Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Εμπάργκο στους Αγιορείτες από την Ιερά Σύνοδο: «Μόνο με δική μας άδεια θα βγαίνετε από το Άγιο Όρος» – Υποβαθμίζεται ο ρόλος των Επισκόπων;


   Σύμφωνα με πληροφορίες του romfea.gr, η Ιερά Σύνοδος απέστειλε εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα: «Περί των εν τη Εκκλησία της Ελλάδος Ιεροπραξιών Κληρικών εξ ετέρου εκκλησιαστικού κλίματος».
    Όπως φαίνεται από την εγκύκλιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, έλαβε μία απόφαση η οποία περιορίζει – υποβαθμίζει το βαθμό του Μητροπολίτη μέσα στην Εκκλησία.
    Επίσης καθιστά τους Αρχιερείς «δέσμιους» ώστε να μην μπορούν ελεύθερα να προσκαλέσουν στις κατά τόπους έδρες τους, Αγιορείτες Ηγουμένους και πατέρες άνευ εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου πρώτα.
    Ιεράρχης των Νέων Χωρών αναρωτήθηκε πως «από την στιγμή που οι αγιορείτες ανήκουν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πως εμείς να ζητήσουμε άδεια από την Ιερά Σύνοδο;».
    Επίσης ο ίδιο Ιεράρχης χαρακτήρισε την απόφαση «απαράδεκτη» τονίζοντας ότι «κάτι τέτοιο θα προκάλεσει ρίξη στις σχέσεις Οικουμενικού Πατριαρχείου και Ελλαδικής Εκκλησίας».

   Τέλος να σημειωθεί ότι η απόφαση θα προκαλέσει έντονη δυσφορία στους κόλπους της Εκκλησίας, αλλά και στον κόσμο ο οποίος διψά για Αγιορείτικες φωνές και βιώματα τα οποία μεταφέρουν στον ταλαιπωρημένο κόσμο.

Πηγή

Αγιος Γέροντας Παΐσιος: Λόγοι περί Σταυρού




  Γέροντα, το σταυρουδάκι που μου δώσατε το φορώ συνέχεια και με βοηθάει στις δυσκολίες.
  –Να, τέτοια σταυρουδάκια είναι οι δικοί μας σταυροί, σαν αυτά που κρεμούμε στον λαιμό μας και μας προστατεύουν στην ζωή μας.


   Τι νομίζεις, έχουμε μεγάλο σταυρό εμείς; Μόνον ο Σταυρός του Χριστού μας ήταν πολύ βαρύς, γιατί ο Χριστός από αγάπη προς εμάς τους ανθρώπους δεν θέλησε να χρησιμοποιήση για τον εαυτό Του την θεϊκή Του δύναμη. Και στην συνέχεια σηκώνει το βάρος των σταυρών όλου του κόσμου και μας ελαφρώνει από τους πόνους των δοκιμασιών με την θεία Του βοήθεια και με την γλυκειά Του παρηγοριά.
   Ο Καλός Θεός οικονομάει για τον κάθε άνθρωπο έναν σταυρό ανάλογο με την αντοχή του, όχι για να βασανιστή, αλλά για να ανεβή από τον σταυρό στον Ουρανό –γιατί στην ουσία ο σταυρός είναι σκάλα προς τον Ουρανό. Αν καταλάβουμε τι θησαυρό αποταμιεύουμε από τον πόνο των δοκιμασιών, δεν θα γογγύζουμε, αλλά θα δοξολογούμε τον Θεό σηκώνοντας το σταυρουδάκι που μας χάρισε, οπότε και σε τούτη την ζωή θα χαιρόμαστε, και στην

Δεν θα άξιζαν προσοχής και απαντήσεως! Αλλά ο λόγος του κυρίου Χρυσοστόμου Σαββάτου αποτελεί βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος!


