Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Πόσο κοντά, άραγε, είμαστε στην εκπλήρωση των προφητειών;

 Βήμα βήμα επαληθεύεται η Αποκάλυψη:

κάρτα-βραχιόλι από την Εθνική Τράπεζα

B5E6FBF30A38F846AA7FA93EB8DA8B32.jpg

Στην έκδοση ενός καινοτόμου προϊόντος πληρωμών, του i-bank payband Visa, προχώρησε η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων προϊόντων καρτών και επέκτασης σε σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμών.
Πρόκειται για προπληρωμένη κάρτα VISA, η οποία διατίθεται σε μορφή wearable - βραχιολιού με ενσωματωμένη τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών.
Το αδιάβροχο υλικό του i-bank payband Visa, καθώς και ο μοντέρνος σχεδιασμός του σε ποικιλία χρωμάτων, επιτρέπουν τη χρήση του παντού αντί μετρητών - από το γυμναστήριο, τη βραδινή έξοδο μέχρι και την παραλία - επιτρέποντας στον κάτοχό του να κάνει τις συναλλαγές του ανέπαφα, χωρίς να χρειάζεται μαζί του το πορτοφόλι, αφού το φορά συνέχεια στο χέρι του.
Όπως ανέφερε η Γενική Διευθύντρια της Εθνικής Τράπεζας κ. Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, «η Εθνική Τράπεζα καινοτομεί για μία ακόμη φορά, προσφέροντας την πρώτη wearable υπηρεσία πληρωμών στην Ελληνική αγορά».
Σύμφωνα με την ίδια, το νέο i-bank payband Visa αποτελεί έναν πρωτοποριακό τρόπο ανέπαφων συναλλαγών, με την πιστοποίηση και την ασφάλεια της VISA.
Συγκεκριμένα, «αξιοποιώντας την τεχνολογία NFC, το i-bank payband Visa επιτρέπει την πραγματοποίηση πληρωμών σε καταστήματα που διαθέτουν τερματικό αποδοχής καρτών (POS) εύκολα, γρήγορα και με την ίδια ασφάλεια που παρέχουν οι κάρτες».
Από την πλευρά του, ο Γενικός Διευθυντής της Visa κ. Νίκος Καμπανόπουλος, σημείωσε πως «το i-bank payband Visa σίγουρα θα κάνει την διαφορά. Είναι διαφορετικό, είναι όμορφο, είναι ασφαλές, είναι γρήγορο, είναι εύχρηστο μέσο πληρωμών και αποτελεί ένα πρωτοποριακό προϊόν για την ελληνική αγορά, το οποίο εκτιμάται ότι θα τύχει ευρείας αποδοχής από το καταναλωτικό κοινό και ειδικά τους νέους».
Η παραγωγή του νέου μέσου πληρωμών της Εθνικής Τράπεζας  έγινε με την υποστήριξη της εταιρίας Inform Λύκος.
Στο πλαίσιο των ενεργειών προώθησης του νέου προϊόντος i-bank payband, η Εθνική Τράπεζα προχώρησε σε μία σημαντική συνεργασία με το Colour Day Festival, το οποίο θα διεξαχθεί στις 17 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ.
Για τις ανάγκες της συγκεκριμένης διοργάνωσης, το i-bank payband διατίθεται δωρεάν και αποτελεί συνοδευτικό του εισιτηρίου εισόδου για τον χώρο της εκδήλωσης.
Το i-bank payband Visa θα είναι διαθέσιμο σε όλα τα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας από τις 19 Ιουνίου 2017,  ενώ η φόρτισή  του θα γίνεται και μέσω των εφαρμογών i-bank internet banking, i-bank mobile banking και του i-bank Pay.

ΥΠΕΡΩΟΝ -Ο τόπος που κατέβηκε το Άγιον Πνεύμα εν είδει πυρίνων γλωσσών

 


 π. Ιγνατίου Καζάκου


''Οσοι πήγατε σήμερα εκκλησία,που εύχομαι να ήσασταν όλοι εκεί,όσοι είμαστε μαζί εδώ μέσα, ...ακούσαμε το ευαγγέλιο εκείνο με την αρχιερατική προσευχή του Χριστού μας για τον Ιδιον, για τους Αποστόλους Του και για όλους εμάς που πιστεύουμε σε Αυτόν, στον Κύριο μας.
Αυτή η προσευχή έγινε κατά την διάρκεια του Μυστικού Δείπνου, ενώ είχε φύγει,είχε αποχωρήσει ο Ιούδας.



Σας στέλνω φωτογραφίες από το χώρο που συνέβη αυτό,δηλαδή από το Υπερώο, όπως σώζεται σήμερα.!
Είναι το σημαντικώτερο από τα προσκυνήματα του λόφου της Σιών στα Ιεροσόλυμα. Ηταν διώροφο κτίσμα ,οικία της Μαρίας μητέρας του Ευαγγελιστή Μάρκου.


