Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Θλιβερές πρακτικές των π. Θεοδώρου Ζήση και των "συν αυτώ".

Και ο προδοτικός ρόλος του π. Γεωργίου Μεταλληνού: συμβούλεψε την ...επιστροφή του αποτειχισθέντος π. Ευθ. Χαραλαμπίδη στον Οικουμενιστή μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο (όπως αποκαλύπτει "Ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ" )


Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Σχολιασμός του 2ου τους βίντεο.


Και μια σημαντική ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ.

Κάλεσμα ενότητας και αγώνα.

1. Οι 3 ιερωμένοι της Θεσσαλονίκης ακολούθησαν μια "δική τους" αποτείχιση

Όπως γράψαμε (εδώ) σχολιάζοντας και το 1ο τους βίντεο, 
οι 3 ιερωμένοι της Θεσσαλονίκης-Λαγκαδά, που διέκοψαν το μνημόσυνο των μητροπολιτών τους, ακολούθησαν δυστυχώς μια "δική τους" αποτείχιση:
Έπαψαν μεν το μνημόσυνο του επισκόπου αλλά ΔΕΝ αποτειχίστηκαν από αυτόν και τους συνκοινωνούντες με αυτόν. 

Για να κυριολεκτούμε, απλά "διακήρυξαν" την διακοπή του μνημοσύνου, αφού έκτοτε δεν τελούν μυστήρια -για να εφαρμόσουν την διακοπή του μνημοσύνου.
Τα επιτίμια που επιβλήθηκαν από τους δεσποτάδες, τους ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ να εξομολογήσουν (πανέξυπνα οι δεσποτάδες τους ξεκόβουν από τα πνευματικά τους παιδιά) και να τελέσουν ακολουθίες.

Και δυστυχώς αυτοί τα αποδέχθηκαν για να δείξουν την νομιμοφροσύνη τους, εγκαταλείποντας όμως τους πιστούς και τα πνευματικά τους παιδιά βορά στους αιρετικούς.

2. Δίπλα στα "τσιράκια" του Πειραιώς, προτρέπουν τα πνευματικά τους παιδιά να εκκλησιάζονται εκεί όπου μνημονεύεται ο επίσκοπος!

Αντί οι 3 αυτοί ευλαβείς ιερωμένοι να τηρήσουν κατά γράμμα την αγιοπατερική στάση, αντί να εφαρμόσουν δηλαδή την διακοπή κάθε κοινωνίας με τον επίσκοπο τους, αυτοί -συνεπικουρούμενοι και από 2 ιερείς του μητροπολίτη Πειραιώς(!)- προτρέπουν τα πνευματικά τους παιδιά να εκκλησιάζονται εκεί όπου μνημονεύεται ο επίσκοπος! 

Και το ίδιο κάνουν και οι ίδιοι!
Και αντί να αναλογιστούν το λάθος τους, αναζητούν
μάταια επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν την "οικονομία" (=ατολμία) τους. 

3. Είναι λογικό, οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ που διέκοψαν την μνημόνευση, να εγκαλούν δημόσια τους ΠΡΩΤΟΥΣ;

Δυστυχώς, αντί να ενωθούν με τους αγιορείτες που ΠΡΩΤΟΙ (μετά την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης), διέκοψαν το μνημόσυνο του Βαρθολομαίου (υφιστάμενοι ήδη τις συνέπειες και τις εκδιώξεις από τα μοναστήρια και από τα κελιά τους), η 3άδα, δηλαδή οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ που διέκοψαν, εγκαλούν δημόσια τους ΠΡΩΤΟΥΣ!

4.  Επιμένουν να κατηγορούν τους αγιορείτες 
Επιμένουν να κατηγορούν τους αγιορείτες ότι "δεν φοράνε παντελόνια" επειδή άλλα είχαν συμφωνήσει.
Επαναλαμβάνουμε κάτι που διαβάσαμε στο Πατερική Παράδοση:
Αν ο Ηρώδης αρνιόταν τον όρκο που έδωσε στην κόρη της Ηρωδιάδος, και ΔΕΝ έδινε διαταγή να αποκεφαλιστή ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος, δεν θα έκανε σωστά;

