Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

"Ρεσιτάλ αντιπατερικότητας" και αντι-Ευαγγελισμού!

 Χαρά Θεού: Αυτή την Παρασκευή στην ΕΡΤ3 «ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΟΣ»


Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Η αριστερόστροφη θεολογική προπαγάνδα, συνεχίζεται από την κρατική τηλεόραση. Οι γνωστοί "ευαγγελιστές" του νεωτερισμού, επιδίδονται σε ένα ρεσιτάλ αντιπατερικότητας, ενώ στην πατρίδα μας συντελείται μια κοινωνική τραγωδία. 
Ενδεδυμένοι το τιμημένο ράσο ή/και την τήβενο του πανεπιστημιακού δασκάλου, εισβάλλουν με μανία στα σπίτια μας από τη συχνότητα της ΕΡΤ3 και προπαγανδίζουν με  παρρησία τις πλάνες τους. 
Η "παρέλαση των μπερδεμένων", φωτίζει το δρόμο την μεταπατερικής θεώρησης της ζωής. Μόνο που το δρόμο αυτό, τον αδιέξοδο, τον περπατά ο Δυτικός πολιτισμός αιώνες τώρα και σήμερα καταρρέει. 
Αξιολύπητοι και αχαρίτωτοι, "αδέσποτα κυνάρια" του οικοδομήματος της Νέας Εποχής, ζητιανεύουν για το σύχρονο ξεροκόμματο των επιδοτήσεων, των εκδόσεων βιβλίων, της δόξης, των πανεπιστιμιακών τίτλων, προσβλέποντας τελικά στην αυτοϊκανοποίησή των δικών τους πνευματικών πτήσεων... "του έρωτα" και όχι μόνον. 
Ευχόμαστε όταν τους καλέσει ο Κύριος, να μη διαπιστώσουν καθυστερημένα πως η πτήση ήταν πτώση και μάλιστα ελεύθερη!
       
Εδώ και λίγες μέρες στην ΕΡΤ3 ξεκίνησε να προβάλλεται η Χαρά Θεού «ένας νέος κύκλος εκπομπών για τη Χαρά της Ορθόδοξης Μαρτυρίας, για τη Χαρά της Προσφοράς, ως στάση ζωής».
Αυτή την Παρασκευή 24-02-2017 στις 8 μ.μ. στη Χαρά Θεού και στο 3ο επεισόδιο ο λόγος… περί έρωτος. Συνοδοιπόροι στην πιο όμορφη περιπλάνηση; Ο καθηγητής Φιλοσοφίας Χρ. Γιανναράς, ο π. Φιλόθεος Φάρος και ο καθηγητής Δογματικής του Α.Π.Θ. Χρυσόστομος Σταμούλης. Όπως αναγράφεται σχετικά «οι τρεις σπουδαίοι διανοητές μιλούν για τον έρωτα, τη σεξουαλικότητα, καθώς και για τη σχέση της θρησκείας και της οικογένειας στη διαμόρφωση του ερωτικού μας χαρακτήρα».
Τρεις ιδιαίτερες προσωπικότητες μιλούν για το στοιχείο της ερωτικότητας, ενός στοιχείου που στη ζωή της Εκκλησίας δείχνει αφενός μεν να αποτελεί αμαρτία, αφετέρου δε το ξεθώριασμα της ζωντάνιας. Ξεχνώντας παράλληλα πως οι μεγαλύτεροι ασκητές της ερήμου άφησαν τα πάντα γιατί ερωτεύτηκαν το Θεό, ερωτεύτηκαν τη φύση.
Κι αν κάποιος κατσουφιάζει θεωρώντας τον έρωτα έναν ακόμη «απαγορευμένο καρπό», σε πείσμα της ανέραστης εποχής, των όσων ανέραστων λειτουργών αγνοούν πως η ίδια η «λειτουργικότητα» των μυστηρίων και διακονία είναι η κατεξοχήν έκφραση έρωτος του Θεού προς τον άνθρωπο, και της ανέραστης ζωής που βρίσκει στον ύπνο όσους αγνοούν ή αρνήθηκαν να γνωρίσουν αυτή την «ενωτική» και «συγκρατική» δύναμη κατά Μάξιμο Ομολογητή, ο Γέρων Σωφρόνιος του Essex θα υπενθυμίσει λέγοντας πως  ακόμη και να φτιάξεις έναν καλό καφέ, τούτο είναι ερωτικότητα!
Τολμώ να το πω και να το φωνάξω δυνατά σε πείσμα της αδιάφορης και ωφελιμιστικής εποχής και σήμερα και αύριο και απ’ οποιαδήποτε διακονία. Ναι, όλα είναι θέμα ερωτικότητας. Επιτέλους, ας πάψουμε να κλαιγόμαστε θεολογικά. Πρωτίστως δε ανθρωπολογικά.
Ηρακλής Φίλιος
Βαλκανιολόγος, Θεολόγος

Πηγή: "Κατάνυξις"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.