Εδώ έγινε ο Μυστικός Δείπνος,εδώ έπλυνε τα πόδια των μαθητών Του ο Κύριος,εδώ Τον είδαν πάλι μετά την Ανάστασή Του,εδώ έγινε η ψηλάφησή Του από τον Θωμάεδώ έγινε η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος την ημέρα της Πεντηκοστής,εδώ αργότερα κήρυξε ο Απ. Πέτρος και πίστευσαν 3.000 άνθρωποι,εδώ ιδρύθηκε η πρώτη Χριστιανική Εκκλησία,εδώ έγινε η πρώτη Αποστολική Σύνοδος το έτος 49 μ.Χ που απάλλαξε τους χριστιανούς από την υποχρέωση να τηρούν τον Μωσαϊκό νόμο.

Σήμερα λειτουργεί ως μουσειακός χώρος,δεν ανήκει σε κανένα δόγμα,το έχουν οι Εβραίοι ως χώρο μεγάλης επισκεψιμότητας των χριστιανών, και μη χριστιανών, και μπαίνουμε χωρίς να πληρώσουμε εισιτήριο. Είναι ανοιχτό για όλους.
Τον 4ο αιώνα η Αγία Ελένη το είχε συμπεριλάβει εντός μιας τεράστιας εκκλησίας που ονομαζόταν η Μεγάλη Εκκλησία της Σιών. Ηταν ένα μεγαθήριο κτίσμα,αυτή η Βασιλική της Σιών, που καταστράφηκε από τους Πέρσες το 614 μ.Χ. 


   Το ξαναέχτισε ο Αγιος Μόδεστος Πατριάρχης Ιεροσολύμων,καταστράφηκε από τους Μαμελούκους αλλοπίστους,το ανακήρυξαν δικό τους βακούφιο, έγινε κατόπιν τέμενος και σήμερα είναι σπουδαίος προσκυνηματικός τόπος για όλους τους χριστιανούς, όλων των δογμάτων, για τους Εβραίους, και τους μουσουλμάνους, εξίσου ιερός τους χώρος.
Την Πεντηκοστή πάμε εκεί εμείς οι Ορθόδοξοι, με μεγάλη λιτανεία και κάνουμε δέηση με θυμιατά και ψαλμωδίες.
Με συγκινεί πάντα αυτό το προσκύνημα ,και να φανταστείτε ότι έχω πάει άπειρες φορές στα 20 χρόνια που έχω στην Αγία Γη ως ελάχιστος Αγιοταφίτης. "ΔΟΞΑ ΣΟΙ ΚΥΡΙΕ, ΔΟΞΑ ΣΟΙ"!!!

«Το τέρας του οικουμενισμού ετοιμάζεται να κατασπαράξει ό,τι απέμεινε» και οι Παλαιοημερολογίτες αρνούνται την ενωμένη αντιμετώπισή του, λόγω ...Ημερολογίου!


Έπεσαν οι μάσκες!


Πάπας Φραγκίσκος: Πάμε για την παγκόσμια Εκκλησία με ποικιλομορφία

-Έτοιμο να κατασπαράξει την Ορθοδοξία μας το τέρας του Οικουμενισμού



Του Μανώλη Κείου

    Την στιγμή που ο “αδερφός” του Βαρθολομαίος κάνει δημόσιες σχέσεις με τους Ευαγγελιστές και βραβεύεται για την οικουμενιστική του δράση, ο Πάπας Φραγκίσκος με την κλασσική -πλην αστήρικτη- επιχειρηματολογία περί ενότητος του Αγίου Πνεύματος, ξεκαθαρίζει πως στόχος του είναι η δημιουργία μιας “παγκόσμιας Εκκλησίας”!
    «Το ίδιο Πνεύμα δημιουργεί ποικιλομορφία και ενότητα, και έτσι διαμορφώνει έναν νέο, διαφορετικό και ενοποιημένο λαό: την παγκόσμια Εκκλησία» είπε ο ποντίφικας και οι μάσκες έπεσαν πλέον!

     Οι στιγμές που ζούμε είναι ιστορικές και κρίσιμες. Το τέρας του οικουμενισμού έχει βγάλει για τα καλά τα νύχια του και ετοιμάζεται να κατασπαράξει ό,τι απέμεινε από το βασανισμένο σώμα της Ορθοδοξίας μας!
  Κατά την ομιλία του με αφορμή την Πεντηκοστή ο Πάπας Φραγκίσκος μάλιστα χαρακτήρισε “πειρασμό” το να επιδιώκεται “ποικιλομορφία χωρίς ενότητα» και συμπλήρωσε «Ο αντίθετος πειρασμός είναι αυτός της αναζήτησης ενότητας χωρίς ποικιλομορφία».