Επειδή δηλαδή οι Αγιορείτες πιεζόμενοι συμφώνησαν σε κάποια αρχική διακήρυξη (στην οικία του π.Θεοδώρου Ζήση, και ενώ οι ιερείς οι φίλα προσκείμενη στον π.Θεόδωρο είχαν συνεννοηθεί εκ των προτέρων πως θα παγιδεύσουν τους αγιορείτες στη συμφωνία αυτή),
μπορούν να τους κατηγορούν γιατί δεν τήρησαν την αντι-ορθόδοξη και αντι-πατερική αυτή συμφωνία;

5. Να ποιοι έπρεπε να προβληθούν και να μιλήσουν στην ημερίδα

Αντί στην ημερίδα να προβληθούν (γιατί όχι και να τιμηθούν) οι ιερωμένοι που εδώ και χρόνια διέκοψαν την μνημόνευση του επισκόπου τους λόγω οικουμενισμού, μπήκαν ως ομιλητές ιερωμένοι -τσιράκια του Πειραιώς- που ΔΕΝ έχουν διακόψει -ούτε μέχρι σήμερα!- την μνημόνευση του επισκόπου τους.

6. Την απάντηση έδωσε ο πιστός λαός

Όσα βίντεο κι αν βγάλουν ο π. Θεόδωρος και οι "συν αυτώ", για να πείσουν τα "πρόβατα" ότι καλώς απείχαν από την ημερίδα και καλώς την αποκήρυξαν ΠΡΙΝ την πραγματοποίηση της. Οι 1000-1400 παραβρισκόμενοι έδειξαν την έμπρακτη συμπαράσταση τους. Οι πιστοί απέδειξαν ότι ο αγώνας δεν γίνεται για πρόσωπα αλλά ενάντια στην αίρεση του Οικουμενισμού.



7. Κολοτούμπες ;;;

Όσο για τις "κολοτούμπες", ας μην μας αναγκάσουν να καταγράψουμε πόσες "κολοτούμπες" (στις διακηρύξεις του) έκανε μέχρι τώρα ο π.Νικόλαος Μανώλης (έχει τα περισσότερα βίντεο οπότε πολύ εύκολα τα αποδεικνύουμε).
Κι ο πάτερ Θεόδωρος Ζήσης δεν έλεγε πριν λίγες βδομάδες ότι υπάρχει μοναστήρι στον νομό Θεσσαλονίκης και ότι θα πηγαίνουν να εκκλησιάζονται εκεί; Το ξέχασε; Τώρα λέει δεν έχει ναό;

Χρόνια τώρα σε έναν πόλεμο ενάντια στην Νέα τάξη, αντιλαμβανόμαστε ότι πολλές φορές κάποιος "ποθεί" να κάνει κάτι, το εξαγγέλλει, αλλά αργότερα βλέπει ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και υποχωρεί. Υφίστανται λοιπόν υποχωρήσεις σε επίπεδο τακτικής ή ανθρώπινης αδυναμίας, αλλά όχι και να ειρωνευόμαστε όσους παραμένουν στην πρώτη γραμμή και πολεμάνε, για να δικαιολογήσουμε την δική μας υποχωρητικότητα. 


8. "Τι να κάνουμε, ΔΕΝ έχουμε ναό".
Μα τους υποδείξαμε 2 ναούς στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Και μέχρι πότε θα πάει αυτή η δικαιολογία με το ναό. Τι περιμένουν; να τους χτυπήσουν την πόρτα και να τους παραδώσουν τα κλειδιά του Αγίου Δημητρίου; Οι ίδιοι πρέπει να φροντίσουν να βρεθεί ο ναός.
Ασχολούνται; ή τους βολεύει μια χαρά η πρόφαση της έλλειψης μεγάλου ναού;

9. Στο βίντεο κοκκορεύονται και αλληλοκολακεύονται 
Είναι θλιβερό αυτοί που έφτιαξαν μια "αποτείχιση" στα μέτρα τους,
να κοκκορεύονται και να αλληλοκολακεύονται στο βίντεο.



10. Σχετικά με το ιστολόγιο Κατάνυξις

Το ιστολόγιο Κατάνυξις δυστυχώς διέγραψε πλήθος σχολίων μας (σχετικά με την ημερίδα στο Ωραιόκαστρο). Αν δεν αντέχουν τον διάλογο, ας κλείσουν τα σχόλια στις αναρτήσεις τους.
Γι αυτό αποφασίσαμε, μέχρι να συνειδητοποιήσουν το λάθος τους, να ΜΗΝ ξανασχολιάσουμε στο ιστολόγιο τους. Ας καμαρώνουν τα σχόλια του Τελεβάντου και των χειροκροτητών τους.


