Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016

Αλίμονο! Εγκαταλείψαμε τον Θεό και πέσαμε σε χέρια ειδωλολατρών και αθέων!

H υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου διώχνει

"κακή ενέργεια"...



Ο τσαρλατανισμός της Λυδίας Κονιόρδου. Διαφημίζει θεραπεία εξ΄αποστάσεως με το χέρι



Ομιλία γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου

 Κυριακή Ζ' Λουκᾶ

Θεραπεία αἱμορροούσης & ἀνάστασης τῆς θυγατρός τοῦ Ἰαείρου: Ἀπόστολος - Εὐαγγέλιο





ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΟΡΘΡΟΥ - ΤΡΟΠΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΑ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ : ΕΔΩ


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ Α´ 11 - 19

11 Γνωρίζω δὲ ὑμῖν, ἀδελφοί, τὸ εὐαγγέλιον τὸ εὐαγγελισθὲν ὑπ’ ἐμοῦ ὅτι οὐκ ἔστι κατὰ ἄνθρωπον· 12 οὐδὲ γὰρ ἐγὼ παρὰ ἀνθρώπου παρέλαβον αὐτό, οὔτε ἐδιδάχθην, ἀλλὰ δι’ ἀποκαλύψεως Ἰησοῦ Χριστοῦ. 13 Ἠκούσατε γὰρ τὴν ἐμὴν ἀναστροφήν ποτε ἐν τῷ Ἰουδαϊσμῷ, ὅτι καθ’ ὑπερβολὴν ἐδίωκον τὴν ἐκκλησίαν τοῦ Θεοῦ καὶ ἐπόρθουν αὐτήν, 14 καὶ προέκοπτον ἐν τῷ Ἰουδαϊσμῷ ὑπὲρ

ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΤΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ

Την Παρασκευή  4 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Πνευματικό  Κέντρο ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα:

«Ὁ ρόλος τῶν λαϊκῶν μέσα στὴν Ἐκκλησία μετὰ τὴν “Πανορθόδοξη Συνοδο”».

μιλητής ὁ Ἀπόστολος Σαραντίδης
θεολόγος - δάσκαλος.


Σ’ αυτή συντάχτηκε

– Ψήφισμα - συμπαράστασης στον Αρχιμανδρίτη π. Παΐσιο Παπαδόπουλο

     «[…] Ο π. Παΐσιος Σεβασμιότατε διέκοψε το μνημόσυνό σας, όχι γιατί έχει κάτι εναντίον του προσώπου σας, αλλά διότι εσείς συνεχίζετε, σαν να μην έγινε τίποτε, να μνημονεύετε τον παναιρετικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.
    Διώκοντας όμως εσείς τον π. Παΐσιο, διώκετε και κάθε ορθόδοξο λαϊκό, μοναχό ή κληρικό που αντιστέκεται στην μεγάλη αυτή προδοσία της Ορθοδόξου Πίστεως».

  Ψήφισμα - διαμαρτυρία προς τον Μητροπολίτη Φλωρίνης-Πρεσπών και Εορδαίας  κ. Θεόκλητο 

«[…] Γι΄ αυτό λοιπόν παρακαλούμε να επιληφθείτε ορθοδόξως του θέματος, δίνοντας την δική σας ομολογία στην άμεσα προγραμματιζόμενη σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, γνωρίζοντας ότι ο λαός σας εξουσιοδοτεί και σας προτρέπει να υποστηρίξετε την μη αποδοχή αυτής της Συνόδου ως «Αγίας και Μεγάλης», και την μη εφαρμογή των αποφασισθέντων και ψηφισθέντων, αντικανονικώς, προδοτικών κειμένων, που κλονίζουν και σκανδαλίζουν πρωτοφανώς το σώμα της Εκκλησίας μας.
Σας ευχόμαστε καλή φώτιση και καλή δύναμη».


ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ''ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ'':
Ο επίσκοπος που διώκει ιερέα, ενώ αυτός υπερασπίζεται ορθώς την Ορθόδοξη πίστη μας, θεωρείτε ως αιρετικός.


