Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Απάντηση Ι. Μ. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ στο ΤΡΙΤΟ ΖΗΤΗΜΑ που θίγει ΣΟΦΙΣΤΙΚΑ η Μητρόπολη ΦΛΩΡΙΝΗΣ:


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ

ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΖΗΤΗΜΑ

ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΤΕΙ Η ΑΠΟ 16-8-2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ:

       «Κατά την ημέρα της εορτής έγινε η αποθέωσι της μέθης τους, αφού συλλειτούργησε ο π. Ιγνάτιος Καλαϊτζόπουλος και ο αρχιμ. Παϊσιος Παπαδόπουλος, με τον ΚΑΘΗΡΗΜΕΝΟ από χρόνια κύριον Ε. Τρικαμηνά και τον άνευ αδείας του Επισκόπου του και του Μητροπολίτου μας αρχιμ. Μόδεστου Διασάκη κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας. Βλέπουμε ότι συντάσσονται πλέον καινούργιες Εκκλησιολογίες και Εκκλησιαστικά Δίκαια! (Μια όμως και ονομάζονται Καντιωτικοί, τους αναφέρουμε ένα παλιό γεγονός, για να καθρεφτισθούν. Ο Γέρων π. Αυγουστίνος πριν 35 χρόνια δεν επέτρεψε να λειτουργήση λαμπρός κληρικός άρτι ελθών από τη Αυστραλία, επειδή ήταν σε εξέλιξη οι ανακρίσεις του. «Παιδάκι μου, του είπε, ο Αυστραλίας σε έχει υπόδικο. Να τελειώσουν όλα και ύστερα να έλθης!»). Έτσι έπραττε ο Γέρων, ώ όψιμοι Καντιωτίζοντες!».

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης και οι σύμβουλοί του ας μελετήσουν έντιμα και ειλικρινά την Ορθόδοξη Εκκλησιολογία και Εκκλησιαστικό Δίκαιο, ιδίως σε καιρό διωγμού της Ορθοδοξίας από τις αιρέσεις τις οποίες εισάγουν συνήθως επίσκοποι σε διάφορες φάσεις της Εκκλησιαστικής Ιστορίας, για να μην εκτίθενται για τη σχετική άγνοιά τους μιλώντας για νέα Εκκλησιολογία και νέο Εκκλησιαστικό Δίκαιο!

Θέμα συλλείτουργου του Ιερομονάχου π. Ευθυμίου Τρικαμηνά
Η φράση της Μητρόπολης Φλωρίνης «Συλλείτουργο μετά από ετών καθηρημένου του κυρίου Ε. Τρικαμηνά» αποδεικνύει και αυτή την προσχώρηση του Μητροπολίτη Φλωρίνης στην αίρεση της δεσποτοκρατίας (ή θεσμικού παπισμού), κατά την οποία όπου επίσκοπος, έστω και αν αποδέχεται και διαδίδει δημοσίως αίρεση, εκεί δήθεν η Εκκλησία. Αυτή η αίρεση της δεσποτοκρατίας είναι υποβοηθητική της επιβολής κάθε αιρέσεως σε διάφορες φάσεις της Εκκλησιαστικής Ιστορίας, εν προκειμένω της Παναίρεσης του Οικουμενισμού ή Θρησκευτικού Συγκρητισμού ή Γνωστικισμού, η οποία εισήχθη ψευδο-συνοδικά από την Ψευδο-σύνοδο της Κρήτης.
Συγκεκριμένα, ο ιερομόναχος π. Ευθύμιος Τρικαμηνάς, ο οποίος έλαβε μέρος στο συλλείτουργο της Ιεράς μας Μονής, καθαιρέθηκε αντι-εκκλησιολογικά και αντι-κανονικά το 2007 από το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο της «Εκκλησίας της Ελλάδος»: 
1 - τόσο για λόγους Πίστεως (δηλαδή εξαιτίας της υπερασπίσεως από αυτόν της Ορθοδοξίας εναντίον της Παναίρεσης του Οικουμενισμού ή Θρησκευτικού Συγκρητισμού ή Γνωστικισμού, πριν την Ψευδο-σύνοδο της Κρήτης), οπότε στην περίπτωση αυτή το εν λόγω Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο παραβίασε τους Ιερούς Κανόνες 31ο Αγίων Αποστόλων και 15ο της Πρωτοδευτέρας Συνόδου, οι οποίοι προβλέπουν την υποχρεωτική παύση μνημοσύνου επισκόπου από τους κληρικούς για λόγους Πίστεως,
2 - όσο και για λόγους Δικαιοσύνης (ήτοι παραβάσεως της κανονικής τάξεως, εν προκειμένω από την Σύνοδο της Ιεραρχίας,

Σήκωσαν μαύρες σημαίες στην Ι.Μ. Δοχειαρίου κατά Τσίπρα! --Άντε, με το καλό και κατά Βαρθολομαίου!


