«Παρά τα υπεσχημένα ότι θα αλλάξουν κάποια πράγματα και ότι θα δεχτούν κάποιες προτάσεις της Εκκλησίας τα βιβλία είναι μόνο θρησκειολογικού χαρακτήρα» ξεκαθαρίζει σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος μιλώντας για το νέο μάθημα των Θρησκευτικών και αδειάζοντας τον επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής διαλόγου της Εκκλησίας με την Πολιτεία Μητροπολίτη Ύδρας που πανηγύριζε λέγοντας πως οι δύο πλευρές “συναποφάσισαν” για το νέο μάθημα.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα που κάποιος Ιεράρχης
στήνει στη γωνία τον κ. Εφραίμ. Προ μηνός μπαϊράκι για τα Θρησκευτικά σήκωσε και ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος του οποίου ο λόγος έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς υπήρξε και μέλος της ίδιας επιτροπής. «Κάθισα και τα διάβασα τρεις μήνες. Μπερδεύτηκα. Είναι ψόφιο, φοβισμένο μάθημα” σχολίασε ο κ. Νικόλαος.
Χθες ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, ο οποίος ειρρήσθω εν παρόδω πρέπει να σημειωθεί πως όχι μόνο στηρίζει τους γονείς που επιστρέφουν τους φακέλους με το νέο μάθημα στο υπουργείο αλλά τους παροτρύνει να το κάνουν, εξέφρασε την άποψη πως “εμείς θέλουμε να γίνεται και χριστιανική αγωγή των παιδιών μας, δεν μπορούμε να τα αφήνουμε στο έλεος του Θεού. Δεν μπορεί ένα παιδί να μπερδεύεται μεταξύ ορθόδοξης χριστιανικής προσευχής και μουσουλμανικής”…
Από την πλευρά του πάντως ο Διευθυντής της Α-βάθμιας εκπαίδευσης Σερρών κ. Ξ. Παπασταμόπουλος τόνισε πως δεν μπορεί καθένας να διαφωνεί και να προτρέπει το παιδί του να απέχει από το μάθημα και να επιστρέφει το εγχειρίδιο του μαθήματος.
Ζήτησε πάντως οι γονείς να έχουν εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς που κουβαλάνε την παράδοση και την Ορθοδοξία.


Εν τω μεταξύ οι συγκεντρώσεις ενημέρωσης για τα νέα Θρησκευτικά συνεχίζονται σε ολόκληρη την χώρα.
Αύριο το απόγευμα σειρά έχει το Αγρίνιο όπου θα μιλήσει σε ειδική εκδήλωση υπό την αιγίδα της Μητροπόλες Αιτωλίας & Ακαρνανίας ο δάσκαλος κ .Δημήτρης Νατσιός



Πηγή