Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Ποιός σφάλλει περισσότερο; Ο θρασύς και δίγλωσσος Οικουμενιστής Πατριάρχης ή οι σιωπώντες και ανεχόμενοι;

 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:

Βαρθολομαίος: ''Κεντρικό μέλημά (μου) η δέσμευση των Ορθοδόξων εκκλησιών στον Οικουμενισμό''


Σχόλιο του Ιστολογίου Κατάνυξις:Τα ξένα μέσα αποκαλύπτουν την αλήθεια για τους σκοπούς των ταξιδιών του Οικουμενικού Πατριάρχου σε Σαμπεζύ, Φράϊμπουργκ, Ταιζέ, και Αίγυπτο. Η φαρμακερή διγλωσσία των Οικουμενιστών, αποκαλύπτεται κυρίως στον ξένο τύπο. Εκεί οι Πατριάρχες, Αρχιερείς και Ιερείς που θέλουν να είναι αρεστοί, στα συνεταιράκια της “Οικουμενικής Κίνησης”, αρθρώνουν λόγο ακραιφνώς αιρετικό και εντελώς ξένο προς την Ορθόδοξη Πατερική Παράδοση.

Στo εσωτερικό είναι ο ίδιος Πατριάρχης που δήλωνε με περισσό θράσος “Δεν είμαι Οικουμενιστής”, είναι ο ίδιος Πατριάρχης που διοργάνωσε πάση θυσία την ληστρική ψευδοσύνοδο της Κρήτης, με διαδικασίες εξπρές και όρους καταχρηστικούς, ξένους προς την Εκκλησιαστική μας Ιστορία και Παράδοση των Ιερών Συνόδων,
είναι ο ίδιος Πατριάρχης “Καπετάν Φοβέρας και Τρομάρας” που ισοπεδώνοντας κάθε έννοια σεβασμού της Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, άσκησε "μπούλινγκ" στην Ιερά Σύνοδο αυτής, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των Μητροπολιτών Πειραιώς και Καλαβρύτων καθώς και του ομοτίμου καθηγητού της Θεολογίας πατρός Θεοδώρου Ζήση και των συν αυτώ.
Είναι αλήθεια πως βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή του αγώνα κατά της παναιρέσεως του Οικουμενισμού. Μετά την επιχειρούμενη επιβολή του Οικουμενισμού, συνοδικά στην ληστρική ψευδοσύνοδο της Κρήτης, ακολούθησε η προδοτική στάση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που εκτονώθηκε με την κυκλοφόρηση του ψευδεστάτου κειμένου Προς το Λαό. Ακολούθησαν οι διακοπές της μνημονεύσεως των τοπικών επισκόπων από τους π. Νικόλαος Μανώλη,  π. Θεόδωρο Ζήση και π. Φώτιο Βεζύνια, της Ι.Μ. Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου Εορδαίας,  που προστέθηκαν σε εκείνες των Αγιορειτών Πατέρων, του πατρός Παϊσίου στην Ι.Μ. Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Φιλώτα Φλώρινας, των Κρητών Πατέρων αλλά και όσων για λόγους πίστεως προχώρησαν (και ζητούμε συγγνώμη που δεν μνημονεύουμε ονομαστικώς) στη διακοπή της μνημονεύσεως των οικείων Επισκόπων τους.
Ήδη η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης χρησιμοποιώντας μεθόδους και διαδικασίες κατά παράβασιν κάθε έννοιας Εκκλησιαστικού Κανονικού δικαίου, Ιερών Κανόνων και διδασκαλίας των Πατέρων της Εκκλησίας, βαφτίζει τις τιμωρίες, μέτρα αγάπης προς διόρθωσιν και προχωράει άθελά της στην αυτόματη δικαίωση των διωκομένων πατέρων, διοργανώνοντας Επιστημονική Ημερίδα ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ για την ψευδοσύνοδο της Κρήτης.

