Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Η Πανθρησκεία, η Μασωνία, ο άγ. Πορφύριος και ο Πειραιώς Σεραφείμ!

 «Άστραψε και βρόντηξε» το Πατριαρχείο Ρωσίας με διαρροές σε ΜΜΕ


vartholomaios-papas.jpg
Τι σηματοδοτεί η συνάντηση Πάπα-Οικουμενικού Πατριάρχη και Μεγάλου Μουφτή στην Αίγυπτο – Συμμαχία Σταυρού και Ημισελήνου!
Συνάντηση «οικουμενικού χαρακτήρα» χαρακτηρίζει ο ρωσικός κρατικός τύπος την συνάντηση ΠάπαΟικουμενικού Πατριάρχη και Μεγάλου Μουφτή στην Αίγυπτο, απηχώντας και την άποψη του ρωσικού Πατριαρχείου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα συνοδεύσει τον Πάπα Φραγκίσκο στις 28 Απριλίου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Μεγάλο Ιμάμη της Αιγύπτου, Σεΐχη Ahmad Al -Teyibu.
Ο Πάπας Φραγκίσκος επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να επισκεφθεί την Αίγυπτο στα τέλη Απριλίου, παρά το άσχημο κλίμα που επικρατεί στην χώρα αυτή από τις επιθέσεις του ισλαμικού στρατού.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η συνάντηση των σημαντικότερων πνευματικών  ηγετών του Χριστιανισμού  και του Ισλάμ, δεν ακυρώνεται μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Αίγυπτο την
Κυριακή των Βαΐων, και θα είναι μια σημαντική στιγμή στην κοινή εκστρατεία κατά της εξάπλωσης της τρομοκρατίας και της προστασίας χωρών  με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, αναφέρει η ιταλική εφημερίδα.
Η αποστολική επίσκεψη στην Αίγυπτο του Ποντίφικα έχει προγραμματιστεί για τις 28–29 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο ποντίφικας θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, τον Πατριάρχη της Κοπτικής Εκκλησίας, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο II, και θα  επισκεφθεί το μεγαλύτερο σουνιτικό ισλαμικό πανεπιστήμιο στον κόσμο , αυτό του Al-Azhar, όπου θα συναντηθεί με τον σεΐχη Ahmad Al-Teyibom.
«Ο Πάπας  δεν στέκεται στα γεγονότα διότι διαθέτει μεγάλη αποφασιστικότητα και πίστη για να πάει στην Αίγυπτο, για την προώθηση του διαλόγου και της κοινωνίας της χριστιανικής ζωής» , ανακοίνωσε στο Ράδιο Βατικανό ο γενικός του Καθολικού Τάγματος  Minor Conventual Marco Tasca.
«Ο Πάπας  συνεχώς λαμβάνει όλες τις πληροφορίες και επιβεβαίωσε το ταξίδι του στην Αίγυπτο»  είπε ο ίδιος.
Νωρίτερα, ο Αναπληρωτής Υφυπουργός Γενικών Υποθέσεων του Βατικανού, Αρχιεπίσκοπος Dzhovanni Andzhelo Beccia είπε ότι οι αιγυπτιακές αρχές διαβεβαίωσαν την Αγία Έδρα για την ασφάλεια της επικείμενης επίσκεψης του ποντίφικα.
Οι ειδικές υπηρεσίες ασφαλείας της Αιγύπτου και του Βατικανού βρίσκονται σε συνεχή επαφή για την επίσκεψη ενώ οι εκπρόσωποι της ασφάλειας του Βατικανού έχουν μεταβεί  στην Αίγυπτο με σκοπό να αξιολογήσουν  την κατάσταση επί τόπου. Μέσα στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και η  δεύτερη επίσκεψή τους.


Έχει αναφερθεί ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κάιρο, ο Ποντίφικας θα ταξιδέψει αποκλειστικά με κλειστό όχημα και οι στάσεις στη διαδρομή της παπικής αυτοκινητοπομπής θα είναι σύντομες, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι για τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας.
Υπενθυμίζεται ότι στην  αιγυπτιακή πόλη Τάντα τρομοκρατική επίθεση η οποία έλαβε χώρα στην εκκλησία κατά τη διάρκεια λειτουργίας  σκότωσε  περίπου 30 ανθρώπους, ενώ περίπου 80 τραυματίστηκαν.
Αργότερα, ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε στην είσοδο της  δεύτερης μεγαλύτερης εκκλησίας της Αιγύπτου στην Αλεξάνδρεια, αλλά ο ίδιος  αφοπλίστηκε  από αστυνομικούς οι οποίοι σκοτώθηκαν από την έκρηξη. Η θυσία τους εμπόδισε τον βομβιστή να εισέλθει  στην εκκλησία, αποφεύγοντας έτσι εκατόμβη θυμάτων.
Η παρουσία του Πάπα , του Οικουμενικού Πατριάρχη, του Μεγάλου Μουφτή και των υπολοίπων είναι στα πλαίσια της νέας κυοφορούμενης «συνεννόησης» για την «νέα εποχή».
Ο Πάπας όμως δείχνει να ενδιαφέρεται πιο πολύ για τους μουσουλμάνους παρά για τους Χριστιανούς οι οποίοι υφίστανται τα πάνδεινα σε μια χώρα που διαθέτει πολιτική ηγεσία με θρησκευτική ανοχή.
Το ερώτημα που τίθεται όμως για τον Οικουμενικό Πατριάρχη είναι ποια είναι ακριβώς η σκοπιμότητα της παρουσίας του σε μια περιοδεία του Ποντίφικα;
«Μία θρησκεία μόνο εἶναι, ἡ Ὀρθόδοξος χριστιανική Θρησκεία. Καὶ τό πνεῦμα αὐτό τὸ ὀρθόδοξον εἶναι τὸ ἀληθές.Τὰ ἄλλα πνεύματα εἶναι πνεύματα πλάνης καὶ οἱ διδασκαλίες τους εἶναι μπερδεμένες.Πρέπει νὰ δοῦμε ποὺ εἶναι ἡ ἀλήθεια.Καὶ ἡ ἀλήθεια εἶναι στὴν Ὀρθοδοξία.Ἐγώ τὴν ἔχω ζήσει καὶ τὴν ξέρω, μὲ τὴ χάρη τοῦ Θεοῦ. Καὶ ἔχω ζήσει, μέσα σὲ ἁγίους ἀνθρώπους, ποὺ πέφτουν, στὸ πνεῦμα αὐτό τῆς ἀληθείας.Ὑπάρχουν πολλά φῶτα ποὺ βλέπει κανείς καὶ ἐντυπωσιάζεται. Μὰ ἕνα εἶναι τὸ Φῶς τὸ Ἀληθινό.Πρέπει νὰ τὰ σκεφτοῦμε αὐτά»
( Ἅγιος Πορφύριος)

Στὸ τέλος μιλᾶ καὶ ὁ Πειραιῶς Σεραφείμ: Ἐσεῖς λοιπόν, ποὺ κοινωνεῖτε καὶ μνημονεύετε Οἰκουμενιστές, ποὺ εἶναι Μασῶνοι, κ. Σεραφείμ, ποιό Θεὸ λατρεύετε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.