    Ο Πάπας συνέχισε λέγοντας:
«Η προσευχή που κάνουμε στο Άγιο Πνεύμα είναι για τη χάρη να λάβουμε την ενότητα Του, αφήνοντας κατά μέρος τις προσωπικές προτιμήσεις. Aγκαλιάζει και αγαπά την Εκκλησία Του, την Εκκλησία μας. Είναι επίσης για να δεχόμαστε την ευθύνη για ενότητα μεταξύ όλων, να σβήνουμε τα κουτσομπολιά που σπέρνoυν το ζιζάνιο της διαφωνίας και το δηλητήριο του φθόνου, αφού το να είναι κανείς άνδρας και γυναίκα της Εκκλησίας σημαίνει να είναι άνδρας και γυναίκα της κοινωνίας. Πρέπει επίσης να ζητήσουμε μια καρδιά που να αισθάνεται ότι η Εκκλησία είναι η μητέρα μας και το σπίτι μας, ένα ανοιχτό και φιλόξενο σπίτι όπου μοιράζεται η πολλαπλή χαρά του Αγίου Πνεύματος».

   Ο ποντίφικας συνεχίζοντας το προκλητικό του κρεσέντο επισήμανε πως το Άγιο Πνεύμα έφερε μια νέα καρδιά, που δίνεται στους μαθητές και σε εμάς για τη συγχώρεση των αμαρτιών.

  «Ο Ιησούς δεν καταδικάζει [τους μαθητές] επειδή τον αρνήθηκαν και τον εγκατέλειψαν κατά τη διάρκεια του πάθους Του, αλλά τους παραχωρεί το πνεύμα της συγχώρεσης. Το Πνεύμα είναι το πρώτο δώρο του Αναστημένου Κυρίου και δίνεται κυρίως για τη συγχώρεση των αμαρτιών», είπε ο Πάπας
     «Η συγχώρεση είναι δώρο στον υψηλότερο βαθμό: είναι η μεγαλύτερη αγάπη όλων. Διατηρεί την ενότητα σε όλα, αποτρέπει την κατάρρευση και εδραιώνει και ενισχύει. Η συγχώρεση θέτει τις καρδιές μας ελεύθερες και μας δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε ξανά» ολοκλήρωσε την ομιλία του ο επικεφαλής του Βατικανού.


    Αν υπάρχει λοιπόν έστω και ένας πλέον που αμφιβάλλει για το ποιο είναι το σχέδιο των θρησκευτικών ταγών του Χριστιανισμού μετά και από αυτές τις δηλώσεις θα πρέπει αν μη τι άλλο να προβληματιστεί!

Χωρίς την Εκκλησία ή με την σιωπή του Ιερώνυμου και των Επισκόπων;

«Ο Υπουργός Παιδείας αποφασίζει, χωρίς την Εκκλησία, να μοιραστούν οι “Φακέλοι της πολυθρησκείας” στους μαθητές;»


Αποτέλεσμα εικόνας για Ηρακλής Ρεράκης

Ηρακλής Ρεράκης, Καθηγητής Παιδαγωγικής – Χριστιανικής Παιδαγωγικής στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ


Έχουμε γράψει επανειλημμένα ότι η διδασκαλία σε Ορθοδόξους μαθητές μιας πολυθρησκειακής διδασκαλίας, που, ως γνωστό, περιλαμβάνει ετερόδοξα και ετερόθρησκα στοιχεία, δεν είναι συμβατή με την ορθόδοξη πίστη και παράδοση. Διαχρονικά, ποτέ και πουθενά στον πνευματικό χώρο της Ορθοδοξίας, δεν έχει συμβεί να δεχθεί και να υιοθετήσει η πιστή και ορθοτομούσα την αλήθεια ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού να διδάσκεται σε μέλη της, μικρούς ή μεγάλους, η ορθόδοξη πίστη τους αναμεμειγμένη με θρησκευτικές ή μη θρησκευτικές κοσμοθεωρήσεις η δοξασίες.

Σήμερα, είναι πλέον σαφές ότι οι επιλεγέντες και ορισθέντες από την ελληνική πολιτεία για να αναμορφώσουν το μάθημα των Θρησκευτικών, σκέπτονται και σχεδιάζουν σε επίπεδο όχι ορθόδοξης Θεολογίας, αλλά με το πνεύμα της εκκοσμίκευσης, δηλαδή με ένα μετανεωτερικό, άθρησκο και διεθνιστικό πνεύμα, που κινείται στο πλαίσιο

"Τις προσχώσεις της λίμνης Βιστωνίδος τις είδατε, την πανούκλα της παναιρέσεως του Οικουμενισμού δεν τις βλέπετε;