Τα ίδια εδώ και χρόνια κάνουν και ένα σωρό άλλα "ορθόδοξα" ιστολόγια πχ το Ρωμαίϊκο Οδοιπορικό, οι Ακτίνες, τα Θρησκευτικά κλπ. Διαγράφουν τα σχόλια που δεν τους βολεύουν.
(Για τα εκκλησιαστικά πρακτορεία ειδήσεων δεν σχολιάζουμε ούτε "γκρινιάζουμε". Επαγγελματίες είναι, όποιος τους πληρώνει, έχει και την ανάλογη προβολή. Ο "πελάτης έχει πάντα δίκιο" και οι δεσποτάδες, με τα άφθονα χρήματα που αποκομίζουν από τα παγκάρια των πιστών είναι οι καλύτεροι πελάτες τους. Κατά τα άλλα οι 3 ιερωμένοι συνεχίζουν να στέλνουν τα "πρόβατα" στις εκκλησίες όπου μνημονεύουν, ενισχύοντας οικονομικά την αίρεση).

Επανερχόμαστε στα ορθόδοξα ιστολόγια: αν είναι άχρηστα τα σχόλια, ας αφήσουν τους αναγνώστες τους να το διαπιστώσουν. Γράφαμε με το επίσημο προφίλ μας. Τι φοβούνται λοιπόν; Μην αμφισβητήσουν τα "πρόβατα" τον "γέροντα" ή τους "γέροντες" του κάθε ιστολογίου; 


11. Αυτοί που προέτρεπαν ΝΑ ΜΗΝ αποτειχιστούμε θα καθοδηγήσουν τον αγώνα; 
Από που κι ως που αυτοί που προέτρεπαν ΝΑ ΜΗΝ αποτειχιστούμε επικαλούμενοι τον "Εφραίμ της Αριζόνα", ή τους επισκόπους, "τα λιοντάρια" που θα αντιδρούσαν αλλά ποτέ δεν αντέδρασαν,  τώρα θα καθοδηγήσουν τον αγώνα;
Ο ίδιος ο π. Θεόδωρος Ζήσης στο 2ο βίντεο (στο 4ο λεπτό), ενώ βεβαιώνει ότι προέτρεπε τους αγιορείτες να ΜΗΝ διακόψουν μόνοι τους (Ιούλιος 2016), αργότερα (στο 5:30), λέει ότι ακόμη και τον Νοέμβριο (2016) δεν είχε αποφασίσει ο ίδιος να διακόψει. Άρα τους κορόϊδευε. ΔΕΝ είχε εξ αρχής σκοπό να διακόψει την μνημόνευση. Αλλά τους έλεγε ψέμματα για να τους σταματήσει.
Είναι φανερή λοιπόν η δειλία που είχαν εξ αρχής.

12. Υπάρχουν "Αρχιστράτηγοι" και δεν το ξέρουμε;
Από που κι ως που οι ΕΣΧΑΤΟΙ, αυτοί που τόσα χρόνια έχουν εγκλωβίσει την σύναξη της Γατζέας στην απραξία, απαιτούν να τους δοθεί το έμβλημα του "αρχιστράτηγου" και να υποταχθούμε όλοι στην παράλογη "λογική" τους (να συνεχίσουμε να εκκλησιαζόμαστε εκεί όπου μνημονεύονται, καταργώντας στην πράξη την αποτείχιση);


13. Το Κατάνυξις ως "μονοπώλιο"
Από που κι ως που, απαιτούν να στέλνουν οι αρθρογράφοι τα άρθρα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο Κατάνυξις; Γιατί να στηριχθεί το δικό τους ιστολόγιο και όχι οποιοδήποτε άλλο αντιοικουμενιστικό; (αυτό το απαίτησαν έγκαιρα! τώρα αντιλαμβανόμαστε τους λόγους). Ακούς εκεί να μην μπορεί κάποιος αρθρογράφος να στέλνει το άρθρο του και αλλού εκτός από το Κατάνυξις!