Άγιο Όρος:

–Σήκωσαν μαύρες σημαίες στην Ι.Μ. Δοχειαρίου που αναγράφουν:

«Έξω οι Αντίχριστοι από το Άγιον Όρος»


Του Ηλία Προύφα

Μαύρες σημαίες που αναγράφουν «Έξω οι Αντίχριστοι από το Άγιον Όρος» κυματίζουν από χθες Τρίτη στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους. Πρόκειται για μια ενέργεια της Μονής η οποία έχει σχέση με την ακυρωθείσα από τους Αγιορείτες επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Περιβόλι της Παναγίας.

Η λερναία ύδρα του Οικουμενισμού απειλεί όλους μας oikoumenismos-assisi.jpg


Τοῦ  Ἀδαμάντιου  Τσακίρογλου
  Παρὰ τὴν συνοδικὴ καθιέρωση τῆς Παναιρέσεως τοῦ Οἰκουμενισμοῦ  εἶναι δυστυχῶς φανερό, ὅτι τὸ ποίμνιο τῆς Ἐκκλησίας, στὴν πλειοψηφία του, ἀκόμα ἀγνοεῖ τὴν φύση καὶ τὸν χαρακτῆρα αὐτῆς τῆς ἐσχατολογικῆς αἱρέσεως, καθὼς καὶ τοὺς τρομεροὺς κινδύνους γιὰ τὴν σωτηρία τοῦ πιστοῦ, ποὺ αὐτὴ ἐπιφέρει.
   Οἱ λόγοι γι’ αὐτὴν τὴν τραγικὴ κατάσταση εἶναι πολλοί: Ἡ ἔλλειψη ἁγιοπατερικῆς καὶ σύμφωνης μὲ τὴν παράδοση τῆς Ἐκκλησίας κατήχησης, –καὶ ὡς ἐκ τούτου ἡ ἄγνοια τοῦ ποιμνίου γιὰ τὸ τί ἐστι ὁ Οἰκουμενισμός, ἡ ἔλλειψη συνέπειας καὶ συμφωνίας λόγων καὶ ἔργων ἀπὸ τοὺς ἐκκλησιαστικοὺς «ποιμένες», ἡ ἔλλειψη ὀρθῆς ἐκκλησιαστικῆς συνείδησης ἀπὸ τὸ ἴδιο τὸ ποίμνιο, ἡ ἔλλειψη γενικὰ θάρρους καὶ ἀγωνιστικότητας, ὡς ἐπακόλουθο τοῦ ὠχαδελφισμοῦ καὶ τῆς καναποκρατίας, γιὰ τὸ ὕψιστο, ἡ πανταχοῦ παροῦσα ἐκκοσμίκευση.
   Ὅλα αὐτὰ δυσχεραίνουν τὴν συνειδητοποίηση ἀπὸ τὸ ποίμνιο τῆς ἐπικινδυνότητος τοῦ Οἰκουμενισμοῦ. Τὴν συνειδητοποίηση τοῦ γεγονότος, ὅτι ὁ  Οἰκουμενισμὸς εἶναι ἕνα τέρας μὲ πολλὰ κεφάλια, μία λερναία ὕδρα, ἡ ὁποία ἀναπτύχθηκε τόσο γρήγορα καὶ μυστικά, ὥστε νὰ μὴν εἶναι δυνατὸν γιὰ τὸν ἁπλὸ πιστὸ νὰ διαπιστώσει πόσα κεφάλια ἔχει αὐτὸ τὸ τέρας.
   Περιγράφοντας λοιπὸν τὸ τέρας τοῦ Οἰκουμενισμοῦ μποροῦμε νὰ διακρίνουμε τὰ ἑξῆς κεφάλια:
    Ὁ ὁριζόντιος Οἰκουμενισμός.  Μία ἔννοια ποὺ καθιερώθηκε ἀπὸ τὸν ἑλβετὸ παπικὸ θεολόγο Othmar Keel καὶ ποὺ ἔχει ὡς σκοπὸ τὸν διάλογο καὶ τὴν τελικὴ ἕνωση ὅλων τῶν χριστιανικῶν

Η διακοπή μνημοσύνου δεν είναι παράπτωμα που διώκεται από την Εκκλησία, αλλά που επαινείται από τους Αγίους της και τον Κύριο!

