Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

H OYNIA ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΠΑΠΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΦΡΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΑΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΓΛΥΚΙΣΜΑ!!!

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΔΗΛΩΝΕ:
.
ΩΣΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΗΣΗ ΦΡΑΓΚΟΠΑΠΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.

Δειτε τον Ελπιδοφορο Προυσης που καμαρώνει σαν φραγκοπαπας σε ουνιτικο ναο!

Yποδέχεται τον Πάπα στη Μυτιλήνη!


Και μετά;
Σ υ λ λ ε ι τ ο υ ρ γ ε ί
με τον δεσπότη Θεόκλητο στη Φλώρινα!!!

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ π. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ, ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΟΥ Ο ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ, ΕΛΕΓΕ· "ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΣΟ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΔΩ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΦΡΑΓΚΟΠΑΠΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝA".


Στην φωτογραφία κάτω βλέπουμε ἕναν φραγκόπαπα στην Φλώρινα, που μετὰ ἀπὸ οὐνίτικο ναό συλλειτουργεῖ με τον δεσπότη Θεόκλητο, στὸν Μητροπολιτικό ναό!!!

Η ΟΥΝΙΑ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Ὁμιλία τοῦ Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου
του 1957

Στο  τέλος το βίντεο των Ιταλῶν, που κατεβάσαμε τις φωτογραφίες


O ορθόδοξος λαός μας, αγαπητοί μου, ακούει τη λέξι «ουνίτες» και ερωτά· τί είναι οι ουνίτες; τί είναι η ουνία;

* * *

Oυνία δεν είναι ελληνική λέξι, είναι λέξι ξένη, πολωνικής μάλλον προελεύσεως, πού και μόνο αυτή αρκεί ν’ αποδείξει ότι η Ορθοδοξία δέχεται επιβουλή εκ μέρους εχθρών της πού έρχονται από έξω. Η ουνία είναι ένα από τα όπλα πού χρησιμοποιεί η παπική προπαγάνδα για να υποτάξει την Ορθόδοξο Εκκλησία.
Kαί τί δεν έκαναν εναντίον μας οι άνθρωποι του Βατικανού! Να τ’ απαριθμήσουμε; Αυθαίρετες επεμβάσεις παπών πρό του σχίσματος

Οι υπαίτιοι της παραμορφώσεως του μαθήματος των Θρησκευτικών



Γράφει ο κ. Μιχαήλ Βασ. Γαλενιανός,

Δρ. Θεολογίας, Δρ. Φιλοσοφίας

Αποτέλεσμα εικόνας για νεο προγραμμα σπουδων θρησκευτικαΘύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η επιχειρούμενη παραμόρφωση του μαθήματος των θρησκευτικών και τα πυρά στρέφονται, όπως είναι φυσικό, κατά του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του οποίου είναι γνωστή η αποστροφή προς τη θρησκεία λόγω της αριστερής του ιδεολογίας. Είναι όμως ο μόνος υπαίτιος για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί;
Αν δει κάποιος με προσοχή τα πράγματα, θα διαπιστώσει ότι εδώ δεν πρόκειται απλώς για το καπρίτσιο ενός φανατικού μαρξιστή, που θέλει να επιβάλει την ιδεολογία του στο εκπαιδευτικό σύστημα της Χώρας. Αν ήταν έτσι, το θρησκειολογικό μάθημα δεν θα επιβαλλόταν μόνο στους ορθόδοξους χριστιανούς, αλλά σε όλους ανεξαιρέτως τους θρησκευόμενους (ορθόδοξους, ετερόδοξους και αλλόθρησκους), κάτι που δεν συμβαίνει, όπως αρκετοί

Οι ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ηγέτες όχι μόνο δεν θέτουν το ερώτημα, αν ο Χριστός ή οι Άγιοι θα συμμετείχαν σε τέτοιες εκδηλώσεις, αλλά θεωρούν ένα τέτοιο ερώτημα από ανόητο έως εξωπραγματικό!

ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ
(Ορθόδοξοι δηλ. και Αιρετικοί)
ΔΙΑΒΙΒΑΣΑΝ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΤΟΥΣ ΑΡΜΟΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΗΕ

timthumb.jpg

Ανθρωπισμός, παιδικές ψυχές, ανθρώπινα δικαιώματα
και στο βάθος... οικουμενισμός.
Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετείται;

ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΔΙΑΒΙΒΑΣΑΝ ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΤΟΥΣ ΑΡΜΟΣΤΕΣ ΤΟΥ ΟΗΕ


Στις αρχές Οκτωβρίου 2016 σε δυο χιλιάδες και πλέον σχολεία μέσης εκπαιδεύσεως της Δαμασκού, της Χομς και λοιπών πόλεων της Συρίας, υπό το σύνθημα «ειρήνη στα παιδιά» πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις, οι οποίες οργανώθηκαν από χριστιανικές Εκκλησίες της χώρας, στα πλαίσια των οποίων οι Σύροι μαθητές συνέταξαν εκκλήσεις και ετοίμασαν ζωγραφιές, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να τερματίσει τον πόλεμο στη χώρα τους.