Ερωτήματα προς τους Καθηγουμένους των Ι. Μ. Βατοπαιδίου και Σταυρονικήτα



Γράφει ο Μοναχός Νικόλαος Αγιορείτης

    Με τις δηλώσεις του Καθηγουμένου της Βατοπαιδίου Μονής στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, που έβαλε συλλήβδην κατά των παλαιών πατέρων ως προκατειλημμένων, που μέσα στην χορεία των πατέρων αυτών είναι και ο Άγιος Παΐσιος, και κατά των νεωτέρων ως ανταρτών και αναρχικών, εδόθη στους οικουμενιστάς άφεσις των παρανομιών αυτών και λευκή επιταγή, για να συνεχίσουν, κατά τον π. Εφραίμ το «θεάρεστον» έργο των!!! Ώστε και ο Άγιος Παΐσιος ήταν προκατηλειμμένος; Αυτό ονομάζεται οίστρος υπερηφανείας. Πως γίνεται μετά την αθώωσή σας, ενώ κάνετε περιοδεία στο Πατριαρχείο ευχαριστιακή και προσευχής, να επιτίθεσθε κατά των συνασκητών σας πατέρων;
     
      Μήπως σας εδόθη το διακόνημα να ρίχνετε νερό στον μύλο των οικουμενιστών;

    Πως άραγε είδατε μόνο τις προσχώσεις της λίμνης Βιστωνίδος, που κατά συγκυρία την εποχή εκείνη με μεγάλη ευκολία τις κατοχυρώσατε, και δεν βλέπετε το μεγάλο θηρίο της Αποκαλύψεως, την πανούκλα της παναιρέσεως του Οικουμενισμού, όπου ένα αιώνα τώρα έρποντας ισοπεδώνει τις αιώνιες αλήθειες της Ορθοδοξίας μας; Τους αντιδρώντας τελευταία μετά την ψευδοσύνοδο της Κρήτης ορθοδόξους πιστούς και τους αγιορείτας Πατέρας, που τους κατακρίνατε με μεγάλη σφοδρότητα, δεν τους εγέννησε έτσι η μάνα τους, αλλά ο γεννήτωρ όλων αυτών των αντιδράσεων, είναι η πανούκλα της παναιρέσεως του οικουμενισμού, που εσείς την προσ­περνάτε ως αδιάφορος λευΐτης τη­ρώντας σιγή ιχθύος και πλέκοντας μεγάλα εγκώμια στους πρωτεργάτας του οικουμενισμού. Η μονομερής κρίση σας αυτή είναι λίαν επιεικώς τα μέγιστα νοσηρή! Τον υπερβολικό ζήλο των αντιδρώντων πιστών να ψέξετε, αλλά πατερικό και λογικό είναι να καυτηριάσετε και τους αίτιους, που με τις παράνομες και προδοτικές ενέργειές τους σκανδαλίζουν το ορθόδοξο πλήρωμα δημιουργώντας μεγάλη σύγχυση με αποτέλεσμα να υπάρχουν τέτοιες αντιδράσεις και σχίσματα στην Εκκλησία του Χριστού.

    Η πρόσφατος συνελθούσα με το βαρύ τίτλο «ΑΚΜΣ», γιατί συνήλθε; Μήπως θεράπευσε πληγές και σχίσματα; Μήπως κατέκρινε και κατεδίκασε αιρέσεις; Μήπως ήταν επιτακτική ανάγκη της Ν. Εποχής; Και γιατί συνήλθε χωρίς την προσέλευση πολλών Πατριαρχείων;Γιατί δήλωσε ο εκπρόσωπος του Αγ. Όρους Καθηγούμενος της Ι. Μονής Σταυρονικήτα Τύχων ότι η συνελθούσα «Σύνοδος» της Κρήτης ήταν «ορθοδοξότατη»; Και μετά η πενταμελής επιτροπή της κοινότητος που συμμετείχε και ο Τύχων διέγνωσαν πολλές ατέλειες και λάθη και εύχονται να θεραπευτούν από μία μελλοντική Συν­οδο. Γι’ αυτό μέχρι να θεραπευτούν τα κακώς ψηφισθέντα κείμενα, που επισημαίνει η επιτροπή της Κοινότητος, επειδή δεν είναι για τις πανελλήνιες εξετάσεις των μαθητών, αλλά άπτονται στα της ορθοδόξου πίστεώς μας, ένα μέρος του ορθοδόξου ποιμνίου αντέδρασε προσωρινά με αυτό τον τρόπο.