π. Θεόδωρος Ζήσης προς τον Θεσ/κης Άνθιμο: 

Μὴν περιμένετε νὰ ἐμφανισθῶ ὡς κατηγορούμενος μπροστὰ στὸ ἐπισκοπικό σας «δικαστήριο»


   Δημοσιεύουμε τα κάτωθι έγγραφα που αφορούν την κλήση του π. Θεοδώρου Ζήση στο επισκοπικό δικαστήριο και την απάντηση του πατρός Θεοδώρου.   
    Όπως αναφέρει και ο ίδιος στην επιστολή του προς τη Μητρόπολη δεν θα εμφανιστεί στο επισκοπικό δικαστήριο. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

       Πανοσιολογιώτατε π. Στέφανε,

   λαβα χθές (25.09.2017) τὸ συνταχθὲν πρὸ δέκα ἡμερῶν (15.09.2017), μὲ ἀριθμὸ πρωτοκόλλου 2, δικαστικὸ διωκτικὸ ἔγγραφο, ποὺ ὑπογράφετε σεῖς ὡς ἀναπληρωτὴς πρόεδρος τοῦ Ἐπισκοπικοῦ Δικαστηρίου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, διὰ τοῦ ὁποίου μὲ καλεῖτε νὰ παραστῶ «ἐνώπιον τοῦ Ἐπισκοπικοῦ Δικαστηρίου τὴν Πέμπτην 28ην Σεπτεμβρίου 2017, περὶ ὥραν 12.00 μ. ἐν τοῖς Γραφείοις τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, ἐπὶ τῆς ὁδοῦ Βογατσικοῦ 7 καὶ ἐν τῷ Γραφείῳ τῆς Πρωτοσυγκελλίας, ὄροφος 1ος, γραφεῖον ἀριθμ. 6, ἵνα δικασθῶ διὰ τὰ εἰς ἃ ὑπέπεσα

Όλοι οι Οικουμενιστές τα ίδια λένε!




Του Μανώλη Κείου

Βήμα βήμα συνεχίζεται η προσέγγιση Βατικανού Μόσχας. Η εκκλησιαστική διπλωματία των λειψάνων, την οποία επανειλημμένως έχει σχολιάσει το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ, αποτελεί την μέθοδο για να εδραιωθεί η καλή σχέση που έχει ως αφετηρία την συνάντηση Κύριλλου-Φραγκίσκου πέρυσι στην Αβάνα της Κούβας.

   Ο Πάπας Φραγκίσκος, λοιπόν, συναντήθηκε χθες με τον Ρωσό Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, Νο 2 του Πατριαρχείου Μόσχας, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την πρόσφατη μεταφορά των λειψάνων του

«Διδαχές» και φάκελος στους κληρικούς της Φθιώτιδος περί «λανθάνουσας λαϊκής θρησκευτικότητος»-Καίει και τσουρουφλάει η «αγία ανυπακοή»


   Σε μια περίοδο που ο ένας μετά τον άλλον οι Ιεράρχες εκδηλώνουν την αντίθεσή τους στους κατά περίπτωση αντιδρώντες ζητώντας υπακοή, ακόμη μια αφορμή ήρθε σήμερα από την Φθιώτιδα. Υπενθυμίζεται πως ο τοπικός Μητροπολίτης επανειλημμένως έχει στηλιτεύσει φαινόμενα….ανυπακοής.
    Σήμερα, λοιπόν, την πρώτη τους μηνιαία Ιερατική σύναξη για τη νέα Εκκλησιαστική χρονιά πραγματοποίησαν οι ιερείς