    Στις 12 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες και στις 13 Οκτωβρίου στη Γενεύη οι υψηλόβαθμοι Ιεράρχες του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας, της Συρο-Ιακωβιτικής και Μελχιτικής Εκκλησίας διαβίβασαν τα παιδικά μηνύματα στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και στους Ύπατους Αρμοστές του ΟΗΕ.
   Επί τω σκοπώ τούτω τις Βρυξέλλες και τη Γενεύη επισκέφθηκαν ο

Οι πρόσφατες ομιλίες του π. Σάββα Λαυριώτη στη Ρουμανία

Ακολούθησε το παράδειγμά τους!

Πρόεδρος ΕΛΜΕ Πιερίας: Μπράβο στους Θεολόγους της Πιερίας 

-Ακολούθησε το παράδειγμά τους







"Μπράβο λοιπόν στους Θεολόγους της Πιερίας και σε όποιους άλλους ανά την Ελλάδα, που μας δείχνουν το δρόμο της αντίστασης" αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος ΕΛΜΕ Πιερίας. Αναλυτικά:

Μπράβο στους Θεολόγους της Πιερίας
Όταν όλοι το βουλώνουν, όταν όλοι σκύβουν το κεφάλι, κάποιοι αντιδρούν. Φαντάσου συνάδελφε να συνέβαινε σε σένα. Ξεκινώντας η σχολική χρονιά, φαντάσου να ερχόταν μία οδηγία, που να έλεγε ότι το μάθημα σου μετατρέπεται σε project και αντί για δύο μονόωρα θα πρέπει να το κάνεις σε ένα συνεχόμενο δίωρο.

Φαντάσου από εκπαιδευτικός να μετατρεπόσουνα σε κλόουν. Να διασκεδάζεις τους μαθητές, αντί να τους διδάσκεις.

Εσύ μαθηματικέ θα έπρεπε να ξεκινάς το μάθημά σου με το τραγούδι «Δυο δυο στην μπανιέρα δυο δυο» για να βοηθήσεις τους

"Κερκόπορτα" στο χώρο της ΠΑΙΔΕΙΑΣ: ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ και ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ με την ευλογία Ιερώνυμου (παρά τις τωρινές "ηρωϊκές" οιμωγές του) αλώνει και το χώρο της Παιδείας!

π. Εμμανουήλ Σαρρής


«Το να εφησυχάζει κανείς όταν το κινδυνευόμενον
είναι η πίστης, είναι το ίδιο της αρνήσεως»
(καὶ ἀπότοκο οἰκουμενιστικῆς ἠθικῆς)!



Αποτέλεσμα εικόνας για νεο προγραμμα σπουδων θρησκευτικα
Παράνομο και αντισυνταγματικό το νέο μάθημα των θρησκευτικών




Τοῦ  π.  Εμμανουήλ  Σαρρῆ

               
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

   Με βαθύ πόνο ψυχής από τη θέση του ποιμένος της ενορίας αυτής και αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί, αισθάνομαι την ιερή υποχρέωση να ενημερώσω το χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής μας εκκλησίας για τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο νέο μάθημα των Θρησκευτικών από τη φετινή χρονιά, ώστε να σας βάλω την καλή ανησυχία, διότι πειραματίζονται να το διδάξουν στα παιδιά μας από την επόμενη σχολική χρονιά (ως πειραματόζωα).
   Η ουσία του προβλήματος για τους ορθοδόξους γονείς είναι η εξής: οι ορθόδοξοι μαθητές αντίθετα με το Σύνταγμα και τον εκπαιδευτικό νόμο δε θα διδάσκονται πλέον μόνο τη δική τους πίστη, αλλά θα αναγκάζονται να διδαχθούν ένα μείγμα από όλες τις άλλες θρησκείες.
  Το μάθημα αυτό έρχεται σε αντίθεση με τη χριστιανική διδασκαλία της ορθοδόξου εκκλησίας, της Π.Ε.Θ. (Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων) και των υψηλού επιπέδου διεθνών και πανελληνίων επιστημονικών συνεδρίων, των ειδικών επιστημών (παιδαγωγών, νομικών, ψυχολόγων, κοινωνιολόγων, πολιτειολόγων, κ.α.).
    Το μάθημα αυτό θα διδαχθεί σε παιδιά της Γ΄ τάξης Δημοτικού και μετά, δηλαδή σε παιδιά που για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ θα διδαχθούν Θρησκευτικά και είναι ανυπεράσπιστα και ανώριμα πνευματικά.
    Το σωστό είναι τα μικρά παιδιά πρώτα απ’ όλα να γνωρίσουν σε βάθος τη δική τους πίστη και μετά να γνωρίσουν κάτι άλλο για να μπορέσουν να κρίνουν σωστά.
  Μέσα από τη διδασκαλία όλου αυτού του πολυθρησκειακού αχταρμά: α. Δε θα χαθούν σταδιακά τα πρότυπα και οι αξίες του ελληνορθόδοξου πολιτισμού του τόπου μας; β. Δεν θα προκληθεί μεγάλη πνευματική βλάβη στα παιδιά μας; γ. Δεν τα προσηλυτίζουν σε επικίνδυνους δρόμους αποχριστιανοποίησης και αθεΐας;
  Οι «θεολόγοι» του υπουργείου, που μετέτρεψαν όπως καταγγέλλει η Π.Ε.Θ. το μάθημα των Θρησκευτικών από ορθόδοξο και ομολογιακό σε πανθρησκειακό, διαπράττουν σε συνεργασία με τον κύριο Φίλη (ως άλλος «Ιουλιανός παραβάτης»), δύο επικίνδυνα αδικήματα («πνευματικά εγκλήματα») σύμφωνα με γνωμοδοτήσεις έγκριτων νομικών: α. Το αδίκημα του προσηλυτισμού στην αθεΐα και μάλιστα σε βάρος ανηλίκων παιδιών που δεν είναι σε θέση να αμυνθούν πνευματικά. β. Το αδίκημα της ανισονομίας, διότι το νέο μάθημα εφαρμόζεται ή

