Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Νέος διωγμός! --Οι Οικουμενιστές Επίσκοποι γαυριούν: Διώχνουν από το μοναστήρι Μοναχές με την ...Αστυνομία, επειδή επιμένουν Ορθόδοξα!!!


ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ


   
Ὁ μητροπολίτης Ἠλείας Γερμανός

ΕΚΤΑΚΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ


  Ο Γέρων Σάββας ο Λαυριώτης κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Γερόντισσα Μελάνη, η οποία κατοικοεδρεύει στο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως Του Σωτήρος -στην Περιοχή Βουλιαγμένης Πύργου Ηλείας- γνωστοποιεί:
   Ο Μητροπολίτης Πύργου Ηλείας Γερμανός χωρίς καμία προειδοποίηση με αστυνομική δύναμη και χωρίς καμία Δικαστική Απόφαση και Εισαγγελική Διαταγή, πετάει έξω στην κυριολεξία, την Γερόντισσα Μελάνη και την Μοναχή Σεραφείμα από το Μοναστήρι.
   Ο Λόγος; Διότι έχουν κάνει διακοπή μνημοσύνου του ονόματος του Επισκόπου στις Θείες Λειτουργίες και στις Ιερές Ακολουθίες, λόγω του ότι αυτός ο Επίσκοπος αποδέχεται την Αιρετική Σύνοδο του Κολυμβαρίου ως Ορθόδοξη.
     Ήδη έχει γίνει καταγγελία στην αστυνομία ότι αυτό που γίνεται είναι παράνομο.
    Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον Επίσκοπο, του ζήτησα να σταματήσει την δίωξη των μοναζουσών και να γίνουν οι νόμιμες διαδικασίες για Εκκλησιαστικό Δικαστήριο. Είναι απαράδεκτο και απάνθρωπο αυτό που κάνει.
     Η συμπεριφορά του Επισκόπου και ο τρόπος που μου μίλησε είναι απαράδεκτα· εντός ολίγου θα δημοσιευθεί το τι ειπώθηκε.
Αυτά πρός γνώση του Χριστεπώνυμου Πληρώματος.

Εκ μέρους του Γέρων Σάββα του Λαυριώτη και της Σύναξης Ορθοδόξων Κρητών.


    Σχόλιο:  Ἡ Ὀρθοδοξία πλέον -εἶναι φανερό- βρίσκεται ἐν διωγμῶ!
    Οἱ πιστοὶ ποὺ διακόπτουν τὴν μνημόνευση τῶν Ἐπισκόπων ἐκείνων, ποὺ συμφωνοῦν καὶ ἀποδέχονται μιὰ αἱρετίζουσα Σύνοδο, ἐπιτελοῦν πράξη προβλεπόμενη ἀπὸ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ τῆς ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. Πράξη ποὺ ἐφάρμοσαν ἑκατοντάδες Ἅγιοι καὶ χιλιάδες πιστῶν στὴν διάρκεια δύο χιλιάδων χρόνων Ὀρθοδοξίας.
    Ἂν οἱ Ἐπίσκοποι ποὺ συνταυτίζονται μὲ τὸν ἀρχιαιρεσιάρχη Βαρθολομαῖο, δὲν ἔχουν πεισθεῖ γιὰ τὴν ὀρθόδοξη στάση τῶν πιστῶν (ἱερέων, μοναχῶν, λαϊκῶν) ποὺ ἀποτειχίζονται, μποροῦν νὰ καλέσουν τοὺς πιστοὺς αὐτούς, καὶ μὲ βάση τοὺς ἐκκλησιαστικοὺς Νόμους, νὰ ἐξετάσουν ΔΗΜΟΣΙΑ, ἂν ἡ ἐνέργειά τους εἶναι ἐκκλησιαστικὴ ἢ ὄχι.
    Ἡ προσπάθεια τῶν Μητροπολιτῶν νὰ τοὺς ἐκδιώξουν διὰ τῆς βίας ἀντίκειται ὄχι μόνο στοὺς ἐκκλησιαστικοὺς κανόνες, ἀλλὰ καὶ σ’ αὐτοὺς τοὺς Νόμους τῆς πολιτείας. Ἐκπέμπουν ὄχι τὴν ἀγάπη καὶ τὴ δικαιοσύνη τοῦ Χριστοῦ, ἀλλὰ φασισμὸ καὶ ὡς ἐκ τούτου διαπράττουν ἐκκλησιαστικὸ ἔγκλημα!

Βυζαντινή μουσική (Ψαλμοί)

Εκκλησία. Ορθοπραξία. Αίρεση. Αποτείχιση. Πότε επιτρέπεται. Ποιοί Άγιοι την πραγματοποίησαν.