14. Δεν θα αφήσουμε ΚΑΝΕΝΑΝ ανυπεράσπιστο. 

Δημοσιεύσαμε ήδη την ανοιχτή επιστολή του π.Νικολάου Μανώλη προς τον μητροπολίτη Άνθιμο για το Πάσχα, εδώ. Φυσικά θα είμαστε δίπλα του.

Όπως έχουμε δεσμευθεί θα είμαστε δίπλα και σε κάθε διωκόμενο ιερωμένο που διώκεται λόγω οικουμενισμού. 
Δεν θα αφήσουμε ΚΑΝΕΝΑΝ ανυπεράσπιστο. 



Πολύ περισσότερο όταν ΧΙΛΙΑΔΕΣ άλλοι παπάδες, ΣΙΩΠΟΥΝ για να μην έρθουν σε ρήξη με τον δεσπότη τους.

Κάποιοι ελάχιστοι ιερωμένοι, παριστάνουν τους "ευσεβείς", γράφουν ή βάζουν τις ομιλίες τους στο διαδίκτυο και μιλούν επί παντός επιστητού, θυμούνται ένα σωρό ανούσια θέματα, αλλά για την ουσία: για την αίρεση που έγινε επίσημα αποδεκτή από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος αυτοί ..  τσιμουδιά
περί άλλων τυρβάζουν.. "Πόντιοι Πιλάτοι".. οι "αντιοικουμενιστές"..

Ότι έκαναν δηλαδή τόσα χρόνια και οι "παραδοσιακοί" δεσποτάδες μας (Πειραιώς, Γόρτυνος, Κονίτσης, Ναυπάκτου, Αιτωλίας, Κυθήρων, Καλαβρύτων κλπ) και κοίμιζαν τον κόσμο. Παριστάνουν ότι τάχα μαλώνουν με τον Τσίπρα για τα Θρησκευτικά για να πείσουν τα "πρόβατα" ότι τάχα αγωνίζονται και να σταματήσουν να "βελάζουν".

15. θα τους εγκαλούμε να διορθώσουν το λάθος τους. 
Εχθρός μας είναι ο Οικουμενισμός. 
π. Θεόδωρε, τουλάχιστον θυμηθείτε τι λέγατε.

Όσο κάποιοι θεωρούμενοι ως "αρχιστράτηγοι" (στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος) του αντιοικουμενιστικού αγώνα,  δειλιάζουν ή ειρωνεύονται και μέμφονται όσους συνεχίζουν να πολεμούν, τότε θα τους εγκαλούμε να διορθώσουν το λάθος τους.



Επαναλαμβάνουμε ότι εχθρός μας είναι ο Οικουμενισμός.




Από κει και πέρα "ὁ κοινωνῶν ἀκοινωνήτω ἀκοινώνητος ἔσται"



Ακούστε πχ τι έλεγε ο π.Θεόδωρος Ζήσης στο 5ο λεπτό του παρακάτω βίντεο  

(μια και οι ίδιοι μιλάνε για "κολοτούμπες" και ειρωνεύονται.. 
ακούστε λοιπόν πατέρα Θεόδωρε τι λέγατε):


16. Κλείνουμε με μια πολύ σημαντική ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 


Αρκετά ΠΡΙΝ την σύνοδο της Κρήτης, είχε αποτειχιστεί ο ιερομόναχος π. Ευθύμιος Χαραλαμπίδης, από τον γνωστό οικουμενιστή μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο. Εκείνο το καλοκαίρι τον επισκεφθήκαμε στο μοναστήρι του στην Άνδρο -από συγκυρία έτυχε να βρίσκεται εκεί. Τότε είχε ανδρείο φρόνημα, όπως και ο ηγούμενος του, και τον Σεπτέμβριο που είχε κληθεί στην Σύνοδο για απολογία ήταν έτοιμος για όλα.

Κάναμε το λάθος και τον συστήσαμε σε γνωστό "αντιοικουμενιστή" αρθρογράφο, ιερέα της Πελοποννήσου, για να τον στηρίξει (έτσι νομίζαμε). 
Μάλιστα είχαμε στείλει στον ιερέα (της Πελοποννήσου) και βιβλία και χάρτινη εικόνα με τους αναιρεθέντες αγιορείτες υπό Βέκκου κλπ που είχε αγιογραφήσει ο ηγούμενος του π. Ευθυμίου Χαραλαμπίδη, που είχαμε πάρει ως ευλογία από το μοναστήρι της Άνδρου.