Απομάκρυνση από την αίρεση και όχι από την Εκκλησία


Μωυσής Μοναχός εκ Πρεβέζης

   Η Εκκλησία είναι μία και μοναδική, διότι είναι το σώμα του ενός και μοναδικού Χριστού. Κολασ. 1,24.
   Είναι ποτέ δυνατόν ο Χριστός όστις είναι η κεφαλή της Εκκλησίας να διασπασθεί από το σώμα του που είναι η Εκκλησία; Η Εκκλησία ποτέ δεν διασπάται ούτε διαιρείται, ούτε χωρίζεται «πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν Αυτής» (Ματθ. 16, 18).
   Ο Πατριάρχης έχει συλλειτουργήσει και συγκοινωνήσει στο εξωτερικό με τους αιρετικούς παπικούς.
  Αρχής γενομένης από τον μασόνο πατριάρχη Αθηναγόρα, τον Δημήτριο και τώρα από τον Βαρθολομαίο, στην πρόθεση του Αγίου θυσιαστηρίου, μνημονεύεται ο πάπας. Άραγε υπάρχει ενότητα πίστεως με τους παπικούς, αφού στο Άγιο ποτήριο ενώνονται οι μερίδες των Ορθοδόξων με των αιρετικών παπικών; Δεν το ανακοινώνουν όμως, γιατί το ξεπούλημα της Ορθοδοξίας φυσικά δεν πρέπει να γίνει αντιληπτό από το λαό.
   Ο πατριάρχης και όλοι όσοι τον μνημονεύουν έχουν πλανηθεί και μάλιστα αυτοί που γνωρίζουν ότι η μόνη οδός και αρχή της λύτρωσης από την αίρεση του Οικουμενισμού είναι η αποτείχιση. Και αφού δεν το κάνουν είναι υποκριτές και επομένως περισσότερο υπόλογοι στο Θεό.
   Πρέπει να καταλάβει ο απλός λαός ότι η απομάκρυνση από τους αιρετικούς και από τους ναούς των αιρετικών, δεν είναι απομάκρυνση από την Εκκλησία.
   Οι πιστοί δεν έχουν σαφώς καταλάβει, ότι ο όρος

Αφιερωμένο στον Μεσογαίας Νικόλαο και όσους τον υποστηρίζουν!

Γάλλοι γιατροί επανέφεραν ασθενή που ήταν 15 χρόνια σε κατάσταση φυτού


Κι ὅμως ὁ Μεσογαίας προπαγανδίζει
καὶ ὑπὲρ τοῦ Ἐγκεφαλικοῦ θανάτου (ἐδῶ)


  Γάλλοι γιατροί κατάφεραν να επαναφέρουν 35χρονο ασθενή από την κατάσταση «φυτού» στην οποία βρισκόταν επί 15 χρόνια, ως συνέπεια τροχαίου ατυχήματος, και να αποκαταστήσουν σε σημαντικό βαθμό την συνειδητότητα του, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσαν στο επιστημονικό έντυπο Current Biology.
   Η περίπτωση του συγκεκριμένου ασθενή ενδεχομένως και να αλλάξει όλα όσα ισχύουν μέχρι σήμερα για την κωματώδη κατάσταση. Σήμερα, οι ειδικοί πιστεύουν ότι αν κάποιος παραμένει

Το «Όχι» στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από το Άγιο Όρος! --Μέτρησαν οι αντιδράσεις του πιστού λαού


    Παρ’ ὅτι ὁ Ὑφυπουργὸς Ἐξωτερικῶν Γ. Ἀμανατίδης ἀποκάλυψε στὸ “ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ” (ἐδῶ)  ὅτι «ὁ πρωθυπουργὸς δέχθηκε 2 προσκλήσεις ἀπὸ τοὺς Ἁγιορεῖτες» γιὰ νὰ ἐπισκεφθεῖ τὸ Ἅγιον Ὄρος, τελικὰ ἡ ἐπίσκεψη αὐτὴ δὲν θὰ γίνει.


    Τί συνέβη, ὅμως, καὶ ἀκυρώθηκε ἡ ἐπίσκεψη τοῦ Πρωθυπουργοῦ στὸ Ἅγιον Ὄρος; Δὲν μᾶς ἔχουν συνηθίσει οἱ Ἁγιορεῖτες τὰ τελευταῖα χρόνια σὲ παρόμοιες ἀποφάσεις. Μέτρησαν οἱ ποικίλες ἀντιδράσεις τοῦ πιστοῦ λαοῦ ἢ ὑπάρχουν κάποιοι ἄλλοι λόγοι; Ὁ χρόνος θὰ δείξει


Όλο το παρασκήνιο του «Όχι» στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα από το Άγιο Όρος

– Επίσημη γνώμη του αντιπροσώπου της Ι.Μ. Ξηροποτάμου





Το παρασκήνιο του «Όχι» στον Τσίπρα από το Άγιο Όρος – Οι αντιδράσεις των Αγιορειτών

