Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Αντισυνταγματική τυχόν πρόταση θεσμοθέτησης του ορθοδόξου μαθήματος Θρησκευτικών ως επιλεγομένου

 Ευάγγελος Στ. Πονηρός:


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤ. ΠΟΝΗΡΟΣ Δρ Θ., Μ.Φ.
Σχολικός σύμβουλος θεολόγων
Πειραιῶς, Δ΄ Ἀθηνῶν, Κυκλάδων

ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ
ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΩΣ ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΟΥ

 Ἀντικρύσαμε γιά μιά ἀκόμη φορά (17/1/2017) τήν ἀντισυνταγματική πρόταση γιά θεσμοθέτηση τοῦ μαθήματος τῶν θρησκευτικῶν ὡς ἐπιλεγομένου.

Καί λέμε «γιά μιά ἀκόμη φορά», διότι ἡ πρόταση δέν εἶναι κατά κανένα τρόπο καινούργια. Τήν εἴχαμε ξαναδεῖ καί ἀνασκευάσει ὡς πλήρως ἀντισυνταγματική πρό

«Κόκκινη γραμμή» για την Εκκλησία τα Θρησκευτικά

Την πρώτη προειδοποιητική «βολή» κατά της νέας ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ρίχνει η Εκκλησία της Ελλάδος, καθώς έχει βάλει στο μικροσκόπιό της τις εισηγήσεις για την τύχη των Θρησκευτικών στο Λύκειο.

Ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου και το επιτελείο του μελετούν να ξεπεράσουν την πρώτη «κόκκινη γραμμή» της Εκκλησίας: την υποχρεωτικότητα του μαθήματος από το

Μάθημα επιλογής τα Θρησκευτικά στην Β΄ και Γ΄ Λυκείου σύμφωνα με πρόταση του ΙΕΠ για το Λύκειο

Η "Α" παρουσιάζει το ενδεικτικό ωρολόγιο πρόγραμμα που επεξεργάζεται η αρμόδια επιτροπή του ΙΕΠ για την αναμόρφωση του Λυκείου - Όλοι οι πίνακες με τα μαθήματα του νέου Λυκείου

Καθιέρωση 11ετούς υποχρεωτικής εκπαίδευσης, κοινή Α' τάξη στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια με πολυκλαδικό χαρακτήρα και σταδιακή επέκταση της πολυκλαδικότητας στο διετές Λύκειο, δραστικός περιορισμός των μαθημάτων, εισαγωγή στην τριτοβάθμια με τον μέσο όρο 4 πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων (χωρίς συντελεστές βαρύτητας), επένδυση στις επιλογές των μαθητών.

Οι Οικουμενιστές εφεύραν νέο ...αδίκημα προς καθαίρεση Ιερωμένων!

Διώκεσαι για ...ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΦΡΟΝΗΜΑΤΟΣ (του Οικουμενιστή) ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ !!!

Μᾶς ἐστάλη μὲ τὴν παράκληση:

ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΕΤΕ, ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ.

ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΙΣ 26-1-2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 10 Π.Μ. Ο ΙΕΡΕΑΣ ΠΑΠΑ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΗΤΡΙΤΣΑΚΗΣ, ΕΤΩΝ 49, ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΟ ΠΑΙΔΙ, ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΟΡΩΝΟΥ κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ (ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗ), ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΑΥΣΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΚΑΙ

Διαφορές και διαμάχες. Τα ανθρώπινα. Τελικά συμφιλίωση και ειρήνευση.



     Σε ηλικία περίπου 18 ετών, ο θείος του τον έστειλε στην έρημο της Νιτρίας για να συμπληρώσει την μόρφωσή του με την ασκητική επιστήμη. Εκεί ασκήτευσε για πέντε χρόνια στη Μονή του Αγίου Μακαρίου υπό την καθοδήγηση του γέροντος Σεραπίωνος. Ο ίδιος έλεγε ότι: «Εις χείρας πατέρων τεθράμμεθα ορθοδόξων και αγίων». Όταν επέστρεψε στην Αλεξάνδρεια, έθεσε την μεγάλη του παιδεία στην υπηρεσία της Εκκλησίας. Ο Θεόφιλος του εμπιστεύθηκε την διδασκαλία της Αγίας Γραφής, τον ενέταξε στον κλήρο και τον προετοίμαζε για διάδοχό του. Ο Κύριλλος τον συνόδευσε στην Βασιλεύουσα και παραβρέθηκε στην παράνομη σύνοδο της Δρυός (403), η οποία καταδίκασε αδίκως τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Έκτοτε αρνιόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα να μνημονεύσει το όνομα του αγίου ιεράρχη στα δίπτυχα –περισσότερο λόγω της προσήλωσής του στην μνήμη του θείου του, παρά εξαιτίας δογματικής αντίθεσης

"Αυτοί που έρχονται σε μας από την αίρεση βαπτίζονται από εμάς, δεν αναβαπτίζονται". Γιατί, δεν έχουν λάβει κανένα βάπτισμα εκεί!