Αυτός με την σειρά του τον έφερε σε επικοινωνία με τον π. Γεώργιο Μεταλληνό, επειδή ο ιερομόναχος έμενε προσωρινά στο πατρικό του σπίτι στην Αθήνα, οπότε ήταν εύκολο να συναντηθούν. 

Με έκπληξη 1-2 μήνες μετά, πληροφορηθήκαμε ότι με την συμβολή του π. Γεωργίου Μεταλληνού, ο π. Ευθύμιος Χαραλαμπίδης, έγραψε επιστολή στον δεσπότη του για να γυρίσει πίσω!

Στο μεταξύ ο δεσπότης είχε φροντίσει να δώσει την ενορία που ήταν κοντά στο μοναστήρι σε άλλον ιερέα. Οπότε επιστρέφοντας, ο ιερομόναχος βρέθηκε σε άλλη ενορία, πολύ μακρυά από το μοναστήρι του (κλασσική τακτική των οικουμενιστών, να σε απομακρύνουν από τους ενορίτες σου), οπότε νοίκιασε σπίτι εκεί, φεύγοντας ουσιαστικά από το μοναστήρι! 
Έκτοτε δεν απαντάει στα τηλέφωνα μας (ακόμη και χθες, 18/4/2017, τον καλέσαμε επανειλημμένα και στο κινητό και μέσω viber και δεν απάντησε). Τι να πει; Λυπάμαι που λιποτάκτησα; 

Χθες (18/4/2017 το βράδυ) επικοινωνήσαμε με τον ηγούμενο του και επιβεβαιώσαμε εκ νέου την συμβολή του π. Γεωργίου Μεταλληνού στην συγγραφή της επιστολής του ιερομονάχου π. Ευθ. Χαραλαμπίδη προς τον μητροπολίτη Δωρόθεο για ΔΙΑΚΟΠΗ της αποτείχισης... (τα ίδια μας είχε πει και ο ίδιος ο ιερομόναχος τότε, κάποιο διάστημα που επισκεύαζε το νέο οίκημα που θα διέμενε, αλλά και ο ιερωμένος εκ Πελοποννήσου ...).

Εύγε π. Γεώργιε Μεταλληνέ!
Αντί να προτρέψεις τους ελάχιστους αγωνιστές να σταθούν όρθιοι στις επάλξεις .. 
με την "αυθεντία" σου, με την δειλία σου, τους προέτρεψες για το αντίθετο. 
Ότι πάει να κάνει τώρα και η άλλη "αυθεντία", ο π. Θεόδωρος Ζήσης ;;;



Στο 2ο βίντεο  (στο 10ο -12ο λεπτό), καταγράφεται η "κολοτούμπα" του π. Γεωργίου Μεταλληνού στην ημερίδα που υποτίθεται συμφώνησαν στην Γατζέα.
Εκεί ο π. Θεόδωρος Ζήσης, στην ημερίδα που θα γινόταν ΜΕΤΑ το Πάσχα (2017), διευκρινίζει ότι θα μιλούσε ο ίδιος για την αποτείχιση αλλά "καθαρά επιστημονικά! Χωρίς εξαγγελία διακοπής!"
Αλλά ακόμη και έτσι, ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να συμμετέχουν οι π. Γεώργιος Μεταλληνός, π. Σαράντης Σαράντος και ο π. Αθανάσιος των Μετεώρων.
Καλύτερα να την αφήνατε την διακοπή του μνημοσύνου για τον Αύγουστο... που όπως λέει κι ο λαός, "είναι παχιές οι μύγες". Κατά τα άλλα τους φταίνε οι αγιορείτες.. για την δική τους ατολμία.

16. Επίλογος - Προσκλητήριο Κάλεσμα Αγώνα:
Το γράφουμε για τελευταία φορά και ελπίζουμε να το καταλάβετε:
Είμαστε Ορθόδοξοι πιστοί. ΔΕΝ έχουμε "γέροντα" για να του κάνουμε υπακοή. 
Οι λαϊκοί έχουν πνευματικό. ΔΕΝ έχουν γέροντα.

