Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ στην ΣΟΦΙΣΤΙΚΗ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ!


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΤΕΙ Η ΑΠΟ 16-8-2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ:

     «Στο σημείο αυτό ρωτούμε τους Ιερομονάχους και τους αντιδρώντες. Είναι, λέτε, “οικουμενιστής-αιρετικός” ο Σεβ. Μητροπολίτης Θεόκλητος μνημονεύοντας τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

     Με την ίδια λογική θα μπορούσατε να κατηγορήσετε και τον μακαριστό π. Αυγουστίνο ως “οικουμενιστή-αιρετικό”, επειδή μνημόνευε ως αρχή του την Ιερά Σύνοδο, η  οποία μνημόνευε τον Πατριάρχη Αθηναγόρα. Εσείς πλέον είσθε “άναρχοι και ακέφαλοι”».

Η θέση αυτή της Μητρόπολης Φλωρίνης είναι ΣΟΦΙΣΤΙΚΗ και ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΗ και ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΣΦΑΛΜΕΝΗ.
1 - Διότι η Ορθόδοξη Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου, με τα μέχρι τώρα ανωτέρω τέσσερα (4) έγγραφά της, δεν γράφει ότι ο Μητροπολίτης Φλωρίνης είναι «οικουμενιστής-αιρετικός», επειδή μόνον μνημονεύει τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Αλλά η Ιερά μας Μονή γράφει ότι ο Μητροπολίτης Φλωρίνης απαρνήθηκε την Ορθοδοξία και προσχώρησε στην Παναίρεση του Οικουμενισμού ή Θρησκευτικού Συγκρητισμού ή Γνωστικισμού και τις λοιπές αιρέσεις, οι οποίες εισήχθησαν ψευδο-συνοδικά από την Ψευδο-σύνοδο της Κρήτης, επειδή όχι μόνον δεν αποκηρύσσει δημόσια την εν λόγω Παναίρεση και λοιπές αιρέσεις, αλλά και τις αποδέχεται και τις διακηρύσσει δημόσια, όπως αποδεικνύεται πλήρως

–Τι, δεν το πληροφορηθήκατε;

Σουδανός μαύρος ρατσιστής μπήκε σε εκκλησία και άρχισε να θερίζει

– Μια γυναίκα νεκρή 



Γιατι να το μαθουμε? Αν ηταν
Χριστιανος και εκανε τα ιδια σε τζαμι θα βούϊζε ο τοπος!




Εντάξει το ξέρουμε. Ο «αντιρατσισμός» τους είναι ο φερετζές του ρατσισμού τους…

"Θα έλθει καιρός που όχι οι διωγμοί αλλά

τα χρήματα και τα αγαθά αυτού του κόσμου θα απομακρύνουν τους ανθρώπους από τον Θεό"



Προφητικά λόγια

του Αγίου Σεραφείμ της Βίριτσα 

   «Θα έλθει καιρός που όχι οι διωγμοί αλλά τα χρήματα και τα αγαθά αυτού του κόσμου θα απομακρύνουν τους ανθρώπους από τον Θεό.
   Και θα χαθούν ψυχές πολύ περισσότερες από ότι τον καιρό των διωγμών.
    Από την μία θα χρυσώνουν τους τρούλους και θα βάζουν επάνω τους τούς σταυρούς και από την άλλη παντού θα βασιλεύει κακία και ψεύδος.
    Η αληθινή Εκκλησία πάντα θα διώκεται.
   Αυτοί που θέλουν να σωθούν, θα σώζονται με τις ασθένειες και τις θλίψεις.
    Ο τρόπος που θα γίνονται οι διωγμοί θα είναι πολύ πονηρός και θα είναι πολύ δύσκολο κανείς να προβλέψει τους διωγμούς.
    Φοβερός θα είναι αυτός ο καιρός, λυπάμαι αυτούς που θα ζούνε τότε»


   «Θα έλθει εποχή που η διαφθορά και η ακολασία μεταξύ των νέων θα φτάσει σε έσχατο σημείο. Παρθένοι νέοι σχεδόν δεν θα υπάρχουν. Θα βλέπουν την ατιμωρησία τους και θα νομίζουν ότι όλα τους είναι επιτρεπτά για να ικανοποιούν τις επιθυμίες τους