Κάλεσμα Βαπτισματικής Αληθείας



Του π. Εμμανουήλ Χατζηδάκη
Ι. Α. Αμερικής

Όνειδος στον οικουμενι(στι)κό μας Πατριάρχη, την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και όλους τους ιεράρχες της  που έχουν συνθηκολογήσει με την αίρεση του Οικουμενισμού.

Η ακόλουθος ομιλία έγινε κατά την επιστροφήν προτεστάντου εις την Ορθοδοξίαν και στρέφεται κατά της αιρετικής βαπτισματικής θεολογίας:
  «Αύτη η ημέρα, ην εποίησεν ο Κύριος· αγαλλιασώμεθα και ευφρανθώμεν εν αυτή» (Ψαλμ. 117,24).
   Αυτή είναι μία ημέρα χαράς για όλους εμάς, που ήρθαμε να σε γνωρίσουμε και να σε αγαπήσουμε. Από την πρώτη κιόλας μέρα που σε γνώρισα, εσύ περιέγραψες τον εαυτό σου ως Ορθόδοξο στην καρδιά. Με δάκρυα στα μάτια σου έδειξες ότι θα είχες γίνει επίσημα Ορθόδοξος, αλλά ο χρόνος δεν είχε έρθει μέχρι τη σημερινή ημέρα, όπου δίνουμε δόξα στον Χριστό τον Θεό μας γι’ αυτό.
  Παρά τις καλύτερες προθέσεις σου και την προσωπική σου

«ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ ΕΦΕΣΟΥ, Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ»

ΝΙΚΟΣ Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ



    Ένας απλός, ταπεινός μοναχός, της Ιεράς Σκήτης της αγίας Άννας του Αγιωνύμου Όρους του Άθωνα, πριν πολλά χρόνια (1895), έγραφε σε βιβλίο του: «Από τη μελέτη διαφόρων θεμάτων της εκκλησιαστικής ιστορίας μας και τους αγώνες των Πατέρων της εκκλησίας θαυμάζοντες, την προσοχή μου τράβηξε, ιδιαίτερα, ο Ιερός Μάρκος Αρχιεπίσκοπος Εφέσου ο επικαλούμενος Ευγενικός, για τους αγώνες του υπέρ της Ορθοδοξίας και για τα παθήματά του στην σύνοδο της Φλωρεντίας. Πολλές φορές συγκινήθηκα με δάκρυα, για τα παθήματα αυτά» (Κάλλιστος Βλαστός).
   Επίσης στην Εκκλησιαστική ακολουθία του αγίου Μάρκου διαβάζουμε: «Τη 19η Ιανουαρίου μνήμην επιτελούμεν του εν Αγίοις πατρός ημών Μάρκου Αρχιεπισκόπου Εφέσου του Ευγενικού και της Ορθοδοξίας προμάχου και φύλακος.   Κρατεί μεν Άτλας μυθικώς ώμοις πόλον, κρατεί δε αληθώς, Μάρκος Ορθοδοξίαν. Το μείναι εντός Ορθοδοξίας όρων, Ανατολικοίς κλήρος εκ Μάρκου μόνου».
   Τα λόγια του μοναχού είναι η διαχρονική αναγνώριση εκ μέρους των Ορθοδόξων, της θεολογικής και αγωνιστικής προσφοράς του

Όσοι μιμούνται τον Άγιο σε καιρό αιρέσεως και αντιστέκονται στους Οικουμενιστές, να αναμένουν συκοφαντίες και διώξεις, που πρέπει να υπομείνουν εν Χριστώ, όπως εκείνος!

ΤΟΥ ΕΝ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ.




