιὰ τὴν προστασία τοῦ σώματος τῆς Ἐκκλησίας. Δὲν κατήγγελλαν μόνον τὰ κακόδοξα λόγια καὶ πράξεις, παραμένοντας ταυτόχρονα σὲ κοινωνία μὲ τοὺς αἱρετικούς! Γιατὶ οἱ αἱρετικοὶ διασποῦν τὴν ἑνότητα τῆς Ἐκκλησίας, ἀλλοιώνουν τὴν Ἀλήθειά της, σχίζουν τὸν χιτῶνα τοῦ Χριστοῦ. Ἔτσι, ἀπομακρύνονταν ἀπ' αὐτούς, διέκοπταν τὸ Μνημόσυνό τους καί, ἂν αὐτοὶ μετανοοῦσαν καὶ ἐπέστρεφαν, τότε νὰ εἶχαν πάλι κοινωνία μαζί τους;
   Δυστυχῶς, ἀποδεικνύεται ὅτι -ὅπως ἀκριβῶς τὸ ἐπισημαίνετε- πράγματι "ζούμε σε «μετα-κανονική» εποχή;". Μόνο ποὺ ἐκτὸς ἀπὸ τοὺς Οἰκουμενιστές, μετα-κανονικὸ καὶ μετα-πατερικὸ εἶναι καὶ τὸ δικό σας ἦθος!