Γέρων Γαβριήλ: διέκοψε το μνημόσυνο Βαρθολομαίου, χωρίς να περιμένει τις "πονηρές" συνταγές περί "μαζικής αποτείχισης" και συμβουλεύει: ΜΗΝ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.


Ο Γ. ΓΑΒΡΙΗΛ   ΔΙΔΕΙ ΕΥΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ π. ΣΑΒΒΑ ΛΑΥΡΙΩΤΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ.


Το Βίντεο


ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΟΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΥ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ!

ΑΝ ΠΡΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ!   


Πηγή: "ΑΠΟΤΕΙΧΙΣΗ ΤΩΡΑ"

Εορτή του Αγίου Προφήτου Ιωήλ. --"Νύν λέγει Κύριος ο Θεός..., επιστράφητε πρός Κύριον τόν Θεόν υμών".

Εορτή του Αγίου Προφήτου Ιωήλ

 Τη μνήμη του τιμά σήμερα, , η μας.

Ο Προφήτης Ιωήλ είναι ένας από τους δώδεκα μικρούς λεγόμενους προφήτες. Ήταν γιος του Βαθουήλ, από τη φυλή Ρουβήμ (αυτό όμως δεν είναι σαφές, διότι άλλοι τον θέλουν καταγόμενο από την φυλή Γαδ), και προφήτευσε όταν βασιλιάς στη φυλή του Ιούδα ήταν ο Ιωάς (878 - 838 π.Χ).
Το προφητικό του βιβλίο, έχει λεχθεί ότι το διακρίνει ύφος ποιητικότατο, περίκομψο, ζωηρό και αποτελεί κόσμημα της εβραϊκής φιλολογίας.
Να τι λέει περί μετανοίας: «Καί νύν λέγει Κύριος ο Θεός υμών επιστράφητε πρός με εξ όλης τής καρδίας υμών καί εν νηστεία καί ... εν κλαυθμώ καί εν κοπετώ καί διαρρήξατε τάς καρδίας υμών καί μή τά ιμάτια υμών καί επιστράφητε πρός Κύριον τόν Θεόν υμών, ότι ελεήμων καί οικτίρμων εστι, μακρόθυμος καί πολυέλεος» (Ιωήλ, β' 12-13).

Και τώρα, λέει ο Κύριος και Θεός σας: Επιστρέψτε με μετάνοια σ' εμένα με όλη σας την καρδιά, με νηστεία και με δάκρυα μετανοίας. Σχίστε τις καρδιές σας από πόνο μετανοίας και συναίσθηση της ενοχής σας, και όχι τα ενδύματά σας. Επιστρέψτε στον Κύριο και Θεό σας, διότι αυτός είναι ελεήμων και οικτίρμων, μακρόθυμος και πολυέλεος.
Μπορούμε να πούμε ότι το προφητικό βιβλίο του Ιωήλ, αποτελείται από τρία κεφάλαια, που εκεί μέσα προφητεύει την έκχυση των δωρεών του Αγίου Πνεύματος (Πράξ. στ’ 17) στη χριστιανική εκκλησία, καθώς επίσης και τα σημεία, που θα προηγηθούν της δευτέρας παρουσίας του Κυρίου.
Ο προφήτης Ιωήλ απεβίωσε ειρηνικά.
Να σημειώσουμε εδώ ότι, άλλος είναι ο προφήτης Ιωήλ που τη μνήμη του γιορτάζουμε την 30η Μαρτίου.

Απολυτίκιο:
Ήχος δ'. Ταχύ προκατάλαβε.
Ως έμπνουν κειμήλιον, των ιερών αρετών, Προφήτης θεόληπτος, ώφθης σοφέ, Ιωήλ, ελλάμψει του Πνεύματος, όθεν της ευσέβειας, η πηγή ως προέφης, έβλυσε τοις εν κόσμω, εκ του οίκου Κυρίου ης νυν καταπολαύοντες, πόθω τιμώμεν σε.