    Οι προ ημών πατέρες και ο Άγιος των ημερών μας Παΐσιος για το ένα δέκατο των προδοτικών οικουμενιστικών βημάτων του μασώνου Πατριάρχου Αθηναγόρα, αντέδρασαν διακόπτοντας το μνημόσυνό του για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Σήμερα που έχουν ξεπεράσει κάθε φραγμό και όριο ποιά πρέπει να είναι η εύλογη αντίδρασή μας; Πως γίνεται μετά την πολυχρόνιο περιπέτειά σας και την αθώωσή σας, σήμερα να επιτίθεσθε συλλήβδην κατά των παλαιών και νεωτέρων αγιορειτών πατέρων, που αντιδρούν κατά της μάστιγος της παναιρέσεως του οικουμενισμού; Χθες βγήκατε από το προσκήνιο με την αθώωσή σας, και σήμερα βάλλοντας κατά αγιορειτών πατέρων, εισήλθατε πάλι στο προσκήνιο!
  Γιατί δεν διαμαρτυρηθήκατε στον Πατριάρχη για την πλαστογράφηση της υπογραφής του παραδελφού σας Λεμεσού Αθανασίου, και κάνατε μονομερή διάγνωση κατά αγιορειτών πατέρων με υβριστικές δηλώσεις; Τον περασμένο Αύγουστο μήνα ευρισκόμενος σε ιερό Κελλίο με αγιορείτες Πατέρες κατακρίνατε την Σύνοδο της Κρήτης, και ευρισκόμενος στο Πατριαρχείο και στην Κόρινθο και σε άλλες πόλεις πλέξατε μεγάλα εγκώμια για την «Σύνοδο της Κρήτης.
     Αυτό ονομάζεται μεγάλη ασυνέπεια!
     Και τέλος μετά την παρουσία του Καθηγουμένου Εφραίμ στο πατριαρχείο, και τα όσα εκεί εδήλωσε, κατανοήσαμε πλήρως, γιατί οι προκλήσεις των οικουμενιστών συνεχίζονται τα τελευταία χρόνια με ένταση, διότι αυτοί που μπορούν να βάλουν φρένο στην παναίρεση του οικουμενισμού σιωπούν ένοχα, και άλλοι όπως ο καθηγούμενος επαινούν τους πρωτεργάτας του οικουμενισμού!!! Εφ’ όσον συν­εχίζονται με αμείωτη ένταση οι προκλήσεις των οικουμενιστών, που κάνουν τυφλή υπακοή στα αφεντικά και στους εντολοδόχους της παγκοσμιοποίησης, πρέπει και εμείς εάν καί η στην καρδιά μας η αμείωτη φλόγα της Ορθοδόξου Πίστεως, και είμαστε επόμενοι των αγίων Πατέρων, να αντιδράσουμε με τον ανάλογο αγώνα.

Πηγή

Οι Οικουμενιστές δεν ενεργούν τυχαία, αλλά με σκοπιμότητα!

 Οικουμενιστές:


Ορθοδοξία και χριστιανοσύνη τ’ αυτόν εστιν



Σάββας Ηλιάδης, δάσκαλος
 
Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΣΟΦΙΑ ΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ    «Τέτοια ώρα τέτοια λόγια», θα πει ο κάθε καλοπροαίρετος, αλλά κατά τα άλλα ανενημέρωτος ορθόδοξος χριστιανός, που είναι βαφτισμένος στην κολυμβήθρα της Αγίας μας Εκκλησίας. Είναι ώρα να ασχολούμαστε με «λεπτομέρειες» και «ασήμαντα πράγματα», ενώ ο κόσμος καίγεται στην κυριολεξία, με όσα φοβερά και θλιβερά συμβαίνουν γύρω μας, κοντά μας; Να μιλάμε αίφνης για τη βασίλισσα Σοφία και την «επιθυμία» της να προσκυνήσει την αγία Ελένη και τον Τίμιο Σταυρό!


   Ναι, είναι ώρα και μάλιστα πολύ κατάλληλη. Διότι με αυτήν την αφορμή βεβαιώνεται από στόματα ορθοδόξων ποιμένων η ταύτιση της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας με τις αιρέσεις. Χάθηκε το κριτήριο ή γίνεται σκόπιμα; Όποιο από τα δυο κι αν ισχύει, δεν είναι τυχαίο τίποτε σήμερα και ό,τι γίνεται  από τους πρωτομάστορες της Παγκοσμιοποίησης, γίνεται πάντα με συγκεκριμένο σκοπό και μεγάλη μαεστρία, για το χτίσιμο της Νέας Τάξης Πραγμάτων, έχοντας ανά χείρας ως ισχυρή βακτηρία τον Οικουμενισμό.
   Η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, πρόσωπο αξιοσέβαστο, ζήτησε να προσκυνήσει την αγία Ελένη και τον Τίμιο Σταυρό, στο ναό της αγίας Βαρβάρας. Δικαίωμά της. Η Σοφία, καθώς γράφει το βιογραφικό της, γεννήθηκε στην Ελλάδα και βαφτίστηκε ορθόδοξη. Όταν όμως ήρθε η ώρα να παντρευτεί τον Κάρολο της Ισπανίας και να γίνει βασίλισσα, απαρνήθηκε την Ορθοδοξία και ασπάστηκε τον Παπισμό. Έκτοτε παραμένει παπική

Αλήθεια! Θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας, βλασφημώντας τους Αγίους μας και διδάσκοντας ότι δεν έχουμε μυστήρια; --Κι αυτό -κάποιοι- δεν το θεωρούν μείζον θέμα;

(Τί λένε γιὰ τὰ Μυστήρια, δεῖτε ἐδῶ)

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΕΘΟΔΙΟΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΠΑΪΣΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΦΥΡΙΟ

5 Ἰουνίου 20117
Σημαντική παρεκτροπή του Γέροντα Μεθόδιου από την Εσφιγμένου με συκοφαντείες κατά των Αγίων Παϊσίου και Πορφυρίου.... (βίντεο)

ΣΧΟΛΙΟ.  Εχω πολλούς και καλούς φίλους παλαιοημερολογίτες και στο θέμα της Μονής Εσφιγμένου σε πλήθος αναρτήσεων έχω τηρήσει ίσες αποστάσεις δημοσιεύοντας και τις δύο εκατέρωθεν απόψεις... Σήμερα όμως διαπίστωσα ότι εδώ έχουμε μια πολύ σημαντική παρεκτροπή του (εσώκλειστου;;;;) ηγούμενου που δημιουργεί πολύ σοβαρό ζήτημα... Εχουμε δηλώσεις κατά των Αγίων Γερόντων Παϊσίου και Πορφυρίου οι οποίοι τυγχάνουν μεγάλου σεβασμού από το σύνολο των Ελλήνων Ορθοδόξων... Και οι δηλώσεις αυτές είναι δυστυχώς συκοφαντικές.... Δεν θα μπω σε καμία ιεροκατηγορία γιατί δεν είναι του χαρακτήρος μου... Το έχω αποφύγει άλλωστε ακόμα και για Ιεράρχες που κατηγορούνται για Οικουμενιστές (δικαίως ή αδίκως)... Δείτε το βίντεο και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του... Και παρακαλώ πολύ μεγάλη προσοχή στα τυχόν σχόλιά σας διότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά σχόλια με προσωπικές υβρείς κατά οποιουδήποτε και ειδικά για ένα θέμα τόσο λεπτό όπως αυτό στο οποίο εμπλέκονται κληρικοί... Εγώ εκφράζω αποκλειστικά την πικρία μου κι εύχομαι και προσεύχομαι ο Θεός στον οποίο ανήκουν και αναφέρονται οι Αγιοι μας να δώσει τις ορθές απαντήσεις εκεί που χρειάζεται....

"Εκηρύξαμεν την Εκκλησίαν των ...Νεοημερολογιτών Σχισματικήν"!!!

πὸ τὸ ἱστολόγιο «Ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ»:



Ἐγκύκλιος τοῦ νέου ἁγίου τῶν Γ.Ο.Χ. Χρυσοστόμου

Ανώνυμος είπε... 



ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ 
Ἐγκύκλιος 1950, Ἀρ. Ἐγκυκλίου:13
Ἐν Ἀθήναις τῇ 26 Μαΐου 1950

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΥΛΑΒΕΣΤΑΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΤΗΣ ΚΑΘ’ ΗΜΑΣ ΑΓΙΩΤΑΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ Γ. Ο. Χ. ΕΛΛΑΔΟΣ


     Τέκνα ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά,

     Χάρις ὑμῖν καὶ Εἰρήνη παρὰ Θεοῦ παρ’ ἡμῶν δ’ εὐχὴ καὶ Εὐλογία.

      Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας λαβοῦσα ὑπ’ ὄψιν πληροφορίας καθ’ ἃς τινὲς τῶν εὐλαβεστάτων Ἱερέων ἡμῶν ἀμελούσι καὶ τὴν ἐκπλήρωσιν τῶν καθηκόντων αὐτῶν βάσει τῶν Ἱερῶν Κανόνων καὶ τῆς ὑφ’ ἡμῶν δοθείσης ὁμολογίας κατὰ τὸ Σωτήριον ἔτος 1935, προαγόμεθα ὅπως ὑπομνήσωμεν πάσιν αὐτοῖς τὰ ἀκόλουθα. 

    Κατὰ τὸ Σωτήριον ἔτος 1935 ἐκηρύξαμεν τὴν Ἐκκλησίαν τῶν Καινοτόμων Νεοημερολογιτῶν Σχισματικήν· ἐπαναλαμβάνομεν καὶ αὔθις τὴν τοιαύτην διακήρυξιν καὶ κατὰ συνέπειαν ἐντελλόμεθα τὴν ἐφαρμογὴν τοῦ Α´ Κανόνος τοῦ Μεγάλου Βασιλείου δεδομένου ὅτι τὰ ὑπὸ τῶν Νεοημερολογιτῶν τελούμενα Μυστήρια, ὡς σχισματικῶν ὄντων τούτων, ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ τῆς Ἁγιαστικῆς χάριτος.
      Ὡσαύτως οὐδένα Νεοημερολογίτην δέον νὰ δέχεσθε εἰς τοὺς Κόλπους τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας καὶ κατὰ συνέπειαν νὰ ἐξυπηρετεῖτε τοῦτον, ἄνευ προηγουμένης ὁμολογίας δι̉ ἧς νὰ καταδικάζη οὗτος τὴν καινοτομίαν τῶν Νεοημερολογιτῶν καὶ νὰ ΚΗΡΥΣΣΗ τὴν Ἐκκλησίαν τούτων ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗΝ. 