    Θα τους καλέσει, όμως, ο Θεός και θα καταλάβουν ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν μια τέτοια ζωή και με διάφορους τρόπους θα οδηγηθούν στον Θεό. Σε πολλούς θα υπάρχει τάση προς την ασκητική ζωή. Αυτοί που παλιά ήταν αμαρτωλοί και οινοπότες θα γεμίσουν τις εκκλησίες και θα αισθανθούν μεγάλη δίψα γιά την πνευματική ζωή. Πολλοί θα γίνουν μοναχοί. Θ’ ανοίξουν τα μοναστήρια και οι εκκλησίες θα είναι γεμάτες πιστούς. Το ότι σήμερα αμαρτάνουν πολύ, θα τους οδηγήσει σε πιο βαθιά μετάνοια. 

Από το βιβλίο: Άγιος Σεραφείμ της Βίριτσα – Εκδόσεις «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΚΥΨΕΛΗ»

Ή είναι άσχετοι ή είναι βαλτοί! --Είναι οι Αρμένιοι Ορθόδοξοι;


Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο o Μητροπολίτης Ορθοδόξων Αρμενίων

   Mε τον Μητροπολίτη Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδας συναντήθηκε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος και ο Μητροπολίτης κ. Κεγάμ Χατσεριάν είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την παρουσία των Ορθοδόξων Αρμενίων, τα ζητήματα που απασχολούν την κοινότητά τους και τα θέματα που απασχολούν την Εκκλησία και τους χριστιανούς ανά την υφήλιο. Ο Μητροπ. των Ορθοδόξων Αρμενίων προσέφερε στον Μακαριώτατο σε ανάμνηση της επισκέψεώς του ένα αγαλματίδιο αρμένικης τεχνοτροπίας.                 Πηγή

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017


Είναι οι Αρμένιοι Ορθόδοξοι;



Το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ λέει:
Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο 
o Μητροπολίτης Ορθοδόξων Αρμενίων!

ή είναι άσχετοι ή είναι βαλτοί!

Είναι οι Αρμένιοι Ορθόδοξοι;
Οι θέσεις του Μ. Φωτίου

ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ 

Πρωτοπρεσβυτέρου Καθηγητού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης


Αποτέλεσμα εικόνας για αγιο φωτιος
Οι Αρμένιοι είναι ένας ευγενής και ηρωικός λαός που κατέβαλαν μεγάλο τίμημα αγώνων και θυσίας για να εξασφαλίσουν το δικαίωμα της ιστορικής τους υπάρξεως. Από της πλευράς αυτής οι Έλληνες τους αντιμετωπίζουμε με πολλή συμπάθεια, γιατί νοιώθουμε ότι είμαστε ομοιοπαθείς, ότι ιστορικά και ως προς άλλα στοιχεία και πλευρές της ζωής συγγενεύουμε, πολύ περισσότερο μάλιστα αφού και αυτοί είναι Χριστιανοί.      
Υπάρχει όμως και μία άλλη σημαντική πλευρά του ζητήματος που έχει σχέση με την εκκλησιαστική τους ταυτότητα, σύμφωνα με την οποία κατά παράδοση θεωρούμε τους Αρμενίους ως αιρετικούς Μονοφυσίτες. Αυτό στις ημέρες μας, όπου όλα σχετικοποιούνται και αμβλύνονται, και η παράδοση δεν παίζει αποφαστιστικό ρόλο, τείνει να  σκεπασθεί, να ξεχασθεί και να αλλοιωθεί με άλλη θεώρηση, η οποία στα πλαίσια του

«Ουδέποτε πεπλανημένας έσχον τας περί Θεού υπολήψεις»


(Μ. Βασίλειος – Επιστολή (223) προς Ευστάθιον Σεβαστηνόν)