«Μία θρησκεία μόνο εἶναι, ἡ Ὀρθόδοξος χριστιανικὴ Θρησκεία. Καὶ τὸ πνεῦμα αὐτὸ τὸ ὀρθόδοξον εἶναι τὸ ἀληθές. Τὰ ἄλλα πνεύματα εἶναι πνεύματα πλάνης καὶ οἱ διδασκαλίες τους εἶναι μπερδεμένες….»(Λόγος τοῦ Ἁγίου Πορφυρίου).

Γιατί οι άνθρωποι διδάσκονται μόνο μέσα από τον πόνο και τα βάσανα και όχι μέσα απ΄ την απόλαυση και την ευχαρίστηση;


  Πολύ απλά, διότι η ευτυχία και η ευχαρίστηση κάνουν τον άνθρωπο να συνηθίζει να ικανοποιείται με τα επίγεια αγαθά, ενώ ο πόνος και τα βάσανα ωθούν τον άνθρωπο ν΄αναζητά μια πιο βαθιά χαρά, πέρα απο τους περιορισμούς του κόσμου τούτου. Αυτή τη στιγμή πονάω αρκετά και επικαλούμαι το όνομα του Ιησού Χριστού· όχι απαραιτήτως για να ανακουφίσει τον πόνο αλλά για να είναι μαζί μου, όσο χρόνο υποφέρω, ο Χριστός -ο μόνος που μας βοηθά να υπερβούμε αυτόν τον κόσμο- και για να γίνει το θέλημα Του σε εμένα. Όμως σε στιγμές απόλαυσης δεν Τον επικαλούμαι: τότε είμαι ικανοποιημένος με όσα έχω και

Οι εκκλησιολογικές διαστάσεις της αρνητικής στάσεως ως προς την Διακοπή Μνημοσύνου των Οικουμενιστών Επισκόπων.




Ἀπὸ τὸ βιβλίο: Εὐθυμίου Τρικαμηνᾶ Ἱερομονάχου, Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓ. ΠΑΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟΥ ΙΕ΄ ΚΑΝΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΕΡΙ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΕΩΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΗΡΥΣΣΟΝΤΟΣ ΕΠ’ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΙΡΕΣΙ, σελ. 275-277.


Εισήγηση σε εκδήλωση για τα Θρησκευτικά, Φύκαρης Ιωάννης (Δράμα 23/10/2016)

«Η θρησκεία αποτελεί τη βασική συγκολλητική ουσία της κοινωνικής συνοχής».  Γι’ αυτό και η Ν. Τάξη-Θεοσοφία διά του Οικουμενισμού την νοσφίζονται.



   Ο Ιωάννης Φύκαρης, Επίκουρος Καθηγητής Διδακτικής Μεθοδολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αναπτύσσει την Εισήγησή του, στην εκδήλωση-ενημέρωση που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Δράμας και οι Θεολόγοι Δράμας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Δράμας, την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, με θέμα: «Τα νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά και οι επιπτώσεις τους για τους μαθητές».

ΞΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ




contributor columnist
   Γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει ο ανασχηματισμός; Γιατί σαν υπνωτισμένοι παρακολουθούμε τους πολιτικούς να μας σερβίρουν ξαναζεσταμένες συνταγές λαϊκής χειραγώγησης;
Οφείλουμε να το παραδεχτούμε όμως πως πρωταθλητές σε ετούτη την ανήθικη και απάνθρωπη κακογουστιά των προεκλογικών εκστρατειών, είναι οι αφελείς ενοικιαστές της "χώρας του ονείρου": οι Αμερικάνοι.

        Άραγε γιατί δε θα πρέπει μας ενδιαφέρει η οργή που συσσωρεύσαμε στην καρδιά μας;
Γιατί δε θα έπρεπε να ανησυχούμε που η φράση του Κυρίου : «Ώ! γενεά άπιστος και διεστραμμένη...» μας ταιριάζει γάντι;
Γιατί δεν ανησυχούμε, για την ατροφία του ορθόδοξου αισθητηρίου μας;
Γιατί δεν συγκλονιζόμαστε που η μεγαλοσύνη του έθνους, που «..με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα..» δε σημαίνει τίποτα πια.
        Με όλα τούτα, γίνονται οι άνθρωποι, ευκολόπνιχτα θύματα μιας ταχέως μεταβαλλόμενης καθημερινότητας που ζητά να μας καταπιεί.