Αλλά ακόμη και αν είμασταν μοναχοί και είχαμε γέροντα, σε ζητήματα πίστεως, σε θέματα αίρεσης, ΔΕΝ κάνεις υπακοή. Κάνεις το ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ.

Αν κάποιοι μπόρεσαν να γίνουν καθηγητάδες σε Πανεπιστήμια ή να μαζέψουν άφθονα πνευματικά παιδιά, και γι αυτό νομίζουν ότι θα πρέπει να τους "προσκυνάμε" και να τους υπακούμε και να τους κολακεύουμε, είναι γελασμένοι.

Οδηγός μας το Ευαγγέλιο και οι Άγιοι Πατέρες μας. Όσο ταυτίζεστε μαζί τους, ΘΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΤΕ να πολεμάμε ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ. 
Ξέρετε ότι πολεμάμε τον εχθρό. Τον πληγώνουμε. Τον εξουθενώνουμε αργά και σταθερά. 
Όταν θέλουμε μπορούμε να τον κάνουμε να σπαράσσεται και να ουρλιάζει από αλλοφροσύνη. 
Και όσο πιο πολύ πεισμώνει, τόσο πιο εύκολα βγάζει το προσωπείο του και αποκαλύπτονται οι λύκοι, οι αιρετικοί οικουμενιστές με τις δεσποτικές προβιές. Ξέρετε ότι η φαρέτρα μας είναι γεμάτη. Το ξέρουν κι αυτοί.

Ο ένοχος πάντα θα φοβάται. Είμαστε ο εφιάλτης στον ύπνο τους.
Αναλογιστείτε απλά ποια ήταν η κατάσταση πριν 1 μόλις χρόνο, όταν ούτε εμείς γνωρίζαμε καλά καλά την έννοια της διακοπής μνημόνευσης (=αποτείχισης). Βλέπετε πόσα καταφέραμε σε τόσο λίγο χρόνο. Φυσικά οι οικουμενιστές έχουν επιβληθεί ειδικά μετά την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης και απειλούν και εκβιάζουν και εκδιώκουν, αλλά αυτή ακριβώς η αλαζονείας τους, θα γίνει η αχίλλειος πτέρνα τους.



Θα χαρούμε πολύ σύντομα να καταλάβετε το λάθος σας και να επιστρέψετε στην σωστή γραμμή του αγώνα. Την γραμμή των Αγίων Πατέρων. Δεν μπορείτε να την χαρακτηρίζετε "αυστηρή" ή "όχι τελείως αποκρουστέα"! Των Αγίων Πατέρων που δεν ρωτούσαν δικηγόρους που δεν έκαναν μυστικές συνεννοήσεις. Που διακήρυτταν χωρίς φόβο με παρρησία την αλήθεια χωρίς να αναλογιστούν ή να υπολογίσουν το κόστος.

Σας βεβαιώνουμε ότι ξέρουμε να συγχωρούμε. Ως ευλαβείς ιερείς που είστε και οι τρεις σας, γνωρίζουμε ότι μπορείτε να συγχωρείτε και εσείς. Οι μικροδιενέξεις που έγιναν με τους Αγιορείτες -εξαιτίας της λανθασμένης στάσης σας και δικών τους ίσως λαθών- είναι πολύ εύκολο να ξεπεραστούν.

Θα επιστρέψετε ΧΩΡΙΣ γαλόνια. Στον πόλεμο δεν μετράνε τα "πτυχία". Τα παράσημα δίνονται ΜΕΤΑ τη μάχη. Και αληθινή μάχη, εδώ και πολλά χρόνια  δεν δόθηκε (με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις κάποιων που έχουν δοκιμαστεί, κάποιων που βρέθηκαν εδώ και χρόνια ξαφνικά μόνοι, χωρίς χρήματα, χωρίς ναό, χωρίς .... Μόνον αυτοί ξέρουν τι θα πει δεσποτική "ευλογία", "Ιερά Σύνοδος" και τι θα πει να υπομένεις και να αντέχεις με την βοήθεια του Θεού στο μαρτύριο, χωρίς να ξέρεις πότε και αν θα τελειώσει). 

Αν επιστρέψετε στον αγώνα θα είμαστε όλοι απλοί συμπολεμιστές. Για το καλό της εκκλησίας μας πρέπει να πολεμήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Να είμαστε ενωμένοι. Όπως μας θέλει ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός.