    Αντέδρασαν έντονα οι αντιπρόσωποι των 20 Αγιορείτικων Μονών στις πιέσεις του υφυπουργού εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη για επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Άγιον Όρος, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας.
   Η κυρίαρχη άποψη ήταν ότι δεν είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός που δεν θέλει να κάνει τον σταυρό του, να έλθει στο Άγιο Όρος την ημέρα της γιορτής του Τιμίου Σταυρού. Κατάθεσαν και τις γνώμες τους, όπως αυτή που δημοσιεύουμε παρακάτω, του αντιπροσώπου της Ι. Μονής Ξηροποτάμου Ιερομόναχου Παύλου.
   Βέβαια υπήρχαν και 5-6 Μονές που ζητούσαν να επιτραπεί

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

  Ο ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΣ ΦΙΛΕΝΩΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ

   Η ΔΙΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

   ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ


Ας μην εκπλήττει αίφνις ο τίτλος του άρθρου περισσότερο από την συγκρητιστική ουσία της ελεγχόμενης εκπαίδευσης, καθώς στο DNA του κυβερνητικού, ιδεοληπτικού παραβατισμού ταυτοποιείται πλήρως ο -σοσιαλιστικά- αλληλέγγυος κοσμικός λαϊκισμός με τον -σε πλήρη εξέλιξη- διαχριστιανικό και διαθρησκειακό Οικουμενισμό!

Όχι βεβαίως, πως οι προηγούμενοι κυβερνητικοί αυτοσχεδιασμοί υπολείπονταν σε αντορθόδοξους, τεκτονικούς αυτοματισμούς και σε ''εκπληκτικά'' ανθελληνικά πυροτεχνήματα, όμως στην εποχή αυτή του 2017, η οριζόμενη από το συρρικνωμένο, ελληνικό προτεκτοράτο, ως θρησκευτική εκπαίδευση κόβεται ΣΥΡΙΖΑ στα δύο:

στην ομοθυμαδόν, διαχριστιανική ομαδοποίηση και στον διαθρησκειακό, πολυσυλλεκτικό συγκεντρωτισμό, ένα δηλαδή πολυεθνικό και πολυπολιτισμικό θρησκειολογικό ''γκουρμέ'', που έκαναν σύνθημα ''την των πάντων ένωσιν'' στο όνομα τάχα της αγάπης, από την οποία όμως απουσιάζει η Αλήθεια:

Ο Χριστός μας!

Στο φετινό βιβλίο της Δ΄Δημοτικού -πλην κάποιων γενικευμένων, αρκετά υπεραπλουστευμένων μα προπάντων φιλενωτικών αναφορών στην ''Ορθοδοξία'', παρευλάνουν:

ο Οικουμενιστής Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος, ως υπόδειγμα θρησκευτικής υπέρβασης και θρησκειολογικού ολοκληρωτισμού,

ο παπικός ''άγιος'' Φραγκίσκος της Ασίζης δεόμενος,

ο καθολικός ''ιερέας'' Αλβέρτος από το Κογκό με ποίημα στην ''Μαύρη Παναγία,''

η εναρκτήρια προσευχή του Κορανίου ''Εις το όνομα του Αλλάχ του Παντελεήμονα και του πολυεύσπλαχνου'' όπως αναφέρεται,

η... ''τιμητική'' θέση στην Παναγία που προσφέρει το... Κοράνι,

το ''Βάπτισμα'' και το ''Χρίσμα'' των Καθολικών,

οι Τελετές ενηλικίωσης στον Ιουδαϊσμό,

μέχρι για τον ''δάσκαλο'' Ραβίνο Ελιέζερ που έζησε στην Πολωνία...

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ

Και μόνο ο Πρόλογος του ''άοσμου'', ''άγευστου'', απνευμάτιστου από Ορθοδοξία και προχειρογραμμένου αυτού θρησκειολογικού βιβλίου παραπέμπει στου λόγου το αληθές που θίξαμε παραπάνω. Γράφει: ''Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες Ολοκληρώνουμε, φέτος, το ταξίδι μας στον Α΄ κύκλο (Γ΄ και Δ΄ τάξη) των Θρησκευτικών του Δημοτικού. Βασικός σκοπός του Α΄ κύκλου είναι να έχουμε μια πρώτη γνωριμία με τον κόσμο της θρησκείας, κυρίως του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας, και να εξοικειωθούμε με το παγκόσμιο θρησκευτικό φαινόμενο. Στη Γ΄ τάξη γνωρίσαμε σύμβολα, εικόνες, γιορτές,