italy.png
Εν αναμονή μιας ιστορικής συνάντησης στο Κάιρο, ο οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως γιορτάζει στην Ελβετία τρεις ορθόδοξες γιορτές ταυτόχρονα, στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών. Ρώμη, 24 Απριλίου 2017 –Στις 22 Απριλίου στο Σαμπεζύ (Ελβετία), στη λίμνη της Γενεύης, ο Ορθόδοξος Πατριάρχης γιόρτασε τα τρία γεγονότα: την εικοστή πέμπτη επέτειο της εκλογής του σε Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως (1991), την πεντηκοστή επέτειο από την ίδρυση του Ορθοδόξου Κέντρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου (1966) στο Σαμπεζύ και την εικοστή επέτειο του Ινστιτούτου Ανωτέρων Σπουδών στην ορθόδοξη θεολογία υπό την σκέπη του ίδιου Κέντρου (1997). Τρεις γιορτές στις οποίες έλαβε ενεργό μέρος το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (ΠΣΕ), εκπροσωπούμενο από τον Γενικό Γραμματέα
http://www.nev.it/nev/wp-content/uploads/2017/04/Bartolomeo_Tveit_Dr-Isabel-Apawo-Phiri-300x238.jpg
Από αριστερά.: Ο οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο γραμματέας  Olav Fykse Tveit και η αναπληρωτής γραμματέας της ΠΣΕ, Isabel Apawo Phiri.
Σήμερα ολοκληρώνεται η οικουμενική επίσκεψη. Ο Βαρθολομαίος θα δώσει δύο ομιλίες:  μία στην αίθουσα “Visser’t Hooft” του οικουμενικού Κέντρου της Γενεύης, έδρα της ΠΣΕ, με αφορμή τα εγκαίνια μιας έκθεσης φωτογραφίας αφιερωμένη σε αυτόν, από τον φωτογράφο Ν. Μαγγίνα – να υποδέχεται ο Πατριάρχης τον πάστορα Tveit– και μία στο πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ, όπου ο Πατριάρχης θα μεταβεί, ώστε να αποτίσει φόρο τιμής στο Ινστιτούτο Ανωτέρων Σπουδών του Ορθοδόξου Κέντρου. Κεντρικό σημείο της ομιλίας του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, θα είναι η κατάσταση της Ορθόδοξης Εκκλησίας και η οικουμενική κίνηση, και δύο από τις βασικές προτεραιότητες του παρόντος: η προστασία του περιβάλλοντος και των παιδιών. Αύριο, στις 25 Απριλίου, ο Βαρθολομαίος θα μεταβεί στην Γαλλία για να επισκεφθεί την κοινότητα Ταϊζέ. Μετά από 2 ημέρες θα ταξιδέψει στην Αίγυπτο για μια ιστορική συνάντηση διαθρησκευτικού διαλόγου με τον μεγάλο μουφτή Ahmadal-Tayyib, τον πάπα Φραγκίσκο και τον πάπα Θεόδωρο, των ορθόδοξων κοπτών της Αιγύπτου. Πριν το «μεγάλο σχίσμα» του 1054, το οικουμενικό πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως ήταν μία από τις πέντε έδρες του Χριστιανισμού (Ρώμη, Ιερουσαλήμ, Αντιόχεια, Αλεξάνδρεια και Κωνσταντινούπολη). Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΣΕ. Το ορθόδοξο κέντρο του Σαμπεζύ ιδρύθηκε το 1966 με οικουμενικούς σκοπούς: να ενημερώσει τον δυτικό χριστιανισμό την ορθόδοξη παράδοση και θεολογία, να μελετήσει την θεολογία και την πνευματική ζωή άλλων εκκλησιών και χριστιανικών ομολογιών, βοηθώντας στην επικοινωνία των ορθόδοξων εκκλησιών και των υπόλοιπων ομολογιών σε ένα πνεύμα διαχριστιανικής ενότητας.  
http://www.nev.it/nev/2017/04/24/dellegitto-la-tre-giorni-svizzera-bartolomeo/http://www.oikoumene.org/en/press-centre/news/ecumenical-patriarch-visits-wcc?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.