Το ξέρετε ότι υπάρχουν κάποιοι ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ μέχρι τέλους. Θα έχετε την μοναδική εμπειρία να πολεμήσετε δίπλα τους. Να γράψετε με τη βοήθεια του Θεού ένδοξες σελίδες στην ιστορία της εκκλησίας μας.

Αν όχι, αργά ή γρήγορα θα σας κατασπαράξει ο εχθρός 

ή κάποιοι, οι πιο "συνετοί", θα σπεύσετε να "παραδοθείτε" από μόνοι σας, στους λύκους (απευθυνθείτε και σεις στον π. Γ. Μεταλληνό να σας γράψει την επιστολή μεταμέλειας).

Θα εκλιπαρείτε στο τέλος, όπως εκλιπαρούσαν κάποτε οι πεπτωκότες...

που θυσίαζαν στα είδωλα, που συνέχιζαν να συνκοινωνούν με τους αιρετικούς "σιωπώντας", τέτοια παραδείγματα επικαλείσθε τώρα για να περάσετε ως "διδασκαλία" την υποχώρηση και την προδοσία (δείτε πχ σε ένα άλλο βίντεο εδώ, στο 48ο λεπτό πως τους δικαιολογείτε).
Άλλο η μακροθυμία της εκκλησίας, ΜΕΤΑ τον διωγμό, σε όσους δείλιασαν και άλλο το λάθος, η δειλία, να γίνεται επίσημη πρόταση  τάχα "αντίδρασης".

Δεν μένει τίποτε άλλο, παρά η προσταγή: 
"Όσοι πιστοί".

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"



Θυμίζουμε 2 ακόμη ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στο 2ο βίντεο των 3 πατέρων, που δημοσιεύσαμε χθες,  εδώ και εδώ.

1 σχόλιο:

  1. Εμπαθείς η στάση τους δυστυχώς...Σχεδόν τέλειο το κείμενο των παιδαγωγών.
    "Στο βίντεο κοκορεύονται και αλληλοκολακεύονται " Ειδικά ο αχρείαστος αυτοέπαινος από τον κ.ΖΗΣΗ δείχνει την απόσταση της θεωρίας από την πράξη, όχι μόνο για αυτόν αλλά για τον κάθε πιστό. " Αλλα ένας ανώνυμος πιστός είναι δεκτό να πει δυο τρία πράγματα για την ικανότητα του να συνεισφέρει. Αλλα ο κ.Ζησης είχε άραγε χρεία ΑΥΤΟΕΠΑΙΝΟΥ για πνευματικό αρχηγιλίκι που υπονοούσε πλήρη υπακοή σε αυτόν με υπονόηση σχέσης καθηγητή - μαθητή;
    Τελικά οι μοναχοί προσευχήθηκαν φαίνεται και ο ουρανός ξέρει τι πληροφορία τους δόθηκε εξ Υψίστου για το εγκόσμιο τρίο των κληρικών ..

    Μην πλανάστε, δεν έχουν μαρτυρικό φρόνημα, στημένο είναι..Είναι γεμάτο αποκρυφιστικα σύμβολα
    με τα χέρια τους, σαν μήνυμα στα μυημένα σε μασονία και παρόμοια "χριστιανικά" ιπποτικά τάγματα, αφεντικά τους..ΔΥΣΤΥΧΩΣ..
    Όπως και βίντεο του κ.Γ.Μεταλληνου που είδα..Συγχωρέστε με επειδή για 15 έτη έχω δει και μάθει πολλά μέσα στους ναούς και όχι μόνο, δεν μπορώ πλέον να αποκαλώ πάτερ , άγιο, λόγιο..., σεβάσμιο.. , τίμιο κ.ο.κ κανέναν εκπεσμών εκκλησιαστικο αξιωματούχο που εντοπίζω με τέτοια πλάνη, δειλία ή υπουλία στην ψυχή και ειδικά όταν πρόκειται για ετοιμασία αγώνα..Η Απόλυτη προδοσία τελικά ..
    Προφανώς ο π. Ευθύμιος ή άλλος πιστός κάτι φωτίστηκαν περί αυτού..