 Τὸν λειμῶνα τῶν λόγων τῶν θεοπνεύστων Γραφῶν, τὸν ἡμᾶς ὁδηγοῦντα πρὸς τὴν εὐσέβειαν, τὸν τοὺς ποικίλους πειρασμοὺς ὑπομείναντα, Ἀθανάσιον πιστοί, ὡς διδαχθέντες ὑπ' αὐτοῦ, τιμήσωμεν κατὰ χρέος, πρεσβεύει γὰρ τῷ Κυρίῳ, ἐλεηθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Τα πρώτα χρόνια

  Ο Μέγας Αθανάσιος γεννήθηκε το 297 μ.Χ. στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Από πολύ μικρή ηλικία έζησε τους διωγμούς που είχαν εξαπολύσει οι ειδωλολάτρες και αιμοσταγείς αυτοκράτορες εις βάρος των Χριστιανών. Για τους γονείς του οι πηγές αναφέρουν ότι ήταν ευσεβείς και τον προσανατόλισαν από πολύ μικρό στην πίστη προς τον Χριστό, τόσο πολύ που είχε φτάσει στο σημείο να ενδιαφέρεται μόνο για την μελέτη των Γραφών. Μια μέρα, μάλιστα που οι χριστιανοί στην Αλεξάνδρεια γιόρταζαν την μνήμη του Επισκόπου Πέτρου, τον οποίον είχε θανατώσει ο Μαξιμίνος, ο νεαρός τότε Αθανάσιος με άλλα παιδιά ευσεβών οικογενειών προσποιούνταν τους διακόνους, τους ιερείς και τους Επισκόπους. Πολύ κοντά ήταν το σπίτι του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Αλεξάνδρου. Ο Πατριάρχης που έβλεπε τα παιδιά να παίζουν, αντίκρισε μία σκηνή που δεν περίμενε. Τα παιδιά που είχαν πάρει ιερατικούς ρόλους είχαν χειροτονήσει τον Αθανάσιο Πατριάρχη και εκτελούσαν τις εντολές του. Τελούσαν μυστήρια ενώ ο Πατριάρχης που τα παρακολουθούσε έστειλε κάποιον να πει στα παιδιά ότι θέλει να τα δει. Του έκανε εντύπωση ο Αθανάσιος και αφού κάλεσε τους γονείς του, τους είπε:
—«Το παιδί σας μια μέρα θα γίνει μεγάλος και θαυμαστός. Να φροντίσετε να μάθει τα Ιερά Γράμματα και όταν γίνει δεκαοχτώ χρονών, να μου το φέρετε».
  Οι γονείς του πράγματι φρόντισαν για την μόρφωσή του, ενώ όταν έγινε δεκαοκτώ ετών τον παρουσίασαν στον Πατριάρχη Αλέξανδρο. Ο Πατριάρχης που ήταν επιεικής και καταδεκτικός τον δέχτηκε σαν πατέρας. Εκείνη την εποχή το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ήταν ένα κέντρο του Χριστιανισμού. Ο Πατριάρχης μετά από λίγο καιρό τον χειροτόνησε αναγνώστη και στη συνέχεια διάκονο. Νεαρός ο Μέγας Αθανάσιος έζησε και σε διάφορα Μοναστήρια άλλα και κοντά σε ασκητές της Αιγύπτου. Πριν ακόμα χειροτονηθεί διάκονος, ακολούθησε για μικρό χρονικό διάστημα στην έρημο τον Μέγα Αντώνιο. Ήταν αυτός που τον δίδαξε και καθόρισε την πορεία του.

Ο Άρειος
Ο Άρειος που ήταν πολύ καλός ρήτορας, το έτος 319 μ.Χ. είχε κατορθώσει να αποκτήσει οπαδούς και στον Κλήρο αλλά και στο λαό στην αίρεση του. Ο Μέγας Αθανάσιος  μετατράπηκε εκείνη την εποχή σε στρατηγό ο οποίος έγραφε επιστολές και εγκυκλίους στον

Τα σημεία της "προόδου" του Αντιχρίστου! Εκείνοι που πρέπει να τα δουν, τα προσπερνούν αδιάφοροι!

Η Νέα Τάξη πάει εκκλησία: Στίχος από το Κοράνι που αρνείται την θεότητα του Ιησού Χριστού διαβάστηκε σε καθεδρικό ναό στην Σκωτία!


Ένα απόσπασμα από το Κοράνι που αρνείται ένα από τα κεντρικά δόγματα της χριστιανικής πίστης ψάλθηκε δυνατά σε μια λειτουργία σε καθεδρικό ναό στη Σκωτία.

Το χωρίο από τη Σούρα 19, το οποίο αρνείται ρητά ότι ο Ιησούς Χριστός ήταν ο Υιός του Θεού και λέει ότι δεν θα πρέπει να λατρεύεται, ψάλθηκε κατά τη διάρκεια μιας ευχαριστιακής λειτουργίας  στον Επισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας στη Γλασκώβη με αφορμή την εορτή των Θεοφανείων.

Ένα βίντεο που ανέβηκε στο YouTube δείχνει ένα κορίτσι που τραγουδά το χωρίο με