Συνείδησις και διάκρισις

(Αγ. Δημήτριος του Ροστώφ)

Η συνείδησίς σου θα φωτισθή και η διάκρισίς σου θα καλλιεργηθή και θ’ αναπτυχθή μόνο με τον αγώνα για την απαλλαγή από τα πάθη. Όσο καθαρίζεσαι από τον ρύπο των παθών, τόσο η συνείδησίς σου θα φωτίζεται· και όσο φωτίζεται η συνείδησις, τόσο θα τελειοποιείται η διάκρισις και όσο τελειοποιείται η διάκρισις, τόσο πιο αποτελεσματικός και καρποφόρος θα γίνεται ο αγώνας σου κατά των παθών.
Για να τα κατορθώσης όμως αυτά, γύμνωσε τον νου σου από το δικό σου θέλημα και τη δική σου γνώμη και κατάφευγε στον Κύριο για να σου δίνη τις λύσεις σε κάθε περίστασι, όπως κατέφευγε ο προφήτης ικετεύοντας: «Γνώρισόν μοι, Κύριε, οδόν εν η πορεύσομαι… Δίδαξόν με του ποιείν το θέλημά σου, ότι συ ει ο Θεός μου» (Ψαλμ. 142. 8, 10). Η φωνή της συνειδήσεως είναι η φωνή του Θεού. Και φωνή του Θεού δεν είναι άλλη από τη φωνή των θείων Γραφών, η φωνή των αγίων, τη φωνή της Εκκλησίας και τη φωνή του πνευματικού σου.
Ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο τον νου και τον ώρισε βασιλιά και επίσκοπο των παθών και των επιθυμιών, για να επιβάλλεται σ΄ αυτά με σύνεσι και διάκρισι. Γι’ αυτό υπάκουε πάντα στον έλλογο νου και όχι στα άλογα σαρκικά πάθη. Αν δεν υπακούς στον νου είσαι τυφλός. Τυφλή είναι και η σάρκα. «Τυφλός δε τυφλόν εάν οδηγή, αμφότεροι εις βόθυνον πεσούνται» (Ματθ. 15. 14).
Αν θέλης εσωτερική γαλήνη και ψυχική υγεία στη γη, αν θέλης και την αιώνια μακαριότητα στον ουρανό, τότε κυβέρνησε τα πάθη σου, κάνοντας υπακοή στη φωνή της συνειδήσεώς σου. Αν σε κυβερνούν τα πάθη, δεν θ΄ απολαύσης παρά βάρος, πικρία, έλεγχο της συνειδήσεως στη ζωή αυτή, και αιώνια κόλαση στην άλλη.
Ασχολήσου με τα έργα του Θεού, με την καλλιέργεια της ψυχής σου, με την απόκτησι των αρετών, που θα σου χαρίσουν τα άφθαρτα αγαθά. Η σάρκα γρήγορα θα φθαρή, η επιθυμία θα μαραθή, μόνο η ψυχή θα ζήση αιώνια. «Ο γαρ εάν σπείρη άνθρωπος, τούτο και θερίσει· ότι ο σπείρων εις την σάρκα εαυτού εκ της σαρκός θερίσει φθοράν, ο δε σπείρων εις το πνεύμα εκ του πνεύματος θερίσει ζωήν αιώνιον». (Γαλ. 6. 7-8).

(Από το βιβλίο “Πνευματικό Αλφάβητο” του Αγίου Δημητρίου Ροστώφ, ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ, 1996)

Ένας ακόμας αληθινός Επίσκοπος που δεν δείλιασε να ελέγξει τον αιρετικό άρχοντα, σφραγίζοντας τον έλεγχο με το θάνατό του.

