Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

Ο αιρετικός Πατριάρχης, εγγυητής της ενότητος. Ασφαλώς, αλλά της νέας "Εκκλησίας"!


Δημητριάδος Ιγνάτιος:

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εγγυητής

της ενότητας ολοκλήρου της Ορθοδοξίας

–Δεν θα πρέπει να ταυτίσουμε τον κάθε μουσουλμάνο με τον τζιχαντιστή.

–Τι είπε για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας

Στηλίτευσε τον θρησκευτικό φανατισμό με αφορμή το τρομοκρατικό χτύπημα στο Μαντσεστερ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος σε τηλεοπτική του συνέντευξη.
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος
φιλοξενήθηκε στην εκπομπή της TRT «κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα» την Τρίτη 23 Μαϊου και τόνισε πως “δεν θα πρέπει να ταυτίσουμε τον κάθε μουσουλμάνο με τον τζιχαντιστή, τον φανατικό, τον εκδικητικό”
Μίλησε για “φθορά της θρησκείας του Ισλαμ” που μετατρέπεται σε εργαλείο πολιτικής και εξουσίας καθώς και για “εκμετάλλευση των ανθρώπων”.
“Μην ισοπεδώσουμε γιατί θα οδηγήσουμε τα πράγματα εκεί που πολοί επιθυμούν: να συγκρουστούν πολιτισμοί και θρησκείες” ζήτησε ο Ιεράρχης ο οποίος πρόσφατα είχε βρεθεί και στο Ιράν ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας μας σε συνάντηση με αντικείμενο τον διαθρησκειακό διάλογο.
Μίλησε και όσα ακούγονται περί διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας και μεταξύ άλλων έφερε ένα παράδειγμα τις εκκλησιασιστικές εορτές. “Αφαιρέστε τις εκκλησιαστικές εορτές και δείτε τι θα είναι ο τόπος μας. Όλα οικοδομούνται πάνω στο εκκλησιαστικό εορτολόγιο. Μπορείτε να σκεφτείτε μια Ελλάδα χωρίς Πάσχα; Χωρίς Χριστούγεννα; Μπορείτε να δείτε μια γειτονιά χωρίς καμπάνες” επισήμανε και τόνισε πως όσοι ζητούν διαχωρισμό νομίζουν πως θα αποδυναμώσουν το λόγο της Εκκλησίας αλλά ίσα ίσα μια ελεύθερη Εκκλησία θα έχει πιο δυνατό λόγο. Σχολίασε δε τα περί “ουδετεροθρησκείας” με παραδείγματα από το εξωτερικό και για την αναθεώρηση του Συντάγματος είπε πως “είναι μια χαρά το Συνταγμά μας” και πως δεν είναι περίοδος για αλλαγές.
Με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Φανάρι βρήκε την ευκαιρία να τονίσει τον “σημαντικότατο συντονιστικό ρόλο που έχει το Πατριαρχείο στην Ορθοδοξία” και πως “ο Οικουμενικός Πατριάρχης παραμένει ο εγγυητής της ενότητας ολοκλήρου της Ορθοδοξίας” ενώ παράλληλα άφησε αιχμές πως “πολλοί θα ήθελαν να δουν να διακυβεύεται η ενότητα της Ορθοδοξίας”

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.