Σφοδρή επίθεση του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κατά της “αγίας ανυπακοής”

-Τι είπε για τις διακοπές μνημονεύσεων. Ποιους κατηγόρησε πως θέλουν να μετατρέψουν την Εκκλησία σε σέκτα

– Δριμεία επίθεση κατά Πούτιν και ρωσικής Εκκλησίας


  
Του Μάνου Χατζηγιάννη

    βλάσφημος ἄνθρωπος, Χρυσόστομος Σαββᾶτος, παρὰ τὶς χειροπιαστὲς ἀποδείξεις ὅτι ἡ Κολυμπάριος Σύνοδος εἶναι κακόδοξη, καὶ χωρὶς νὰ ἀποδείξει τὸ ἀντίθετο, ἀντίθετα ἐπαναλαμβάνοντας τετριμμένες κοινοτοπίες, μᾶς καλεῖ –καὶ εἰδικὰ ὅσους ἐλέγχουν τὶς κακοδοξίες της– νὰ ἀποδεχθοῦμε τὴν Σύνοδο «ὡς ἔργο τοῦ Παρακλήτου»!!! Ἂς δοῦμε τὰ ἐπιχειρήματά του, τὰ ὁποῖα ἀνέπτυξε σὲ χῶρο ποὺ ὁ Οἰκουμενιστὴς συνεπίσκοπός του Λαγκαδᾶ Ἰωάννης τοῦ παραχώρησε!


«Νά συμπεριφερόμεθα μέ τρόπο πού νά καταξιώνεταιΣυνοδικός θεσμός καί νά μή συμβάλλουμε στήν ἀποδόμησή του, πού τελικά εἶναι ἡ ἀποδόμηση τῆς ἑνότητας τοῦ ἴδιου τοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Σώματος, ἀναγνωρίζοντες καί ἀποδεχόμενοι τό ἔργο τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Συνόδου τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας, ὡς ἔργο τοῦ Παρακλήτου, ὡς ἔργο ἑνότητας, ἐλευθερίας, κοινωνίας, σεβασμοῦ, ἀλληλεγγύης, καταλλαγῆς, εἰρήνης καί διακονίας μεταξύ τῶν λαῶν καί τῶν ἐθνῶν». [σ.σ.: Ὁ Συνοδικὸς θεσμὸς δὲν καταξιώνεται ὅταν ἡ Σύνοδος ψηφίζει κακοδοξίες. Τέτοιες Συνόδους οἱ Ἅγιοι τῆς Ἐκκλησίας τὶς κατέταξαν στὶν ληστρικὲς καὶ κακόδοξες Συνόδους. Τὴν δὲ Σύνοδο τοῦ Κολυμπαρίου Ἅγιοι ἄνθρωποι καὶ θεολόγοι (ὡς ὁ ἅγιος Ἰουστῖνος Πόποβιτς, ὁ π. Ἰωάννης Ρωμανίδης, ὁ π. Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος κ.λπ.) τὴν καταδίκασαν πρὶν κἂν συγκληθεῖ, οἱ δὲ αἱρετικοὶ Οἰκουμενιστὲς τόλμησαν νὰ υἱοθετήσουν αὐτὰ τὰ κακόδοξα ποὺ ἐκεῖνοι πρόβλεψαν ὅτι θὰ ψηφίσουν. Εἶχαν οἱ Ἅγιοι μυριστεῖ τὴν μπόχα τῆς Οἰκουμενιστικῆς Παναιρέσεως, ἀπὸ τὴν ἀνήθικη βιοτή τους καὶ τὰ γραπτὰ ποὺ διέρρεαν ἀπὸ τὶς Προσυνοδικὲς Συναντήσεις τους].
Με τη φράση αυτή ολοκλήρωσε την ομιλία του με θέμα: «Τα υπέρ και τα κατά, πριν και μετά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο», που πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, στην κεντρική αίθουσα του πνευματικού κέντρου του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά «Κιβωτός Σωτηρίας».
Μίλησε βέβαια για ενότητα και όπως θα δούμε στην συνέχεια καταφέρθηκε εναντίον των απόντων και των αντιδρώντων μόνο που …ξέχασε να μας πει για τους αντιδρώντες εντός της Συνόδου, που οδήγησαν σε τραγελαφικές καταστάσεις με Αρχιεπίσκοπο συγκεκριμένης Εκκλησίας να υπογράφει για λογιαριασμό αντιδρώντων Μητροπολιτών!

