Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Η κατήχηση στην Ορθοδοξία ενοχλεί νεοταξίτες και Οικουμενιστές!

 Μπαξεβανάκης: «Το μάθημα των θρησκευτικών θα αλλάξει, αν η Εκκλησία θέλει κατηχητικά ας τα κάνει η ίδια»


Με ομιλία στο ξενοδοχείο «ΡΕΞ» το βράδυ της Παρασκευής, έκλεισε ο «μαραθώνιος» της επίσκεψης του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Δημήτρη Μπαξεβανάκη στην Καλαμάτα.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Οι αλλαγές στην Παιδεία». Πριν, τις αναφορές στα ζητήματα Παιδείας ο κ. Μπαξεβανάκης προέβη και σε σχολιασμό της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας…

«Το μάθημα των θρησκευτικών θα αλλάξει… αν η εκκλησία θέλει κατηχητικά ας τα κάνει η ίδια»
Μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Μπαξεβανάκη ακολούθησε συζήτηση και ερωτήσεις προς τον κ. υφυπουργό, τις οποίες και απάντησε για αρκετή ώρα και παρά την κούραση από το «βαρύ φορτίο» του προγράμματος της επισκέψεως του στην Καλαμάτα. Η ερώτηση που συγκέντρωσε τα περισσότερα «βλέμματα» ήρθε από την δημοτική σύμβουλο και αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μαρία Βεργινάδη προς τον κ. υπουργό. Η κα Βεργινάδη αναρωτήθηκε με βάση και τον πρόσφατο «ντόρο» με το τροχαίο ατύχημα έξω από τη Λαμία που συγκλόνισε το πανελλήνιο, αν ήρθε η ώρα να αντικατασταθούν ώρες από μαθήματα, όπως τα θρησκευτικά, με μαθήματα για την οδηγική εκπαίδευση και συμπεριφορά ή σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Πρόσθεσε δε, ότι μόνο μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε τέτοιες αλλαγές, ζητώντας την άποψη του υφυπουργού. Απαντώντας στη Μαρία Βεργινάδη ο κ. Μπαξεβανάκης ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για δυο διαφορετικά θέματα που δεν πρέπει να συγχέονται. Έκανε γνωστό ότι ήδη και με επιτροπή στη Βουλή η κυβέρνηση μελετά την πιθανότητα μαθημάτων οδηγικής συμπεριφοράς στο σχολείο. Σχετικά με το θέμα των θρησκευτικών ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το μάθημα με τον τρόπο που διεξάγεται σήμερα… «Αν η εκκλησία θέλει κατηχητικά, ας τα κάνει η ίδια» τόνισε. Σημείωσε όμως, ότι ο διάλογος με την ηγεσία της Εκκλησίας και το Υπουργείο Παιδείας διεξάγεται σε πολύ καλά πλαίσιο. Ξεκαθάρισε όμως, ότι μόνο το κράτος αποφασίζει για το τι μαθήματα θα διδάσκονται στο σχολείο και με ποιον τρόπο και αυτό πρέπει να καταστεί σαφές και στην ηγεσία της Εκκλησίας.
Λίγο πριν το τέλος της συζήτησης ο υφυπουργός απάντησε και σε ερώτηση του επικεφαλή της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας Μανώλη Μάκαρη σχετικά με τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη δημιουργία «Αγροτικών Λυκείων». Ο κ. Μπαξεβανάκης σημείωσε ότι δεν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας η δημιουργία ξεχωριστών και διαφορετικών σχολείων, αλλά η ένταξη όλων αυτών στα τεχνικά λύκεια.

Του Κώστα Γαζούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.