    Προκειμένου δὲ περὶ βαπτισθέντων ὑπὸ τῶν καινοτόμων νὰ ΜΥΡΟΝΟΝΤΑΙ διὰ Ἁγίου Μύρου ὀρθοδόξου προελεύσεως, τὸ ὁποῖον εὑρίσκεται ἐν ἀφθονίᾳ παρ’ ἡμῖν. 

   

   Ἐπὶ ταύτη δὲ τῇ εὐκαιρίᾳ ἀπευθύνομεν πρὸς πάντας τοὺς Γνησίους Ὀρθοδόξους Χριστιανούς, ὑστάτην ἔκκλησιν καλοῦντες αὐτοὺς Πατρικῶς, ὅπως προσέλθωσιν εἰς Ἕνωσιν μεθ’ ἡμῶν, ἣν ἐπιβάλλει τὸ συμφέρον τοῦ Ἱεροῦ ὑπὲρ τῆς Πατρώας εὐσεβείας ἡμῶν ἀγῶνος καὶ ἀποτελεῖ τὸν διακαῆ πόθον πάντων ἡμῶν.

    Προσκαλοῦντες δὲ ὑμᾶς, ΑΙΡΩΜΕΝ τὰ ἐξ ὑπαιτιότητος ἡμῶν δημιουργηθέντα σκάνδαλα καὶ πρὸς τοῦτο ἀνακαλοῦμεν καὶ ΑΠΟΚΗΡΥΣΣΩΜΕΝ πᾶν ὅ,τι ἀπὸ τοῦ ἔτους 1937 ἕως σήμερον ἐγράφη καὶ ἐλέχθη ὑφ’ ἡμῶν, διὰ κηρυγμάτων, διασαφήσεων δημοσιευμάτων καὶ ἐγκυκλίων, ἀπᾶδον καὶ ἀντιστρατευόμενον πρὸς τὰς Ἀρχὰς τῆς Ὀρθοδόξου Ἀνατολικῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ καὶ τοῦ ὑφ’ ἡμῶν διεξαγομένου Ἱεροῦ Ἀγῶνος ὑπὲρ τῆς Ὀρθοδοξίας οὗτινος τὸ κήρυγμα περιλαμβάνεται ἐν τῇ ἐκδοθείσῃ ἐγκυκλίῳ ὑπὸ τῆς Ἱερᾶς Συνόδου κατὰ τὸ ἔτος 1935 ἄνευ οὐδεμιᾶς προσθήκης καὶ ἀφαιρέσεως καὶ αὐτὸν ἀκόμη τὸν ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΝ ΟΡΟΝ «Δυνάμει καὶ ἐνεργεία».


  Ταῦτα πάντα δηλοῦμεν δι̉ ὑστάτην φοράν, χάριν τῶν σκανδαλισθέντων Χριστιανῶν ὧν ἐπιθυμοῦμεν τὴν ψυχικὴν σωτηρίαν καὶ ἐπ’ εὐκαιρίᾳ διακηρύσσομεν ὅτι πάντες ἡμεῖς δέον νὰ φυλάσσωμεν τὴν ὑφ’ ἡμῶν δοθεῖσαν ὁμολογίαν ἐν ἔτει 1935 ἀκεραίαν μέχρι τέλους τῆς ζωῆς ἡμῶν ἐπικαλούμενοι τὸ ἔλεος τοῦ Θεοῦ διὰ πάσαν παρέκκλισιν.

     

    Στῶμεν ὅθεν καλῶς.

Μετ’ Εὐχῶν Διαπύρων

Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος

Ὁ Πρόεδρος Τὰ Μέλη

† Ὁ πρ. Φλωρίνης Χρυσόστομος † Ὁ Κυκλάδων Γερμανός
† Ὁ Χριστιανουπόλεως Χριστόφορος
† Ὁ Διαυλείας Πολύκαρπος


[ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ]

Ηγάπησαν γαρ την δόξαν των ανθρώπων μάλλον ήπερ την δόξαν του Θεού



        “Ορθοδοξία”

             Πατέρα Θεόδωρε,
     με πόνο ψυχής διαπιστώνουμε την εμμονή σας στον λανθασμένο προσανατολισμό των πιστών και στον εφησυχασμό τους σε καιρό αιρέσεως.

Γίνεστε συμμέτοχος με τους αιρετικούς καθώς όχι μόνο δεν προστατεύετε το ορθόδοξο ποίμνιο αλλά και το βλάπτετε την στιγμή που συμβουλεύετε τους ορθώς φρονούντας να εκκλησιάζονται εκεί που υπάρχουν ευλαβείς ιερείς έστω και αν αυτοί μνημονεύουν.