Η επίκαιρη ομιλία του Μητροπολίτου Μεσσηνίας εντάσσεται μέσα στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Επιμόρφωσης κληρικών και λαϊκών στελεχών της Ι. Μ. Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος», το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., και είναι διάρκειας 64 διδακτικών ωρών και πιστοποιημένο σύμφωνα με το «Σύστημα Πιστοποίησης Επιμόρφωσης».
Σύμφωνα με τον ομιλητή η Σύνοδος της Κρήτης αποτέλεσε “ἕνα ἀδιαμφισβήτητο καί οὐσιαστικό βῆμα, μέ σκοπό νά ξεπεραστεῖ ἡ «αὐτοάνοση ἐσωστρέφεια» κάποιων τοπικῶν Ὀρθοδόξων Ἐκκλησιῶν, ἡ ὁποία γιά πολλούς αἰῶνες ταλαιπωροῦσε τίς Ἐκκλησίες, ἐνῶ ταυτόχρονα ἐπαναπροσδιορίστηκε καί ἡ πορεία πρός μία νέα λειτουργία τῆς Συνοδικότητας”.
Δεν παρέλειψε να επιτεθεί στους αντιδρώντες υποστηρίζοντας πως “οι λεγόμενοι φονταμενταλιστικοί κύκλοι, δέν προβάλλουν μία ἐποικοδομητική κριτική, ἡ ὁποία εἶναι θεμιτή, ἀλλά προσπαθοῦν νά ἀποδομήσουν τόν

Φαίνεται ότι το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό απ' όσο νομίζουμε!

Τά σχέδια της Νέας Τάξης είναι γνωστά σέ όσους παρακολουθούν τά τεκταινόμενα γύρω μας. Στό συγκεκριμένο ζήτημα είναι φρίκη πραγματικά! Πρόκειται γιά μιά ολοκληρωτική δικτατορία, απεχθούς μορφής πού μέ πολύ ΥΠΟΥΛΟ τρόπο επιχειρούν νά επιβάλλουν.

Τό δυστύχημα είναι ότι υπάρχουν πολλοί ανόητοι, αφελείς καί βλάκες οι οποίοι ενδίδουν σ' αυτήν τήν διαβολική προπαγάνδα καί μάλιστα τήν στηρίζουν. 

Ακόμη καί αρκετοί που καμώνονται τούς "Χριστιανούς" (τρομάρα τους..) λαικοί αλλά καί (δυστυχώς) κληρικοί, υπό τό πρόσχημα τής "αγάπης" είναι ανεκτικοί σ' αυτήν τήν ανομία η οποία ευθέως αντίκειται στό Ευαγγέλιο τού Χριστού.

 Όσοι απομείναμε μέ ελάχιστο κοινό νού, έχουμε χρέος νά αντισταθούμε σ' αυτήν τήν δαιμονική λαίλαπα! 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ !



Γι' αυτή την ΑΣΕΒΕΙΑ τι έχει να πεί ο Σιδηροκάστρου, που τιμωρεί τον ΕΥΣΕΒΗ π. Φώτιο, επειδή διαμαρτύρεται ακριβώς για τέτοιες ΑΣΕΒΕΙΕΣ;

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή της Μπολόνια


vartholomaios-2.jpg

Συλλείτουργο με Ρωμαιοκαθολικούς ανήμερα του Σταυρού
Η Ρωμαιοκαθολική Αρχιεπισκοπή της Μπολόνια στην Ιταλία, είναι έτοιμη να υποδεχτεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, το διάστημα από 13–15 Σεπτεμβρίου 2017.
Στην σχετική είδηση στον ιστότοπο της Αρχιεπισκοπής της Μπολόνια, αναφέρεται ότι αποτελεί γεγονός χαράς η επίσκεψη του Πατριάρχου και ότι οι σχέσεις Ορθοδόξων και Καθολικών στην Μπολόνια είναι σχέσεις αγάπης και φιλίας.
Την 1η Οκτωβρίου θα επισκεφθεί την Μπολόνια και ο Πάπας Φραγκίσκος.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα  αύριο Τετάρτη, πρώτη μέρα της επίσκεψης, θα συμμετάσχει σε σύνοδο κληρικών της τοπικής Αρχιεπισκοπής, ενώ ο Πατριάρχης θα παραχωρήσει και συνέντευξη στους ιερείς και στους διακόνους στην Μπολόνια για το μυστήριο του Αγίου Πνεύματος στην ευχαριστιακή γιορτή και θα παρακαθήσει σε γεύμα μαζί τους.
Το βράδυ θα χοροστατήσει στον Εσπερινό στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Δημητρίου (Via de «Griffoni, 3) και θα συναντηθεί με τους Ορθόδοξους πιστούς της Μπολόνια.
Την Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου, ημέρα εορτασμού της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και για Ορθόδοξους και για Ρ/Καθολικούς, ο Πατριάρχης θα τελέσει την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου, με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου μονσινιόρ Ματθαίου Ζούπι και ιερεών της μητρόπολης. Το βράδυ στην Ενορία του Corpus Christi (Via Enriques 56) ο Πατριάρχης θα συναντηθεί πιστούς από την Μπολόνια. Τέλος την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους στην Ιταλία, ο Πατριάρχης θα επισκεφθεί το Liceo Malpighi και θα έχει συνάντηση με τους καθηγητές και τους μαθητές.