.
Ὁ  Ὅσιος  Γρηγόριος 

 
  Ὅσιος Γρηγόριος ἔζησε τὸν 9ο αἰῶνα μ.Χ. τὴν ἐποχὴ τοῦ αὐτοκράτορα Λεόντου τοῦ Ε’. Ὁ Γρηγόριος ἀγάπησε τοὺς λόγους τοῦ Κυρίου ἀπὸ νεαρὴ ἡλικία καὶ τήρησε στὸν ἑαυτό του ὅλες τὶς ἀρετὲς τοῦ Θεοῦ.
  Γι’ αὐτὸ τὸ λόγο μετὰ τὸ θάνατο τοῦ Πατριάρχη Ἀλεξανδρείας χειροτονήθηκε, ἀπὸ τοὺς συγκεντρωθέντες ἐκεῖ ἐπισκόπους, Πατριάρχης. Ἡ ἐκλογή του καὶ χειροτονία του ἦταν ἀποδεκτὴ ὄχι μόνο ἀπὸ τοὺς ἱεράρχες ἀλλὰ καὶ ἀπὸ τὸ Χριστιανικὸ Λαό.   Ὁ Ὅσιος Γρηγόριος ἀποδείχθηκε ἄξιος δάσκαλος τῆς Ὀρθοδοξίας. Ὑπῆρξε ταπεινὸς καὶ ἤρεμος καὶ ἔφερε σὲ πέρας ἄξια ἕνα μεγάλο φιλανθρωπικὸ καὶ ἀνθρωπιστικὸ ἔργο.  Ὅταν ὁ αὐτοκράτορας, Λέοντας ὁ Ε’, ἀνα-ζωπύρωσε τὴν εἰκονομαχία ὁ Γρηγόριος ἀντέδρασε. Ἔτσι ὁ ἄρχοντας διέταξε νὰ πᾶνε τὸν Ὅσιο δέσμιο στὴν Κωνσταντινούπολη. Ὁ Γρηγόριος μεταφέρθηκε μπροστὰ στὸν αὐτοκράτορα καὶ ἐκεῖ χωρὶς νὰ δειλιάσει τὸν κατηγόρησε ὡς αἱρετικό, ἄθεο καὶ ἀσεβή. Ὁ Λέοντας ἐξοργισμένος ἀπὸ τὶς κατηγορίες τοῦ Ὁσίου διέταξε νὰ τὸν μαστιγώσουν καὶ στὴν συνέχεια νὰ τὸν κλείσουν στὴν φυλακή. Παρόλα αὐτὰ ὁ Γρηγόριος ἐξακολουθοῦσε νὰ ὑμνεῖ τὸν Κύριο. Μαθαίνοντάς το ὁ αὐτοκράτορας πρόσταξε νὰ τὸν ἐξορίσουν.   Ἔτσι ὁ Ὅσιος Γρηγόριος ὁδηγήθηκε στὴν ἐξορία του, ὅπου καὶ μετὰ ἀπὸ τρία χρόνια παρέδωσε τὴν ψυχή του στὸν Κύριο.

Παρέδωσε την Πατρίδα στο... εβραιοσιωνιστικό Ίδρυμα LEVY!!!

 Ο Τσίπρας, έχει παραδόσει την Πατρίδα στο... εβραιοσιωνιστικό Ίδρυμα LEVY...ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;;;;Image result for ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΣ



Πάλι δεν καταλαβαίνεις...;;;
Ε τότε, να το κάνω πάλι... νιανιά...

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ LEVY... από το οποίο προέρχεται και η συμβία του...


Παρακατούλια, έχει πληροφορίες για τον νέο υπουργό του πιο νευραλγικού υπουργείου...

ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.


Καλλιόπη Σουφλή


Ποιος είναι ο καθηγητής Δημήτρης Παπαδημητρίου που ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης

Ποιος είναι ο καθηγητής Δημήτρης Παπαδημητρίου που ανέλαβε το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης



Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι οικονομολόγος, πρόεδρος του Levy Economics Institute και καθηγητής Οικονομικών στο Bard College στη Νέα Υόρκη. Το εν λόγω Ινστιτούτο, που αποτελεί

Τί έλεγε άλλοτε...

Απόψεις του νέου Υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι για θέματα παιδείας

«Ο Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός και ο καθ’ ημάς νηπτικός Φωτισμός», στο Θεολογικό Συνέδριο με θέμα: «Παιδεία – Διαφωτισμός – Παγκοσμιοποίηση: Ορθόδοξη εκκλησιαστική θεώρηση», που διοργάνωσαν, το Σάββατο και την Κυριακή, 14 - 15 Φεβρουαρίου 2015, στον Πύργο Ηλείας και στην αίθουσα του Οικοτροφείου «Αγία