Τοῦ Ν. ΣΑΚΑΛΑΚΗ




Στις Αποστολικές Διαταγές υπάρχει η περιεκτική έκφραση: «Θεού φυτεία η καθολική εκκλησία και αμπελών αυτού εκλεκτός, οι πεπιστευκότες εις την απλανή θεοσέβειαν αυτού, οι την αιώνιον καρπούμενοι δια πίστεως βασιλείαν αυτού, δύναμιν αυτού ειληφότες και μετουσίαν αγίου πνεύματος, ωπλισμένοι δια Ιησού και ενστερνισμένοι τον φόβον αυτού…» (Διαταγαί αγίων Αποστόλων).
Για τον ανεκτίμητο θησαυρό της Εκκλησίας, για την απλανή θεοσέβεια, ομιλεί ο Μ. Βασίλειος στην επιστολή του (223) αυτή: «Ει γαρ και τάλλα ημών στεναγμών άξια, αλλ’ έν γε τούτο τολμώ καυχάσθαι εν Κυρίω, ότι ουδέποτε πεπλανημένας έσχον τας περί Θεού υπολήψεις, ή ετέρως φρονών μετέμαθον ύστερον» δηλ.: «διότι ημπορεί όλαι αι άλλα ενέργειαί μας να είναι αξιοθρήνητοι, αλλ’ ως προς το συγκεκριμένον τούτο σημείον τολμώ να καυχώμαι εν Κυρίω ότι δεν είχα ποτέ πεπλανημένας τας περί Θεού αντιλήψεις, ούτε είχα παλαιότερα διάφορα φρονήματα και τα μετέβαλα αργότερα».
Πνευματικό κεφάλαιο τα λόγια του, κείμενο θαυμάσιο εκκλησιαστικής και φιλοκαλικής αυτογνωσίας.
Στην επιστολή αυτή εξομολογείται το ορθόδοξο φρόνημά του, χωρίς αιρετικά νεφελώματα ή κακόδοξη λάξευση της πίστεως.
Το καύχημα του Μ. Βασιλείου ήταν η ορθή πίστη, η απλανής Θεοσέβεια.
Η ορθόδοξη πίστη, ως φυσική συνέχεια της Αποστολικής παραδόσεως, είναι το βύθισμα στο Μυστήριο της Εκκλησίας, η επανάπαυση στις αιώνιες αλήθειες, το ξεπέρασμα της ανθρώπινης λογικής, η μοναδική πνευματική εμπειρία, η συνειδητή υπέρβαση της εγκόσμιας καθημερινότητας, ο διάλογος της ψυχής με τον «Οντα».

Αναγνωρίζει ο Ι. Πατήρ τις πτώσεις του, τον ανθρώπινο βηματισμό του στα μονοπάτια της ανθρώπινης προσωρινότητας, τις πληγές της αμαρτίας, την ανθρώπινη αδυναμία ή καλύτερα την ανύπαρκτη ανθρώπινη αυτοδυναμία.
Μέσα όμως από την ενσυνείδητη υπαρξιακή αυτομέτρηση και αυτοεκτίμηση στις σχέσεις του με το Θεό, ομολογεί ότι είναι κοινωνός του Αγίου Πνεύματος, ότι αγιάζεται από τη χάρη και δύναμη της ορθής πίστης.
Δεν αποτελεί καύχημα, σήμερα, για πολλούς επισκόπους και Πατριάρχες η Ορθοδοξία, οι οποίοι με οικουμενιστικές ξερολιθιές

Με τον ερχομό Βαρθολομαίου, του μεγάλου διώκτη των Ορθοδόξων στη Θεσ/νίκη:


Κλήση για το επισκοπικό δικαστήριο έλαβε ο π. Θεόδωρος Ζήσης

 DSC04645.JPG

        Δεν έχουν τον Θεό τους οι άνθρωποι εκεί στην μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Να την αποκαλέσω “ιερά”; Δυσκολεύομαι! “Μοχθηρά” να την αποκαλέσω, έτσι μου βγαίνει. 
Ο πρωτοσύγγελος π. Στέφανος Τόλιος, κάλεσε να δικάσει στο επισκοπικό δικαστήριο τον πρωτοπρ. π. Θεόδωρο Ζήση, για τους γνωστούς ηλίθιους λόγους που δαιμονικά μυαλά εφηύραν. Φατρίες, σχίσματα, απείθεια, εξύβριση και τις υπόλοιπες βλακωδέστατες κατηγορίες που κολάζουν τους διώκτες. Είναι και ο Πατριάρχης βλέπετε στη Θεσσαλονίκη... Ίσως ο μέγας πρωτοσύγγελος να προαλείφεται για μητροπολίτης και θα ήθελε να έχει στο

Τότε έκλειναν τους Ναούς με τούβλα, για μια αδικία! Ενώ σήμερα για το μέγιστο θέμα της Πίστεως, τον Οικουμενισμό, σιωπή!