Διλήμματα περί κατακρίσεως...


Διευκρίνιση για τα διλήμματα και την πλανεμένη διδασκαλία περί κατακρίσεως που προσπαθούν να μας επιβάλλουν οι πάσης φύσεως Οικουμενιστές

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ 
Κάποιοι  από εσάς είτε σχολιάζετε σε αναρτήσεις είτε σε προσωπικά μνήματα λέτε, ότι κατακρίνουμε ιερείς και επισκόπους, ο τρόπος που λέτε, δείχνει παχυλή άγνοια και πνευματική αγραμματοσύνη… Λίγα λόγια από φωτισμένους πατέρες μας για όσους καλοπροαίρετους θέλουν να βαδίζουν στα χνάρια των αγίων μας.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

...Σέ αυτούς πού λένε πώς πρέπει να κάνουμε αδιάκριτη υπακοή, ένας άγιος μακαριστός γέροντας αγιορείτης έλεγε:
Αυτοί είναι ευλαβείς βλαμμένοι!

Ό Μέγας Αθανάσιος, ό στύλος της ορθοδοξίας, λέει στα

Οι Οικουμενιστές προχωρούν ενωμένοι, αφού κατάφεραν να διαιρέσουν τους Ορθοδόξους!

ΕΚΤΑΚΤΟ:

  Ο δεσπότης Σιδηροκάστρου Μακάριος ΔΙΕΚΟΨΕ παρανόμως, από σήμερα 12/9/2017, την μισθοδοσία του π. Φωτίου Τζούρα, ιερέως με 2 ανήλικα παιδιά.


  Γράψαμε εδώ για τον ευλαβή ιερέα που ΔΙΕΚΟΨΕ την μνημόνευση του μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακαρίου (ο Μακάριος συμμετείχε και προσυπέγραψε τις αποφάσεις της ψευδοΣυνόδου της Κρήτης).

Πριν λίγα λεπτά αδερφός έλαβε το παρακάτω μήνυμα από τον π. Φώτιο,
"ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!! ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΕ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΦΙΕ ΣΤΙΣ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΟΥ.
ΟΝΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ Ο ΜΙΣΘΟΣ (σχόλιο: εννοεί Σεπτεμβρίου). ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ.
ΔΟΞΑ ΣΟΙ Ο ΘΕΟΣ.ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΝΟΙΩΘΩ ΧΑΡΑ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ."(σχόλιο: η μισθοδοσία εκάστου μήνα γίνεται στις 12 του μηνός)
Να θυμίσουμε ότι ο π. Φώτιος κατοικεί μαζί με τα 2 ανήλικα παιδιά του σε κάποιο σπίτι της τοπικής κοινότητας και πριν λίγες ημέρες ο τοπικός πρόεδρος απαίτησε να φύγει από το σπίτι εντός 1 εβδομάδας! μέχρι το τέλος Αυγούστου! Δημοσιεύσαμε το θέμα στο διαδίκτυο (εδώ) και ο Δήμος για να αποφύγει την κατακραυγή αποποιήθηκε κάθε ευθύνη.

Αυτή τη στιγμή αν πραγματοποιηθεί η απειλή του τοπικού