  
1. Eκκλησία και αίρεση

Εκκλησία, κατά τον Άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς, είναι ο Θεάνθρωπος Χριστός παρατεινόμενος εις τους αιώνας. Κεφαλή του Σώματός Της είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός. Κάθε χριστιανός δια του Αγίου Βαπτίσματος γίνεται μέλος της Εκκλησίας. Δια της Θείας Ευχαριστίας, γίνεται ένα σώμα με τον Χριστό και κοινωνεί με την άκτιστη Θεία Χάρη. Ο χριστιανός δια των Αγίων Μυστηρίων και των αρετών, κατά το μέτρο της πίστεώς του και της εν Χριστώ ζωής του εντός της Εκκλησίας καθαρίζεται, φωτίζεται, θεώνεται λόγω της ενανθρώπησης του Θεού Λόγου.
Αίρεση, κατά τον Όσιο Ιερώνυμο, είναι μια πλανεμένη αναζήτηση της αλήθειας, αμάρτημα του πνεύματος, διαστροφή της πραγματικής διδασκαλίας της Εκκλησίας.
 Αιρετικός είναι ο ξένος προς τον Θεό*. Για τον όσιο, ο αιρετικός δεν είναι μόνο παίγνιο του διαβόλου και των αντιθέτων δυνάμεων αλλά και συνεργάτης του. Χαρακτηριστικά του αιρετικού είναι η αλαζονεία του νου, η πλεονεξία, η ακολασία, η υποκρισία και η επιμονή στο λάθος.
Αίρεση, κατά τον π.Ιωάννη Ρωμανίδη, είναι ετεροδιδασκαλία, απόκλιση από την διδασκαλία των προφητών, των αποστόλων, των πατέρων, από τις αποφάσεις των οικουμενικών και τοπικών συνόδων και διαφοροποίηση απ’ τις προϋποθέσεις του ορθόδοξου δόγματος.
Αιρετικός είναι εκείνος που δεν συμφωνεί με την διδασκαλία του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού όπως την δίδαξαν οι άγιοι απόστολοι και οι άγιοι πατέρες και όπως την ερμήνευσαν οι οικουμενικές σύνοδοι εν Πνεύματι Αγίω.
Η Εκκλησία τους αιρετικούς τους καθιστά ακοινώνητους, τους χωρίζει από το σώμα του Χριστού με βάση τα αναθέματα, τις αποφάσεις της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου. Ανάθεμα σημαίνει χωρισμός. Οι αναθεματιζόμενοι δεν ανήκουν στο σώμα του Χριστού και γι αυτό εκφωνείται «πάσι τοις αιρετικοίς ανάθεμα».

*Κατά τον Άγιο Ιωάννη Σιναΐτη, στον πρώτο λόγο για την αποταγή του μάταιου βίου, φίλοι του Θεού είναι αυτοί που εκτελούν το πανάγιο θέλημά Του ακούραστα και χωρίς παραλείψεις, αχρείοι δούλοι όσοι αξιώθηκαν να λάβουν Άγιο Βάπτισμα όμως δεν φύλαξαν γνήσια τις υποσχέσεις τους προς τον Θεό, ξένοι και εχθροί του Θεού οι αβάπτιστοι και μη έχοντες ορθή πίστη και αντίπαλοι Του αυτοί που απέρριψαν το θέλημα του Θεού και πολεμούν με πάθος αυτούς που το τηρούν.
                           «Σωτηρία εκτός Εκκλησίας δεν υφίσταται»
                                 Άγιος Κυπριανός Καρχηδόνας
  
2. Είμαστε σε καιρό αιρέσεως;
 Eδώ και έναν περίπου αιώνα, γίνεται προσπάθεια άλωσης της Ορθοδοξίας και αποκοπής των ορθοδόξων από την Αλήθεια όπως τη βίωσαν οι Πατέρες, όπως την εξέφρασαν οι Οικουμενικές Σύνοδοι,

Η νέα "εκκλησία" είναι εδώ! --Αιρετικοί και "ορθόδοξοι" μαζί!

Π Ρ Ο Δ Ο Σ Ι Α!!!

Τι γύρευαν ΑΥΤΟΙ στην Ενθρόνιση του Νέου Επισκόπου;;;


Οἱ "ὀρθόδοξοι" Μητροπολίτες Βεροίας Παντελεήμων, Κίτρους Γεώργιος καὶ Νέας Κρήνης Ἰουστῖνος μὲ αἱρετικοὺς "ἐπισκόπους" σὲ χειροτονία "όρθόδοξου" στὴ Σερβία!




Ενθρονίσθηκε ο νέος Επίσκοπος της σερβικής πόλεως Νίς Αρσένιος. ΝΑΙ, αλλά «αυτοί» στην φωτογραφία ΤΙ ΓΥΡΕΥΑΝ ΕΚΕΙ; ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ !



Την Κυριακή 13 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στην ιστορική πόλη Νις της Σερβίας,η Ενθρόνιση του Πανιερωτάτου Επισκόπου κ. Αρσενίου.
Το Σάββατο 12 Αυγούστου το απόγευμα έγινε η υποδοχή του Μακαριωτάτου