 Όταν ο λαός του Θεού είναι αποφασισμένος!

(Φωτό και βίντεο)


  Αναμφίβολα το μεγάλο όπλο του Χριστιανού είναι η Προσευχή. Ιδιαίτερα όταν γίνεται με ακράδαντη Πίστη, πόνο και ταπείνωση, τότε η Προσευχή γίνεται υπερόπλο. 

Όμως υπάρχουν πάμπολλες φορές που πρέπει η Πίστη και η Προσευχή να συνοδεύεται ΚΑΙ από έργα, καθώς, όπως είπε κι ο Άγ. Ιάκωβος ο Αδελφόθεος "ἡ πίστις χωρὶς τῶν ἔργων νεκρά ἐστιν" (Επιστ. Ιακ. Β,20).  

Στο θέμα λ.χ. της ομολογίας Πίστεως κανείς μπορεί να δει ότι η Εκκλησιαστική ιστορία είναι γεμάτη από ομολογητές Αγίους που δεν στηρίχτηκαν μόνο στην Προσευχή τους για τα κακώς κείμενα αλλά και στην έμπρακτη ομολογία τους η οποία τις πιο πολλές φορές είχε αποτέλεσμα την κακοπάθειά τους! Ενδεικτικά μόνο παραδείγματα αποτελούν οι Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής και Αγ. Ιωάννης ο Δαμασκηνός. Εάν η έμπρακτη ομολογία δεν ήταν σημαντική, τότε γιατί να κακοπαθήσουν; Γιατί να μην παραμείνουν μόνο στην έμπονη Προσευχή;

Αντιδράσεις για την απαγόρευση πρόσβασης των αγιορειτών μοναχών στις Ιερές Μητροπόλεις!


Πηγή: "briefingnews"

Μόνο ποὺ ὁ συντάκτης τοῦ παρόντος ἄρθρου δὲν "κατάλαβε" ὅτι ὁ κύριος στόχος ἦταν ΟΧΙἘφραὶμ Βατοπαιδίου καὶ οἱ ὅμοιοί του, ἀλλὰ οἱ μοναχοὶ ποὺ ἀποτειχίστηκαν καὶ ἐνημερώνουν τοὺς πιστούς!




  Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της εκκλησίας της Ελλάδος με το πρωτοφανές της περιεχόμενο το οποίο διχάζει καθημερινά πλέον το λαό, ιερείς ακόμη και Ιεράρχες που δεν πήραν μέρος στην Σύνοδο αυτή.

Το τραγικό του πράγματος βέβαια είναι ότι για λόγους τακτικής και διπλωματίας, οι Ιεράρχες που αντιδρούν δεν κάνουν γνωστές τις απόψεις τους αλλά ουσιαστικά δημιουργούν κλίμα με εξαίρεση

Ο Παπισμός οδηγεί τους πιστούς του στη Αθεΐα και στον Ισλαμισμό

 (Βίντεο)

ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΑΠΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦ ΕΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΣΠΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ


   Επειδή η σοβαρή σύγχρονη έρευνα πρέπει να εξετάζει και να αξιολογεί τα πάντα, χωρίς ενδοιασμούς, διατηρώντας όμως τον ορθόδοξο προσανατολισμό των Πατέρων, είναι αξιοπρόσεκτο πώς στο παρόν βίντεο, ο λεγόμενος Καθολικισμός και στην ουσία Παπισμός, με τον ανύπαρκτο Χριστό – είδωλο που διδάσκει, στρέφει ολοένα και περισσότερο τους πιστούς του, είτε στην αθεΐα είτε κυρίως σε Ισλαμισμό, Ινδουϊσμό και Βουδισμό και μάλιστα με λογικοφανή επιχειρήματα. (Σχόλιο Αποστόλου Σαραντίδη).


Το βίντεο

katihisis.blogspot.co.uk