    Αντί για φόβο Θεού, επιζητούν μόνο το έλεος του..Το ίδια και ο κ.Γ.Μεταλληνος και γω δεν ξέρω πόσοι ακόμα..Δυστυχώς, αδέρφια επειδή η αλήθεια είναι πάνω από όλους μας, πολλοί γίνανε και θα γίνουν ολιγόψυχοι, προδότες και πνευματικά "ζόμπι" , έτοιμα να κατασπαράξουν πιστούς, με την αποδόμηση του μαρτυρικού φρονήματος, του αξιώματος των Αγίων..Πρώην υποψήφιοι άγιοι να νικιόνται και να πέφτουν , ακόμα και σε σημείο χωρίς επιστροφή , ειδικά στο προδιαγραφόμενο μέλλον..Πιστεύοντας ότι θα σωθούν και ότι υπηρετούν τον Θεό..και παρασέρνοντας και ποιος ξέρει πόσους. Δεν προφητευτηκε τυχαία η μεγαλύτερη πλάνη όλων των εποχών ..Ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας..Ας ανάβουμε περισσότερο την εσωτερική λαμπάδα μας..ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ
    Και βλέπουμε και μέχρι τις μέρες μας, σε μη χριστιανικες κοινωνίες, χωρίς εκκλησίες, χωρίς
    πατερικά βιβλία, χωρίς διδασκάλους και κηρύγματα, χωρίς γνώση βίου Αγίων, κάποιοι, ελαχιστότατοι αριθμητικά, γίνονται αρχέγονοι χριστιανοί, αδογμάτιστοι πρωτομάρτυρες για τον Χριστό και δίνουν την ζωή τους για Αυτόν, βαπτισμένοι στο Αίμα. Συγκρίνετε με την κατάσταση των πολλών "ορθοδόξων¨του GOD BLESS να περνάμε καλά..

    Η πολλή ακαδημαϊκή και θεωρητική γνώση χωρίς πολλή Θεία Χάρις από μαρτύριο , μεγάλη αδικία, άσκηση κτλ. φαίνεται ότι προσμετράται σαν πολλά τάλαντα χωρίς ανάλογο καρπό ..Ας μετανοιώσουν οι πατέρες, ας γίνουν πιστοί μέχρι θανάτου, διότι την προδοσία πολλοί αγάπησαν τον προδότη ουδείς..Άχρηστος ΟΛΟΣ ο κόπος δεκαετιών , άμα ο μαθητής του Κυρίου αποτύχει τις πρακτικές εξετάσεις..Μεταξεταστέος...στην καλύτερη! Άκαρπος..Πνεύμα θολότητας και όχι ευθύτητας..
    Έχουν οικογένειες βλέπεις και υποτάκτηκαν στον διάβολο ή συνθηκολόγησαν..
    Όποιος δεν δίνει την ζωή του και την οικογένεια του για τον Χριστό όταν τον καλεί το καθήκον, αποτυγχάνει τις εξετάσεις, περνά στον έλεγχο του διαβόλου , συνειδητά ή μη και γίνεται

    Έτσι εξηγείται απολυτά η στάση τους..Στημένη αποτειχηση με στημένη δίωξη, ακόμα και καθαίρεση για να έχουν να λένε..ΜΕ μια λέξη, ΔΕΊΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΝΤΙΜΌΤΗΤΑΣ...
    Άκου απαίτηση αρχηγίας.. Πιο ύπουλο και πονηρό δεν γίνεται ..Ντροπή!
    Ο κατακλυσμός και η καταστροφή του ΝΩΕ και των ΣΟΔΟΜΩΝ δείχνουν καθαρά ότι ο Κύριος όταν θερίζει πάει για την ποιότητα και όχι την ποσότητα..

    Εδω δεν γίνεται να κοροϊδέψουν πιστούς ανθρώπους που ξέρουν ή καταλαβαίνουν κάτι παραπάνω από τα πατερικα, τα εγκόσμια , ακόμα και τα αποκρυφιστικά και πιστεύουν ότι θα κοροϊδέψουν τον Θεό; Καλή τους μετάνοια , με αυταπάρνηση..Για να δούμε..

    Εποχή αντίχριστου πάντως χωρίς διάθεση να παραδόσεις πνεύμα, κάνει την σωτηρία σχεδόν αδύνατη..Στωμεν Καλώς, Μετα Φόβου!




    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.