Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Άρχισε η εφαρμογή των κακόδοξων αποφάσεων της συνόδου του Κολυμπαρίου από μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος!

Τοῦ  Κων.  Νάσιου

    Άρχισε η εφαρμογή των κακόδοξων αποφάσεων της συνόδου του Κολυμπαρίου από μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος!



Παρά τα όσα ισχυρίζεται η Ι.Σ.Ι. άρχισε η εφαρμογή…
    Συγκεκριμένα με εγκύκλιο του με ΑΠ.1468/25 Αυγούστου 2016 ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος, καλεί τους ιερείς της μητροπόλεώς του να προβαίνουν στην τέλεση μεικτών Γάμων μεταξύ Ορθοδόξων και αιρετικών.
  Ειδικότερα στο όνομα μιας ψευδωνύμου «οικονομίας» και κατά παράβαση των ιερών κανόνων (72ος κανών της Πενθέκτης Συνόδου) οι οποίοι απαγορεύουν ρητώς τον Γάμον Ορθοδόξων με αιρετικούς ο κ. Τιμόθεος «επιτρέπει» την τέλεση Γάμου μεταξύ μελών της Ορθοδόξου Εκκλησίας με «ετερόδοξους» οι οποίοι όμως έχουν «Τριαδικό Βάπτισμα» όπως λ.χ. οι Ρωμαιοκαθολικοί, οι Διαμαρτυρόμενοι, Λουθηρανοί, Καλβινιστές, Αγγλικανοί, Μεθοδιστές, Βαπτιστές, Ευαγγελιστές, Πρεσβυστεριανοί, και όσοι ανήκουν στις διάφορες Αντιχαλκηδόνιες-Μονοφυσιτικές Εκκλησίες όπως η Αιθιοπική, η Αρμενική, η Ιακωβιτική, η Κοπτική Εκκλησία!»
   Ξεκάθαρα δηλαδή γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τις αποφάσεις των οικουμενικών Συνόδων αναγνωρίζει το βάπτισμα των αιρετικών! Αίσχος και ντροπή!
   Γιατί άραγε τέτοια βιασύνη από τον κ. Τιμόθεο να εφαρμόσει τις αποφάσεις της ψευτο-Συνόδου του Κολυμπαρίου; Άραγε η Ι.Σ.Ι. συμφωνεί με την απόφαση του να αναγνωρίσει τα μυστήρια των αιρετικών ή όχι;
    Συμφωνεί η Ι.Σ.Ι. της Ελλάδος πως υπάρχουν και άλλες Εκκλησίες πέραν της Ορθόδοξης όπως ισχυρίζεται ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος ή όχι;

Ας αποφασίσουν επιτέλους οι αρχιερείς της Ι.Σ.Ι. αν θα ακολουθήσουν τη σύνοδο του Κολυμπαρίου που αναγνώρισε τις αιρέσεις ως Εκκλησίες σπεύδοντας να υλοποιήσουν τις αποφάσεις της όπως διατάζει και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ή αν θα ανακρούσουν πρύμναν εμμένοντας στην Ορθόδοξη διδασκαλία ότι η ορθόδοξη εκκλησία είναι Μια, Αγία, Καθολική και Αποστολική και ουδεμία μυστηριακή κοινωνία μπορεί να έχει με τις ποικιλώνυμες αιρέσεις όπως ο Παπισμός και ο Προτεσταντισμός με τα εκατοντάδες παρακλάδια του.
     Σ΄ αυτή την περίπτωση όμως οφείλει να ανακαλέσει στην τάξη τον μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος ζητώντας την άμεση ανάκληση της κακόδοξης και απαράδεκτης εγκυκλίου του.
        Ίδωμεν…
Για περισσότερες πληροφορίες
Νάσιος Κων/νος

6974939273

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.