Υπάρχει ευλάβεια κατά την μνημόνευση,κατά την κοινωνία της πίστης του αιρετικού;

Αμφισβητείτε τον Μέγα Αθανάσιο που μας συμβουλεύει: “οίον εάν ο επίσκοπος ή ο πρεσβύτερος οι όντες οφθαλμοί της Εκκλησίας,κακώς αναστρέφωνται και σκανδαλίζωσι τον λαόν,χρή αυτούς εκβάλλεσθαι.

Συμφέρον γαρ,άνευ αυτών συναθροίζεσθαι εις ευκτήριον οίκον,ή μετ’αυτούς εμβληθήναι,ως μετά Άννα και Καϊάφα εις την γέεναν του πυρός” ;

Ή διαφωνείτε με τον Μέγα Βασίλειο που λέει :

“οίτινες την υγιά ορθόδοξον πίστιν προσποιούμενοι ομολογείν,κοινωνούσι δε τοις ετερόφροσι,τους τοιούτους,ει μετά παραγγελίαν μή αποστώσιν,μή μόνον ακοινωνήτους έχειν ,αλλά μηδέ αδελφούς ονομάζειν”;

Ξεχνάτε τον προφήτη Δαυϊδ που μας διδάσκει: 
“δεν θα καθίσετε σε συνάθροιση αφρόνων και ανοήτων ούτε θα συμπορευθείτε με τους παρανόμους,ούτε θα παρακολουθήσετε συνέδριο πονηρών και αιρετικών ανθρώπων ή θα συναθροισθείτε μαζί τους” ;

Συμβουλεύετε πιστούς να κοινωνούν με τους αιρετικούς,να μένουν μέσα στην αίρεση,για συγκεκριμένο χρόνο ,όταν οι άγιοι ομολογητές μας με την ζωή τους μας δίδαξαν την εφαρμογή του ΙΕ΄κανόνος της πρωτοδευτέρας συνόδου ;

Πώς τολμάτε και προτείνετε οικονομία ,όταν η παράδοσις της Εκκλησίας είναι η ακρίβεια προ συνοδικής αποφάσεως;

Και τί είδους οικονομία είναι αυτή που δεν επιτρέπει στους πιστούς να δέχονται με λόγο,έργο και γράμμα τους λόγους των αγίων πατέρων,τα δόγματα και τους ιερoύς κανόνες που διατυπώθηκαν στις αγίες οικουμενικές συνόδους;

Αντίθετα με σας, ο Αγ.Ιωάννης Χρυσόστομος,επαινούσε τους κληρικούς και λαϊκούς που διέκοπταν επικοινωνία και συγκεντρώνονταν στους αγρούς και στα δάση για να κάνουν την θεία λειτουργία και τους χαρακτήριζε υπερασπιστές της αλήθειας.

Η συμβολή σας “στο να τρίβουν οι οικουμενιστές τα χέρια τους” ήταν μεγάλη γι αυτούς και καταστροφική για εμάς αφού υποβαθμίσατε τον αντι-οικουμενιστικό αγώνα,ατονίσατε την κραυγή διαμαρτυρίας μας,διχάσατε το ποίμνιο και εξαφανίσατε κάθε κραυγή που θα πίεζε για σύγκλιση συνόδου.

Σας καλούμε,άλλη μία φορά,να φυλάξετε την αποστολική παράδοση και να αποδείξετε την αγάπη σας προς τον Θεό με πνεύμα μαρτυρικό που θα εμψυχώσει τους πιστούς και θα τους προσανατολίσει στην υπεράσπιση της ορθοδοξίας.

       “Ορθοδοξία”

Όσοι αποτειχίστηκαν, ΑΗΔΙΑΖΟΥΝ στη θέα των συμπροσευχών. Όσοι κοινωνούν με την νέα "εκκλησία" (ακόμα κι όταν δυσανασχετούν) συνηθίζουν να μην αντιδρούν στην Παναίρεση!

 

Ο Μητροπολίτης Βελγίου στο Λουξεμβούργο για τους εορτασμούς παπικού αγίου

Σημερινό δελτίο με τα νέα …ΑΙΣΧΗ των Οικουμενιστών!



06.06.2017

Echternach - Στην πόλη του Echternach του Λουξεμβούργου βρέθηκε την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας.

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας, συνοδευόμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Σπυρίδωνα Τσεκούρα, εφημέριο Λουξεμβούργου, και τον Αρχιδιάκονο π. Φιλάδελφο Καφαλή, έφτασε στο όμορφο αυτό προάστιο του Μεγάλου Δουκάτου, στα σύνορα Λουξεμβούργου Γερμανίας, ανταποκρινόμενος στην ευγενή πρόσκληση του Ρωμαιοκαθολικού Αρχιεπισκόπου Λουξεμβούργου κ. Jean-Claude Hollerich, για να παραστεί στο μεγάλο γεγονός της πόλης, τη μνήμη και λιτανεία του Αγίου Βιλλιβρόρδου (Willibrord).
Ο Άγιος Βιλλιβρόδος γεννήθηκε στην Αγγλία στα μέσα του 7ου αιώνα και μετά από