Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Άσκητές, Άγιοι, Επίσκοποι κάνουν ...και λάθη, αλλά ταπεινά τα παραδέχονται και δεν μένουν αδιάφοροι στα μεγάλα προβλήματα της Εκκλησίας!

(4 Φεβρουαρίου)

Ο Άγιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης... 


   ➥ ...όταν ο άγιος Κύριλλος, έγινε Πατριάρχης Αλεξανδρείας, παρασυρόμενος από τον θείο του, Θεόφιλο, αρνήθηκε να μνημονεύσει το όνομα του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στα δίπτυχα κατά την Θεία Λειτουργία,

(τότε) ο άγιος Ισίδωρος έγραψε σ’ αυτόν επιστολή καλώντας αυτόν με δύναμη Θεού να διδάσκει χωρίς υπερηφάνεια και στις κρίσεις του να εκφέρει μία δίκαιη γνώμη. Μετά από την επιστολή και μία θεία αποκάλυψη, ο άγιος Κύριλλος, άλλαξε ταπεινά συμπεριφορά, και όχι μόνον αποκατέστησε το όνομα του αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως στα δίπτυχα, αλλά αναδείχθηκε ένθερμος κήρυξ της Ορθοδοξίας. Περίπου στα 433 μ.Χ., προέτρεψε τον άγιο Κύριλλο να εργασθεί δυναμικά στη συζήτηση ενάντια του Πατριάρχου Αντιοχείας, Ιωάννου, μετά από την καταδίκη του Νεστορίου από την Σύνοδο της Εφέσου. Ο άγιος Ισίδωρος έγραψε προτρέποντας στο τρόπο εργασίας να βρεθούν λογικές παραχωρήσεις προς επίτευξη της ειρήνης.
    Ο άγιος Ισίδωρος αδυνατούσε να μείνει αδιάφορος στα μεγάλα προβλήματα που τάρασσαν, τότε, την Εκκλησία· διότι, είχε την πεποίθηση που εκπηγάζει από τον Σταυρό του Χριστού. Ο άγιος Ισίδωρος κοιμήθηκε εν Κυρίω μετά από μεγάλους ασκητικούς αγώνες περίπου το 449 μ.Χ.

Ἀπό δῶ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.